Forum » Pomoč in nasveti » Težave z memtestom
Težave z memtestom
Dusko ::
Imam plato od inetela D845PT in procesor P4 1.8 Ghz
RAmi so pa dvakrat po 256 pc266 firme pa nevem kire so.
In ko sem dobil disketo s memtestom an servisu in jo dal v disketnik zagnal comp so se mi na zaslonu izpisovali samo naslednji znaki.
X:8000
AX:0212
BX:8600
CX:0201
DX:0000
Medtem ko sem pa z iste diskete prez problema stestiral rame na amd duron 1200 Ghz Medtem ko na moji mašini testa ni bilo možno izvest.
Pol sem si z neta potegnil dol novo različico 3.0 prej je bila 2.8 In pol mi je slo vebnndar sem pol disketo zalozil in sem naredo novo boot disketo z mem testom in spet so se mi pojavli ze zgoraj napisani znaki ,ki se periodično ponavlajo.
Sicer sem odkril v dokumentacije naslednje sporočilo
14) Known Problems
==================
Sometimes when booting from a floppy disk the following messages scroll up
on the screen:
This the BIOS reporting floppy disk read errors. Either re-write or toss
the floppy disk.
Potem sem bvzel čisto novo disketo in stvar zdaj deluje.Ampak me vseeno zanima zakaj je pol dikseta na duronu delala na mojem p4 pa ni hotla pa mama s tistim enaki disketnik.
Zdaj me pa samo zanima ali naj se vznemirjam glede tega ali je to normalno. V bistuv ali naj grem na servis po nove rame. ali je mogoče celo kaj narobe s mamo plato. Biosi na plati so najnovejši.
Hvalaza odgovor
RAmi so pa dvakrat po 256 pc266 firme pa nevem kire so.
In ko sem dobil disketo s memtestom an servisu in jo dal v disketnik zagnal comp so se mi na zaslonu izpisovali samo naslednji znaki.
Medtem ko sem pa z iste diskete prez problema stestiral rame na amd duron 1200 Ghz Medtem ko na moji mašini testa ni bilo možno izvest.
Pol sem si z neta potegnil dol novo različico 3.0 prej je bila 2.8 In pol mi je slo vebnndar sem pol disketo zalozil in sem naredo novo boot disketo z mem testom in spet so se mi pojavli ze zgoraj napisani znaki ,ki se periodično ponavlajo.
Sicer sem odkril v dokumentacije naslednje sporočilo
14) Known Problems
==================
Sometimes when booting from a floppy disk the following messages scroll up
on the screen:
This the BIOS reporting floppy disk read errors. Either re-write or toss
the floppy disk.
Potem sem bvzel čisto novo disketo in stvar zdaj deluje.Ampak me vseeno zanima zakaj je pol dikseta na duronu delala na mojem p4 pa ni hotla pa mama s tistim enaki disketnik.
Zdaj me pa samo zanima ali naj se vznemirjam glede tega ali je to normalno. V bistuv ali naj grem na servis po nove rame. ali je mogoče celo kaj narobe s mamo plato. Biosi na plati so najnovejši.
Hvalaza odgovor
ender ::
disketnik imaš zanič, ne rame. zamenjaj disketnik in potem probaj z isto disketo.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Dusko ::
Ne bi reko da je disketnik hin.Verjento je kaj narobe z disketo sicer pa sem zdaj disketo formatiral pregledal če ma bad sectorje mogoče in pol še enkrat stvar psnel na njo in zdaj dela brez problema.Itak je pisalo ko sem klikno na njo je napisalo da disketa ni formatirana.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj je C: še vedno glavni disk?Oddelek: Operacijski sistemi | 5823 (4279) | mojster_joni |
» | Piskanje kompa in ta se ne prizge!Oddelek: Strojna oprema | 1582 (1435) | Morph3us |
» | Narobe flashan bios na Asus CUSL2-C Black PearlOddelek: Pomoč in nasveti | 2119 (1794) | SkIDiver |
» | popravilo neuspešno posodobljenega bios-a NUJNO!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3163 (2456) | Dragi |
» | Šla plata ob updatu biosa?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1513 (1166) | ru7 |