Forum » Elektrotehnika in elektronika » Problem z receiverjem
Problem z receiverjem
ekma234 ::
Hoi, imam receiver Yamaha RX-V661, ki sem ga imel priklopljenega na računalnik preko digitalnega izhoda na zvočni kartici. Dokler nisem potegnil dig.koaks.audio kabla iz receiverja, sem pri gledanju filmov užival v odličnem surround-u. Ker pa je v receiver-ju ostal činč od kabla , sem receiver tudi odprl (kljub temu da sem amater), ob tem premaknil en "tulec", približno 1 centimeter visok, postavljen navpično. Tulec se ni odlomil, le premaknil v eno stran, kar sem nagnil nazaj
Sedaj mi zvok pri gledanju filmov še vedno dela, ampak ne dela zvok, ko nekdo v filmu govori. Se pravi, da dela zvok čisto normalno, ko se pelje avto , ko pa kdo kej pove, pa se mi zdi kot da bi vesoljci mrmrali
Zanima me, kaj bi tukaj lahko bilo narobe. Ali je to da sem premaknil tulec ali je morda to, da sem pri odstranjanju morda malo ranil vhod v receiverju. Receiver sem medtem že resetiral, tudi komp formatiral... Poskusil sem tudi z navadnim audio kablom pa je zadeva ista (seveda vklopljen v DVD audio vhod).
Opomnil bi še na to, da sem prej poslušal z dekodirnikom DTS za filmske vire (SURROUND DECODE: Neo:6 Cinema), pri katerem je sedaj ta problem (pri dekodirniku Neo:6 Music se sliši tudi zvok govora, a ta dekodirnik ni za film, zato ga ne morem uporabljat za surround pri filmu). Pri ostalih filmskih dekodirnikih je problem isti.
Hvala za razmišljanja
lp
Sedaj mi zvok pri gledanju filmov še vedno dela, ampak ne dela zvok, ko nekdo v filmu govori. Se pravi, da dela zvok čisto normalno, ko se pelje avto , ko pa kdo kej pove, pa se mi zdi kot da bi vesoljci mrmrali
Zanima me, kaj bi tukaj lahko bilo narobe. Ali je to da sem premaknil tulec ali je morda to, da sem pri odstranjanju morda malo ranil vhod v receiverju. Receiver sem medtem že resetiral, tudi komp formatiral... Poskusil sem tudi z navadnim audio kablom pa je zadeva ista (seveda vklopljen v DVD audio vhod).
Opomnil bi še na to, da sem prej poslušal z dekodirnikom DTS za filmske vire (SURROUND DECODE: Neo:6 Cinema), pri katerem je sedaj ta problem (pri dekodirniku Neo:6 Music se sliši tudi zvok govora, a ta dekodirnik ni za film, zato ga ne morem uporabljat za surround pri filmu). Pri ostalih filmskih dekodirnikih je problem isti.
Hvala za razmišljanja
lp
Azrael ::
Ne vidi se ravno najbolje...
Na povečani sliki izgleda, da gre za elektrolitski kondenzator.Upam, pa da bo še kdo potrdil ali ovrgel moje mnenje, če se motim.
Tak kondi lahko uničiš z zvijanjem - pride do prekinitve med priključkom in notranjo folijo. Lahko je to vzrok težavi, ni pa nujno.
Na povečani sliki izgleda, da gre za elektrolitski kondenzator.Upam, pa da bo še kdo potrdil ali ovrgel moje mnenje, če se motim.
Tak kondi lahko uničiš z zvijanjem - pride do prekinitve med priključkom in notranjo folijo. Lahko je to vzrok težavi, ni pa nujno.
Nekoč je bil Slo-tech.
AngelOfDeath ::
Tisto mi zgleda kot kondenzator... ?
Mogoče ne bi bilo slabo malo večje slike naredit ?
Mogoče ne bi bilo slabo malo večje slike naredit ?
edit: Slovnica
zdej sem našel sliko od yamahinega receiverja (moj je zaprt in bi ga odpiral predolgo )
gre pa za takšne črne "tulce" (nekateri so nagnjeni)
http://img401.imageshack.us/my.php?imag...
premaknil sem ga, ko sem nazaj sestavljal receiver in nisem opazil, da ga premikam. Premaknil pa sem ga v eno smer in nato nazaj, tko da mislim da ga nisem prekinil.
lp
gre pa za takšne črne "tulce" (nekateri so nagnjeni)
http://img401.imageshack.us/my.php?imag...
premaknil sem ga, ko sem nazaj sestavljal receiver in nisem opazil, da ga premikam. Premaknil pa sem ga v eno smer in nato nazaj, tko da mislim da ga nisem prekinil.
lp
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Azrael ()
kondezator ::
To so elektrolitski kondenzatorji, lahko da si naredil kratki stik na kondenzatorju ko si ga premaknil.
AngelOfDeath ::
Zamenjaš ga. Cena kondenzatorja je verjetno par centov. Koliko pa je delo pa ne vem...
edit: Slovnica
ok, hvala
prijatelj ima isti receiver in se mu je ta problem že pojavil, vendar ga ni znal rešit
je pa rekel, da zna bit kriv računalnik, a to po mojem ni res, ker sem poskusil rolat tudi z DVD player-ja (audio in koaks.kabel; 2 dvd-ja, in vse možne kodeke) pa se še vedno isto sliši.
Torej bo potrebno vse skupaj peljat k enem mojstru, da popravi receiver... kdo koga predlaga v LJ?
prijatelj ima isti receiver in se mu je ta problem že pojavil, vendar ga ni znal rešit
je pa rekel, da zna bit kriv računalnik, a to po mojem ni res, ker sem poskusil rolat tudi z DVD player-ja (audio in koaks.kabel; 2 dvd-ja, in vse možne kodeke) pa se še vedno isto sliši.
Torej bo potrebno vse skupaj peljat k enem mojstru, da popravi receiver... kdo koga predlaga v LJ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop hišnega kinaOddelek: Zvok in slika | 5777 (3617) | ninjaxx |
» | Ali je 5.1 sistem res samo za filme in ne za glasbo?Oddelek: Zvok in slika | 6580 (6022) | Arntor |
» | Kateri hišni kino kupiti??Oddelek: Zvok in slika | 13019 (11181) | musomanov |
» | Receiver do max 300 eurOddelek: Zvok in slika | 3919 (2879) | Trancedeejay |
» | S/dif ni digitalnega zvoka na recevierjuOddelek: Zvok in slika | 2364 (2095) | link_up |