Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
jest10 ::
Je pa večja verjetnost, da dobiš jedro gratis pri x2, kot pri x3. Ni nujno, da prilezeš do štirih, vseeno pa si s tremi v plusu. :D
Odkleneš lahko le vsa jedra. Torej je pri X2 dosti manj možnosti, da imaš vsa jedra delujoča, kot pri X3
Mitja358 ::
Lej, še enkrat, kakšen odklep? TOle so 65 nm proci, se ne odklepajo, vsaj ne da bi bilo svetovno znano, kot za X3 in X2 45 nm proce.
Kakšen odklep??? http://www.techpowerup.com/92330/Athlon...
Meizu ::
Je pa večja verjetnost, da dobiš jedro gratis pri x2, kot pri x3. Ni nujno, da prilezeš do štirih, vseeno pa si s tremi v plusu. :D
Odkleneš lahko le vsa jedra. Torej je pri X2 dosti manj možnosti, da imaš vsa jedra delujoča, kot pri X3
Škoda. Pri Intelu sicer ne moreš odklepat jeder, lahko pa naštimaš točno koliko jeder hočeš da ti deluje. Tako lahko recimo na mojem i7 920 gonim samo 1, 2, 3, al pa vsa 4 jedra. 4 jedra za multitasking, za igre sklopiš dva jedra, naviješ na 4.5ghz in si kvit :)
Brane2 ::
Update: Pravijo, da gre pri A79A-S za napako v BIOSu, ki ne omogoča OC Phenoma II 955BE in da bo to popravljeno v kratkem.
Za uporabnike Windows sistemov je na voljo programček, ki lahko zakrpa stvari v vmesnem času: K10Stat
Za uporabnike Windows sistemov je na voljo programček, ki lahko zakrpa stvari v vmesnem času: K10Stat
On the journey of life, I chose the psycho path.
x45 ::
Le kaj je to?
tole bo M-xxxx ov trn v peti.... se spomnite ko je klobasal da Amd ne bo izdal phenom-a 4400 mhz verzije, oc-ajo pa se že na 7 ghz....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
Nub2 ::
Le kaj je to?
tole bo M-xxxx ov trn v peti.... se spomnite ko je klobasal na phenom ne bo izdal 4400 mhz verzije, ocajo pa se že na 7 ghz....
Nevem ki ti vidiš 4,4 GHZ tu ...
PrimozR ::
Le kaj je to?
tole bo M-xxxx ov trn v peti.... se spomnite ko je klobasal na phenom ne bo izdal 4400 mhz verzije, ocajo pa se že na 7 ghz....
Okej, Mitja hvala, končno je en dal link. Za 65 nm Phenome es nisem vedel da se odklenejo, ker ni bilo nobenega govora, hype-a, nič okrog tega. Očitno so res večinoma defektni.
Sicer pa x45, z dobrih 3 GHz skok na 4,4 GHz? Dream on. Tole bo v rangu 3,5 GHz IMO, itak je pa odklenjen tako da nominalna frekvenca itak ni relevantna. Bi bilo vseeno, če bi bil default 2 GHz.
M-XXXX ::
Le kaj je to?
Noben trn ne bo tole zame... Še zdaj trdim da en bo izdal 4400mhz verzije če je komaj do 3200 prilezel, kar je zelo blizu maximuma za AMD. V povprečju ne gre niti 50% procesorjev na 3800mhz ali več pa bo dal amd kar 4400mhz. Daj nehaj se slepit:)
Geez no, dojemi že, ne govorimo o PEAK frekvenci, govorimo o AVERAGE frekvenci. Poglej še minimalno navitje. 100 % se najde primerek Phenom II, ki ne bi deloval na niti 1 MHz višji frekvenci. Sicer verjetno ni v prodaji, ampak okej. Oz. spremenimo, najde se primerek, ki ne bi deloval na 3 GHz.
DJ MartiNi ::
Update: Pravijo, da gre pri A79A-S za napako v BIOSu, ki ne omogoča OC Phenoma II 955BE in da bo to popravljeno v kratkem.
