Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
DJ MartiNi ::
Par postov nazaj sem dal linka do elektronike od teh dveh procesorjev.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
Mitja358 ::
Pa daj nehajte te linke od elektronike gor limat vsi nimamo dobrih izkušenj z njimi.
jaz mam
TOP ::
Tukaj je brez veze razglabljaz ker tole je tema od AMD v glavnem vse lepo dokler ni treba reklamirat.
AapocalypseE ::
Tudi jaz mam dobre izkušnje z elektronika.si.
=Exceed=, zgleda ti nisi normalen. Če človek nima denarja, kak si bo kupo? Spet otročje razmišljanje. Ti bi potem raje bil brez, ko pa da bi mel eno slabšo matično ne? Jao...
=Exceed=, zgleda ti nisi normalen. Če človek nima denarja, kak si bo kupo? Spet otročje razmišljanje. Ti bi potem raje bil brez, ko pa da bi mel eno slabšo matično ne? Jao...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
jeXst ::
Meni se tudi dozdeva, da nekdo, ki nima 150€ za dobro maticno, tudi nebi mel 250€+ za procesor.
Sicer pa je 780G cisto lepo primerljiv z G45 (ki je P45 + grafika) in ne z G31. Edina razlika je v bolj oskubljenem biosu pri chipsetih z integrirano grafiko.
Sicer pa je 780G cisto lepo primerljiv z G45 (ki je P45 + grafika) in ne z G31. Edina razlika je v bolj oskubljenem biosu pri chipsetih z integrirano grafiko.
x45 ::
Meni se tudi dozdeva, da nekdo, ki nima 150€ za dobro maticno, tudi nebi mel 250€+ za procesor.
780g je drastično boljši od G45:
tu si še teste poglej
g45 nima kaj iskat tudi z 4x dražjim cpu jem ( 1250 eur v slo) v primeru 790gx oz 780g ( sideport mem disabled ):
http://my.ocworkbench.com/2008/gigabyte...
http://www.amd.com/us/athome/Pages/show...
PrimozR ::
G45 je drastično boljši od 780g. Evo, povsem enakovredna trditev.
(Pravzaprav sta praktično enaka, dokler nimaš želje pognati kako grafično zahtevno zadevo. Je res, da so grafični čipi, vsaj kar se zmogljivosti tiče, v Intel čipovjih obupni. Vseeno pa tudi 780g oz. grafa v njem poklekne zelo hitro, quake III pa itak laufa tudi na itnel grafah.)
(Pravzaprav sta praktično enaka, dokler nimaš želje pognati kako grafično zahtevno zadevo. Je res, da so grafični čipi, vsaj kar se zmogljivosti tiče, v Intel čipovjih obupni. Vseeno pa tudi 780g oz. grafa v njem poklekne zelo hitro, quake III pa itak laufa tudi na itnel grafah.)
TechStreme ::
Ne gre tukaj samo za integrirane grafične. Tudi HD4xx0 na PCI-e vodilu pridobi v nekaterih primerih. Ne vedno, ker vedno pač ni bottleneck v zvezi z grafično in povezavo le te s procesorjem.
In še enkrat: Za navijanje Phenoma 2 potrebuješ le splošno dobro matično ploščo in ne potrebuješ zasoljenega SB750. Skratka rang od okoli 50 do 100 € je za navadno ploščo brez crossfire. Od 100 do 130 je plošča, ki ponuja CrossFireX in se zelo dobro navija. Od 130 do 200+ pa je za ... v bistvu nevem zakaj jo sploh rabiš, razen če imaš Phenom 9x50 BE serijo, iz katerega bi rad stisnil še nekaj 100MHz več... Poročajo da v večini primerov pridobiš z ACC okoli 400MHz več kot brez.
Močno dvomim da bo kdo od končnih kupcev navijal procesor na tekoči dušik in lovil rekorde v 3DMarku (ki pa je spet očitno optimiziran za intel). Govorim seveda o 3Dmark scorih v primerjavi z FPS-ji v procesorsko požrešnih igrah kot sta Crysis in GTA 4 naprimer.
In še enkrat: Za navijanje Phenoma 2 potrebuješ le splošno dobro matično ploščo in ne potrebuješ zasoljenega SB750. Skratka rang od okoli 50 do 100 € je za navadno ploščo brez crossfire. Od 100 do 130 je plošča, ki ponuja CrossFireX in se zelo dobro navija. Od 130 do 200+ pa je za ... v bistvu nevem zakaj jo sploh rabiš, razen če imaš Phenom 9x50 BE serijo, iz katerega bi rad stisnil še nekaj 100MHz več... Poročajo da v večini primerov pridobiš z ACC okoli 400MHz več kot brez.
