Forum » Pomoč in nasveti » Temperatura sistema ?
Temperatura sistema ?
-MiS- ::
Zanima me, ce je to normalno da je temperatura procesorja 51 stopinj , temperatura ohišja pa 41 ,...?
Kako bi jo zbil vsaj za nekaj stopinj (mogoče z ustreznimi nastavitvami v biosu) ?
Procesor je AMD Duron 1000, plata pa MSI KT3 Ultra - Aru
Kako bi jo zbil vsaj za nekaj stopinj (mogoče z ustreznimi nastavitvami v biosu) ?
Procesor je AMD Duron 1000, plata pa MSI KT3 Ultra - Aru
VASkO ::
ohišja 41°C? to je 8-10°C prevec! nimas dobrega airflowa, malo uredi notranjost in dodaj kaksen ventilator za izpuh toplega zraka...
-MiS- ::
Sej prevec , se mi kr zdi,... Res je da mam za pretocnost zraka po ohisju samo spredaj ventilator, tako da samo not vlece, za ven ga pa se ni,... grem danes po njega, ce bo to tolik pripomogl k nizji temperaturi,...?
zigadr ::
Take temperature so lahko tudi popolnoma normalne. :)
Jest mam Abit BD7-RAID, prej sm mel eno VIA plato. K pržgem računalnik z abitko, mam že koj na procesorju 40°C, na VIA je blo glih 10°C manj. Tko da so zihr senzorji narobej nastavleni.
Lahko so pr teb tut čudn nastavleni. Lahko so tut čudn postavleni (naprimer zlo bliz hladilnika za proc) in pol kažejo dost nerealno temperaturo.
Jest mam Abit BD7-RAID, prej sm mel eno VIA plato. K pržgem računalnik z abitko, mam že koj na procesorju 40°C, na VIA je blo glih 10°C manj. Tko da so zihr senzorji narobej nastavleni.
Lahko so pr teb tut čudn nastavleni. Lahko so tut čudn postavleni (naprimer zlo bliz hladilnika za proc) in pol kažejo dost nerealno temperaturo.
tisti za ven je bolj pomemben kot tisti za noter vlect, ker ce mas samo izpuh, ti zrak v kisto vlece tudi skozi razne spranje, tako da , eh....
Neo32 ::
41°C je pa mal prevec. Jest sm si kupu novo kisto pa je bla brez dodtanih ventov pa ni bla temperatura visja od 30°C, zej k sm pa vente dal notr je pa lepo 22°C.
Tko da ti priporocam da si kui se kaksen vent za boljso pretocnost zraka.
Tko da ti priporocam da si kui se kaksen vent za boljso pretocnost zraka.
Neo32 (c)
Kriko ::
Saj tukaj se ne da bit več pameten. Z isto konfiguracijo, ventolatorji, isto postavljenimi kabli po kišti, sem imel z Elite K7S6A temperaturo procesorje okrog 46-49°C, zdaj sem dal Epox 8K3A ter enako pasto (probal na različne načine nanašat), pa je temperatura vedno okog 60-63°C, tako da mi ni nič jasno.
Sploh ne moreš vedet ali so tej senzorji sploh točni oziroma keri kaže vsaj približno točno! Kako je lahko samo z menjavo plate tudi do 15°C razlike??
Sploh ne moreš vedet ali so tej senzorji sploh točni oziroma keri kaže vsaj približno točno! Kako je lahko samo z menjavo plate tudi do 15°C razlike??
kriko, pri tebi pa je fora ta, da epoxova plata bere temperaturo direktno iz XPjeve notranje diode (tiste v jedru procesorja) in je zato ta cisto realna! mislim, da poleg epoxa to podpira se asus a7v333 in pa soltek, samo nisem ziher, za epoxovo pa sem 100% ziher!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik mi greje sobo (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 23795 (22387) | Glugy |
» | [Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za Socket A (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 19150 (16273) | Wofk |
» | ventilator za bartonaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1278 (1042) | ghostkop |
» | Vulcano 7+Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1305 (928) | para-site |
» | Ventilatorji v kišti full pomagajo, k padcu temp.! (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3238 (2536) | migič |