Torej je trenutno le model 955BE hendikepiran kar se OCjanja tiče? Ostali procesorji pa se navijajo normalno?
Za K10Stat sem pa ravno pred kratkim šlišal na enem reviewu DFIjeve LP DK 790FXB-M2RSH. Sprobaval nisem pa še nič.
Mimogrede, na omenjenem reviewu so dosegli skoraj 100% OC HT ref. clocka.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
Hehe, mal nazaj prelistaj pa si poglej 7,2 ghz
Tebi možganske celice za dojemanje ne delujejo ali kaj? Če imaš skupino handpicked primerkov in izmed njih handpickaš še nekaj primerkov in še iz teh nekaj izbereš 5 najboljši, ki gredo pod dušikom ali helijem 6.ghz+ je to zate povprečje? Čudno, mi smo v šolo malo drugačnega jemali:) Povprečen Phenom 2 se navija na borih 3.6-3.7ghz. Saj gredo tudi i7 procesorji po 6ghz pa to še ni povprečje!
Valvoline ::
Vse v rangu 3.5-4ghz je zame sprejemljiv OC.
Obupni 3ghz in bogi performans pr ph1 so vsaj odpravil. Več k 4ghz itak nobedn ne bo vidu za domačo uporabo. Enako velja tut za i7.
Sam pa ne trobite o tistih brezveznih odklepanj,ker dejansko še nismo vidl delujočega odklenjenega jedra.
A ma kdo 720be ali 920 na m2n-e mogoče.
Obupni 3ghz in bogi performans pr ph1 so vsaj odpravil. Več k 4ghz itak nobedn ne bo vidu za domačo uporabo. Enako velja tut za i7.
Sam pa ne trobite o tistih brezveznih odklepanj,ker dejansko še nismo vidl delujočega odklenjenega jedra.
A ma kdo 720be ali 920 na m2n-e mogoče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
Le kaj je to?
Okej, Mitja hvala, končno je en dal link. Za 65 nm Phenome es nisem vedel da se odklenejo, ker ni bilo nobenega govora, hype-a, nič okrog tega. Očitno so res večinoma defektni.
Sicer pa x45, z dobrih 3 GHz skok na 4,4 GHz? Dream on. Tole bo v rangu 3,5 GHz IMO, itak je pa odklenjen tako da nominalna frekvenca itak ni relevantna. Bi bilo vseeno, če bi bil default 2 GHz.
Na prejšnji strani ali celo 2 strani nazaj na koncu maš se mi zdi 2 taka linka za odklep 65nm. Mogoče si jih spregledal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
ModriN96 ::
hmm...mogoče je za nekatere tuki gor mal nemogoče razumet da nekateri se DAJO odklent...nekateri pa pač NE dajo odklent...
Hehe,pravzaprav delujočega odklenjenega jedra tu še noben ni potrdil. In vrjetn še dolgo ga ne bomo vidl :)
še 1x:
x2 550 za cca 90 eur:
Citiram:
We managed to activate both blocked cores on our Phenom II X2 550 sample and turn it into a fully-functional quad-core CPU without any effort. By the way, it immediately overclocked to 3.8GHz.
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di...
x2 550 za cca 90 eur:
Citiram:
We managed to activate both blocked cores on our Phenom II X2 550 sample and turn it into a fully-functional quad-core CPU without any effort. By the way, it immediately overclocked to 3.8GHz.
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di...
Citiraj še ostalo:
But it also could not be one, because everything here depends on the semiconductor die used: if it is a fully-functional die with two blocked cores or a die with two defective ones that have been blocked. And considering the fact that AMD is going to price their dual-core processors very democratically, there is really little chance of unlocking the blocked cores successfully.
OmegaBlue ::
Če se ne znate držat ene simpl teme, bo pa šiba pela.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
TOP ::
X2 550 bi morda bil še zelo zanimiv proc,sam je prišel mal prekasno,ker vsi se raje odločajo o X3 ali X4.
