» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
66 / 102
»»

chicolino ::

pri intelu ti ne dajo niti moznosti gemblanja :))
kot vcasih pri starih athlonih in duronih ki se jim je dalo odklenit multiplier.. intel pa tega ni dopuscal..
amd = more fun :) od vedno:P

PrimozR ::

X2 550 je 3,1 GHz proc, tako da kar dvomim, da bi mu Q8200 predstavljal probleme.

x45 ::

q8200 nima niti virtualizacije - beda, pa premalo cacha...

jest10 ::

malcomX ne moreš primerjati odklenjenega X2 in "čistokrvnega" X4. Ti si pač gemblau in se ti je usralo-dobil si delujoči primerek. Marsikdo pa dobi defektnega.

Če pa dobiš defektnega pa neseš v garancijo, pa še enkrat probaš.. Problem je le čakanje v teh naših slo trgovinah.. Meni so v Avstriji od 5 krat kar sem menjal 1-krat denar nazaj dali, 4 krat pa takoj zamenjal.

Zakaj pa bi ga dajal v garancijo? Kakšno pravico imaš do tega? Imaš delujočega X2 in to je to. AMD ti ne daje nobene garancije za odklep

galu ::

Tak da vseeno: AMD srednja klasa, owna.:)

EDIT: Zakaj bi dal garancijo? Nwm, če ne dela (crkne pri odklepu, kar se tudi zgodi), pač neseš v trgovino češ da je od začetka pokvarjen. Bi opazili? Bi ugotovili da je bil žrtev odklepa? Ne, ker niti v BIOS ne pridejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

+1

In koliko ljudi dejansko uporablja virtualizacijo? Koliko jih poganja virtualni sistem?
In tudi brez virtualizacije ni nobenih težav. Tisti 20% slabša hitrost pa tudi nikogar ne ubije(če nimaš ravno namena goniti nekaj virtualcev za serverje hkrati)

EDIT: Zakaj bi dal garancijo? Nwm, če ne dela (crkne pri odklepu, kar se tudi zgodi), pač neseš v trgovino češ da je od začetka pokvarjen. Bi opazili? Bi ugotovili da je bil žrtev odklepa? Ne, ker niti v BIOS ne pridejo.

Procesor pri odklepu ne crkne! Preprosto ali se sistem sploh ne zažene, ali pa imaš med delom napake. Ko resetiraš BIOS imaš znova le X2, ki deluje tako kot more. Torej kje imaš razlog, da zahtevaš menjavo na podlagi garancije?

gruntfürmich ::

In koliko ljudi dejansko uporablja virtualizacijo? Koliko jih poganja virtualni sistem?
In tudi brez virtualizacije ni nobenih težav. Tisti 20% slabša hitrost pa tudi nikogar ne ubije(če nimaš ravno namena goniti nekaj virtualcev za serverje hkrati)

kako je s to virtualizacijo? ker jst imam skos uklopljeno, pa ko sem jo izklopil, se mi winsi niso zagnali. tko da jo morm met uklopljeno.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

kako je s to virtualizacijo? ker jst imam skos uklopljeno, pa ko sem jo izklopil, se mi winsi niso zagnali. tko da jo morm met uklopljeno.

Meni na XPjih nima veze, ali jo vklaplam ali izklapljam. Kako je z Visto/7ko pa ne vem.

Procesor pri odklepu ne crkne! Preprosto ali se sistem sploh ne zažene, ali pa imaš med delom napake. Ko resetiraš BIOS imaš znova le X2, ki deluje tako kot more. Torej kje imaš razlog, da zahtevaš menjavo na podlagi garancije?

No, tu sva se narobe razumela.. Sem mislil da misliš da ornk crkne..

P.S. Prijatlu mojega prijatla (lol), je ravno prejšnji tedne crknil ker je odklepal. Dal baterijo ven, vse. Ne boota.

