» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
18 / 102
»»

Brane2 ::

Uporabljal sem samo MSI K9A2GM-FIH ( 780v+SB700 - v redu zadeva ), Foxconn A7DA-S ( 790GX+SB750 - dela, a ne vidim dodatnih prednosti za plačano, sploh vpliva SB750 na mojem Phenomu 9950) in Gigabyte GA-MA790FX-DS5 ( crap, stran od tega in nasploh vsega te firme )

Aja, vse to s Phenom 9850 in 9950. Phenoma II nimam.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

AapocalypseE ::

Kaj pa ti ni blo všeč pri Gigabytki?

Da je njihov support sranje. Da mrtvo-ladno dajo na site, da plata podpira 9950 ( 9850 pa spustijo s seznama ). Da se plata z 9850 zelo čudno obnaša. Da kontaktiram support, ki mi odgovori,d a podpore 9850 ne planirajo ( za 790FX plato !!!), da pa si lahko potegnem nek privat alpha BIOS in probam. Da potem nabavim 9950, vendar plata ne podpira niti te ( in tudi 9950 čudežno izgine s seznama podprtih čipov).

Krneki. Pa to ni prvič z njimi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

DJ MartiNi ::

Ja CPU Support list od GigaByte GA-MA790FX-DS5 je bil prav zanimiv ja. Podpora X4 9850BE in X4 9950BE se je večkrat spremenila. Prej niti nisem bil toliko pozoren, potem pa ko sem tudi sam to plato imel, pa sem opazil to zanimivo anomalijo. Drugače pa skupno gledano z njo ni bilo nič narobe, razen nekoliko okornega južnega mostu SB600. Sem pa mogoče od nje vseeno pričakoval bolše navijanje, kot recimo z GA-MA790X-DS4. Pa temu ni bilo tako. Je bila DS4 v primerjavi z DS5 kar enakovredna glede navijanja, če ne celo nekoliko boljša. DS4 podpira 9850BE in 9950BE, tako da je glede tega boljša v primerjavi z DS5. Jaz bi GA-MA790X-DS4 kar priporočil. Ima le eno napako: južni most SB600. No...pa meni je izdihnila po kakih treh mesecih.

So pa zanimive tudi nekatere ASUSove plate. Npr. ASUS M3A-H/HDMI bi znala biti kar dobra. Sicer zna biti težava pri uporabi Phenoma II neupdatean BIOS, saj se stvar niti ne zažene. Vendar uporaba starejšega CPUja zadevo reši. Ne vem kako je z spreminjanjem množilnika NB frequency po posodobitvi z najnovejšim BIOSom. Te funkcije s starejšo verzijo sigurno ni, tako da ti v primeru nekoliko višjega navijanja še kako prav pride BE procesor. Če nov BIOS prinese še to funcijo, potem pa super. Sam osebno pa z ASUSovo plato na AM2+ nimam praktičnih izkušenj.

Imam pa izkušnje z Foxconnovo A7DA-S, za katero sem odštel še ne pretiranih 125€. Z njo sem kar zadovoljen. Ima pa eno napako, ki me je rahlo zmotila. Tu sem potreboval BE procesor, če sem želel doseči dobro navitje. Plata namreč takrat ko sem še imel X3 8450 ni imela funkcije v BIOSu za zmanjšat množilnika NB Frequency. S tem da se je množilnik HT Linka dalo spuščat, vendar je bila ena finta. Če sem ga spustil iz 9x (default) na recimo željenih 7x, se je stvar obnašala, kot da sem ga nastavil na 5x. Samo da ko ni bil na default nastavitvi 9x, se je obnašal kot da je 5x. Sedaj se BIOS posodobil z najnovejšo verzijo, ki prinaša podporo AM3 CPUjem. Poleg tega pa se je v BIOSu celo pojavila funcija za spreminjat množilnik NB frequency, ki pa zanimivo nima nobenega učinka. Če ga recimo zmanjšam, ostane na default vrednosti 9x, torej kot da te funkcije ni. Množilnik HT Linka ima pa še vedno to težavo ali default 9x ali pa 5x. Brane2...a si tudi ti poskusil spreminjat množilnika HT Linka in NB frequency? In če si, ali si pri tem opazil enake težave kot jaz?
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

