Forum » Omrežja in internet » ubuntu server - openssh omejitve
ubuntu server - openssh omejitve
shorvat ::
Lep pozdrav,
imam naložen ubuntu server in openssh ki deluje bp. ker hočem, da se podatki prenašajo varno, sem omogočil sftp dostop, ftp server ni naložen. sedaj se mi pojavi problem. rad bi, da se uporabniki lahko povežejo s sftp clientom (samo prenašanje, brisanje, prepisovanje datotek), a hkrati bi rad onemogočil dostop do konzole (npr. preko putty-ja)
je to mogoče?
hvala, sašo
imam naložen ubuntu server in openssh ki deluje bp. ker hočem, da se podatki prenašajo varno, sem omogočil sftp dostop, ftp server ni naložen. sedaj se mi pojavi problem. rad bi, da se uporabniki lahko povežejo s sftp clientom (samo prenašanje, brisanje, prepisovanje datotek), a hkrati bi rad onemogočil dostop do konzole (npr. preko putty-ja)
je to mogoče?
hvala, sašo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu: Kako releasati DHCP IP nalsov?Oddelek: Omrežja in internet | 1855 (1373) | MrStein |
» | Alternativno ( != Apache) web strežniki - kako imeti vsak virtualhost na svojem userjOddelek: Programiranje | 1675 (1352) | Red_Mamba |
» | Dobil debian ...Oddelek: Operacijski sistemi | 1197 (999) | 'FireSTORM' |
» | Bi Linux? Bi Debian? Ubuntu! (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Operacijski sistemi | 34207 (21748) | Trubadur |
» | Kateri Linux za strežnik??Oddelek: Operacijski sistemi | 1410 (1171) | segi |