» »

Ne dela vec CD-ROM

Ne dela vec CD-ROM

CR ::

Ja kr vec mi ne dela. CD TEAC-524E V3.0C. Pa dam v Nero CD Speed, pa dam Drive Info, pa mi napise, da ne bere CD-R, CD-RW, CD R-W, da ni R-W packed, C2 pointers no, CDDA pa da BERE in da je CDDA accurate.

Pogona ne morm spucat s kakim CD-jem, ker niti ne pride do tistga, da bi "cistilni komad" zagnal.

A je stvar za v smeti?

Poleg tega me pa se to zanima: mam pisalnik TEAC CD-W540E V1.0C, pa je 40/12/48.
Ko dam test hitrosti je hitr tam okol 11x (read test v Nero CD Speed). Tud pisem lahko RW sam 4x, R pa 36x... WTF?! Aja, gonilnikov nimam snetih, ker jih za tocno to enoto preprosto NI!

Han ::

CD-ROM daj ali na servis ali pa ga sam odpri in poglej, kaj se da narediti (čiščenje leče, mazanje motorčka...).

Pekač ti piše na CDRW samo 4x, ker imaš skoraj zagotovo takšno ploščo, ki je deklarirana kot 4x. Za 10x potrebuješ "high-speed" CDRW medij...

Gonlnikov za to enoto ni, ker jo Windows avtomatsko podpira preko ATAPI gonilnika. Če imaš osnovno ploščo z VIA čipovjem, lahko naložiš Viin gonilnik; v vsakem primeru pa vklopi UltraDMA v upravitelju naprav (Device Manager). Šele potem ti bo Teac deloval pri polni hitrosti. 40x snemanje na CDR boš dosegel le z ustreznimi ploščami, ki so ali specificirane za takšno hitrost ali pa so dovolj kvalitetne, da se pogon odloči za najhitrejšo možno peko.

CR ::

Ultra DMA ne morm uklopit. Lahko sam DMA. Zakaj bi se pa to obkljukal? Sigurn ma svoje pluse in minuse, ki pa so...?

Han ::

... manjša poraba procesorskega časa (recimo do 15%) in posledično večja hitrost zaradi samega UltraDMA2 standarda, ki podpira hitrosti do 33,3 MB/s (PIO4 samo 16,6 ob 100% procesorski obremenitvi).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj NE kupiti!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13710245 (6569) jastreb
»

TEAC W540E mi prepočasi peče ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
524830 (3873) sidney
»

Tezave s hitrostjo CD pekaca

91340 (1088) Han
»

TEAC 540E in DMA ???????

182118 (1755) Eagel
»

Kaj je narobe z mojim 40x teacom?