Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
M-XXXX ::
3,8 ghz sem jaz zasledil ( mislim da celo box cooler ), z dobrim najmanj 4 ghz.
Lažeš kot pes šprinta
Mene bolj zanima do kje pride na dobrem zračnem hlajenju (stabilno)
V večini okoli 3500-3700mhz, pod dobrim vodnim pa gre ta številka do 3900, tako da o x45 blodnjah in 3900 pod stock coolerjem še veliko manjka.
http://www.xtremesystems.org/Forums/sho...
Koliko vas ima zdaj Phenom 2? Sem 100% da se kašen najde in zakaj ni nobenih screenshotov, testov in podobno? Ajde fantje, ma da tole temo zapolnete s slikami
x45 ::
Lažeš kot pes šprinta
V večini okoli 3500-3700mhz, pod dobrim vodnim pa gre ta številka do 3900, tako da o x45 blodnjah in 3900 pod stock coolerjem še veliko manjka.
http://www.xtremesystems.org/Forums/sho...
Koliko vas ima zdaj Phenom 2? Sem 100% da se kašen najde in zakaj ni nobenih screenshotov, testov in podobno? Ajde fantje, ma da tole temo zapolnete s slikami
dobro si poglej tabele iz linka ki si ga sam dal , max oc na zraku ( to je AIR če še ne veš ) je 4200 mhz !
to no q6600 kje rabiš za 4 ghz vodno pa srečo pr primerku da sploh gre do tja, potem pa še temerature ob vodnem gredo okol 60 st in več. Da ne omenjam core i7...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
Urc ::
Spet je max oc = stabilno a x45 ?
Spet je max oc = stabilno a x45 ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Urc ()
dobro si poglej tabele iz linka ki si ga sam dal , max oc na zraku ( to je AIR če še ne veš ) je 4200 mhz !
Kot kaže ne razumeš kar nekaj stvari stvari:
1: Suicide run na zraku blizu 0C NI STABLE OC
2: Nek high end cooler NI stock cooler
3: Ravno ta ki je naredil 4.2GHZ validacijo je teste delal na 4ghz in 1.62V, kar je VELIKO preveč za 45nm, kar pomeni da bi bil stable OC še ene 200mhz manj
4: 200mhz manj od 4000 je 3800mhz kar zmore veliko Q6600 procesorjev
5: Q6600 na 3800 je hitrejši kot Phenom 2 na 3800, da ne omenjam da je cenejši
6: Še zdaj mi nisi pokazal vse te stable OC na 4ghz in podobno (sub0 se ne šteje)
Še kaj?
Edit: še zmeraj čakam na razne teste uporabnikov, dajte jih že malo limat no...
Je not pod prime stable zaenkrat 3768 mhz.
Sem popolnoma prav povedal na začetki da gre 3800 mhz z zrakom.
Sam še ni dovolj primerkov zunaj, številka ( mhz ) bo poskočila zanesljivo.
Sem popolnoma prav povedal na začetki da gre 3800 mhz z zrakom.
In kako lahko rečeš da si prav rekel da če z najboljšimi ne dosegajo 3800, da o tistih 4ghz ne govorimo...
Našli se bodo seveda primerki ki letijo bolje, najdejo pa se tudi taki ki gredo slabše, povprečna cifra pa se nebo kaj veliko spremenila (razen če izdajo novo revizijo)
Pšenični ::
AM3 proci, ki pridejo ven čez 14 dni, bodo laufali na vseh AM2+ in nekaterih AM2 platah, se bodo po zanesljivih virih navijali še bolje in še kompatibilni so precej za nazaj. V Glavnem se bodo navijali še bolj in z DDR3 bodo še nekaj pridobili do 10%, kar tudi ni tako malo.
keba ::
mislm da se bodo ko pridejo am3 plošče pa procesorji, lahko kosali z intelom clock to clock.
"mislm da se bodo ko pridejo am3 plošče pa procesorji, lahko kosali z intelom clock to clock. "
To verjetno še ne. Je pa AMD takoj spustil cene relativno dobrih phenomov 2, moje osebno mnenje je da je AMD z tem procesorjem naredil velik preboj, kar bo kmalu jasno. Poleg tega obeti za naprej niso slabi...prihaja morje poceni in dobrih AMD procesorjev ki bodo šli za med.
S pametno cenovno politiko, bi lahko AMD , ki je že prestrukturiran spravil Intel dobesedno na kolena. Intel je precej večji in bodo posledice recesije zanj ubijajoče. Napovedujejo že zaprtje posameznih obratov......
