Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
Meizu ::
Ne samo to, da sploh ne govorimo o 3d marku ki sploh ni noben pokazatelj zmogljivosti. Tiste pike ki jih tam dobiš so kr tako, tja nekej vmes. En tip ki ima E8600 navitga na 6.5Ghz in 9800GT bo imel veliiiko boljši score kot jst z E8400@4Ghz pa HD4870 npr. Kdo bo pa v igrah dominiral pa menda vsi vemo.
Nekatere grafe so celo bile zgrajene za 3dmark, da so pokazale ogromno nekih točk (HD2900XT imam v mislih), v dejanskih igrah pa je bila sramota. Vsaj za ceno za katero si jo dobil.
Nekatere grafe so celo bile zgrajene za 3dmark, da so pokazale ogromno nekih točk (HD2900XT imam v mislih), v dejanskih igrah pa je bila sramota. Vsaj za ceno za katero si jo dobil.
kody ::
glede matičlnih plošč in nepodpiranja phenoma II...
sam sem kupil Asus M3A78-T in kaj se je zgodilo, plata ni podpirala proca, bios počasen (in to tako, da si za skakanje med postavkami potreboval 5 sekund)....ampak ko sem flashal bios...pa je poletelo...
trenutno sem na 3,4 GHz ...Phenom II 920...
pa kupil se takrat po prvotnih cenah v nem...tako da me je prisel 200€ ampak kaj...vsaj dobro sem kupil, dela in treba tudi AMD podpirat :D
sam sem kupil Asus M3A78-T in kaj se je zgodilo, plata ni podpirala proca, bios počasen (in to tako, da si za skakanje med postavkami potreboval 5 sekund)....ampak ko sem flashal bios...pa je poletelo...
trenutno sem na 3,4 GHz ...Phenom II 920...
pa kupil se takrat po prvotnih cenah v nem...tako da me je prisel 200€ ampak kaj...vsaj dobro sem kupil, dela in treba tudi AMD podpirat :D
Kul kul, tudi meni so všeč tile Phenomčki vedno bolj. Postej kšn screen v cpuz pa coretemp da vidmo malce temperature in stuff...
Aja pa prosim za eno uslugo - lahko nardiš plz bench v winrar, da vidm kolko hitro premleva podatke skozi? Si ga namerava brat omislit za spodnjo AMD mašino... Sam morm it še prej pogledat če ga plata podpira... Upam da ja...
Aja pa prosim za eno uslugo - lahko nardiš plz bench v winrar, da vidm kolko hitro premleva podatke skozi? Si ga namerava brat omislit za spodnjo AMD mašino... Sam morm it še prej pogledat če ga plata podpira... Upam da ja...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
PrimozR ::
Mislim da po letošnjem letu, če bo šlo takole naprej, AMD ne bo potreboval neke specialne podpore. Vsaj glede na prodajne številke in če le-te ne veljajo le a Slovenijo, temveč za celo Evropo/svet.
EDIT: ne bo Winrar benchmark preveč odvisen od diska?
EDIT: ne bo Winrar benchmark preveč odvisen od diska?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Kaj pa vem, mogoče. Naj vseeno pripiše keri disk uporablja. Sam mislim, da se pri Winrar benchu šteje samo surova procesorska moč. Mislim da, nisem pa siguren.
Dr_M ::
Ravnokar sprobu winrar z diska ali ramdiska...rezultat je enak. To velja samo za benchmark.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Nono, se mi je zdelo. No, Phenom II lastniki kar pridno malce pobenchajte tele programske benche, da dobimo malce realen vpogled v trenutno stanje. First Hand review ;)
No, sam lahko samo potrdim, da na 320GB disku WDCaviar se kopiranje in winraranje vleče ko stara mati, ki je ležala kakšnih 6 ur na kavču. Morm prodat ta šit (al pa obdržat za kakšen storage, nevem), pa dat kot sistemski disk kakšen 640, 750GB model...
EDIT: Faknšit, Phenom II niso na M2N-SLI Deluxe support listi Mogoče pa še pridejo
EDIT: Faknšit, Phenom II niso na M2N-SLI Deluxe support listi Mogoče pa še pridejo
Zgodovina sprememb…
Ravnokar sprobu winrar z diska ali ramdiska...rezultat je enak. To velja samo za benchmark.
Je res, itak ti ne da na izbiro diska. Sem se pa za hec postavil v root D:ja (640) in E:ja (320) in ni razlike. No, je bila, v rangu 10 kB/s - dvignilo se je na preskoku na 640 in se spet dvignilo, ko sem šel nazaj na 320.
No, sam lahko samo potrdim, da na 320GB disku WDCaviar se kopiranje in winraranje vleče ko stara mati, ki je ležala kakšnih 6 ur na kavču. Morm prodat ta šit (al pa obdržat za kakšen storage, nevem), pa dat kot sistemski disk kakšen 640, 750GB model...
160 GB platterji? :D
Zgodovina sprememb…
Naredi ramdrive, pa tm deli. Ves kako to leti...
