Forum » Pomoč in nasveti » Zaznavanje pomnilnika (RAM)
Zaznavanje pomnilnika (RAM)
M@k@veli ::
Prosim za nasvet kako si naj optimalno nastavim pomnilnik.Kupil sem pomnilnik (RAM) Patriot Extreme Performance DDR2 2x2GB 800MHz in sicer za mojo plato P965 Neo-F V2
Težava pa je v tem da ko vstavim oba nova spominska modula v reži mi ne zazna celotnega pomnilnika, ki bi moral znašati 4GB. Zazna pa mi samo 3,25 GB.
Kadar pa vstavim vsako polovico posebej in zaženem računalnik pa mi v celoti prepozna 2GB. Obeh skupaj pa samo 3,25 GB in ne 4GB.
Prosim nasvet kako se da to optimalno nastavit.
Zraven tega še bi rad zraven imel 1GB prejšnjega pomnilnika, tako da bi skupno imel 5GB. Kadar tega starejšega priklopim z polovico novega mi skupno prepozna 3 GB. Če pa priklopim vse tri skupaj pa mi namesto 5GB prepozna zopet samo 3,25GB.
Prosim za pomoč in se že vnaprej zahvaljujem.
LP,Dejan
Težava pa je v tem da ko vstavim oba nova spominska modula v reži mi ne zazna celotnega pomnilnika, ki bi moral znašati 4GB. Zazna pa mi samo 3,25 GB.
Kadar pa vstavim vsako polovico posebej in zaženem računalnik pa mi v celoti prepozna 2GB. Obeh skupaj pa samo 3,25 GB in ne 4GB.
Prosim nasvet kako se da to optimalno nastavit.
Zraven tega še bi rad zraven imel 1GB prejšnjega pomnilnika, tako da bi skupno imel 5GB. Kadar tega starejšega priklopim z polovico novega mi skupno prepozna 3 GB. Če pa priklopim vse tri skupaj pa mi namesto 5GB prepozna zopet samo 3,25GB.
Prosim za pomoč in se že vnaprej zahvaljujem.
LP,Dejan
West Side
- spremenil: M@k@veli ()
logout ::
Z 32bitnim operacijskim sistemom je meja uporabnega RAMa vedno pod 4GB. Resitev je le menjava operacijskega sistema na 64bitno verzijo.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
M@k@veli ::
A tako torej, na to pa nisem niti pomislil oziroma se prej pozanimal.
Druge rešitve torej ni?
Se zahvaljujem za pomoč!
Druge rešitve torej ni?
Se zahvaljujem za pomoč!
West Side
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne zazna mi ramovOddelek: Pomoč in nasveti | 6091 (5681) | hojnikb |
» | Windows 7 32bit vs. 64bitOddelek: Operacijski sistemi | 7091 (6199) | Blisk |
» | prepoznavanje RAM-aOddelek: Strojna oprema | 702 (611) | rsroki |
» | Zazanavanje rama problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1454 (1329) | StratOS |
» | 4GB rama v win XP 32 bitOddelek: Pomoč in nasveti | 2626 (2388) | Jst |