OmegaBlue ::
Dokler je debata še na nekem nivoju, malo pogledam skozi prste, ko se pa začnete spet pričkat kaj je ceneje/bolje/hitreje/se lepše sveti v temi in ker tabor ima daljši privesek pa potegnem črto.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Dokler je debata še na nekem nivoju, malo pogledam skozi prste, ko se pa začnete spet pričkat kaj je ceneje/bolje/hitreje/se lepše sveti v temi in ker tabor ima daljši privesek pa potegnem črto.
Zmenjeno- vsako izjavo, za vsako izjavo, ki bo brez dokazov ti bom poslal ZS (seveda za tako, ki bo neresnična oziroma izmišljena), da boš lahko hitreje urigiral Glede na zdajšnje izkušnje, ne bo treba dolgo čakat:)
Dr_M ::
M-XXXX: A potem bos samo observer tukaj? Odlicno!
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
M-XXXX: A potem bos samo observer tukaj? Odlicno!
Če bo dosti hitro brisal- ja. Drugače bom pa še naprej popravljal in opozarjal na bedarije v tej temi.
Še pomnite tovariši kako je x45 še v času Phenom 1 trdil da JE povprečen OC 4ghz?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
pocen quad je ravno x2 550 z odklepom... in malo sreče... ceneje ne bo še dolgo.
Oh please... Kupovati X2 proc z naemnom imeti Quada je kot kupiti 55 konjskega Puntota z namenom podreti rekord na Nordschleife. Lahko se nardi, ampak je pointless.
Dr_M ::
Ce rabis quada, kupis quada.
Ce ga ne rabis, kupis x2 ali x3. Ce se odklene, super, ce se ne, jebiga.
Brez veze je pa kupovat cenejse z namenom, da jih bos odklenil. Nihce ti tega bonusa ne more garantirat.
Ce ga ne rabis, kupis x2 ali x3. Ce se odklene, super, ce se ne, jebiga.
Brez veze je pa kupovat cenejse z namenom, da jih bos odklenil. Nihce ti tega bonusa ne more garantirat.
The reason why most of society hates conservatives and
Kakorkoli že AMD trenutno ima zelo konkurenčne izdelke v vseh segmentih,x2,x3,x4.
Časi prevlade intela so mimo. Vsaj dokler spet ne vidmo kakšno konkretno izboljšavo na gaming področju. i5 je le oskubljen i7. Nič novega. Sam da bo cena temu primerna. Po napovedih nič obetavnega.
Časi prevlade intela so mimo. Vsaj dokler spet ne vidmo kakšno konkretno izboljšavo na gaming področju. i5 je le oskubljen i7. Nič novega. Sam da bo cena temu primerna. Po napovedih nič obetavnega.
M- xxxx rad polaga drugim besede v usta, sicer pa tukaj je povprečen OC za Denebe - in ta reste:
http://www.hwbot.org/browseHardwareProc...
4722 mhz za 955 ko....
4722 mhz za 955 ko....
Daj ne me smejat no... Daješ lestvico, kamor se limajo top navijalci in ti temu praviš povprečje(to da je večina sistemov na LN2, suhem ledu ali vodnem pa hitro spregledaš ane)?
Povprečje na zraku je še vedno opazno pod 4GHz, pa če se cele dneve mečeš na trepalnice
Povprečje na zraku je še vedno opazno pod 4GHz, pa če se cele dneve mečeš na trepalnice
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
M- xxxx rad polaga drugim besede v usta, sicer pa tukaj je povprečen OC za Denebe - in ta reste:
4722 mhz za 955 ko....
Me like it- tekoču dušik, kaskado, ter DICE v vsak slovenski dom
Gremo malo analizirat rezultate na zraku- in da ne bo pomote TO SO NAJVIŠJI CLOCKI IN NE STABLE:
Najvišja frekvenca za Wprime 1024 je 4016mhz- I'm soo scared:)
Najvišja za super PI 32M je pa kaaar 4125mhz- zdaj se mi pa res hlače tresejo
Pifast ima neverjetnih ter ultra pretresljivih 4013mhz, tako da najbolje da se kar v luknjo skrijem
Omi where are you?