Tezka. Nobena Asuska z NF 5x0 chipsetom nima podpore za 920/940.
Tezka. Nobena Asuska z NF 5x0 chipsetom nima podpore za 920/940.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
P|P| - ja, mogoče bi se blo pa fajn za kakšnega velociraptorja odločit... Ko se bojo finance s tem strinjale
Dr_M - hmm, na nekaterih forumih pa se je govorilo, pa češ da obstaja bios ki ti ponudi podporo za 920/940 proc... Hmmm... Zgleda da se bo potreba zadovoljit kr z 9950BE/9850BE
Dr_M - hmm, na nekaterih forumih pa se je govorilo, pa češ da obstaja bios ki ti ponudi podporo za 920/940 proc... Hmmm... Zgleda da se bo potreba zadovoljit kr z 9950BE/9850BE
WyattEarp ::
hvala je delalo zdej 3dmark. pr 3dmark06 - defolt nastavitve Phenom II 940 stock in 4850 stock mam 12.842tock. jutri navijam cpu in grafo. (3dmark05 - defolt nastavitve pa 18.634). aja, rama mam 2x2Gb, windows XP, 32 bit.
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.
No, dej plz še Winrar.
Edit: Drugače pa 3DMark score nekje tam kjer bi mogu bit.
Edit2: http://www.yougamers.com/forum/showthre... Tule maš malce predogled, kakšne cifre naj bi dobil ravnp s tvojim procom in grafo.
Edit: Drugače pa 3DMark score nekje tam kjer bi mogu bit.
Edit2: http://www.yougamers.com/forum/showthre... Tule maš malce predogled, kakšne cifre naj bi dobil ravnp s tvojim procom in grafo.
Zgodovina sprememb…
clix ::
Meizu, mal si preber asusov forum. Folk pravi, da jim novi proci delajo normalno, na m2n-sli deluxe, čeprav jim matična procesorja ne prepozna (piše unknown processor).
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=...
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=...
meizu. winrar kaj? dej mi če lahko povej kaj naj kliknem, oz. kak fajl in kuk velik in to, in kake nastavitve?
x45 ::
na tej plati M2N-SLI Deluxe dela ph II, je slikca nekaj strani nazaj v tej temi z cpu-z kjer dela bp. daj si samo zadnji bios gor pa mal v core znižaj če bi bil prevelik na cca 1,25.
meizu. winrar kaj? dej mi če lahko povej kaj naj kliknem, oz. kak fajl in kuk velik in to, in kake nastavitve?
odpreš Winrar (pa naj bo to prek fajla ali prek bližnjice programa, ni važno) in sitsneš Alt+b. Ko se pojavi črna odebeljena cifra (ponavadi dober megabajt na sekundo, pri meni je 1360 kB/s), lahko test ustaviš, saj se ta cifra ne bo več spremenila in je takorekoč rezultat testa.
no, sem na winraru 3.80 to naredil. in je pršlo (5 krat sem to naredil) med 2.029 in 2.041KB/s. - to na Phenom II - 940. ne na mojem v podpisu. sm pr svaku. on ma Phenoma :) samo zdej so se res pocenil. po 230 je že Phenom II. sem špilal mau COD4 - vse na hight 1280 resolucija nad 80 fps, s ATI 4850. Crisys pa vse na high 1280 resolucija pa nekje med 25 in 35 skačejo frejmi. za 3dmark05 in 06 sem pa že gor napisal. ostalo pa še nisem stesteral. pa vse je na STOCK, nič navito še. rame ma tle svak 4-4-4-12, pa jih samo 5.5.5.18 napiše. k to treba manual u biosu popravt?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WyattEarp ()
RAID je dvorezen meč. Ne bi. mogoče 5 (iz treh ali tirih 640k) ampak na ICHju rad crkne. Dovolj o tem tukaj.
Vanadium ::
Je pa ni dvorezen meč, men odkar imam kiblo raid0 deluje BP razen enkrat je čudno delal pa sem hitro lociral napako. Kabel se je razjebal pa ga je bilo treba bolj pritisnit not. Itak pa nimam nekih pomembnih podatkov na teh diskih ampak na drugih kamor delam reden backup
Mitja358 ::
AM3 procesorji že v evropi-cene: http://www.fudzilla.com/index.php?optio...
Kot vidite so cene zelo ugodne, samo prinas bodo okoli 10-15€ višje.
Kot vidite so cene zelo ugodne, samo prinas bodo okoli 10-15€ višje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
tilinho20 ::
RAID je dvorezen meč. Ne bi. mogoče 5 (iz treh ali tirih 640k) ampak na ICHju rad crkne. Dovolj o tem tukaj.
Čaki..sej imaš Intel Matrix?
Sploh ce navijas je jeba lohk.
Men sta 2 diska od treh padla iz raid 5 konfiguracije na ICH9R. Okol 500GB je slo papa.
Men sta 2 diska od treh padla iz raid 5 konfiguracije na ICH9R. Okol 500GB je slo papa.