EDIT: OK, zdej pa nehejmo Spamat.;((

Zgodovina sprememb…

klemenSLO ::

Tole konfiguracijo si mislim nabavit:

- Asus-MBD ASUS M4A78-E AM2/PCIE/V512/S/R/GL/HT3 114,65€
- AMD-Procesor AMD Phenom II X4 940 (3.0 GHz,8MB,125W,AM2+) box 164,22€
- Kingston-POMNILNIK KINGSTON HYPERX DDR2 4GB KHX8500D2K2/4GB 52,90€
- Sapphire-Grafična kartica PCI-E 2.0 SAPPHIRE Radeon HD 4770, Lite Retail, 512MB GDDR5 102,91€
- Western Digital-WD 500GB SATA2, 32/7200 -Green- 53€
- Samsung-DVD +/- RW SAMSUNG, SATA S223B - Črn 20,21€
- LC Power-Ohišje LC ATX MIDI PRO914B LC5550, 550W, črn 52,16€

A ma kdo kako pripombo/predlog?
Za naslednjih par let bo moglo biti.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

destiny ::

Green serija diskov je baje bolj primerna za shranjevanje podatkov, manj pa za sistemski disk. Jest bi rajš vzel black serijo 640GB (razlika v ceni med 500 in 640 je minimalna).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

Tole konfiguracijo si mislim nabavit:

- Asus-MBD ASUS M4A78-E AM2/PCIE/V512/S/R/GL/HT3 114,65€
- AMD-Procesor AMD Phenom II X4 940 (3.0 GHz,8MB,125W,AM2+) box 164,22€
- Kingston-POMNILNIK KINGSTON HYPERX DDR2 4GB KHX8500D2K2/4GB 52,90€
- Sapphire-Grafična kartica PCI-E 2.0 SAPPHIRE Radeon HD 4770, Lite Retail, 512MB GDDR5 102,91€
- Western Digital-WD 500GB SATA2, 32/7200 -Green- 53€
- Samsung-DVD +/- RW SAMSUNG, SATA S223B - Črn 20,21€
- LC Power-Ohišje LC ATX MIDI PRO914B LC5550, 550W, črn 52,16€

A ma kdo kako pripombo/predlog?
Za naslednjih par let bo moglo biti.

ok zadeva boš zadovoljen.

Meizu ::

Še mojih par centov v to temo, sicer pa mi je vseeno kaj prevlada, ker sem tudi sam nevtralen.

Je pa neki res ane.

Vi AMDjevci (x45 na čelu) pravite takole - Ja, AMD gre na 7Ghz+ je monoliten quad in ima 2 FPSja več v igrah.

Who gives a shit če je quad monoliten? Who gives a shit če gre AMD na 7Ghz. Who gives a shit če gre i7 na 5.5Ghz? Važen je čimvišji 24/7 OC in to je to kar šteje. Če je quad monoliten ali ni je praktično vseeno, če je monolitni približno enak po zmogljivosti C2Q seriji... (Ne v igrah god damnit, v ostalih stvareh)

In nehajte sklepat da je procesor boljši če ima 2 fpsja več v igrah ker ni res. Igre so še za dvojedrnika mačji kašelj, razen tiste pač ki so optimizirane za več jeder. Dejte gledat malce bolj resne teste no. Vse kar zmorete v tej temi je, da se hvalite z igrami in 3DMarki. Kar je žalostno. Intlova plata ima veliko več funkcij kot AMDjeva plata, podpira triple channel in podobne stvari. Naj to AMD spravi vse gor, pa da vidimo ceno takšne plate. Plata naj ima še polnokrvne x16 reže - tri naj bodo - ter dve mrežni kartici, plata pa naj podpira do 24GB rama.
Ostali dodatki:

- 6x SATA II RAID 0,1,4,5,10; 4x e-SATA II
- 1x ATA, 3x IEEE 1394 + 2xF 2x5, 12x USB
- 2x GLAN, osem-kanalni zvok 7.1, SPDIF, CMOS

Me zanima.

Plus, dokazalo se je že, da nima AMD v multiGPU načinu za burek.

Da ne bi kdo slučajno namigoval da sm Intelaš, ker nisem. Mam ravno tako doma AMDja Phenom 9950BE in je tudi dokaj soliden procesorček.

