» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
46 / 102
»»

Brane2 ::

Eni skačejo z s stolpnic na pločnik brez vsake opreme :)
On the journey of life, I chose the psycho path.

x45 ::

Vse to je hype. Za 955-tko je modoÄe nekaj uporabnikov, ki dejanjsko vedo, zakaj jo rabijo, vsi ostali nasedajo nekim psihozam.

JA RES... 720BE JE DOVOLJ, ampalk kak psihoza je potem da vzameš predrag INTEL... ki je po novem zabbredel v TeĹžave z EU...:D

polde66 ::

Malo iz teme ampak vseeno:
Brane2, me zanima tkole, nabavljam nekej kar je med ceno in ponujeno najbolj optimalno, kaj pride v poštev? Dvojedrni, trojedrni ali štirijedrni, na plati am2+ ali am3? ddram2 ali ddram3?
Tvoje mnenje kolikor berem poste na forumih so mi najbolj realni in najbolj objektivni.

Lepa hvala za odgovor
polde

Dr_M ::

Athlon X4 600e 2.2 GHz 4×512 KB 45W Socket AM3
Athlon X4 605e 2.3 GHz 4×512 KB 45W Socket AM3

Nekaj zame :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

trnvpeti ::

in kdaj prideta ven 600e in 605e
koliko bo priblizna cena

Q2 2009, cena neznana.

Mitja358 ::

Review AMD Phenom II X4 945 in 955BE. http://www.guru3d.com/article/amd-pheno...

Že spet testi odstopajo. Tale srbski pravi: Dakle, ukoliko uporedimo Core 2 Quad Q9550 i AMD Phenom II X4 955 Black Edition možemo jasno videti da je novi Black Edition gotovo u svim test scenarijima brži od svog konkurenta.

krho ::

Athlon X4 600e 2.2 GHz 4×512 KB 45W Socket AM3
Athlon X4 605e 2.3 GHz 4×512 KB 45W Socket AM3

Carsko dobrih 11W/jedro, Jaz bi 20W dvojedrnika...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

PrimozR ::

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2...

No comment, nisem še nič gledal.

Malo iz teme ampak vseeno:
Brane2, me zanima tkole, nabavljam nekej kar je med ceno in ponujeno najbolj optimalno, kaj pride v poštev? Dvojedrni, trojedrni ali štirijedrni, na plati am2+ ali am3? ddram2 ali ddram3?
Tvoje mnenje kolikor berem poste na forumih so mi najbolj realni in najbolj objektivni.

Lepa hvala za odgovor

Odvisno za kaj. Jaz sem recimo mahnjen na Quade, ker uporabljam Gentoo in nonstop nekaj prevajam in testiram. Ekstra dve jedri se mi konkretno poznata. Če bi sedaj jemal še enkrat stroj, bi šel na neko poceni matično, ki pa ima periferijo, ki mi ustreza- trenutno smo mi bolj všeč tiste na nvidia čipsetu, ker njihove mrežne delajo bistveno bolje.

Asusova M3N78 mi je všeč. Kar se čipa tiče, je to zame bodisi 920 ali 940, sedaj po pocenitvah bolj verjetno 940tka.
Kar se RAM-a tiče, je saj zame DDR-2 še vedno prava izbira, ker je bistveno cenejši. Frekvenca ni tako bistvena. 800 MHz in gor je kul. Vsaj 4GB, raje 8, seveda če uporabljaš 64-bitni OS.

Zdaj če si na XPjih, potem neko siljenje v 4 core mogoče nima smisla in se ti splača vzeti 3 jedrnika ali celo 2-jedrnika.
Ne vem, kako je z Xpji in več ko dvema coreoma.

Tudi serija 8xxx ni videti slaba, vendar je problem, ker ni bistveno cenejša od 9xx.

Sam bi razmišljal o 710/720 če bi hotel na vsak način prišparati tistih €80, drugače pa o 920/940.

Za plato, kot sem rekel, ni treba zaganjati bogastva, sploh ker ima ACC v SB750 bolj leve učinke.

RAM, solidna količina DDR-2 rulez. Patriotove cene so meni nekako najnižje, izdelki so pa kul.

