» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
56 / 102
»»

Meizu ::

Oglasi se pri njih v trgovini, primi ta procesor v roke, poglej če je res pravi in če je nato kupi. Če ni pa pač ni in jih opomni naj uredijo zadevo.

x45 ::

Oglasi se pri njih v trgovini, primi ta procesor v roke, poglej če je res pravi in če je nato kupi. Če ni pa pač ni in jih opomni naj uredijo zadevo.

če je x4 955 še zame enga za to ceno.....

tole pa ni hec:

http://www.sestavi.si/item.php?id=527&t...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

PrimozR ::

Ni mi jasno, zakaj je 940 cenejši od 920. Pa POVSOD je tako.

DJ MartiNi ::

Če že ni cenejši, ima pa vsaj enako ceno ali pa je razlika med njima le mala. Kogar ne moti dejstvo, da 940BE ne podpira DDR3, potem je ta procesor odlična izbira za 164€.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

Alexius Heristalski ::

Pa je toliko hitrejši v kodiranju videa z x264 od ph1 9650, kolikor je dražji? Iščem neposredno primerjavo, pa ne najdem.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Brane2 ::

Zanimivo bi bilo slišati, koliko je razlike pri navitju med 940BE in 955BE.

Sedaj laufam 9950-ko navito na 3.2GHz ( se pravi +600MHz), brez posebnih posegov, le ACC je na "Auto" in CnQ je izklopljen, pa IIRC Vcore sem dvignil za nekih 75mV. Na tahudem hladilniku, jasno.

940ka bi pri podobnem navitju morala delati na 3.6-3.8GHz, 955-tka pa na 3.8-4GHz ali celo čez.

En od problemov 955-tke je da AM3 še ni do konca upenaljen in da se baje ne navija nič bolje od 940-tke, vsaj sodeč po nekaterih reportih na AMD forumih. Zato bi bilo fajn slišat domače izkušnje, sploh folka na AM2+ platah.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mitja358 ::

Zdaj so mi od makroteama poslali v PDF obliki podatke o 955BE. Skupaj z DDV-jem je cena kar 242€.

TOP ::

Ja razlika v ceni je ogromna,kar v performansah,take razlike ni.Pomoje je 940BE najbolši nakup pri AMD pa še dobra cena.Brane 2 res je 955 bi se morala bolje navit,pa mogoče bi tudi se,če ne bi bile plate za en drek.Ker sam proc ima sigurno bolši potencjal,sam plate niso izpiljene.

Ja kolikor sem prebiral teste AM3 plat na bit-tech.net, se je še najbolje odrezala MSI 790FX-GD70. Edino dobavljivost je pa problem. Asbis nima, na e-misiji in PCplusu tudi nisem zasledil. Imata le Dinokomp in Demise, ki pa dela ne sploh.

DaVidQ ::

če je x4 955 še zame enga za to ceno.....

tole pa ni hec:

http://www.sestavi.si/item.php?id=527&t...

In kaj si hotel z tem linkom pokazati? Ceno?

D3m ::

Akcijska cena. Drugo ne vidim. ^^
|HP EliteBook|R5 6650U|

DaVidQ ::

Tule vidim enako ceno :D Tak da se mi tista cena ne zdi posebna...

Sem ubodel 955-ko in Foxconn A79A-S pri Asbisu.

Plata je imela star BIOS zato je bila potrebna jebada s Flashanjem.

Sedaj stvar dela, vendar samo na default nastavitvah in z PowerNow.

Nastavitev množilnika nima efekta- lahko ga natavim, a stroj bo delal na 800MHz.

Drugače pa nastavitev osnovnega CLKa dela. Lahko ga dvignem na recimo 210MHz in stroj bo delal efektivno na 3.36GHz brez problema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

ne vem zakaj eni kupujte te Foxconke, je kup boljših plat...

