» »

trdi disk se mi je spuntal

trdi disk se mi je spuntal

Yohan del Sud ::

IBM kakopak. 40 gb. Ampak ni zaribal kot prejšnja dva. Izgleda da se je zagonski sektor pokvaril, bom razložil, samo prej nekaj podatkov. Na disku je 30 gb inferiornih podatkov - filmi, muzika, backupi in svinjarija :8) ;) . Vstavljen je v rack in ga prenašam med tremi računalniki s tremi različnimi os-ji. Dopoldne je še delal v redu, popoldne pa ne več.

Torej, pod ntji sporoči, da ne najde pogona, četudi dodeli črko, pod win 98 se zažene samo v varnem načinu in ne dodeli niti črke, pod winxp sporoči corrupt file, ko kliknem na dano črko... Če poskušam pognati xp-jevo orodje za čekiranje in popravljanje diskov se ne zgodi čisto nič. Konzola trdi, da z diskom ni nič narobe.
Formatiran je bil ntfs.

Ja vem, najbolj enostavno je formatirat, ampak a se da kako rešit podatke, vsaj nekatere, sem čustveno vezan nanje... :\

jure1873 ::

jaz sem preko googla našel nek program za iskanje zgubljenih particij. samo se na žalost ne spomnem več kako se kliče.
mogoče bi kej pomagal
btw si probal fdisk /mbr?

MRtwister ::

Good for you ;). Meni je tudi sel. Prvo mi je sla particija winsev xp(FAT32) - linux particije so se delale. Potem sem probal formatirat, ampak ni slo. Zbrisal sem linux particije in probal formatirat v fat file system, ni slo. Tako da zdej mi ne delajo niti vec Linux particije.

Climber ::

Pismo men se je prejle naredl isto. Mam prenosn disk WD 160Gb v Icy Box-u in mi je vse normalen delal pol pa kr naenkrat ne morem več pogledat podatkov na disku.
Napiše mi:

Datoteka ali imenik sta poškodovana in zato neberljiva

Šit a kdo ve kako to rešr. Disk drugač vidm v Win XP formatiran je bil z NTFS star je pa 3 mesce.

Kako spet vidt podatke? Al pa kakšen program za obnovo podatkov na disku.

Help

Yohan del Sud ::

Emm. Tri leta star topic ti je uspelo obodit... :D

Ampak če se prav spomnim, sem zadevo takrat formatiral, pa mi je vseeno dokončno crknil par mesecev za tem...

Skratka, jemlji eventuelno, ampek ne nujno, to kot kot prvo znamenje k crkotu... ;((
www.strancar.com

Climber ::

Ok, sem upošteval in poslal nazaj da mi bodo zamenjali za novega.
Dober je vsaj to da sem z programom Getdataback dobil vse podatke nazaj.
Disk je bil star 2 mesca.

Vice ::

Yohan na IBMovi strani imaš par programskih rešitev za njihove diske v primeru okvare, meni je zelo pomagal IBMov disk manager (nisem 100% če je to ravno ta program saj mi disk normalno dela 2 leti od zadnjih problemov), ko mi je disk začel tarokirat (slišalo se je kot da mi v PCju preklaplja rele seveda sistema pa nikjer več).
Mogoče ti bodo kaj pomagali ti programi (so free). Če ne boš imel preveč uspeha z iskanjem mi sporoči, da pobrskam po arhivu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vice ()

alum ::

hehe...mislis, da se se vedno trudi z diskom;)

Vice ::

:8)
Kdo pa gleda drobni tisk. :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Usb ključ ne predvaja določenih formatov

Oddelek: Strojna oprema
1611777 (9682) Toros
»

SATA disk mrknu - kot da ni formatiran (RAW)

Oddelek: Strojna oprema
165915 (5608) LeQuack
»

Zunanji trdi disk 1TB WD ali Tevion? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412116 (9234) BlackAdder
»

particija z linuxi nezaznana

Oddelek: Pomoč in nasveti
111008 (880) solatko
»

[Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
628087 (7171) buneech

Več podobnih tem