PrimozR ::

Hmja, v primerjavi s SB700 750 res prinese bore malo (pravzaprav 'samo' RAID 5 ki pa je itak bolj bogi povsod, tako pri zelenih kot modrih).

Če ga recimo zmanjšam, ostane na default vrednosti 9x, torej kot da te funkcije ni. Množilnik HT Linka ima pa še vedno to težavo ali default 9x ali pa 5x. Brane2...a si tudi ti poskusil spreminjat množilnika HT Linka in NB frequency? In če si, ali si pri tem opazil enake težave kot jaz?

Nimam še najnovejšega BIOS-a gor, vendar če se prav spomnim, sem se lahko igral z množilnikom NB, a jaz imam odklenjen CPU ( 9950 ), tako da je vprašanje koliko je moja izkušnja relevantna zate. Sploh pa, jaz sem šel v zviševanje NB multija, ki tebe sploh ne zanima...

Nič ne de če imaš BE CPU. Zanima me koliko ti CPU-Z izpiše frekvenco HT Linka in NB Frequency, če oba množilnika nastaviš v BIOSu na recimo 8x, bus speed pa pustiš na privzetih 200MHz. Če vse štima, bi moralo biti oboje 1600MHz. Če pa gre za isto težavo kot pri meni, potem bo HT Link 1000MHz in NB Frequency 1800MHz oziroma za tvoj primer bo NB Fr. 2000MHz, ker ima 9950BE privzet množilnik 10x. Če ti ni odveč...

Zgodovina sprememb…

Ne morem sedaj resetirat stroja, da bi to probal.

Pa tudi če bi, na tem stroju nimam Winsew, na Linuxu pa tega ne vidim.

Aha, nič ne de. Ni take nuje, zgolj firbec ali je pri vseh A7DA-S tako ali le pri moji. Ti pa drugače te dve frekvenci izpiše že v samem BIOSu. Pod Fox central control unit je opcija Smart BIOS in tam ti izpisuje frekvence.

x45 ::

Link sem pozabil zgoraj :

tole je Asrock z 770 - ASRock A770CrossFire cena 51 eur v tujini:

http://www.pctreiber.net/datenbank_arti...

Na testu se je zelo dobro obnesel, ima pa že SB 700.

od poceni plošč priporočam drugač tudi 780g npr ga ima eno ATX z 780g in tud podpira 140w cpu in vse denebe.

Za malo več denarja pa DFI 790 FX + SB 750, samo 165 eur ( elektronika ) - malo za rekorderko - z njo je deneb navit na 6,5 ghz !!

Tja do 780 čipovja bi še šel, ker je cenovni pribitek zanemarljiv ( dobesedno par EUR). Ni slabo za onboard grafiko.

Link sem pozabil zgoraj :

tole je Asrock z 770 - ASRock A770CrossFire cena 51 eur v tujini:

http://www.pctreiber.net/datenbank_arti...

Na testu se je zelo dobro obnesel, ima pa že SB 700.

od poceni plošč priporočam drugač tudi 780g npr ga ima eno ATX z 780g in tud podpira 140w cpu in vse denebe.

Za malo več denarja pa DFI 790 FX + SB 750, samo 165 eur ( elektronika ) - malo za rekorderko - z njo je deneb navit na 6,5 ghz !!

A zdej je pa že DFI rekorder? A ni blo nekaj časa nazaj toliko povedanega o Gigabytki, o kateri so fotke testiranja pri AMDju...