Edit: Da ne omenjam še blaginje, ko te boli k, če boš mel SLI al CF, ker itak oboje podpira na isti plati (govorim za Intel). Tega AMD pač ne zmore...

Zgodovina sprememb…

Triple channel je, nekako podobno kot dual channel, nekaj marketinga in 50 % višje zmogljivosti v RAM bandwidth testih. V realnem svetu se to pozna za nekaj %. In koliko ljudi bo izkoristilo 3 PCie x16 reže?!? Močno razmišljam o migraciji na mATX sistem, ker je itak na plato vse integrirano, 7900 GTO pa popolnoma lepo deluje na 1920x1200 v vseh špilih, ki jih igram.

EDIT: AMD plata seveda ne bo podpirala tripe channel ker krmilniki niso trikanalni ter ker po tem ni neke blazne potrebe. Plato z dvema mrežnima se tudi dobi za AMD sisteme, a spet, zakaj? Boš komp na router priklopil z dvema kabloma? 24 GB RAMa bodo pa (morda) podpirale s prihodom 6 GB palčk. Do sedaj je le-ta omejena na 16 GB, podobno kot na Intelovih ne-LGA-1366 platah, ki imajo dual channel. TI je 16 GB premalo?

To, da lahko izbiraš CF/SLi je res prednost, ampak je Intel deloma to izsilil iz nVidie, ko ji ni dal licence za chipsete. Ampak spet, koliko folka ima multiGPU sisteme?

In tip reče da ni Intelaš, ven pa jemle popolnoma butične prednosti LGA-1366 plat :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Triple channel je, nekako podobno kot dual channel, nekaj marketinga in 50 % višje zmogljivosti v RAM bandwidth testih. V realnem svetu se to pozna za nekaj %. In koliko ljudi bo izkoristilo 3 PCie x16 reže?!? Močno razmišljam o migraciji na mATX sistem, ker je itak na plato vse integrirano, 7900 GTO pa popolnoma lepo deluje na 1920x1200 v vseh špilih, ki jih igram.

Sam govorim, pač, da so plate drage, ker imajo toliko dodatkov gor. Marsikdo lahko izkoristi 3 reže, še posebej sedaj, ko so HD4870 GPUji tko svinjsko poceni. Še prej se je folk odločal za CF, zdej pa da ne bi bil problem treh takšnih kupit. Sam primer npr.

Zdej se triple channel še ne pozna, v prihodnosti se utegne. Večji bandwidth utegne prit prav.

Edit: Sej zdej ko bojo prišle cenejše P55 plate bo vse skupaj še bolj enostavno. Pardon, mislim bolj zakomplicirano, saj bo takrat Intel dokaj resna konkurenca AMDju. Kar se tiče iger seveda...:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Sam govorim, pač, da so plate drage, ker imajo toliko dodatkov gor. Marsikdo lahko izkoristi 3 reže, še posebej sedaj, ko so HD4870 GPUji tko svinjsko poceni. Še prej se je folk odločal za CF, zdej pa da ne bi bil problem treh takšnih kupit. Sam primer npr.

Zdej se triple channel še ne pozna, v prihodnosti se utegne. Večji bandwidth utegne prit prav.

Edit: Sej zdej ko bojo prišle cenejše P55 plate bo vse skupaj še bolj enostavno. Pardon, mislim bolj zakomplicirano, saj bo takrat Intel dokaj resna konkurenca AMDju. Kar se tiče iger seveda...:))

Ja plate, na katerih bo recimo (baje) failal QuadSLI/CF. Večji bandwidth se bo pa pošteno poznal mogoče pri 12 core procih. Za katere bo pa itak že drugo podnožje. Za povprečnega uporabnika nepotrebno.

Glede cen plat, če bi naredili plato z eno mrežno, itd., bi bila lahko cenejša in bi se bolje prodajala. Čigav problem je, da takih plat ni? Res je, marsikdo LAHKO izkoristi več rež. Zdej mi pa povej, koliko folka ima dejansko več kot 1 grafo? Po napovedih bo sicer na desktopu v treh letih 50 % multi GPU sistemov, a to bo IMO šlo skoraj izključno na račun (G)X2 graf.