Sploh ce navijas je jeba lohk.
To je ta glavni problem pri ICHjih, ja, da pri Raid5 mečejo diske.
Meizu: Če gledaš neki hitrega ti priporočam Raid0 Wd 640gb.
Ma no, za raid se nisem nikoli ogrel, pa tudi zdaj ne čutim neke potrebe. Pomojem bi bil single 640gb čisto zadosti? Sicer pa trenutno nabijamo spet OT... Hehe...
No, sej ni treba da se stvar zapre, če smo vrgli gor vsega enih par OT postov...
Ja jaz tudi nebi zapiral, vendar nas je moderator par strani nazaj opozoril da ce se malo OT-ja pa bo tema zbrisana.
Aja, sej maš prav, se spomnem ja. No, am... Nazaj na topic in brez pardona. Če bom želel kakšne nasvete glede diskov, bom odprl novo temo. Tko, it's all settled down.
No, sej ni treba da se stvar zapre, če smo vrgli gor vsega enih par OT postov...
Ja jaz tudi nebi zapiral, vendar nas je moderator par strani nazaj opozoril da ce se malo OT-ja pa bo tema zbrisana.
Prej je bil bolj problem pissfight Intel/AMD. Tukaj je vsaj spodobna debata :D
Se opravičujem za OT, vendar sporočam da so novi driveri zunaj za ATI grafične kartice. verzija 9.1!
Tema za vse .. , ravno sem ji poknil gor in delajo zlo dobro....
Meni tut, celo v 3d marku sem dobil 174 toč več kot s starimi driveri
Očitno je AM3 podnožje pripravljeno tudi na AM3 only proce, saj ima en pin več (nima enega vogala odrezanega v L ampak ima vse le posnete). S tem pa tudi ne vidim razloga, da AM2+ CPUji en bi pasali v AM3 podnožje, kar naj ne bi bilo mogoče...
EDIT: zamaknjeni sta desni 'zapolnjeni luknji'.
Zgodovina sprememb…
Očitno je AM3 podnožje pripravljeno tudi na AM3 only proce, saj ima en pin več (nima enega vogala odrezanega v L ampak ima vse le posnete). S tem pa tudi ne vidim razloga, da AM2+ CPUji en bi pasali v AM3 podnožje, kar naj ne bi bilo mogoče...
lahko daš link? Ali kje si to prebral?
Mitja358, link ki ga je dal x45.. poglej slike socketov :)
aja, sem zdaj komaj videl. Nevem kako si lahko takšno podrobnost takoj videl.
a zdej tuki če hočeš met ram moraš dve palčke kupit če hočeš da ti dela?
ne, 1 je zadosti
Mitja358, link ki ga je dal x45.. poglej slike socketov :)
aja, sem zdaj komaj videl. Nevem kako si lahko takšno podrobnost takoj videl.
Oko za take stvari pač :D Pa tukaj vsaj vidiš, ne pa pri LGA socketu, ki je ko jež :))
_Matej_ ::
Včeraj sem posodobil gonilnike za matično ploščo (ATI Catalyst 9.1) in gonilnike za Nvidia grafično kartico 181.22 in se pozna razlika v hitrosti procesorja. V Cinebench R10 okrog 400točk več pri posameznem jedru in 300 točk več za vse skup. V 3DMark Vantage so se pa CPU točke več kot podvojile.
Ok WTF? A niso gonilniki Catalyst samo za graficno?!
PaX_MaN ::
Lahko, da ima matično z integrirano grafično, pa potem še eno dodatno, le druge tvrdke. Če sploh marata ena drugo...
Cisto tako mimogrede.
AM2 ima 940 pinov, socket in procesor, AM3 ima socket 941 lukenj, procesor pa ima 938 pinov.
To je pa zato, da AM3 cpu lahko das v AM2 socket, AM2 cpu pa ne mores dat v AM3 socket.
AM2 ima 940 pinov, socket in procesor, AM3 ima socket 941 lukenj, procesor pa ima 938 pinov.
To je pa zato, da AM3 cpu lahko das v AM2 socket, AM2 cpu pa ne mores dat v AM3 socket.
_Matej_ ::
Tud za matično ploščo rabiš gonilnike. Reče se jim "ATI Catalyst™ 9.1 Display Driver for Windows Vista (32 bit) - Motherboard/IGP Drivers" in izbereš za download "South Bridge Driver".
Kdo je kriv za pohitritev žal ne morm rečt, ker sm hkrati naložil oboje. Mogoče je fora pri Nvidia gonilnikih in novi verziji PhysX-a. V prejšnjih verziji 181.20 je bil PhysX 8.X v zadnjih 181.22 je PhysX 9.X
Kdo je kriv za pohitritev žal ne morm rečt, ker sm hkrati naložil oboje. Mogoče je fora pri Nvidia gonilnikih in novi verziji PhysX-a. V prejšnjih verziji 181.20 je bil PhysX 8.X v zadnjih 181.22 je PhysX 9.X
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Matej_ ()