EDIT: aja, 'malo' več??? 165 € niti pod razno ni malo. Definitivno zmaga 790GX Asuska pri mimovrste. IMO se preskok na 790 FX praktično ne splača. Za nekatere sicer že na 790GX...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

ja nov rekor je narjen na DFI 790 FX, asus in GA 790gx sta malo zadaj in sta nekje na 6,2 GHz. so pa vse zlo dobre ni kaj:).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

TOP ::

Ma ne glej na kateri plati pa si ziher da niso plato kej modificirali ali misliš da so jo znel ven s škatle in gas.In tisti rekordi so kar nekaj a na zračnem hlajenju pa ne gre višje od 3,8 stable,zato je mal čudno vse skup ker OC je praktično iz 3,0 na 3,8,na zraku seveda bi pa treba probat na vodi.Morda bi prišlo do ene 4,5

Mitja358 ::

Meni so Asus najboljše. Na drugem mestu Foxconn in DFI. Ostalo pa je šrot, razen sapphireja.

=Exceed= ::

Meni so Asus najboljše. Na drugem mestu Foxconn in DFI. Ostalo pa je šrot, razen sapphireja.

Kdaj je pa sapphire naredil kakšno osnovno ploščo? Si mogoče pozabil na MSI? Z gotovostjo upam rečt, da so plošče in kartice boljše od DFI, sploh pa foxconna

Meizu ::

Tudi gigabajtke so kul, mogoče za amd ravno ne, na Intelih pa letijo ko prasice.>:D

Kdaj je pa sapphire naredil kakšno osnovno ploščo? Si mogoče pozabil na MSI? Z gotovostjo upam rečt, da so plošče in kartice boljše od DFI, sploh pa foxconna

Hja, v elektroniki.si imajo sapphirejevo plato, za katero se govori da je baje zelo dobra.
Maš prav. MSI je tudi dober.

Sapphire itak dela AMDjev referenčni model. Uspelo jim je izdelati kako dobro plato, večinoma pa niso ravno baš nešto. So pa recimo rebrandali DFIjevo plato (z drugo barvno shemo). Za AMD bi sam izbral Asus ali pa DFI, res pogojno Gigabyte, če ne bi bilo ničesar drugega. Foxconn ima pa super plate (kar se tiče modelov pod njihovim imenom, ki so malce višjega standarda, za cenejše ne vem sploh kakšno je stanje), a nima ravno ogromno št. modelov.

To je tale Sapphirejeva plata: http://www.elektronika.si/product_info....

OChack ::

Tudi gigabajtke so kul, mogoče za amd ravno ne, na Intelih pa letijo ko prasice.>:D

na žalost na intel platah nimam dobrih izkušenj z Gigabytkam, sploh si nočjo zapomnt nastavitev v biosu kljub temu da updejtam bios, ali pa deluje samo softwearsko anvijanje v winsih, v biosu ko shranim in grem ven samo tema, pa potem razni random failuri da je treba ram not pa vn dajat itd.
verjamem pa da niso vse plate od gigabyta take
Int€l inside, IDIOT Outside

Zdaj pa gremo nazaj na topic, če ne bodo temo zarubili :D

To je tale Sapphirejeva plata: http://www.elektronika.si/product_info....

To je ta rebrandana DFIjka ja. primerjaj layout in hlajenje z Lanparty plato.

Sicer pa, problem pri DFI platah za AMD je, da so samo 3 lanparty UT plate, ki so najdražje. za Intel imaš še precej cenejšo DK serijo.

na žalost na intel platah nimam dobrih izkušenj z Gigabytkam, sploh si nočjo zapomnt nastavitev v biosu kljub temu da updejtam bios, ali pa deluje samo softwearsko anvijanje v winsih, v biosu ko shranim in grem ven samo tema, pa potem razni random failuri da je treba ram not pa vn dajat itd.
verjamem pa da niso vse plate od gigabyta take

Sem imel problem, ko nastavitve niso prijele (_NOBENA_ nastavitev, niti prioriteta bootanja), pa je pomagalo ponovno vstavljanje BIOS čipa. Ampak to se mi je zgodilo kar naenkrat, prej je delovalo.