Edit: i7 920 ima te frekvence: 4907mhz, 4803 itd.. NA ZRAKU:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
Max frekvenca na LN2 ni kaj dosti uporabna, se ti ne zdi? Važno je to, kar se lahko doseže z običnim hlajenjem in je stabilno za vsakodnevno uporabo. Tukaj pa Phenomi opazno zaostajajo.
P.S. Jaz imam Phenoma, ti pa?
P.S. Jaz imam Phenoma, ti pa?
kikibeck ::
mene zamia če je tak komp uredu
Za občasno nabijanje igrc pa tko važn da mi ne šteka FB ko se z mojim bogim P4 sprehajam gor:D
Za občasno nabijanje igrc pa tko važn da mi ne šteka FB ko se z mojim bogim P4 sprehajam gor:D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kikibeck ()
napajalc je komot 500 W, če bo kvaliteten tudi dobrih 400 W. Morda poglej še za Radeon 4770, ki je cenejši in hladnejši, a rahlo šibkejši od te 4850.
Zlo fajn mašinca.... boš zadovoljen, mogoče boš celo odklenil dva jedra , obvezno poročaj.
ŽE kdo zasledil x2 550 pr nas ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
kikibeck ::
Ja pa poštnina je 25€ msz (DHL dostava) sam jeba je če kaj crkne,ker morš pošiljat nazaj. sam mi je en kolega reku, ki je iz tm naroču da mu je neki crknl (po njegovi krivdi) in je nazaj poslal in so mu takoj brez kompliceranja nazaj poslali. Tam se vidi kaj pomeni biti kupc, ne pa pri nas ko nazaj prineseš in ti nič kriv in ti rečejo da si nevem kaj vse delal z komponentami
A je že kdo vedel da to ima Phenom II: "They also feature what AMD calls “Enhanced Total Cache” which is a combination of dedicated L1 and L2 caches with a larger L3 cache that allows the cores to rapidly share information. Enhanced Total Cache manages caches diminishing latency on L2 cache accesses, while still enabling fast access to shared L3 cache data."
To je tudi velika razlika napram Phenomu 1 in vpliva na clock to clock speed.
To je tudi velika razlika napram Phenomu 1 in vpliva na clock to clock speed.
To ma mislim da že Phenom I.
Drugače pa je Foxconn ravno izdal novi BIOS za A79A-S.
OC dela. Tole pišem na 955-ki pri 4.0 GHz na +25mV. Dela sicer že na stock V, samo sem dal malo rezerve.
Nisem še šel obremenjevat CPU a tako na uč bi rekel, da je varna meja nekje na vsaj 3.8GHz, če ne višje.
Drugače ima zadeva precej oster strop. Na 4.1 GHz je nisem spravil stabilno, ne glede na vse ( 200mV OV, ACC etc), na 4.0 GHz pa kar dela.
OC dela. Tole pišem na 955-ki pri 4.0 GHz na +25mV. Dela sicer že na stock V, samo sem dal malo rezerve.
Nisem še šel obremenjevat CPU a tako na uč bi rekel, da je varna meja nekje na vsaj 3.8GHz, če ne višje.
Drugače ima zadeva precej oster strop. Na 4.1 GHz je nisem spravil stabilno, ne glede na vse ( 200mV OV, ACC etc), na 4.0 GHz pa kar dela.
Oster strop ja...sam sem probaval na svojem X3 720BE priti višje od 3655MHz pa ne gre. 20MHz več in je kar končano. Pri 3675MHz Prime95 nestabilno, pri 3655MHz pa lahko stvar pustim 12ur pa kar dela.
