» »

Quake Live

Quake Live

bajsibajsi ::

@tsh2 sej tistemu, ki strafe jumping (CJ) ne gre, lahko pride cez hodnik tudi drugace. Ritensko nazaj z RL 2-3x ustrelis.

@ERGY Jaz imam 2 awarda. Sploh ne vem kaj tocno je in mi je tudi vseeno. QL mi je cist sam za fun, vsake tolko par minut. ;)

ahac ::

Kavre: Tud že pri plačljivih igrah smo tkole čakal za na serverje... :P
Spustijo jih pa tolk, da se da normalno igrat. Če bi jih več potem bi vsi imel lag.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

bajsibajsi ::

@tsh2 ze pri prejsnji oviri, mislim da do advanced mode, ti ni treba z RL dol skocit na jump, da te dovolj visoko odbije na drugo stran gor, ampak lahko enostavno letis ter v levi vogal-tla (moras dokaj tocno na rob) ustrelis z RL in poletis gor.

Sc0ut ::

Če še ima kdo port 5222 error, naj izklopi peerguardian 2 in bo vse ok:)

Crash je samo programirana da hodi red - yellow - mega in hit ima 80%.

Nobenih težav ni bilo:)

Morem si zdaj config porihtat, picmip 5, enemymodel tankjr/pm,... nastavit pravi sens, m_yaw, m_pitch, accel... Sreča da se da konzolo uporabljat:)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Karton44444 ::

Sc0ut

aja misliš da ti bo dovolilo kake nove nastavite spremnjat?
Če ti rata povej :P

Zgodovina sprememb…

Sc0ut ::

Ma cel konfig lahko spreminjaš.

Oziroma, potegni si dal dol iz

http://fojji.se/

config od fox-a
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Sc0ut ::

Če še koga zanima, kako zgleda quake 3, ko si ga človek prikroji:

Link
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Tr0n ::

Odgovor devsov glede dolgih vrst.

1. We obviously didn't intend for tens of thousands of people to have to wait in the queue, but it was put in place for a reason, and that was so once you made it to the site, it still performed fairly well and didn't crash under heavy loads, which for the most part has worked well. We apologize for the frustration a line causes, but it will be in place until we can scale and optimize our back-end to accommodate "everyone." This is our top priority right now and when we get to that point, there will be no queue. You can certainly trust us on this - for a game funded by advertising revenue, we don't want a queue keeping you out anymore than you want it.

2. As mentioned in the developer notes post, it's was very difficult to estimate how many people to expect when opening this. There are so many things that can affect traffic to a site, and like many online games or services during launch, we got slammed. We also had a number of hardware and software issues that we're still working through. It's important to at least note that we're trying to walk a fine line with this project, in that we're running a backend system more like an MMO than a FPS; but we're not charging you $60 up front to help offset our costs or charging a monthly fee to play. Hopefully, it then makes sense to everyone that we need to be responsible with the costs of our infrastructure and grow or optimize as demand warrants. We're in this process now.

3. We had a few bugs in the queue that caused a number of issues. Most of these have been addressed and the queue should be running more efficiently and reliably, including not kicking you back to the queue after downloading the plug in.

bajsibajsi ::

Ce se vam da, napisite specifikacije in nastavitve na katerih igrate. Npr. sam sem recimo bl kot ne "high senser":
resolucija monitorja 1440 x 900
resolucija igre 1440 x 900
sens v polknih default 6 pikic
pospeski OFF
dpi miske 1600-1800
sens v QL cca. 10

Predvsem low senserji pripisite se, koliko decimetrov podloge "porabite" za zasuk, 180 ali 360°. Obicajno v FPS igrah porabim cca. 2 - 3 cm za 360° zasuk.

Sc0ut ::

Torej ne trofis nič?

