Forum » Pomoč in nasveti » trdi disk se mi je spuntal
trdi disk se mi je spuntal
Yohan del Sud ::
IBM kakopak. 40 gb. Ampak ni zaribal kot prejšnja dva. Izgleda da se je zagonski sektor pokvaril, bom razložil, samo prej nekaj podatkov. Na disku je 30 gb inferiornih podatkov - filmi, muzika, backupi in svinjarija . Vstavljen je v rack in ga prenašam med tremi računalniki s tremi različnimi os-ji. Dopoldne je še delal v redu, popoldne pa ne več.
Torej, pod ntji sporoči, da ne najde pogona, četudi dodeli črko, pod win 98 se zažene samo v varnem načinu in ne dodeli niti črke, pod winxp sporoči corrupt file, ko kliknem na dano črko... Če poskušam pognati xp-jevo orodje za čekiranje in popravljanje diskov se ne zgodi čisto nič. Konzola trdi, da z diskom ni nič narobe.
Formatiran je bil ntfs.
Ja vem, najbolj enostavno je formatirat, ampak a se da kako rešit podatke, vsaj nekatere, sem čustveno vezan nanje...
Torej, pod ntji sporoči, da ne najde pogona, četudi dodeli črko, pod win 98 se zažene samo v varnem načinu in ne dodeli niti črke, pod winxp sporoči corrupt file, ko kliknem na dano črko... Če poskušam pognati xp-jevo orodje za čekiranje in popravljanje diskov se ne zgodi čisto nič. Konzola trdi, da z diskom ni nič narobe.
Formatiran je bil ntfs.
Ja vem, najbolj enostavno je formatirat, ampak a se da kako rešit podatke, vsaj nekatere, sem čustveno vezan nanje...
jure1873 ::
jaz sem preko googla našel nek program za iskanje zgubljenih particij. samo se na žalost ne spomnem več kako se kliče.
mogoče bi kej pomagal
btw si probal fdisk /mbr?
mogoče bi kej pomagal
btw si probal fdisk /mbr?
MRtwister ::
Good for you ;). Meni je tudi sel. Prvo mi je sla particija winsev xp(FAT32) - linux particije so se delale. Potem sem probal formatirat, ampak ni slo. Zbrisal sem linux particije in probal formatirat v fat file system, ni slo. Tako da zdej mi ne delajo niti vec Linux particije.
Climber ::
Pismo men se je prejle naredl isto. Mam prenosn disk WD 160Gb v Icy Box-u in mi je vse normalen delal pol pa kr naenkrat ne morem več pogledat podatkov na disku.
Napiše mi:
Datoteka ali imenik sta poškodovana in zato neberljiva
Šit a kdo ve kako to rešr. Disk drugač vidm v Win XP formatiran je bil z NTFS star je pa 3 mesce.
Kako spet vidt podatke? Al pa kakšen program za obnovo podatkov na disku.
Help
Napiše mi:
Datoteka ali imenik sta poškodovana in zato neberljiva
Šit a kdo ve kako to rešr. Disk drugač vidm v Win XP formatiran je bil z NTFS star je pa 3 mesce.
Kako spet vidt podatke? Al pa kakšen program za obnovo podatkov na disku.
Help
Yohan del Sud ::
Emm. Tri leta star topic ti je uspelo obodit...
Ampak če se prav spomnim, sem zadevo takrat formatiral, pa mi je vseeno dokončno crknil par mesecev za tem...
Skratka, jemlji eventuelno, ampek ne nujno, to kot kot prvo znamenje k crkotu...
Ampak če se prav spomnim, sem zadevo takrat formatiral, pa mi je vseeno dokončno crknil par mesecev za tem...
Skratka, jemlji eventuelno, ampek ne nujno, to kot kot prvo znamenje k crkotu...
www.strancar.com
Climber ::
Ok, sem upošteval in poslal nazaj da mi bodo zamenjali za novega.
Dober je vsaj to da sem z programom Getdataback dobil vse podatke nazaj.
Disk je bil star 2 mesca.
Dober je vsaj to da sem z programom Getdataback dobil vse podatke nazaj.
Disk je bil star 2 mesca.
Vice ::
Yohan na IBMovi strani imaš par programskih rešitev za njihove diske v primeru okvare, meni je zelo pomagal IBMov disk manager (nisem 100% če je to ravno ta program saj mi disk normalno dela 2 leti od zadnjih problemov), ko mi je disk začel tarokirat (slišalo se je kot da mi v PCju preklaplja rele seveda sistema pa nikjer več).
Mogoče ti bodo kaj pomagali ti programi (so free). Če ne boš imel preveč uspeha z iskanjem mi sporoči, da pobrskam po arhivu.
Mogoče ti bodo kaj pomagali ti programi (so free). Če ne boš imel preveč uspeha z iskanjem mi sporoči, da pobrskam po arhivu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vice ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Usb ključ ne predvaja določenih formatovOddelek: Strojna oprema | 11777 (9682) | Toros |
» | SATA disk mrknu - kot da ni formatiran (RAW)Oddelek: Strojna oprema | 5915 (5608) | LeQuack |
» | Zunanji trdi disk 1TB WD ali Tevion? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12116 (9234) | BlackAdder |
» | particija z linuxi nezaznanaOddelek: Pomoč in nasveti | 1008 (880) | solatko |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8087 (7171) | buneech |