Nobene potrebe po nevemkakšnih frekvencah in latencah. Osnovna linija PC6400 na 800MHz in 5-5-5-12 pri 1.9V dela čisto kul.

Navijal pa sam teha zadev ne bi. Phenom I se navija bedno, 45nm Phenom II pa recimo zadovoljivo, vendar takrat poraba naraste, zanesljivost pade, končni efekt pa je majhen.

Če bi ravno silil v to, bi dal nanj solidno pasto ( po možnosti liquid metal), soliden, velik kuler in ga navil mogoče recimo 10%. Nekaj v stilu 940-ko na 3.3GHz. Zdaj če je res frka za performance pa ajde, recimo 15%- do 3.45GHz, vendar takrat verjetno CnQ ne bi več delal ali pa bi bilo treba korigirati začetno napetost v BIOSu...

Zdaj, če dobiš za isti denar AM3 robo ( plato, RAM, CPU ) ni nič narobe, če vzameš to, a nekaj mi pravi, da je ne boš dobil. Resda so AM3 plate relativno sveže in nepreizkušene ampak po drugi strani saj spremembe skoraj ni nobene. Praktično isti socket, isti ostali elementi, ista razporeditev, le sloti za RAMe so malenkostno drugačni...

Vsekakor pa ne bi jemal robo "z mislijo na jutri". Je*eš jutri. DO takrat si lahko AMD 17-krat premisli.
Pa tudi če si ne bi, boš našel kup drugih vzrokov zakaj ne zamenjati samo CPU. Spet itak boš zamenjal vse.

Tudi se nima smisla sekirati, ker bo čez 6 mesecev pač Phenom 955 prišel v zenit in bodo stroji novih lastnikov v povprečju 6% hitrejši. So what.
NIma smisla menjat stroja, dokler ne postane bistveno prepočasen. Vse, kar je manj kot 20%, boš pri vsakdanjem delu težko opazil, dober razlog za zamenjavo se pa zame začne pri 100+% performance pribitku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Kaj pa priporočaš meni Brane2? Hočem si sedaj malce nadgraditi računalnik, ta računalnik pa dam sestri. trenutno mam AMD Athlon X2 4850E + 2x2GB DDR2 800MHZ CL5 Patriot ram-a. Zamenjati bi hotel samo CPU + RAM + plata in če intergrirana VIA Chrome 9 ne bi bila dovolj za sestro (msn, net, muzika) bi vzel se jaz še hd4770.
Zdaj pa kateri CPU? X4 955BE verjetno odpade, ker mislim da ne potrebujem takšne moči. Razmišljal sem o 940BE ob pocenitvah oz. o 720BE. Razen če pade cena od 955 dol, jo potem vzamem in ko kupim am3 socket ne bom kupoval CPU-ja. Vendar če logično premislim bodo potem že buldožerji zunaj, ki pa bodo res super. Katerega bi ti vzel?
Plata ASUS M3A78-EM oz. PRO ali kaka druga z 780G čipsetom ali pa za AM3 ASUS M4A78E-T.
Rame, pa sem na najbolj 50% odločitvi. DDR3 še ni tako dobro "razvit" in ima visoke napetosti, saj plate podpirajo cca. 1.5V (rami pa imajo min 1.65 do 1.85V). Če pa bom čakal na OZC AMD LOW Voltage Edition pa se pomoje ne splača, ker bodo za moje pojme cene previsoke ali?
Če ne pa bi vzel ene 1066MHZ cl5 rame, verjetno. Ker se mi zdi da je ta 1066MHz hitrejši od 800MHZ cl4.
Kako pa je npr. če daš 720BE CPU k ddr2 1066MHz ramam? Se pozna kaj pri hitrosti CPU-ja oz. sistema če imaš ddr2 rame?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Kaj pa če vzamem npr. DDR3 rame z napetostjo 1.75V. A lahko kaj poškodujejo plato oz. CPU, saj plata uradno podpira max 1.5V.

Ali pa naj počakam na pozen Q2 ko prispejo novi X2, 3 in 4.

