Forum » Pomoč in nasveti » nov hladilnik visoka temperatura
nov hladilnik visoka temperatura
jishiri ::
Zdavo!
Mam en hecen problem... nedavno sem kupil nov hladilnik thermaltake sonic tower za nezahtenega procesorja Athlona 1700+.
Seveda vem da ta hladilnik ni kompatibilen s podnozjem 462 toda se je dalo enostavno z malo truda prilagoditi mount set tudi za to podnozje... odstraniti sem moral tudi 3 hladilna rebra in malo skrajšati heatpipe ( ) da sem lahko kasneje zaprl stranico.
Ker sem malo modificiral hladilnik sem pustil mlincek nekaj casa teci da se je videlo ali hladilnik opravlja 95% garanteranega hlajenja (cca 5% sem odstranil) ko sem potipal hladilnik se mi je zdelo da bi lahko spekel jajce ali celo zrezek...
V biosu je kazalo kar 85'C kar je malo pod die temperaturo... dodal sem mu se hladilnik a je temp. padla le na 75'C in to pri Idle stanju... (imel sem odprto "mašino")
Hvala za socutje
LP, JM
Mam en hecen problem... nedavno sem kupil nov hladilnik thermaltake sonic tower za nezahtenega procesorja Athlona 1700+.
Seveda vem da ta hladilnik ni kompatibilen s podnozjem 462 toda se je dalo enostavno z malo truda prilagoditi mount set tudi za to podnozje... odstraniti sem moral tudi 3 hladilna rebra in malo skrajšati heatpipe ( ) da sem lahko kasneje zaprl stranico.
Ker sem malo modificiral hladilnik sem pustil mlincek nekaj casa teci da se je videlo ali hladilnik opravlja 95% garanteranega hlajenja (cca 5% sem odstranil) ko sem potipal hladilnik se mi je zdelo da bi lahko spekel jajce ali celo zrezek...
V biosu je kazalo kar 85'C kar je malo pod die temperaturo... dodal sem mu se hladilnik a je temp. padla le na 75'C in to pri Idle stanju... (imel sem odprto "mašino")
Hvala za socutje
LP, JM
- spremenilo: jishiri ()
Urc ::
Si dal termalno pasto vmes? Če si prerezal heatpipe si verjetno zjebal... Preveri drugače tudi stik med hladilnikom in cpu-jem.
am ja.. termalna pasta je vmes... heatpipe po prerezu sem jo zaplombiral, stiki med procom in hladilnikom je odlicen...
clock frekfrenco sem spustil iz 133 na 100Mhz torej mlincek deluje z 1100Mhz... to je spustilo temp le za kako 1'C mogoce 2'C...
skratka zanimiva stvar.. ki mi ne gre v glavo.. in v kolikor sem bral na forumih ki izdelujejo heatpipe hladilnike.. ni nic narobe ce jo preprezes in jo ponovno zapecatis...
clock frekfrenco sem spustil iz 133 na 100Mhz torej mlincek deluje z 1100Mhz... to je spustilo temp le za kako 1'C mogoce 2'C...
skratka zanimiva stvar.. ki mi ne gre v glavo.. in v kolikor sem bral na forumih ki izdelujejo heatpipe hladilnike.. ni nic narobe ce jo preprezes in jo ponovno zapecatis...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jishiri ()
hmmm, ja to je bila edina napaka da sem sel odstrant del pipce... namrec v njej je vakum... ju3 za 30 min pa bo spet ko nov..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pregrevanje prenosnikaOddelek: Strojna oprema | 1871 (1344) | mulc007 |
» | Glasen prenosniOddelek: Pomoč in nasveti | 1732 (1460) | Pentium |
» | Hladen cooler kljub 75°C na cpuOddelek: Strojna oprema | 2220 (1735) | Rias Gremory |
» | Ali je ta temeperatura normalna ? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8783 (7602) | Pro_moted |
» | Pregrevanje procesorjaOddelek: Strojna oprema | 1481 (1035) | matejmesar |