Močno dvomim da bo kdo od končnih kupcev navijal procesor na tekoči dušik in lovil rekorde v 3DMarku (ki pa je spet očitno optimiziran za intel). Govorim seveda o 3Dmark scorih v primerjavi z FPS-ji v procesorsko požrešnih igrah kot sta Crysis in GTA 4 naprimer.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechStreme ()
=Exceed= ::
Ne vem zakaj bi potem kupil 250€+ procesor ki bo umiral na plati za 50€? Sam ker si že tako užaljen, bi lahko dobro vedel, da se bo en procesor za 100€ ravno tako obnašal na plati za 50€ kot proc za 250€+ (bojo % odstopanja ampak to je tako malo) zakaj bi potem nekje pretiraval? Če nima denarja naj ne kupi TOČNO, naj da za hrano, če pa nujno potrebuje računalnik (če je za igrice )drugače se pa dobi za 300€ soliden komplet za Word, internet, video ( pa ni važno Intel al AMD). Otročje razmišljanje je s tvoje strani. Kot sem v svojem prejšnjem postu omenil...dobro je da je v ravnotežju, boš boljše odnesel.
LP
TechStreme ::
Ne vem zakaj bi potem kupil 250€+ procesor ki bo umiral na plati za 50€? Sam ker si že tako užaljen, bi lahko dobro vedel, da se bo en procesor za 100€ ravno tako obnašal na plati za 50€ kot proc za 250€+ (bojo % odstopanja ampak to je tako malo) zakaj bi potem nekje pretiraval? Če nima denarja naj ne kupi TOČNO, naj da za hrano, če pa nujno potrebuje računalnik (če je za igrice )drugače se pa dobi za 300€ soliden komplet za Word, internet, video ( pa ni važno Intel al AMD). Otročje razmišljanje je s tvoje strani. Kot sem v svojem prejšnjem postu omenil...dobro je da je v ravnotežju, boš boljše odnesel.
LP
No vsi ne potrebujejo multi GPU podpore ki jo ponujajo dražje osnovne plošče.
Sam performance procesorja pa je skoraj enak na vseh ploščah ki imajo AM2+ podnože (HTT 3.0)
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF
Sam performance procesorja pa je skoraj enak na vseh ploščah ki imajo AM2+ podnože (HTT 3.0)
To sem tudi jaz mislil. Lahko kupi drag procesor in poceni matično in bo tudi delovalo pa še navit se bo kaj dalo. Tak da nevem kaj je tukaj otročjega. Raje slabši procesor in slabšo matično? Pomoje ne... oz. po tvoje ja.
To sem tudi jaz mislil. Lahko kupi drag procesor in poceni matično in bo tudi delovalo pa še navit se bo kaj dalo. Tak da nevem kaj je tukaj otročjega. Raje slabši procesor in slabšo matično? Pomoje ne... oz. po tvoje ja.
Ne, res je, vsi ne potrebujejo mutliGPU podpore. A vseeno folk kupuje 790FX, X48, P45 čipovja in na njih uporabljajo eno grafo. Pač je multiGPU podprora bonus. poleg tega pa je SB750 boljši od SB700, še en razlog za 790GX plato.
Sicer pa, ne, ne kupiš poceni plate in poceni CPUja namesto dragega CPUja in poceni plate. Kupiš nekaj srednjega pri obeh. itak pa zdaj vidim da tudi 790X ni slab, saj je praktično enak GXu, le da nima grafe. Problem je drugje - praktično ni plat na tem čipsetu, tiste ki pa so, pa niso ravno nek biser izdelave/komponent. Po eni strani kar škoda.
Sicer pa, ne, ne kupiš poceni plate in poceni CPUja namesto dragega CPUja in poceni plate. Kupiš nekaj srednjega pri obeh. itak pa zdaj vidim da tudi 790X ni slab, saj je praktično enak GXu, le da nima grafe. Problem je drugje - praktično ni plat na tem čipsetu, tiste ki pa so, pa niso ravno nek biser izdelave/komponent. Po eni strani kar škoda.