Igraj nekje 25-35 cm za 360 stopinj
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

dejanslo ::

v čem je fora, da ko končno pridem not, mi izpiše ful malo serverjev? pa še ti so vsi polni, ko joinam, čeprav tam piše, da niso (npr 7/10). prikaz imam vse na any, samo location je na europe.
There`s More Than One Way To Do It

Tr0n ::

Mogoce so se spectatorji.

spucek ::

Quake3-ju je začelo primanjkovat igralcev in ravno to "hibo" popravlja QL saj prinaša horde svežega mesa :). Včasih je gneča že kar prehuda :p.
Previdnost je mati modrosti.

bajsibajsi ::

@Sc0ut Preprican sem, da ce bi igrala kaksno drugo (vojasko) FPS igro, bi se tega vprasanja vzdrzal. :p Quake pred QL, nisem verjetno nekaj let igral; z izjemo funplay na kakem lanu. Sicer sem pa napisal, da sem high senser. Vem da je vecina "pro" kvakerjev low sens. Sicer pa, napisi se ostale lastnosti, ce se ti da. Glede na cca. 30 cm poteg domnevam, da sens miske nimas visji od 800dpi, prej 400. Resolucija 800 x 600? >:D

@dejanslo Ker je te dni tak naval, raje probaj tiste, ki imajo npr. 5/10, ko prides not bo skoraj sigurno 10/10. ^^

christooss ::

Vrste so zdej občutno popravili. Lih prejle sem bil takoj ob loginu 20ti v vrsti. Tako, da pohvale developerjem, k so v parih dneh resno pristopili, k zadevi. Vseeno pa se zavedajte, da je to beta.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Tr0n ::

Vrste so bile samo na zacetku, da pridejo skozi zacetni naval in jim ne porusi celotne strani.

destroyer2k ::

Tr0n

Ne sedaj je majn vrst, ker so prestavili na bolši server. Ker niso pričakovali da bodo evropejci bol zagrabili na to igro kot amerika.

bajsibajsi ::

Ja ampak se zacenja kazati odzivni cas, do DE/NL serverjev cca.20ms vec k v CB. Pa obcasni lag spajksi, ko gremo vsi do 200ms.

tsh2 ::

sensitivity miške imam 2, en obrat 360 stopinj mi vzame 23.5cm.
prej sem dolgo imel high sens, potem mi je pa Riler (če ga kdo pozna) povedal, da je bolje imeti low sens. predsem machinegun in railgun se da bolj natačno meriti z low sens.

pa še moje nastavitve tipk: left,right,up,down-premikanje, ctrl-next weapon, kp1-rocket, kp4-shotgun, kp0-railgun, mousewheelup-lightninggun, mousewheeldown-plasmagun, mousewheelpress-machinegun, right mouse-jump, left mouse-shoot, delete-taunt, end-granade, pgdn-BFG:)
te tipke za orožje sem si nedolgo nazaj naštimal in zdaj ko sem se navadil na njih je zelo v redu. prej sem uporabljal samo next weapon tipko. bolje je imeti posebno tipko za vsako orožje, ker lahko bolj hitro menjaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

Karton44444 ::

Imam problem z queue, ker mi piše, da sem -1256723 in se še veča v minus.
Mislim da je spet kej narobe z njihovo stranjo.

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

Zapri FF pa se enkrat odpri. :)

Karton44444 ::

Še vedno isto sam da je večja številka zdej.

bajsibajsi ::

@Kavre to mas neko napako. Cakalnica pri meni te dni nikoli ni vec preko 1000. Drugace pa je meni tako al tako skoraj vseeno, ce je 10 ali 10k queue. Pustis odprto, pa gres delat tacas druge reci, nob big deal. ^^

Tr0n ::

Al pa odinstaliras QL in ga reinstaliras. Mogoce tudi reinstall FFja.

Jaz podobne tezave se tudi nisem videl.

Karton44444 ::

ekko zdej sem reinstal FF in vrsta je v pozitivnih stevilkah tako da dela
hvala za help

R33D3M33R ::

Kaj bi dal, da bi naredili še podobno z UT99.


Saj UTju nič ne manjka. Za igranje ne potrebuješ CDKEYa niti CDja v pogonu, server browser je svetlobna leta pred tistim iz Quake 3, net koda je boljša, mutatorjev, modov, map, serverjev in tega je pa malo morje. Edino kaj manjka je ranking sistem, ki ga pa nekateri serverji preko mutatorjev uspešno furajo.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

destroyer2k ::

Dobra novica queue ni več so ga izključili. Tako da sedaj takoj lahko začnete igrati brez nadležnega čakanja

ERGY ::

@tsh2 sej tistemu, ki strafe jumping (CJ) ne gre, lahko pride cez hodnik tudi drugace. Ritensko nazaj z RL 2-3x ustrelis.

