» »

novi disk ali kaj drugega ?! prosim pomoč

novi disk ali kaj drugega ?! prosim pomoč

promocija ::

Pozdrav,
Računalnik mi konstantno javlja napake, resetira se sam od sebe, nato se zalaufa scandisk in ko čekira disk velikrat javi file unreadable. Ko ga hočem ponovno zagnat, ob zagonu javi napako da manjka datoteka ???.dll Kadar dela, dela ful počasi.
Ko dam Windowse na novo gor, je pa tako. Včasih mi že med inštalacijo javlja napake da tega in onega ni možno prebrat, in če mi uspe inštalirat do konca, Winsi pol javljajo same napake, nič ne dela,...v glavnem bogi moji živci. :) Če pa se v redu inštalirajo pa delajo kak teden, 14 dni pa se spet sesujejo.
A je disk za odpad ? gre pa za Maxtor 160gb sata.
Prosim kak predlog , ker je ful nujno!
hvala lp
ni podpisa

bluefish ::

Uporabi Recovery Console, ki jo lahko poženeš iz namestitvenega XP CD-ja in uporabi ukaz chkdsk c: /r (no, lahko to narediš tudi v Win z uporabo start > run > cmd in vnosom ukaza).

promocija ::

ja vem za to recovery console, samo kot sem že rekel, meni to nič ne nuca. Zakaj? Zato, ker se mi računalnik konstantno "podira" Dam vse komplet na novo gor, dela 1 teden pa se cel sistem sesipa tak da ne morem več v winse (tak ko trenutno ne) In grejo vsi podatki in vse po zlu.
Sedaj me zanima če nakup novega diska reši stvar. Pač razkiram tist denar pa kupim samo da zadeva funkcionira tako kot mora. Seveda je pa škoda denarja za nakup ki ne reši ničesar.
Tako da še vedno upam, na kak pameten nasvet
ni podpisa

bluefish ::

tisti pregled lahko izvršiš tudi ob obstoječi namestitvi. Pač poskusi, če bo delalo. Lahko tudi pregledaš RAM s programom Memtest, češrav močno dvomim, da je krivec.
Seveda lahko tudi kupiš nov disk, saj so cene že tako nizke, da niti ni vredno razmišljanja.

promocija ::

pozdrav,

no za se tiste ko imate podobne probleme ali pa boste kdaj iskali pomoč....
Sem kupil nov disk in stvar je bila delno rešena. Nato pa sploh nisem mogel inštalirat win oz ko sem jih so bile spet same napake ..... pa sem zamenjal dvd-rom in stvar dela kot mora. Se pravi je bil problem tudi v dvdromu, ki očitno crkuje na obroke (nepravilno bere)

lp
ni podpisa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk boot failure

Oddelek: Pomoč in nasveti
154101 (3552) solatko
»

Windows xp pride le do loadinga

Oddelek: Pomoč in nasveti
312190 (1966) bluefish
»

fajli za bootanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
71301 (1205) StratOS
»

Problem z inštalacijo win XP-jev!

Oddelek: Operacijski sistemi
91188 (1029) migič
»

XPji se ne zaženejo

Oddelek: Operacijski sistemi
312811 (2252) Paramedic

Več podobnih tem