Zgodovina sprememb…

polde66 ::

Brane2 hvala lepa, tole jer blo pa izčrpno. Seveda pa tudi dobrodolšlo.
polde

Aja, pa rač uporabljam za igre (cod 2, 4, 5, NFS, Far Cry ...), internet, muzika, izdelovanje spletnih strani ... pač multimedija.

Vse je odvisno od tega, kako uporabljaš računalnik.

Tako čez palec je obstoječi RAM čisto OK, vzameš torej 940BE in plato in fertik.

Novi CPU je hkrati na višji frekvenci, učinkovitejši na isti frekvenci in ima več jeder.
Torej bi moral videti speedup v veliki večini uporabi, ki so odvisne od CPUja.

Z navijanjem RAMov jaz ne bi izgubljal časa. Sem imel obstoječe 800MHz navite na 4-4-4-12, pa so se samo greli, koristi pa nisem opazil, zato sem vrnil zadevo na 5-5-5-12.

Nima smisla plačevati dragih RAMov brezveze. Meni se več RAM-a pozna bitveno več kot hitrejši RAM.

Sedaj laufam v svojem stroju Patriotov DDR-2 4x2GB in laufa imenitno.

Aha, zdaj sem v izbiri med 940BE in 720BE. Bom videl koliko bo v Sloveniji padla cena zaradi pocenitve. če bo cca. 185€ ga verjetno vzamam, če ne pa 720BE.
torej praviš da če kupim ddr3 1333MHz ram, ne bom opazil razlike med DDR2 1066MHz.
Tele svoje rame dam potem sestri in za 50€ vzamem kingstno hyperx 1066MHz.

Jaz ne bi.

Ne vem za izkušnje drugih in izkušenj z DDR-3 nimam.

A glede na vse, kar sem probal do sedaj z DDR-2 in izkušnje drugih z DDR-3:

- ko enkrat zadovoljiš neko osnovno lakoto CPUja po bandwidthu ti vsi dodatki pomagajo bolj malo. Osnovni DDR-2 na 800MHz dela čisto fino. Vse kar je več, bo samo stalo več, učinka pa vsaj jaz ne vidim.
V razredu 800MHz sem dobil 8GB RAMa za drobiž, 1066MHz verzija bi me stala nekako 2x več takrat.

-Phenom II ima velik L3 cache in ta ublaži morebitne razlike med različimi RAM-i.
Ja, kakšen memory test bo pokazal razliko, realne aplikacije pa bolj malo ali nič.

Jaz ne bi.

Ne vem za izkušnje drugih in izkušenj z DDR-3 nimam.

A glede na vse, kar sem probal do sedaj z DDR-2 in izkušnje drugih z DDR-3:

- ko enkrat zadovoljiš neko osnovno lakoto CPUja po bandwidthu ti vsi dodatki pomagajo bolj malo. Osnovni DDR-2 na 800MHz dela čisto fino. Vse kar je več, bo samo stalo več, učinka pa vsaj jaz ne vidim.
V razredu 800MHz sem dobil 8GB RAMa za drobiž, 1066MHz verzija bi me stala nekako 2x več takrat.

-Phenom II ima velik L3 cache in ta ublaži morebitne razlike med različimi RAM-i.
Ja, kakšen memory test bo pokazal razliko, realne aplikacije pa bolj malo ali nič.

Koliko si ti dal za 8GB?

Ne spomnim se več.

Sam če je 64-bitni OS in so oz. je večina programov večinoma 32-bitnih se potem izkoristi 8GB ali ne?

Vsak 32-bitni program lahko vidi naenkra največ do 4GB brez trikov.

Na 64-bitnem OS tako lahko izkoristiš več kot 4GB, če imaš naenkrat nekaj programov, ki rabijo veliko RAM-a.

Če tega nimaš, ne rabiš več kot 4GB. To pomeni, da lahko obdržiš stari RAM.

TOP ::

Kar se tiče rama je brezveze jemat 1066mhz,ker ne boš opazu razlike napram 800mhz,kot jr brane reku.To ti pomaga edino če maš Intela,ker rabiš visok FSB,stem posledično se viša frekvenca rama.In še vedno so 800mhz dovolj.