Ja boljše kupit Phenom in 90-100eur rank plate kot pa Phenom II in 90-100eur rank plate. Meni ni to logično...
cekr ::
Malo sem se zakvačkal in šel kupit ASUS M3A-H/HDMI in PII x4 920. Zdej se je pa pojavil problem, da plata procesor ne zazna. Je edina rešitev za nadgradnjo BIOSa z uporabo drugega procesorja ali je še kakšna druga varianta?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Na drazjih platah je ponavadi se boljsi napajalni sklop procesorja, plus vec dodatkov (sata,lan,fw...).
Ja boljše kupit Phenom in 90-100eur rank plate kot pa Phenom II in 90-100eur rank plate. Meni ni to logično...
Ali pa kak X2. Ampak tukaj se pri AMDju zaplete, saj so dobri trenutno samo Phenom II procesorji, še to sta samo dva modela, ostalo je ap bolj ubogo. X2 Phenomi pa vprašanje kdaj pridejo. Intel ima recimo precej bolj pokrito vse skupaj.
To, da ni X2 procesorjev pa me dejansko precej moti, verjento ne samo mene, saj nas večina sploh ne potrebuje X4 procov (vključno z večino tistih, ki jih imajo).
jeXst, če maš dovolj denarja in nisi z malim zadovoljen, so ti lahko take malenkosti pomembne, ampak, če pa gledaš malo racionalno pa tudi dela komot na plati za 90-100eur.
Kam gre svet...
Kam gre svet...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
Sej cena ni nujno da odraza kakovost izdelka oz njegove uporabnosti.
Lahko je za 80€ dobra, ali za 120 bolj slaba. Odvisno kaj pricakujes.
Lahko je za 80€ dobra, ali za 120 bolj slaba. Odvisno kaj pricakujes.
cekr: a ti sploh bios ne posta?
Ne, BIOS se mi sploh ne zažene. Mrtvo!
Če bi se BIOS zagnal, bi lahko naredil vsaj nadgradnjo.
Vklopim, se zaženejo diski, DVD... , monitor ne mrdne.
Reset tipko pa zazna.
Kolikor sem iskal po internetu, rešujejo ta problem z uporabo starejšega procesorja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cekr ()
Cudno. Verjetno si dobil staro zalogo
Za Phenom II rabis vsaj 1102 verzijo. Ja, en starejsi procesor moras dobit.
Za Phenom II rabis vsaj 1102 verzijo. Ja, en starejsi procesor moras dobit.
ncc2000 ::
cekr: a ti sploh bios ne posta?
Ne, BIOS se mi sploh ne zažene. Mrtvo!
Če bi se BIOS zagnal, bi lahko naredil vsaj nadgradnjo.
Vklopim, se zaženejo diski, DVD... , monitor ne mrdne.
Reset tipko pa zazna.
Kolikor sem iskal po internetu, rešujejo ta problem z uporabo starejšega procesorja.
Meni v podobni situaciji...ni grafe zaznalo..druga grafa...rešla problem...
Sem tudi mislil, da proc ni podprt..pa je bil..sam se monitor ni ušaltu..pa pač ne veš..
Sam v razmislek...ker je bil pri meni enak simptom.
DJ MartiNi ::
Sej ni problem z drugo grafo probat, jo ma na plati.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Brane2 ::
Meni osebno ni čisto jasno, zakaj bi zabijal keš na full high-end Phenom AM2+ plato.
Če bi še enkrat jemal zadeve, bi vzel najcenejšo plato s HT3 kanalom, recimo kaj na 770 čipsetu, če ne rabiš on-board grafike.
SB750, če prav razumem, na Phenomu II ne igra vloge, ker je vse že na čipu.
Sploh če ne OCaš ali vsaj ne bistveno.
Dobiš plato za drobiž, čip ravno tako, RAM pa zelo verjetno že imaš, torej to pomeni stroške mogoče manj ko €300 za 940tko...
Če bi še enkrat jemal zadeve, bi vzel najcenejšo plato s HT3 kanalom, recimo kaj na 770 čipsetu, če ne rabiš on-board grafike.
SB750, če prav razumem, na Phenomu II ne igra vloge, ker je vse že na čipu.
Sploh če ne OCaš ali vsaj ne bistveno.
Dobiš plato za drobiž, čip ravno tako, RAM pa zelo verjetno že imaš, torej to pomeni stroške mogoče manj ko €300 za 940tko...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Ne vem pa tudi, kateri BIOS je gor. Nikjer ne najdem številko revizije.