To verjetno še ne. Je pa AMD takoj spustil cene relativno dobrih phenomov 2, moje osebno mnenje je da je AMD z tem procesorjem naredil velik preboj, kar bo kmalu jasno. Poleg tega obeti za naprej niso slabi...prihaja morje poceni in dobrih AMD procesorjev ki bodo šli za med.
S pametno cenovno politiko, bi lahko AMD , ki je že prestrukturiran spravil Intel dobesedno na kolena. Intel je precej večji in bodo posledice recesije zanj ubijajoče. Napovedujejo že zaprtje posameznih obratov......
klinker ::
Samo sta pa M-XXXX in X45 res ze smesna dr.Intel & dr.Amd
X45...sprijazni se...Intel je boljsi
M-XXXX...sprijazni se...AMD je cenejsi
Glavno je to da se AMD pobira,kar se ze pozna na cenah in se bo v bodoce se bolj sploh je AMD hudo izpeljal to zadevo z podpiranjem starejsih
podnozij in si prisluzil dodaten kos pogace pri uporabnikih ki nimajo dovolj kesa za cel upgrade in tako kupijo lahko samo CPU,tako da bo prodanih
se vec procov kot bi jih blo ce bi nardili cisto novo podnozje.Jst pravim...bravo AMD z DOSTI manj denarja pri hisi,prav lepo diha Intelu za
vrat
X45...sprijazni se...Intel je boljsi
Glavno je to da se AMD pobira,kar se ze pozna na cenah in se bo v bodoce se bolj sploh je AMD hudo izpeljal to zadevo z podpiranjem starejsih
podnozij in si prisluzil dodaten kos pogace pri uporabnikih ki nimajo dovolj kesa za cel upgrade in tako kupijo lahko samo CPU,tako da bo prodanih
se vec procov kot bi jih blo ce bi nardili cisto novo podnozje.Jst pravim...bravo AMD z DOSTI manj denarja pri hisi,prav lepo diha Intelu za
vrat
trnvpeti ::
ja zanimivo
spravil jih ne bo na kolena
bo pa intel mora spustiti cene, pa se kaksen proc predstavit
spravil jih ne bo na kolena
bo pa intel mora spustiti cene, pa se kaksen proc predstavit
dzinks63 ::
Vsi procesorji imajo realno ceno. Obe firmi dobro vesta koliko so vredni njuni procesorji in takšne so pač cene. Od časa do časa je kakšna pocenitev ali predstavitev novega zmogljivejšega procesorja in nato druga firma odreagira. Seveda pa nekateri trgovci pretiravajo z maržami in prihaja do anomalij.
Misliš da ne vem? Povej mi kdaj sem rekel da je Intel cenejši? Jaz le izpodbijam x45 izjave/laži, kar ni prav težko delo..
OmegaBlue ::
Koliko vas je treba pometat ven iz teme, da se boste držali topika?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
meni je še najbolj všeč tale test - pove veliko , in resolucije se večajo in ne manjšajo :
http://www.guru3d.com/article/amd-pheno...
http://www.guru3d.com/article/amd-pheno...
Shegevara ::
Tale guru3d mi iz dneva v dan bolj smrdi. Več različnih testov ko berem, bolj ostaja edini z rezultati IGER z phenom 2 na vrhu.
http://www.extremetech.com/article2/0,2...
http://www.extremetech.com/article2/0,2...
sej je pri vseh testih pri vrhu. ni bistvenih razlik. Pri enih igrah pa itak 2jedrniki zmagajo, je važna freekvenca in ne število jeder. Sej za ige so itak boljši dvojedrniki, tako da je bolj smiselno gledat rezulatate v programih.
Shegevara ::
Aja no mislil sem reči, da AMDju na tem testu nič ne pomaga višanje resolucije. Samo to. To, da je pa primerljiv z inteli in jim je dobesedno za petami pa VEM. Prehiteva jih pa ne.
gruntfürmich ::
je procesorje smiselno primerjat v igrah? ker ko so resolucije majhne, so fps odvisni od procesorja, vendar je verjetno težko ugotoviti koliko je to odvisno le od procesorja in koliko od grafične, pri velikih resolucijah pa fps itq niso odvisni od procesorja, ampak so od grafe!?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
=Exceed= ::
Zelo zanimiv ta Guru3D. Praktično vsi testi, graf, procesorjev do tega testa Phenoma II so testirali tudi pri reslucijah >1600x1200. Zakaj tukaj niso? Kje piše? Ker mene resnično zanima samo 1920x1200 resolucija. Pa še zelo dober izgovor fanta x45 je ker je edini test kjer phenom vodi:P Nobenemu testu ne verjamem dokler ga sam ne dobim v roke.