Vzel sem jo zato, ker je bla full poceni plata, ki ima:

- dve mrežni
-790FX čipset
- 6x SATA + 2x eSATA konektorje
- dodatni bracket za 2x USB + firewire
etc etc.
Not bad za 80+ EUR + DDV

Valvoline ::

Vzel sem jo zato, ker je bla full poceni plata, ki ima:

- dve mrežni
-790FX čipset
- 6x SATA + 2x eSATA konektorje
- dodatni bracket za 2x USB + firewire
etc etc.
Not bad za 80+ EUR + DDV

Če deluje fajn stabilno in se lepo navija zakaj da ne. Asrock je tut pocen in so vsako leto boljši.
Gigašrot npr ma napihjene cene in bl cool dizajn, kakovost praktično 0.

Zgodovina sprememb…

Valvoline ::

Kšna je razlika med plato z sb600 in sb700 ?
A se slednje boljše navijajo ?

l0g1t3ch ::

Sb600 je zastarel in ima slabe I/O zmoglivosti.

Sedaj stvar dela, vendar samo na default nastavitvah in z PowerNow.

Nastavitev množilnika nima efekta- lahko ga natavim, a stroj bo delal na 800MHz.

Drugače pa nastavitev osnovnega CLKa dela. Lahko ga dvignem na recimo 210MHz in stroj bo delal efektivno na 3.36GHz brez problema.

Če sem pri svoji A7DA-S spremenil množilnik od CPUja, se ta ni spremenil, dokler nisem računalnik izklopil. Poskusi, če je pri tebi ista finta.

Not bad za 80+ EUR + DDV

Na kak način si ti to dobil za tak denar, ker to je super ugodno za tako plato.

Če sem pri svoji A7DA-S spremenil množilnik od CPUja, se ta ni spremenil, dokler nisem računalnik izklopil. Poskusi, če je pri tebi ista finta.

Sem probal, pa ne dela. Skoraj gotovo gre za bug v BIOS-u.

Na kak način si ti to dobil za tak denar, ker to je super ugodno za tako plato.

Normalna cena pri Asbisu, če vzameš na podjetje. €89 + DDV.
Prav fino dela.

Še ena fajn stvar- ne vem pa če je zanjo predvsem zaslužna plata ali novi Phenom.

V memory settings nekakšen "autotune option". Ko ga vklopim, mi zadeva zalaufa RAMe na 1066MHz z nekoliko višjimi timingi.
RAM je Patriot Viper PC6400 5-5-5-15 ( tovarniško stestiran na 4-4-4-12).

9950-ka mi na A7DA-S ni znala laufat tega RAM-a na 1066MHz. Nova kombinacija pa komot - kolikor sem uspel memtestirat zadevo, brez errorjev ( dal ene 50% testov skoz)...

Super. In koliko je stal procesor? Si zadovoljen z njim? Kaj pa boost se opazi s Quadom?

Ene tolk ko v sestavi.si, evro gor ali dol.

Hitrostno gledano se še nisem uspel zabavat, so pa rvi vtisi zelo dobri. CnQ je videti bolje, memory bandwidth sploh, stvar dela serijsko na 3.2GHz, kjer je imela 9950-ka velike probleme s stabilnostjo itd.

Plata je pa tudi zakon, če odštejemo probleme z OC...

Sem probal, pa ne dela. Skoraj gotovo gre za bug v BIOS-u.

Ja to je 100% kriv BIOS. Pri moji A7DA-S je BIOS verzije 81BF1P06 edini, ki ima to težavo z nastavljanjem CPU faktorja. 81BF1P08 to težavo odpravlja na zelo zanimiv način. Ko grem ven iz BIOSa, se za kako sekundo ventilatorji izklopijo (kot da se mašina izklopi). Trenutno imam 81BF1P06, čeprav je v tej verziji bug, samo mene ne moti pretirano. Pač spremenim faktor, shranim spremembe pri izhodu iz BIOSa, izklopim in po parih sekundah nazaj vklopim in stvar dela. Pri AMD OverDrive-u pa itak nima veze. Dela v vsakem primeru.

Normalna cena pri Asbisu, če vzameš na podjetje. €89 + DDV.
Prav fino dela.

Torej če prav razumem gre za ceno brez marže (maloprodajna cena?) in zame kot fizična oseba tole ne pride v poštev, ker Asbis prodaja robo samo določenim firmam (je dobavitelj le-tem), ali kako je s tem?