@ERGY Jaz imam 2 awarda. Sploh ne vem kaj tocno je in mi je tudi vseeno. QL mi je cist sam za fun, vsake tolko par minut. ;)



Idi v full stats pa tam nekje zgoraj po tabih bo pisalo "awards".

bajsibajsi ::

Ce ne grem v full stats, vidim da imam vseh 6 slotov zafilanih z awardi. Pa opazil sem, da moja statistika stoji ze kaksen teden. Mi pise npr. da sem igral 6 dni nazaj, ne posodablja fragov..itd.

ERGY ::

Ce ne grem v full stats, vidim da imam vseh 6 slotov zafilanih z awardi. Pa opazil sem, da moja statistika stoji ze kaksen teden. Mi pise npr. da sem igral 6 dni nazaj, ne posodablja fragov..itd.



To so tak rekli v novicah ;) Pod full stats mas pol vec tabov. Zgoraj pol vidis awards. In ce kliknes ti pokaze celi razred awardov.

Giovanni000 ::

Kva zdej dons spet ne dela pizdarija, glih komi se navads pa ukinejo vrsto pa spet ena jajca. Pa še glih zdej zvečer!

Upam da bojo kmal porihtal :)

Sc0ut ::

Potegni dol maxbrowse, quake3, cpma mod in boš lahko igral do onemoglosti, brez vklapljanja preko browserja, logiranja, čakanja...

Oziroma ko res ne bo QL delal, boš pač to zagnal:)

So pa smešni, ko promovirajo nek paket, kjer boš plačal, da boš lahko sam hostal duele in imel server samo za 2...

Ma saj vseeno, je Q3 vsaj malo zagona spet dobil.

Napišite malo vaše QL name, da vas dodam pod buddye.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Tr0n ::

Zakaj bi bli smesni? Veliko ceneje skozi prides, ce pri njih "kupis" server, kot pa da si ga sam kje postavis.

Sc0ut ::

@Tr0n
Ok, ne rečem, za proje in tiste, ki malo bolj resno jemljejo zadevo je stvar kul.

Drugače pa: Serverjev obstaja za spil polno! Poleg tega lahko kolega z 10/10 linijo komot sam zahosta server. Je enostavno ko pasul.
Pa tudi, ko dva igrata duel in se pridruži tretji njega kikaš. Ali pa tik pred koncem ali pa malo po koncu špila nardiš vote za "map_restart". Tako se tretji nikakor ne more pridružiti.

Ali pa enostano vljudno prosiš, če lahko gre vstran ker bi malo s kolegom igrala.

Do sedaj še nikoli nisem imel večjih težav:)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

bajsibajsi ::

@Sc0ut Za duel Q3 komot hostas server tudi na 1 megabitni liniji.

Tr0n ::

Lahko ze sam hostas, samo potem nisi na QL, kjer imas globalne statse, lestvice in podobno.

Pa enostavno instaliras plugin in ze spilas. :)

Sc0ut ::

@bajsi

Govorim o tem, da ima en ping 0, drugi pa 10, ne pa en 0, drugi 40.

Sicer pa, sem danes malo igral in sem ugotovil, da je rail še močnejši.

Quake 3 osp - z railom so trofli res samo dobri, štrom je bil normalen, rocketi so bili ql

Quake 3 cpma - z railom je občutno lažje trofit, lg močn ko drek, rl redko v uporabi

QL - rail noro trofi, ampak so ga nerfali, lg ni več tako močan, rl se spet vrača

Tako da je ql nekako dobra stvar, so mali izenačli orožja, ker to kaj je bilo v Quake 3 cpma je bilo že malo hudo.
Zdaj zgledajo orožja malo bolj izenačena.

Glede net kode pa še ne vem kaj bi komentiral. Edino to, da ne vidim točno kake pinge majo serverji in je težje najti serverje bližje nam.

Tako videnje imam vsaj jaz.