LP
LP
Kr verjemte fantje, guru 3D ma dobre teste. Intel se je dosedaj že omadeževal monogokrat s podkupovanjem, posli pod mizo, onemogočanjem konkurence in ima kar nekaj web testerjev v rokah ( npr. THG ), konec koncev ima več denarja, da jih plačuje...
sicer pa Tehfreak je dal nekaj trstov kjer se 940 be lepo nese z Q9650 , upam Da še kak test prilima.
sicer pa Tehfreak je dal nekaj trstov kjer se 940 be lepo nese z Q9650 , upam Da še kak test prilima.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
DJ MartiNi ::
Cena obeh trenutnih Phenomov II je pri elektroniki precej ugodna:
- X4 920 za vsega 191€
- X4 940BE za 225€
- X4 920 za vsega 191€
- X4 940BE za 225€
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
PrimozR ::
Torej Guru3D ima dobre teste, ker so ti najbolj všeč rezultati? Evo, tvoj stil: 'Guru3D je dokazano AMDjev'. Trditev je prav toliko resnična, kot tvoja, da Intel podkupuje Anandtech.
EDIT: resno vprašanje, kje so te zelo poceni AMD plate? najcenejša spodobna plata je 140 e, gigabytka na 790 GX, sicer pa 160 € za DFI/Asus 790GX.
EDIT2: Asuska je pri mimovrste 133 €.
EDIT: resno vprašanje, kje so te zelo poceni AMD plate? najcenejša spodobna plata je 140 e, gigabytka na 790 GX, sicer pa 160 € za DFI/Asus 790GX.
EDIT2: Asuska je pri mimovrste 133 €.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
rgv45vg4t335 ::
Medijev se ne podkupuje. Bolj se splača, da enostavno objaviš oglas. Učinek je isti - pridobiš naklonjenost, dobiš oglas in še nobenega zakona ne kršiš.
Kar se tiče testa (http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh... meni nekaj ni jasno; uporabili so te tri matične plošče (X58, X48, 790GX). Spodaj so navedeni ti trije RAM-i: ddr2 800, ddr2 1066 in ddr3 1066.
Zakaj dva različna DDR2, zakaj ne povsod 1066? V katero plato so dali 800?
PS
Guru3d edini pozitiven Ph2 test? Tu sta še dva:
http://www.legitreviews.com/article/860...
http://www.overclockersclub.com/reviews...
Kar se tiče testa (http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh... meni nekaj ni jasno; uporabili so te tri matične plošče (X58, X48, 790GX). Spodaj so navedeni ti trije RAM-i: ddr2 800, ddr2 1066 in ddr3 1066.
Zakaj dva različna DDR2, zakaj ne povsod 1066? V katero plato so dali 800?
PS
Guru3d edini pozitiven Ph2 test? Tu sta še dva:
http://www.legitreviews.com/article/860...
http://www.overclockersclub.com/reviews...
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850
Radeon HD 4850
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rgv45vg4t335 ()
PIP malo se pretvarjaš preveč.....
maš 780g in 8300 n force začnejo se pri 70 eur in so zelo ugodne in spodobne plate. tud 790x CF ( že od 90 eur ) in 750a n force SLI je ugodna in dobra.
V amd ja so dali DDR2 800, takoj vse jasno.... in konec debate anadtech je intelov.
maš 780g in 8300 n force začnejo se pri 70 eur in so zelo ugodne in spodobne plate. tud 790x CF ( že od 90 eur ) in 750a n force SLI je ugodna in dobra.
V amd ja so dali DDR2 800, takoj vse jasno.... in konec debate anadtech je intelov.
swamigi ::
Evo phenom 2 testiran z DDR3 ramom
http://www.techpowerup.com/82978/First_...
Tale guru 3d pa je definitivno podkupljen z amd-jeve strani.
zanimivo kak thg vedno zmanipulira zadeve. Zgleda da ga intel krepko financira. Techfreak je dobil na 3 ghz Denebom z DDR2 ramom v cinebench boljši score ko tukaj na 3,12 ghz....
Počakajmo na več testov... in da dajo noter ram DDR3 z cl 7 latencami, ki je že množično zunaj.