Ja plate, na katerih bo recimo (baje) failal QuadSLI/CF. Večji bandwidth se bo pa pošteno poznal mogoče pri 12 core procih. Za katere bo pa itak že drugo podnožje. Za povprečnega uporabnika nepotrebno.

Glede cen plat, če bi naredili plato z eno mrežno, itd., bi bila lahko cenejša in bi se bolje prodajala. Čigav problem je, da takih plat ni? Res je, marsikdo LAHKO izkoristi več rež. Zdej mi pa povej, koliko folka ima dejansko več kot 1 grafo? Po napovedih bo sicer na desktopu v treh letih 50 % multi GPU sistemov, a to bo IMO šlo skoraj izključno na račun (G)X2 graf.

Se strinjam s teboj, ampak moj point posta je bil le ta, da sem sam hotel povdarit, da če bi dal na AMD plato podobne feature, bi tudi AMDjeva platka stala u božju mater.

Je pa res, da mi vsi ti SATA priklopi na moji EX58-UD5 in 2 mrežni kartici pridejo hudičevo prav.

klemenSLO ::

Absolutno današnji chipseti zadostujejo za domačo uporabo/službo, in so krasni celo za HTPCje.
Igre / grafično oblikovanje ipd pa zahtevajo svoje. Tako da sem tudi sam mnenja da bodo v prihodnosti integrirane rešitve prevladovale.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Se strinjam s teboj, ampak moj point posta je bil le ta, da sem sam hotel povdarit, da če bi dal na AMD plato podobne feature, bi tudi AMDjeva platka stala u božju mater.

Ja, bi stala več, ampak v čem je point da ma vse to? Da lahko ljudje kot ti trdijo da so Intel plate dražje samo zaradi tega in da se zato bolj splača kupit i7, ker pač podpira 24GB Rama (ki stane, kolko. 2k€?).
To kar imajo AMD matične je VSE kar je potrebno (ja, SLI res manjka.. Tu se popolnoma strinjam), ampak drugače, ni drugih pomankljivosti.

Triple Channel pa je itak en velik bullshit, ki je že spet en izum ki je kao zelo velik napredek ki je v bistvu boljši od Dual za samo 2% (in zdaj boste prihiteli z reviewi kjer je razlika 10%, ja vem).

Dr_M ::

3 Ch je ze uredu (oz nic ni narobe ce je), definitivno pa to ne more bit pogoj za nakup (oz tisti + ki te preprica). Uredu je predvsem zato, ker imas lahko 6GB rama, namesto 4.
Problem tici pa v AMD pomnilniskem kontrolerju, ker zelo slabo prebavlja 4 module, 2x4GB DDR3 so pa res svinjsko dragi.
Plate za AMD, ki imajo "vse" se dobijo, predvsem izstopa MSI FX790-GD70, pa je kljub temu pod 150€ (v AT, pri nas uradno ni dobavljiva).
Ce pa se odpoves nekaterim bonusom, pa cena takoj pade na 100€ ali se manj.
Je pa res, da se tudi za 1366 v DE dobijo plate za malo denarja, samo so pa prakticno "gole".
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

TOP ::

No končno ena pametna razlaga.Sam bi dodal pa tud tole.Da AMD plate so res smešno poceni in gre tud prej pogobe,vsaj jaz mam take izkušnje,ker stavijo gor bolj poceni kondezatorje.Ker če hočeš kvalitetno plato,tud za AMD je treba dat okrog 130e.

M-XXXX ::

Vidiš Dr_M saj znaš napisati več kot dober post! Bravo, pob se je zresnu!
Kot ste že rekli triple chanel praktično ne prinese kaj veliko (sicer je res da pri dejanski prepustnosti rama zelo pomaga (do nekako 20GB/s prepustnosti) vendar se praktično v preformancu to ne pozna!

M-XXXX: Ne ti men pob. Pa za eno pivo bos dal :) :)) :D

Ce gledas na vse skupi malo bolj objektivno, se je precej lazje kaj zmenit.
Jasno je, da ima vsaka stvar svoj + in svoj -.