Jao, globalni statsi, lestvice... To obstaja v Quake 3 cpma že od nekdaj. Poglej malo za programom max stats. Tako da ni nekaj novega, je pa ql, ko lahko takoj na strani vidiš statse.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

bajsibajsi ::

Jaz sem samo zelel povedati, da hostu ni potrebno imeti 10/10 bandwidtha, se zlasti za 2 slots serverje. Tud zmotno je misliti, da bos imel ping nizji, ce bos igral FPS igre na serverjih z 10/10 ali 100 megabitno linijo. Na razmerje host/user - 0/10 ms pinga lahko najpogosteje kar pozabis v praksi. Drugace je pa za FPS igre 40 ms pinga povesem ok. Ce je server na gigabitni liniji, ti pa uporabljas optiko 20/20 se ne pomeni, da bos imel ping 10ms. Lahko ga imas visje kot tvoj sosed, ki uporablja 512 kilobitno povezavo. Ping je odvisen od vrste dejavnikov, sirina bandwitha je samo eden izmed njih. 0:)

christooss ::

Glede nato, da bo cena okoli 5€ se mi zdi prov super, da bodo omogočil privat serverje kreirat. Pa mislm,d a ne bo samo duel vse. S frendi zdej skoz OA nabijamo pa bomo gotov prešaltal na QL, k pridejo privat serverji. Mislm bedno je tud, da folk kicka ostale iz public serverjov.

Če me kdo hoče dodat:QL ime=christooss

BTW: Giovani vsak dan so skoraj updejti clientov ali serverjov zato žal pride do izpada QL strani. Stvari so vedno porihtane v kakšni uri sploh pa je stvar beta :P Sem mogu rečt to zadnje! :)

Drugače si pa naštimajte Twittr acc od QL devsov v svoje RSS readerje, da boste vedl kdaj ne boste mogl špilat. Super način, da že mnogo prej izveš za downtime!! http://twitter.com/quakelive
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Zgodovina sprememb…

Sc0ut ::

@bajsibajsi

Ne da se mi več. Nima smisla.

Rajši povej QL name da te enkrat nabijem:) :) :)
Al pa ti mene:)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

destroyer2k ::

Danes sem posvetil več časa quake live in sem opazil da so orožja nanov balansirali. Ampak sem pa opazil da ni na strani leaderboard ali ve kdo od vas kaj se je s tem zgodilo.

Sc0ut ::

Kak to misliš, manjši večji damage?

Sg ima več spread al manjši?...

Kak sploh rail funkcionira tukaj? Če ga zadeneš na dalje mu vzame manj, če na blizu več?
Oziroma ima stabilnih 85 ali 100?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

christooss ::

Rail ima povsod enak damage. Ni važno od odaljenosti in od tega kam zadaneš. Mislim, da je 80 dmg močn.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Zgodovina sprememb…

Sc0ut ::

Ok. Nism bil ziher, ker vem da se je pred cajtom govorilo o taki spremembi.

Ja, 80 dmg... Treba 4x trofit namesto 3x...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

ZaLoMaT ::

Če me hoče kdo dodat (QL = MANKiller), pa vžgemo kako :D

Lahk bi tut kak turnil naredil, pa da se vidi kdo je "najboljši" v QL,...

christooss ::

ZaLoMaT: http://www.quakelive.com/#guide

Tukaj preberi kaj so une črke pri CTF.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

ZaLoMaT ::

Uuuu hvala, se pozna da sem do sedaj skos igral FFA :))

dejanslo ::

btw..

mislim, da je na začetku pisalo, da je samo podpora za mac under development, sedaj pa piše za mac & linux :)

a so hitboxi pri različnih karakterjih razporejeni drugače? in kje ima pol tisto oko kao glavo? :)
There`s More Than One Way To Do It

destroyer2k ::

dejanslo

Ne skoz so že rekli da bodo portali na linux in mac, ker niso hoteli da bi bli uporabniki obirani na OS.

Sc0ut ::

Mene čudi, da že ni za linux, ker je q3 bil že od nekdaj na linuxu.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Quake Champions (Quake 5) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13917038 (7479) scipascapa
»

Quake 3 Arena

Oddelek: Igre
131583 (1136) Riff

Večigralstvo za začetnike :]

Oddelek: Igre
1451938 (25274) Tilen
»

Quake 3 Arena

Oddelek: Igre
293076 (2280) Sc0ut
»

Quake IV - Multiplayer (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
1218868 (5642) ERGY

Več podobnih tem