Dr_M ::

Sicer pa, problem pri DFI platah za AMD je, da so samo 3 lanparty UT plate, ki so najdražje. za Intel imaš še precej cenejšo DK serijo.

A dej ga srat. Seveda so tudi DK za AMD. FX in GX.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Večinoma so menda ravno DK plate. UT za AMD ni ravno številčen.

Okej, WTF? Zakaj sem mislil da so na Elektroniki UT plate?? Mea culpa!

_Matej_ ::

Kako je z ramom in dual-chanel pri 4 jedrnih procesorjih? Ali dve palčke skup predstavljata dual-chanel ali je treba kupit vse 4 enake palčke rama, da ne pade v single channel? Zdaj imam 2x 1GB CL5 ram in bi rad dokupil še 2x 1GB CL4 rama.

parno število ramov moraš met. Samo latence boš mel po slabšem ramu tj 5.

=Exceed= ::

AM3 performance is not great Fudzilla
:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: =Exceed= ()

Dr_M ::

Sej pise, da so samo problemi z biosi. Tudi pri i7 so bli na zacetku velike tezave, ki so jih scasoma popravili. Tako bo tut pri Phenomu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Prve slike osnovne plošče asus m4a79-t deluxe http://www.oc-lab2.com/novice.php?n=686

tele solid state capisitors ima lepo razporejene v vrsti......

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Na OC-Lab2 novici piše, da ima 8 faz, v bistvu pa ima 8+2, torej skupno 10 faz.

Na OC-Lab2 novici piše, da ima 8 faz, v bistvu pa ima 8+2, torej skupno 10 faz.

Ja. So se verjetno zmotili.

dzinks63 ::

Vse lepo, tudi cena bo "lepa", tole bo nekaj za entuziaste. Zgleda, da bodo od začetka pobirali smetano. Nekako imam občutek, da bo pri visokem razredu tudi vse to za nekaj časa počakalo in da cenejših variant am3 plošč za mase še ne bomo prav kmalu videli. Za "rajo" bo dober kar am2+ z ddr2 ramom.

WamPIRe- ::

Pomoje tale m4a79-t deluxe ne bo veliko več kot 180€.

WyattEarp ::

imam zdej Phenom II 940 in 4850 ati tle (4Gb rama). in bi rad 3dmark 05 pa 06 malo stesteral score. pa mi noče ju zagnati. kaj bi lahko blo? hvala.
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

Vse lepo, tudi cena bo "lepa", tole bo nekaj za entuziaste. Zgleda, da bodo od začetka pobirali smetano. Nekako imam občutek, da bo pri visokem razredu tudi vse to za nekaj časa počakalo in da cenejših variant am3 plošč za mase še ne bomo prav kmalu videli. Za "rajo" bo dober kar am2+ z ddr2 ramom.

Itak AM3 proc dela v AM2+ plati, DDR3 pa je IMO predrag za povprečnega uporabnika oz. prinese premalo prednosti (tist W ali dva na palčko je zanemarljiv - se bolj splača nakup 80 Plus PSUja).

imam zdej Phenom II 940 in 4850 ati tle (4Gb rama). in bi rad 3dmark 05 pa 06 malo stesteral score. pa mi noče ju zagnati. kaj bi lahko blo? hvala.

Kaj maš za OS-ja?

WyattEarp ::

Mitja358 - XP (32 bit). driverje 8.12 - zadnje. mi 05 in 06 ne zažene.
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

Mitja358 - XP (32 bit). driverje 8.12 - zadnje. mi 05 in 06 ne zažene.