M-XXXX ::

Sicer sem mel RD pred dvema dnevoma, sam tud zamudnike lahko mal posponzoriram:) Če prideš kaj v okolico trebnjega brez najmanjšega problema...

Jaz to vem, sam vi niste tega prakticiral:D Z žaljenjem in podobno se ne pove kaj veliko. No pa dajmo to na stran, obrnimo nov list:D

EDIT: AMD plata seveda ne bo podpirala tripe channel ker krmilniki niso trikanalni ter ker po tem ni neke blazne potrebe. Plato z dvema mrežnima se tudi dobi za AMD sisteme, a spet, zakaj? Boš komp na router priklopil z dvema kabloma? 24 GB RAMa bodo pa (morda) podpirale s prihodom 6 GB palčk. Do sedaj je le-ta omejena na 16 GB, podobno kot na Intelovih ne-LGA-1366 platah, ki imajo dual channel. TI je 16 GB premalo?

To, da lahko izbiraš CF/SLi je res prednost, ampak je Intel deloma to izsilil iz nVidie, ko ji ni dal licence za chipsete. Ampak spet, koliko folka ima multiGPU sisteme?

In tip reče da ni Intelaš, ven pa jemle popolnoma butične prednosti LGA-1366 plat :D

Tako je, nisem Intelaš. Nevem kaj vam ni jasno. Kar vam hočem povedat je to, da so Intelove i7 stvari toliko dražje ravno zaradi vseh teh "butičnih" stvari. Enkrat se bo to že poznalo. Enkrat. Vsaj plate mi ne bo potrebno menjat drugo leto že. Pač če želiš blaginjo glede SLI/CF in nasplošen luksuz, ter navsezadnje kar pošten boost v multiGPU rešitvi, potem je i7 zadeva ki jo rabiš. Drugače pa AMD... Spet če potrebuješ surovo moč pri ostalih stvareh, kot le igrah pride spet i7 v poštev, saj se lahko meri s sistemom z dvemi quad Xenoni noter (nekoč je o tem pričal uporabnik Zee, ki je to na lastne oči videl in stestiral).

Kar se pa tiče multiGPU rešitev - Ja, marsikdo ostane na single kartici, ker recimo njegova plata sicer ima dve PCI-e x16 reži ampak v SLI/CF načinu deluje samo ena polnikrvno. Že če tako pogledaš - je odličen nakup recimo 2x HD4770. Zdaj pride ven še HD4860 (če se ne motim), ki baje obljublja zelo nizko začetno ceno (baje okoli 100€) s podobnimi zmogljivostmi kot HD4870. Več kot očitno odlična zadeva za CF prakticirat.

Edit: Torej boš namesto ene HD4890 lahko kupil dve HD4860 kar bo najverjetneje kar precej hitrejše od tiste HD4890.

Zgodovina sprememb…

Mitja358 ::

955
920

Plate je malo bolj tezko primerjat, ampak vseeno...

GD70
C III F
P6T Dlx V2
UD5

No, ko ponovno prides iz osnovne sole, se oglasi kaj.:)

V nemčiji je 955-ka že za 159€.

955
920

GD70
C III F
P6T Dlx V2
UD5

Čudn da nisi cene v ameriki pogledav... V slo je drugačna zgodba

Recimo 955 pride cca. 210 eur

Mogoče očala rabiš? 188€ pa že http://www.dinokomp.si/product_info.php...

DaVidQ ::

955
920

GD70
C III F
P6T Dlx V2
UD5

Žal, ne gledamo vsi v dinokomp...

1.
2.
3.
4.
5.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DaVidQ ()

955
920

GD70
C III F
P6T Dlx V2
UD5

Žal, ne gledamo vsi v dinokomp...

In kaj je zdaj narobe z Dinokompom? Ti povem da je veliko boljša trgovina kot npr. ene najboljše v Sloveniji. Kolegu so 2x eno in isto matično na novo zamenjali in je bil sam kriv, 1. (statična el.), 2. (strela preko LAN-a).