TOP ::
Zelo čudno je samo nekaj od ene spletne trgovine,ki se poznam znjimi so mi povedali da so AMD Phenom 2 prodali toliko kot prej vseh procov od AMD v celem letu 2008 (nisem napisal imena zaradi reklame).Sedaj se poraja uprašanje kje so ti uporabniki,ki so te proce kupili,ker ne vidim testov slikic in OC.Pa dajte fanje pokažite mal teste,da vidmo kolk so dejansko resnično dobri.Ne pa da določeni tukaj limajo slikce iz tujih forumov in hvalijo kako je dober,Mislim pa da OC ni tako dober kot se je govorilo ker kot vidmo trenutno niti za 1000mgb ne navije.Pa pustimo tisto navijanje v astronavski obleki.
sej v nemčiji je najbolj prodajana stvar phenom2 940be. Tud v sloveniji se jih veliko proda, sam zgleda da ni nobenga na tem forumu al pa nima volje da bi objavu rezultate, ker bodo intelovci itak vse skritiziral takoj. Je pa dejstvo da je to dober procesor, za zelo ugoden denar, in to kupci vidijo. Enako je bilo pri 4870 in 4850, ni bilo važno kaj so nvidia fanboyi rekli, so ljudje množično kupovali te kartice, ker so ponujale največ za denar. Ljudje niso neumni.
PrimozR ::
zanimivo kak thg vedno zmanipulira zadeve. Zgleda da ga intel krepko financira. Techfreak je dobil na 3 ghz Denebom z DDR2 ramom v cinebench boljši score ko tukaj na 3,12 ghz....
Počakajmo na več testov... in da dajo noter ram DDR3 z cl 7 latencami, ki je že množično zunaj.
Kje ti tukaj vidiš Tom's Hardware???? Ja, THG pomeni Tom's Hardware, stran, ki znano močno favorizira Intel in nVidio, že od nekdaj.
PIP malo se pretvarjaš preveč.....
V redu, konec debate, Guru3D je pa na plačilni listi AMDja. Se gremo pa tvojo igro.
Sicer pa, Phenom II na 780g/nForce 8300 plato??? A si resen? Al pa da damo Q9650 na P31. Oboje deluje, ja, ampak normalen človek tega ne bo anredil. Spodobna plata za Phenom je 790FX/GX, pika. Tako kot je IMO za Intel Quada spodobna plata na P45 oz. X48 čipsetu, ajd, da se preživeti tudi s P35, ker P45 prinese malo razlik. Seveda, spet, dela na P31, celo na P965, ampak zakaj bi delal to...
AapocalypseE ::
Kaj pa en, ko nima dovolj denarja za 790FX/GX ali P45/X48 in si mora kupit 780g oz. P31? Pol ni normalen človek?
780g plate so boljše kot P31. Razlika med 790GX in 780g pa niti ni tako velika. 790GX ima RAID5, ACC, boljši IGP, CrossFireX ter nekoliko večjo varčnost. To pa mislim da je vse.
=Exceed= ::
Kaj pa en, ko nima dovolj denarja za 790FX/GX ali P45/X48 in si mora kupit 780g oz. P31? Pol ni normalen človek?
Ne ni normalen. Naj kupi sistem ki je v ravnovesju. Zakaj bi dal Ferrari mašino v Reno Twingo šasijo? Ni pa mi jasno kaj se tako pregovarjate kdo je skoruptiran od koga. Ker mi je smešn da sploh verjamete, da se da eni tako veliki fermi kot je Intel ubadati s takim primitivizmon kot ga vi trosite tu gor. Ja x45 vseh 90% procesorjev Intel je prodanih ravno zaradi THG-ja in zdaj ker so videli kakšen nateg je C2D in C2Q in i7 vsi prehajajo na PhenomaII Wake up!!!!
Dve GigaByte AM3 plati:
- GA-MA790XT-UD4P
- GA-MA790FXT-UD5P
Zanimivo je to, da imata obe še dodaten SATA kontroler in 8+2 fazno napajanje. Do sedaj je bila navada 4+1 fazno napajanje vsaj pri cenejših modelih, v nekaterih primerih pa še to ne. Obe sta opremljeni z SB750 južnim mostom, cenejša ima 790X, dražja pa 790FX severni most. Poleg tega ima dražja UD5P dva LANa in seveda 2*16x CFX podporo, medtem ko ima UD4P 2*8x CFX. Obe pa podpirata DDR3 spomin.
