Forum » Pomoč in nasveti » Nadgraditev BIOSa - problem
Nadgraditev BIOSa - problem
Shagrath ::
Pozdravljeni!
Imam matično ploščo Matsonic MS9047C, ki ima AMI bios, katerega nikakor ne morem nadgraditi. Iz AMIjeve strani sem snel program AMI flash utility s katerim se flasha bios. Program mi lepo prebere iz diskete a ko zažene utility se mi spodaj izpiše: "System BIOS does not have flash support". To pomeni, da se tega biosa ne da flashati? Bi bilo kaj narobe, če bi naložil bios za matično MS9047C+ ?
Hvala, LP!
Imam matično ploščo Matsonic MS9047C, ki ima AMI bios, katerega nikakor ne morem nadgraditi. Iz AMIjeve strani sem snel program AMI flash utility s katerim se flasha bios. Program mi lepo prebere iz diskete a ko zažene utility se mi spodaj izpiše: "System BIOS does not have flash support". To pomeni, da se tega biosa ne da flashati? Bi bilo kaj narobe, če bi naložil bios za matično MS9047C+ ?
Hvala, LP!
blackbfm ::
To moraš dobit od proizvajalca matične plošče, se pravi Matsonic, ki pa zgleda da sploh več ne obstaja. Sicer pa če ti vse deluje potem nima sploh smisla flashat bios.
Shagrath ::
Računalnik dela sicer OK, vendar bi se rad malo poigral z CPU clockom a ne morem, ker je ta možnost v biosu zaklenjena. Predvidevam, da bi se z novejšim biosom dalo navijati. Se na kakšen način da odkleniti možnost navijanja v biosu?
LP
LP
blackbfm ::
Nov bios ponavadi doda podporo za novejše procesorje in odpravi kakšne hrošče, načeloma pa ne pridobiš nobenih novih funkcionalnosti. Nima smisla.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BIOS Update (Matsonic MS9147C)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2348 (2230) | satfinder |
» | USB miška...ki mi je ne zazna...Oddelek: Strojna oprema | 1864 (1664) | bf4ed |
» | USB driverjiOddelek: Pomoč in nasveti | 2151 (2003) | JanezC |
» | max. velikost diska za Matsonic MS 9047COddelek: Pomoč in nasveti | 1357 (1287) | marvin42 |
» | BIOS nadgraditevOddelek: Programska oprema | 947 (869) | dex22 |