Tako je, nisem Intelaš. Nevem kaj vam ni jasno. Kar vam hočem povedat je to, da so Intelove i7 stvari toliko dražje ravno zaradi vseh teh "butičnih" stvari. Enkrat se bo to že poznalo. Enkrat. Vsaj plate mi ne bo potrebno menjat drugo leto že. Pač če želiš blaginjo glede SLI/CF in nasplošen luksuz, ter navsezadnje kar pošten boost v multiGPU rešitvi, potem je i7 zadeva ki jo rabiš. Drugače pa AMD... Spet če potrebuješ surovo moč pri ostalih stvareh, kot le igrah pride spet i7 v poštev, saj se lahko meri s sistemom z dvemi quad Xenoni noter (nekoč je o tem pričal uporabnik Zee, ki je to na lastne oči videl in stestiral).

Kar se pa tiče multiGPU rešitev - Ja, marsikdo ostane na single kartici, ker recimo njegova plata sicer ima dve PCI-e x16 reži ampak v SLI/CF načinu deluje samo ena polnikrvno. Že če tako pogledaš - je odličen nakup recimo 2x HD4770. Zdaj pride ven še HD4860 (če se ne motim), ki baje obljublja zelo nizko začetno ceno (baje okoli 100€) s podobnimi zmogljivostmi kot HD4870. Več kot očitno odlična zadeva za CF prakticirat.

Edit: Torej boš namesto ene HD4890 lahko kupil dve HD4860 kar bo najverjetneje kar precej hitrejše od tiste HD4890.

Te zanima glavni strošek Intel plate? Čipset. Vedno in povsod, brezpogojno. To je stalnica Intel sistemov, primerljive plate so bile vedno dražje od tistih za AMD. nVidia je sicer to s svojimi SLi čipseti popeljala na drug nivo, a dandanes ni vč pomemben igralec na trgu čipsetov.

Ja, 2x 4770 je tempting pa vse, ampak resno, koliko folka jo bo vzelo? Meni je čez glavo recimo ena grafa. Pa npr. PSU mi je čez glavo, a zaradi štirih let, ki jih ima za sabo, nima niti enega PCIe priključka. Nej 2 grafi furam prek adapterja? Redek primer, je res, ampak pač en izmed problemov dveh graf.

4860 je pa AFAIK namenjena samo za kitjaski trg.

In kaj je zdaj narobe z Dinokompom? Ti povem da je veliko boljša trgovina kot npr. ene najboljše v Sloveniji. Kolegu so 2x eno in isto matično na novo zamenjali in je bil sam kriv, 1. (statična el.), 2. (strela preko LAN-a).

Hmm, čakanje 45 dni? To se pri njih prepogosto zgodi...
BTW, saj ni imel v bistvu razloga zakaj bi zavrnil. Če matična ni delala, pa mu niste povedal da je bil krivec statika pa strela on tega v svoji trgovini ne more videt...

Hmm, čakanje 45 dni? To se pri njih prepogosto zgodi...
BTW, saj ni imel v bistvu razloga zakaj bi zavrnil. Če matična ni delala, pa mu niste povedal da je bil krivec statika pa strela on tega v svoji trgovini ne more videt...

Čakal je vsega 4 dni v obeh primerih.

Te zanima glavni strošek Intel plate? Čipset. Vedno in povsod, brezpogojno. To je stalnica Intel sistemov, primerljive plate so bile vedno dražje od tistih za AMD. nVidia je sicer to s svojimi SLi čipseti popeljala na drug nivo, a dandanes ni vč pomemben igralec na trgu čipsetov.

Ja, 2x 4770 je tempting pa vse, ampak resno, koliko folka jo bo vzelo? Meni je čez glavo recimo ena grafa. Pa npr. PSU mi je čez glavo, a zaradi štirih let, ki jih ima za sabo, nima niti enega PCIe priključka. Nej 2 grafi furam prek adapterja? Redek primer, je res, ampak pač en izmed problemov dveh graf.

4860 je pa AFAIK namenjena samo za kitjaski trg.