Če sploh v BIOS ne more?
Sicer pa, SB750 ni samo zaradi ACCja ampak ima tudi nekaj drugih bombončkov. Ne vem no, za Phenoam res ne bi nabavljal plate na 770/780G čipsetu... Mogoče za HTPC, a spet ne vidim, kako bi lahko uproabil quada v HTPCju (pravzaprav sploh nikjer).
Sicer pa, SB750 ni samo zaradi ACCja ampak ima tudi nekaj drugih bombončkov. Ne vem no, za Phenoam res ne bi nabavljal plate na 770/780G čipsetu... Mogoče za HTPC, a spet ne vidim, kako bi lahko uproabil quada v HTPCju (pravzaprav sploh nikjer).
-ninja-91- ::
Že sestavljenih računalnikov z phenomom II je še zmeraj zelo malo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -ninja-91- ()
Če sploh v BIOS ne more?
V čem je SB750 toliko boljši od SB700, če odštejemo ACC ?
Ima kao nekaj boljši RAID ( in še to za RAID-5), ki ga itak skoraj nihče ne uporablja in to je vse AFAIK.
x45 ::
Če sploh v BIOS ne more?
Asrock RD 770 čipset, fantastično navitje, niska cena...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
Kaj pa je tako noro pomembnega na čipsetu ?
Razen VRM-a IMHO bolj malo. Če imaš malo hitrejši ali počasnejši PCIe, who cares. Vsi čipseti imajo takointako čez glavo SATA portov, USBjev itd.
Za redke, ki po vsej sili hočejo 2 ali več kartic v SLI/Crossfire, ne rečem. Ali pa za take, ki si bodo omislili fabriko tekočega dušika samo za hlajenje kište.
Ampak za vse ostale, ki ne bodo OC ali pa kvečjemu rahlo na mogoče malo boljšem zračnem hladilniku, kaj rabijo več ?
Najhitrejših čipov itak ne bo na AM3 v začetku, DDR-3 je drag, tele "low-cost" AM2+ plate in čipi so pa dokaj poceni in baje kar nekako delajo...
Razen VRM-a IMHO bolj malo. Če imaš malo hitrejši ali počasnejši PCIe, who cares. Vsi čipseti imajo takointako čez glavo SATA portov, USBjev itd.
Za redke, ki po vsej sili hočejo 2 ali več kartic v SLI/Crossfire, ne rečem. Ali pa za take, ki si bodo omislili fabriko tekočega dušika samo za hlajenje kište.
Ampak za vse ostale, ki ne bodo OC ali pa kvečjemu rahlo na mogoče malo boljšem zračnem hladilniku, kaj rabijo več ?
Najhitrejših čipov itak ne bo na AM3 v začetku, DDR-3 je drag, tele "low-cost" AM2+ plate in čipi so pa dokaj poceni in baje kar nekako delajo...
Težko rečem. Asrock se zdi fajn. Pa Biostar. Pa MSI recimo. ECS baje tudi.
WyattEarp ::
cekr. isto pri svaku ki je kupil prejšn teden isto plato in cpu. nedu je nazaj u trgovino in so mu u 5 minutah nov bios gor flashal in pol je delalo. ne vem kaj prodajajo oboje skup ti ce ne dela. to bi oni mogl ti updejtat bios preden ti skup prodajo to. ce posebi pa ok. no, jaz sem nesu nazaj pa so naredil to in pol je delalo (no, umes so zamenal se plato k se vseen ni hotlu zagnat... je bla plata crkjena).
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.
katero asrock
Kako od poceni zadev, ki so na 770 čipsetu recimo ?
Nimam ga.
Kaj ko bi skočil na Asrockov site, tam ugotovil, da je na voljo natanko ena plata s takim čipsetom in potem recimo preko najdija poskušal najti štacuno, ki jo ponuja ?
Kaj ko bi skočil na Asrockov site, tam ugotovil, da je na voljo natanko ena plata s takim čipsetom in potem recimo preko najdija poskušal najti štacuno, ki jo ponuja ?
trnvpeti ::
to lahko
vendar....
sem zelel, da iz izkusenj predlagas, da si mogoce uporabljal, da zato predlagas, in da je v redu
kot vidim, pac teorija
aja, vseeno hvala
vendar....
sem zelel, da iz izkusenj predlagas, da si mogoce uporabljal, da zato predlagas, in da je v redu
kot vidim, pac teorija
aja, vseeno hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()