- GA-MA790XT-UD4P
- GA-MA790FXT-UD5P
Zanimivo je to, da imata obe še dodaten SATA kontroler in 8+2 fazno napajanje. Do sedaj je bila navada 4+1 fazno napajanje vsaj pri cenejših modelih, v nekaterih primerih pa še to ne. Obe sta opremljeni z SB750 južnim mostom, cenejša ima 790X, dražja pa 790FX severni most. Poleg tega ima dražja UD5P dva LANa in seveda 2*16x CFX podporo, medtem ko ima UD4P 2*8x CFX. Obe pa podpirata DDR3 spomin.
TechStreme ::
Realno dejstvo je da v nekaterih benchmarkih Ph2 poleti tudi preko i7 in to se nekje pozna tudi v RL programih.
Jasno je tudi da za Ph2 ne rabiš drage SB750 osnovne plošče (ACC in integrirana grafika sta neuporabna)... Podobno če ne celo enako dela tudi na SB600.
Skratka odbijte še kakih 30-60€ vstran od tistih sistemov navedenih zgoraj. Za razliko v ceni pa kupite boljše rame ali grafično in se s tem še bolj približajte QX9770 in i7 sistemom.
Se sploh zavedate da je na trgu trenutno zelo malo softwera optimiziranega za AMD in da bi marsikaj bilo lahko drugače, če bo več ljudi uporabljalo njihove procesorje (posledično več optimizacije s strani softwera)...
Ah kup stvari je še tukaj in upam samo da se monopol, ki ga na žalost podpira večina ljudi podre.
Jasno je tudi da za Ph2 ne rabiš drage SB750 osnovne plošče (ACC in integrirana grafika sta neuporabna)... Podobno če ne celo enako dela tudi na SB600.
Skratka odbijte še kakih 30-60€ vstran od tistih sistemov navedenih zgoraj. Za razliko v ceni pa kupite boljše rame ali grafično in se s tem še bolj približajte QX9770 in i7 sistemom.
Se sploh zavedate da je na trgu trenutno zelo malo softwera optimiziranega za AMD in da bi marsikaj bilo lahko drugače, če bo več ljudi uporabljalo njihove procesorje (posledično več optimizacije s strani softwera)...
Ah kup stvari je še tukaj in upam samo da se monopol, ki ga na žalost podpira večina ljudi podre.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF
"Realno dejstvo je da v nekaterih benchmarkih Ph2 poleti tudi preko i7 in to se nekje pozna tudi v RL programih."
Za trikrat manj keša.
Za trikrat manj keša.
hotlips ::
Team Finland and Pete Hardman and Sami Makinen from AMD, use a combination of liquid nitrogen and liquid helium to reach CPU tempertures of -232 degrees Celsius in order to attain CPU clock speeds of 6.5GHz and smashing the world record for 3DMarks with 45,474 3DMarks in a test.
http://digg.com/hardware/AMD_Phenom_II_...
Team Finland and Pete Hardman and Sami Makinen from AMD, use a combination of liquid nitrogen and liquid helium to reach CPU tempertures of -232 degrees Celsius in order to attain CPU clock speeds of 6.5GHz and smashing the world record for 3DMarks with 45,474 3DMarks in a test.
http://digg.com/hardware/AMD_Phenom_II_...
Kaj tem ni jasno?
Kot prvo je to drugo mesto, prvo je pa z i7, ki je bil doseženo kašen teden pred tem!
http://service.futuremark.com/resultCom...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
kikibeck ::
Ja si nam že 10x povedu, mogoče te je folk že mal začel ignorerat k si najedaš s temi inteli tuki, al si pa nepismen pa neznaš prebrat naslova
Ja si nam že 10x povedu, mogoče te je folk že mal začel ignorerat k si najedaš s temi inteli tuki, al si pa nepismen pa neznaš prebrat naslova
Ni kar malo žalostno da preberete 10x pa še vseeno ne dojamate in še kar naprej govorite nekaj kar ni res?
jest10 ::
Sploh se ne držite teme, kaj vas je tok ujezilo da je amd izdal dobr procesor al kaj?
Če še nisi opazil, nas matra le kotalenje buč uporabnika X45
Sploh se ne držite teme, kaj vas je tok ujezilo da je amd izdal dobr procesor al kaj?
Če še nisi opazil, nas matra le kotalenje buč uporabnika X45
će kdo kotali buče si to ti pa m-xxx pa še kak podoben intel fun ki smeti tule in še naprej leze v r.. predragemu monopolistu.