Saj jst ne pravim, zdej da je Intel best buy, daleč od tega. Kar hočem povedat je to, da ima tudi i7 svoje prednosti, ki se jih splača pogledat. Tisti, ki rabijo prednosti i7 bojo premislili o nakupu le-njega, tisti, ki pa potrebujejo splošno dobrega, poceni in odzivnega quada, pa pač pogledajo za AMDjem. To je to. Nikoli pa nisem omenjal, da je Intel best buy. Sam razlagam kaj dela X58 plate tako pregrešno drage. Je pa res, da je X58 čipset trenutno top of the top in je najverjetneje, kot si PIPI že rekel, cena čipseta kar velika.

Sam osebno upam, da se bo stanje izboljšalo s prihodom P55 plat.

Zgodovina sprememb…

Saj jst ne pravim, zdej da je Intel best buy, daleč od tega. Kar hočem povedat je to, da ima tudi i7 svoje prednosti, ki se jih splača pogledat. Tisti, ki rabijo prednosti i7 bojo premislili o nakupu le-njega, tisti, ki pa potrebujejo splošno dobrega, poceni in odzivnega quada, pa pač pogledajo za AMDjem. To je to. Nikoli pa nisem omenjal, da je Intel best buy. Sam razlagam kaj dela X58 plate tako pregrešno drage. Je pa res, da je X58 čipset trenutno top of the top in je najverjetneje, kot si PIPI že rekel, cena čipseta kar velika.

Sam osebno upam, da se bo stanje izboljšalo s prihodom P55 plat.

Se podpišem pod to.

P.S. Lahko bi se Intel pristaši in AMD pristaši enkrat na unreal turnament 3 zbrali pa en multi zašpilali.>:D

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

plata AM3 MSI 790FX-GD70: ima 2 dodatna slota za sata priključek, vendar piše da podpira raid 0 in 1. sta ta dva slota samo za popolnoma enaka diska ali pašeta gor tudi popolnoma drugačna diska??
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Daš gor kar ti paše, samo pač RAID ne bo deloval :)

axi145 ::

Mogoče je že kje v temi napisano, samo se mi res ne da brati 66 strani :S

A lahko malo napišete kakšne temp imate pri IDLE in LOAD, če laufate kakšen OCCT ali pa Prime95 in kateri hladilnik uporabljate...pri meni se dvigne temp na Prime95 po 5 min tudi na 85°C 8-O

temperature mam 38 idle in 45 load. Hladilnik pa Thermaltake BigTyp VP in dobro prezračeno ohišje + 8x 1200mm vente :D

Evo, nekaj sem spacal skupaj.
Voda tece, malo tudi pusca >:D, ampak zunaj ohisja.
Malo me je firbec pomatru, tako da sem samo sprobal, na koliko se posta. 200x20 pri vse na AUTO, v biosu je kazalo napetost na CPU 1.335V.
Za kej vec, bo treba pa se sistem nalozit, potem pa se zacne mrcvarjenje. Ce bo slo vsaj na 4GHz stabilno, bom zadovoljen. :) Ce bo kej vec, samo se vecje veselje.

Se slike, vse stock.

DaVidQ ::

temperature mam 38 idle in 45 load. Hladilnik pa Thermaltake BigTyp VP in dobro prezračeno ohišje + 8x 1200mm vente :D

Si prepričan da so 1200mm?

Na starem ST noce slike prikazat.

Si prepričan da so 1200mm?

hehe, lol. 120mm sem mislil.

tako.. p2 550 je zdrzal 8h stress testa z amd overdrive tako da mislim da deluje 100% brezhibno..
je še kašna stvar ki bi jo moral dati čez da bom 100%?

pa se to me zanima.. hotel bi primerjat performance mojega 550 s kaksnim cistokrvnim p2 x4.. kateri benchmark da zalawfam da stestiram x4?

Zgodovina sprememb…

pa se to me zanima.. hotel bi primerjat performance mojega 550 s kaksnim cistokrvnim p2 x4.. kateri benchmark da zalawfam da stestiram x4?

Cinebench.

cinebench rezultat:
 null

null

torej je to v rangu kasnega ph2 x4?
««
66 / 102
»»