» »

v winxp mi explorer.exe požre vso moč

v winxp mi explorer.exe požre vso moč

blue96 ::

gre za en neumen štos, ki pa ni šala, ampak mi dela resne preglavice. med minulim vikendom sem formatiral disk in naložil winxp professional (ki sem ga dobil zraven ko sem kupil comp pred tremi meseci). instalacija je bila v redu, vse obicajno (torej najprej sem naložil winme in nato winxp čez, v windowsih pa se ej pojavil po 3 urah naslednji problem: samo da izberem uporabnika in pridem v sistem, mi po nekaj minutah (tudi če sem samo v namizju brez odprtih aplikacij) miška delati ovinke (oz. ko premikam miško gre po svoje). da je stvar še bolj čudna mi miška v winme dela normalno in tudi v winxp ene 3 minute na začetku. nato pritisnem ctrl+alt+del in odpre se mi okno, kjer lahko zapiram aplokacije in pogledam graf od procesorjevega "napora" in porabe rama. nekaj minut je črta vedno pod 55%, potem pa naraste an 100% in miška gre kot že rečeno po svoje in počasi, edino kar mi pomaga so tipke in tab. ko pogledam katera aplikacija požre vso moč, je explorer (explorer.exe) na 95-96% moči cpu.
miška se še vedno zatika in zaprem explorer.exe in nato je vse v redu, miška dela spet gladko in tako naprej. vendar mi izgine namizje in vrstica start (torej mi ostane se samo kar sem imel prvotno odprto), ponavadi outlook in ie.
da bo stvar še bolj čudna je od vikenda to že moja tretaj inštalacija in vedno isti zaključek. tudi pred tem vikendom sem imel winxp, vse enako, le ene bannerje (neki sm se včlanu in atkoj vojna)...
ali ima kdo od vas programerjev rešitev, ker sm že poklical ene par ljudi, ki se jim o kaj podobnem niti ne sanja...
tnx
.

BadB0y ::

Nisi pa povedal kak racunalnik mas ?:)

andrej ::

zakaj se ti zdi, da najprej nalozis win me nato pa preko XP obicajno? zakaj ne instaliras direkt XP-jev?

blue96 ::

tko so mi pokazali in tko zmerej delam.
racunalnik - kej posebnega ni, ampak je se en teden nazaj delal v redu, v istih windowsih. to zdej sploh ni vprasanje. procesor je resda malo bolj šibke in stare narave (600mhz navit na 700), rama pa fizicno 384.
.

cekr ::

najboljša inštalacija sistema je na čist disk.

Dusko ::

Hm ti pa si en strokovnjak najrpej win me pol pa prek win xp.Najboljše da še vse enkrat sforamtiraš in pol nastaviš pol naložiš na čisti disk win xp.
Pa mogoče preveri gonilnike od miške mogoče ali pa nasploh o vseh naprav če so komaptibilne s win xp. Mogoče pride do kake strojnega enujemanja in pol se začne explorer tak vest.Drugače pa pač mej win me pa se en zajebavaj s win xp počakaj do jeseni ko pride ven servicepack za win xp

borutzi ::

Čekiraj z svezim antivirusnim programom. Mogoče boš presenečen :O
Bolje da se ga nabiješ kot pes, kot pa da ti ga nabije pes.

JLP ::

Ja tud men se je zgodil da je explorer.exe kr na lepem začev kurt vs procesorsk cajt in se je vse začel dogajat po polžje na kompu. Sm prečekirov sistem z več AV programi pa nč. Edin kr je pomagal je reinstall. Drgač je bil pa WinXP na frišn inštaliran. Sm pa pol neki gledov en seznam na MSDNju pa sm vidu da bo u WinXP SP1 en patch za to zadevo. Sam res čudn koko lahk do tega sploh pride.
Live long and prosper!

blue96 ::

sej prednosti ma ta wxp velik, ampak w95 pa ni nikol tko nemarn "sral"
.

JLP ::

Live long and prosper!

blue96 ::

pevaranti priznajo lastno napako in nas pustijo cakati do izida sp1. in za take usluge jim placujemo bajne denarje in gore zivcev.
.

Trubar ::

Jaz sem nalozil vse popravke in se mi zadeva se vedno ponavlja. Kak nasvet?
Ref exchange link:
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programi v ozadju

Oddelek: Programska oprema
71212 (1131) mali tapravi
»

Kako vam kaj deluje Windows SP2

Oddelek: Operacijski sistemi
111314 (1167) Microsoft
»

Rač. po enem času začne zelo počasi delat. Procesor dela po nepotrebnem 100% in še 10

Oddelek: Pomoč in nasveti
6965 (916) digital II
»

Obešanje explorer.exe

Oddelek: Pomoč in nasveti
51653 (1579) lojze_car
»

VLC+eMule+Sophos=pocaaaaasno

Oddelek: Programska oprema
61088 (1040) pow

Več podobnih tem