Ma njihove "veleprodajne" cene so enake maloprodajnim po štacunah, včasih za kak evro višje.

Pač moje cene nimajo količinskih popustov.

BI ti zrihtal jaz, samo nekako nisem registriran za te zadeve in ne maram te papirologije.

Kar se Asbisa tiče, ne vem.

Pokliči in vprašaj. Na njihovih straneh imajo full reklam za nove izdelke in nekakšne akcije, tako da verjetno kaj prodajo tudi "navadnim smrtnikom"...

Gigašrot npr ma napihjene cene in bl cool dizajn, kakovost praktično 0.

Kar se seveda ne strinjam.

Edit: Argumentacija: Obrazložil že ničkolikokrat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Dr_M ::

No, jaz pa se strinjam.
Kupil gigabyte plato (neki P35), imel milijon problemov z njo in potem najdem miljardo forumov, kjer so razno razne tezave... Drug dan je sla plata nazaj v trgovino in dobil denar nazaj.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

filip007 ::

Kaj noben ne kupuje Athlon X2 7750 BE stane ubogih 50€ no res da ima -4MB L3 v bistvu je Deneb navijaš pa ga itak lahko.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Brane2 hvala za info. Najbrž ne bom nabavljal še ene Foxconnke že zaradi omenjenih težav z OC. Poleg tega ima ta plata žal samo eno PCI vodilo. Potrebujem vsaj dva. DFIjeva LP DK 790FXB-M2RSH bi mi še najbolj ustrezala. Razpored vodil ima idealen, zelo dober OC potencial. Nekoliko me moti edino cena. Najraje bi cenejšo različico DFI LP DK 790X-M2RS, če bi se jo dalo dobiti v SLO pa je žal nisem nikjer zasledil. Praktično je enaka kot LP DK 790FXB-M2RSH, le da ima 790X severni most namesto 790FX (torej manj PCIe lane-ov) in nižjo ceno. BIOS je identičen pri obeh (torej z vsemi nastavitvami). Zamikala me je tudi ASUSova M4A78-E, vendar me ni prepričala, kljub temu da ima 8+1 faz (kot pravi ASUS), ki pa so v končni fazi le 4+1, tako kot to imajo vse ostale plate. Drug teden enkrat bom verjetno nabavil. Favoritka je pa DFIjevka.

Kaj noben ne kupuje Athlon X2 7750 BE stane ubogih 50€ no res da ima -4MB L3 v bistvu je Deneb navijaš pa ga itak lahko.

Ni Deneb, ker pač ni izdelan v 45nm.

ModriN96 ::

a mi kdo loh prevede tale vaš deneb besedo? kwa to sploh pomen?

To je ime generacije čipov.

Prvi Phenomi generacije I so bili izdelani v 65nm in AMDjevo ime za to generacijo je bilo IIRC "Barcelona".
Deneb je generacija II, izdelan je v 45nm in ima glede na predhodno generacijo nekaj izboljšav.

Aja OK je to je pol Phenom enka...brezveze

Aja OK je to je pol Phenom enka...brezveze

Saj ni tako slaba. Jaz jo mam pa gre na stock voltaži do 3240Mhz.

ModriN96 ::

mitja...a se še zmer za brezveze treseš pa šparaš proc? dej navij že do maksimuma no...

vinkl25 ::

Tudi Phenom II gre na 4Ghz
 .

.

Ja poraba pa 120W...pri nas smo prišparali kar 20€ na mesec en PC se ugaša za sabo, drug je pa prenosnik po novem, to je 240€ prihranka na leto ni kar tako...

kje je tole za tak denar???

Ste pa tud eni kekci...:))

http://www.solo.si/amd-procesor-athlon-...

V petih trgovinah imajo na zalogi po okoli 50€ tako zgrabite...:D
http://www.ceneje.si/CX000AD3A0_-_amd-p...

Pa še odklenit se dajo kakšni za jedra...ACC v BIOS
Množilnik je pa itak off.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filip007 ()

Zdaj kako je z odklepanjem s Foxconnovo A7DA-S lahko rečem, da mi je Phenoma II X3 720BE uspelo, Athlon X2 7750BE pa ne. Za druge plate pa ne vem.