S kje si pa stegnil nov BIOS? Na uradni strani ga nisem zasledil. Sem gledal za svojo A7DA-S, če slučajno je kak nov (zmanjševanje multija NB frekvence še niso porihtali) pa sem šel pogledat še za A79A-S pa je zadnji listan 782F1P07 (17.3.2009).
S kje si pa stegnil nov BIOS? Na uradni strani ga nisem zasledil. Sem gledal za svojo A7DA-S, če slučajno je kak nov (zmanjševanje multija NB frekvence še niso porihtali) pa sem šel pogledat še za A79A-S pa je zadnji listan 782F1P07 (17.3.2009).
Aaa...online contact. Potem stvar dejansko imajo, samo še na site jo morajo dat.
To ma mislim da že Phenom I.
lepo navitje. To si samo multi višal sli HT ref. clock tudi kaj?
Drugače pa nad 4Ghz ne rabiš. Je precej gretja...
Sem ornk obremenil zadevo z recompileom celega sistema. ( 1200 paketov po do 16 naenkrat, vsak v do 9 threadih), pa sem moral spustit najprej na 3,8 potem pa še na 3.6.
Potem sem se nekaj igral in je kar delalo na 3.8, zato sem dvignil. NB je šel zaenkrat brez problema z 2.0 na 2.4GHz.
Zaenkrat dela. Vse samo z nastavitvijo multiplikatorja in dvigom napetosti za 25mV na CPUju in 50mV na NB, čeprav dela že na stocku povsem enako- pač malo rezerve...
Potem sem se nekaj igral in je kar delalo na 3.8, zato sem dvignil. NB je šel zaenkrat brez problema z 2.0 na 2.4GHz.
Zaenkrat dela. Vse samo z nastavitvijo multiplikatorja in dvigom napetosti za 25mV na CPUju in 50mV na NB, čeprav dela že na stocku povsem enako- pač malo rezerve...
Siguren sem da to še niste slišali: "AMD priprema novi trojezgarni i četvorojezgarni procesor
Još procesora? Nema problema, kažu u AMD-u i pripremaju nove Phenom II modele za cenovnu klasu ispod 200 dolara. Radi se o jednom trojezgarnom i jednom četvorojezgarnom modelu. Phenom II X3 740 će raditi na 3 GHz, 200 MHz više od trenutno dostupnog X3 720 modela. Imaće 6 MB L3 keš memorije, kao i termalnu disipaciju deklarisanu na 95 W. Phenom II X4 820 će raditi na 2,8 GHz, i takođe će imati 6 MB L3 keš memorije i TDP deklarisan na 95 W. Oba čita se izrađuju u 45-nanometarskoj proizvodnji, podržavaju HyperTransport 3.0 i integrisan dvokanalni DDR3 memorijski kontroler. Nema informacija kolika će biti cena ovih procesora."
Vir novice: http://www.benchmark.rs/Benchmark-vesti...
Sept bo veselo. Poleg teh dveh na road mapi je še vsaj 13 procesorjev. Skupno torej 15. Poletje bo še veselo.
Još procesora? Nema problema, kažu u AMD-u i pripremaju nove Phenom II modele za cenovnu klasu ispod 200 dolara. Radi se o jednom trojezgarnom i jednom četvorojezgarnom modelu. Phenom II X3 740 će raditi na 3 GHz, 200 MHz više od trenutno dostupnog X3 720 modela. Imaće 6 MB L3 keš memorije, kao i termalnu disipaciju deklarisanu na 95 W. Phenom II X4 820 će raditi na 2,8 GHz, i takođe će imati 6 MB L3 keš memorije i TDP deklarisan na 95 W. Oba čita se izrađuju u 45-nanometarskoj proizvodnji, podržavaju HyperTransport 3.0 i integrisan dvokanalni DDR3 memorijski kontroler. Nema informacija kolika će biti cena ovih procesora."
Vir novice: http://www.benchmark.rs/Benchmark-vesti...
Sept bo veselo. Poleg teh dveh na road mapi je še vsaj 13 procesorjev. Skupno torej 15. Poletje bo še veselo.