Čakaj, program 3d mark se ti je uspešno namestil, ne? Ko pa ga hočeš zagnati pa se ne zažene ale pa se zažene in ko hočeš testirati se test ne zažene?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

-Arči- ::

@gospodar

Verjetno ti manka hotfix:\ Klikič

jap to je to hotfix, meni je 3d mark tud nagajal....

@gospodar

Verjetno ti manka hotfix:\ Klikič

Lih si me prehitel. sem glih linkal tale hotfix.

Jaz ponavadi pobrišem v mapi C:\Windows\System32\Fururemark\MSC eno datoteko in potem 3D Mark dela.

Evo še test od sestavi.si s Phenomom II 920 proti i7.
http://www.sestavi.si/punbb/viewtopic.p...
Da povzamem v nekaj stavkih:
Še razmerje med ceno in dobljenimi točkami:

Pri Intel konfiguraciji dobis za 1 euro cca 12 3dmark06 točk
Pri AMD konfiguraciji dobis za 1 euro cca 14 3dmark06 točk

Se pravi price peformance je v prid AMDja..

Odločitev pa je vaša. Upam, da smo vam s to primerjavo pomagali pri odločitv kaj kupiti.
Vir: sestavi.si

Pa še ugodna cena za Phenoma II pri sestavi.si 920........192€ , 940BE pa 224€ http://www.sestavi.si/category.php?tbl=...

cene pri sestavi.si- najnižje :

AMD-Procesor AMD Phenom II X4 920 (2.8 GHz,8MB,125W,AM2+) box
dodatne informacije

vaša cena: 192,72 eur (sit 46.182,70)
zaloga: Da

AMD-Procesor AMD Phenom II X4 940 (3.0 GHz,8MB,125W,AM2+) box
dodatne informacije

vaša cena: 224,18 eur (sit 53.722,73)
zaloga: Da

ups si me prehitel za las, pa zalogo majo, elektronika je prodal vse 940-ke v 2 dneh.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

TOP ::

X45 kaj ti si nisi še omislil Phenoma 2 ker tako reklamo kot ti dajaš,bi mogel ti AMD enega šenkat.:))

ModriN96 ::

Mah dej dej, kaj šenkat...amd zanga dela že fenom 3 ;)

Evo še test od sestavi.si s Phenomom II 920 proti i7.
http://www.sestavi.si/punbb/viewtopic.p...
Da povzamem v nekaj stavkih:
Še razmerje med ceno in dobljenimi točkami:

Pri Intel konfiguraciji dobis za 1 euro cca 12 3dmark06 točk
Pri AMD konfiguraciji dobis za 1 euro cca 14 3dmark06 točk

Se pravi price peformance je v prid AMDja..

Odločitev pa je vaša. Upam, da smo vam s to primerjavo pomagali pri odločitv kaj kupiti.
Vir: sestavi.si

Saj P/P v primerjavi z i7 itak nikoli ni bil vprašljiv. Že 920 je relativno drag, RAM ter plate pa še toliko bolj. zanimivo bi bilo, če bi zraven testa dali še en s775 sistem. Je pa zelo čudna izbira matične plošče (relativno low end, medtem ko je za Intel precej dobra), še bolj pa je čudna izbira trdega diska (160 za Intel sistem?!?!?! ter 500 za AMD - komponenta ki bi bila lahko v obeh primerih enaka in je obenem še popolnoma neuravnovešena) ter ohišja, ki bi bilo lahko spet enako oz. za namene testa sploh nepotrebno. Če obema damo dražje ohišje in dražji disk, je AMD sistem 'dražji' za 15 € (dejansko za 30, intel pa za 15), še vedno pa ostane več kot dovolj denarja za Asus 790GX (50 € več). Rezultat pa se tudi ne bi smel skorajda nič spremeniti.

EDIT: kot rečeno, rezultata sta 11,9 in 13,9 točk na €, seveda z ogromno decimalkami. Nespremenjeno torej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()
««
18 / 102
»»