ASRock A790GX/128M za Athlon X2 7750BE
http://www.techpowerup.com/92330/Athlon...

mitja...a se še zmer za brezveze treseš pa šparaš proc? dej navij že do maksimuma no...

Nevem če bi prišel kaj dosti višje ker ni plata high end in verjetno ne more prebaviti visok FSB. Za mene je zdaj tako v redu in še C&Q dela. Razlika v 3d amrku pa je par točk.

No, jaz pa se strinjam.
Kupil gigabyte plato (neki P35), imel milijon problemov z njo in potem najdem miljardo forumov, kjer so razno razne tezave... Drug dan je sla plata nazaj v trgovino in dobil denar nazaj.

Jst sm pa očitno srečko, mel ravno toliko GIgabajtov kot Asusov (več kot 30 modelov različnih plat) in z nobeno, niti asusko niti gigabajtko nobenih problemov. Nasploh mi v življenju še nobena plata ni crknila. Ne razumem kako mate lahko vsi neke probleme s temi Gigabajtkami... Meni deluje čisto ok. Zaenkrat.

Kakor naletiš. Sam sem imel težave tako z ASUSkami, kot GigaBytekami. GigaByte je sploh kritičen s temi odpovedmi. Kolega na servisu je nekaj pojamral, da jih kar veliko število dobijo nazaj. GigaByteka iz podpisa leti iz sistema. V bistvu jo imam že prodano. Njeno mesto bo zavzela Foxconnova A7DA-S. V performens sistem pa po vsej verjetnosti eno DFIjevo plato pa gasa.

Imel sem pa še dve EPoXove palte na socket A (EP-8KTA3 in EP-8RDA), ki so tudi crknile. Napihnjeni kondenzatorji pri obeh krivec za odpoved. Pri 8RDA sem 100%, ker smo potem zamenjali in je stvar potem delala brez problema. 8KTA3 se mi pa še povaljuje v omari in čaka na morebitno zamenjavo. Samo jih je pa kar 12 komadov napihnjenih pa me ne vleče preveč da bi karkoli rihtal.

Dr_M ::

Jaz sem kondenzatorje iz 8KTA3 pobiral in jih dal na asrock plato (mel ene 7-8 asrock plat doma, vse imele napihnjene kondenzatorje).
Edina plata, ki mi je kdaj crknila, je bila ravno ta Epoxka. Pa se to po 4 letih, tako iz cistega miru.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ste pa tud eni kekci...:))

http://www.solo.si/amd-procesor-athlon-...

V petih trgovinah imajo na zalogi po okoli 50€ tako zgrabite...:D
http://www.ceneje.si/CX000AD3A0_-_amd-p...

Pa še odklenit se dajo kakšni za jedra...ACC v BIOS
Množilnik je pa itak off.

Dude, WTF?? Kakšno odklepanje? Tole je 65 nm, v primerjavi s 45 nm slabše navijanje, nobenih novic o odklepanju jeder, malo cache-a, itd. Nateg skratka, vsaj v primerjavi z 90 e za X2 550 BE.

Ja no bolje kot nič...če odklep prime pol je samo 512KB na jedro L3 to je res.

Lej, še enkrat, kakšen odklep? TOle so 65 nm proci, se ne odklepajo, vsaj ne da bi bilo svetovno znano, kot za X3 in X2 45 nm proce.

TechStreme ::

65nm Phenom based procesorji se tudi dajo odklenit... Problem je samo da dvomim da ima velik procent teh procesorjev delujoča vsa 4 jedra.

Kar se pa navijanja 940-ke tiče: Gre na zrak tudi na 3.8GHz, v mojem primeru je težava samo v tem da nimam dovolj močnega napajalnika in dovolj veliko ohišje za takšen overclock in 2×4850 v CF, dokler sem imel samo eno grafično je šlo.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Zgodovina sprememb…

Tarzan ::

Je pa večja verjetnost, da dobiš jedro gratis pri x2, kot pri x3. Ni nujno, da prilezeš do štirih, vseeno pa si s tremi v plusu. :D
««
56 / 102
»»