Sam če dobim kit 2x2 gb 1066MHz za 55e se splača?

IMHO niti ne. Bi blo bolje jih vložiti v hitrejši CPU, če že tako siliš v to.

Sploh pa, RAM lahko zamenjaš tudi pozneje.

IMHO niti ne. Bi blo bolje jih vložiti v hitrejši CPU, če že tako siliš v to.

Sploh pa, RAM lahko zamenjaš tudi pozneje.

Tele patriot 2x2 Gb 800MHz za 43€ so dobri?

Potem pa kot praviš, raje vložim teh 15€ razlike v hitrejši CPU.

Zgodovina sprememb…

TOP ::

To je ziher,ker z hitrejšim CPujem se bo poznala hitrost z nakupom 1066mhz rama pa ne in je brez veze kupovat,edino če misliš iskat MAX..frekvenco pa še tam te bo prej plata ali proc ustavu kot ram

955 ima TDP 140W, cesar ne podpira kar nekaj AM3 plat.:\

jas berem povsod da ima tdp samo 125w.

Edini ki je sploh imel 140 w je bil prvi 9950 BE 65 nm.

Ja, vidim da so ze popravili podatke.

Raje za sestrino mašino izpuli kje 1GB RAM- kje kaka 2 stara ploščka po 512MB in samo obdrži RAM, ki ga imaš.

1GB bo za sestro več ko dosti, stalo te bo par €.

Raje za sestrino mašino izpuli kje 1GB RAM- kje kaka 2 stara ploščka po 512MB in samo obdrži RAM, ki ga imaš.

1GB bo za sestro več ko dosti, stalo te bo par €.

Zdaj sem razmišlal da bi za sestro vzel kje kak poceni 2Gb rama od kolega. Ker bo imela gor visto.

Guru3d test 955BE

Sem jaz že dal včeraj zjutraj, nekaj postov višje :D

Novi SB 850 bo porabil samo 4W : http://www.fudzilla.com/index.php?optio...

Rekordno nizka cena pri nas: AMD Phenom II X4 810, X3 710 in 720BE so se znižali precej. X3 modeli okrog 5-10%, x4 pa 15-20%. (tako na pamet).
http://www.nakupi.net/kategorija_Proces...

x4 810 stane samo še 141€

Zgodovina sprememb…

AMD je pridobil 4% procesorskega trga samo v Q1 2009:
http://www.investorvillage.com/iv1/smbd...

Guru3d test 955BE

tole je zato da si intel fanni ( M -xxx ) pogledajo kaj so to nizke temperature ob navitju in na zraku.

-Arči- ::

Urka! X4 810 samo 141 eur.Saj ne morem verjet8-O .Pri tako smešno niskih cenah se skoraj ne splača več nakup dual core procesorjev.Gou gou AMD:D

jest10 ::

Guru3d test 955BE

tole je zato da si intel fanni ( M -xxx ) pogledajo kaj so to nizke temperature ob navitju in na zraku.

Tole bo prej dokaz, da na tejle strani nimajo kaj dosti pojma o Phenomih, če objavljajo core temperaturo...

Valvoline ::

Rekordno nizka cena pri nas: AMD Phenom II X4 810, X3 710 in 720BE so se znižali precej. X3 modeli okrog 5-10%, x4 pa 15-20%. (tako na pamet).

A se da am3 proc spravit na am2+ plato.

DJ MartiNi ::

Jap.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 3 4100/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith RGB 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

Stra ::

A-uuuu! Hitro, kje so uni ta varčni X4 in X2, se mi mudi za server! Če bodo take cene, uf, takoj kupit dva! :))

A se da am3 proc spravit na am2+ plato.

Ja če ga podpira.

Do zdaj najlepši test od AMD Phenom II X4 955BE gled ena vizualni izgled ter urejenost. Se vsaj razumeš iz testa.
Link: http://www.techspot.com/review/162-amd-...

prikazana je lepo razlika med precesorjem z ddr2 in ddr3 rami. Pri 3d mark 06 vantage je ddr3 prehitel ddr2 za kar nekaj (okoli 700 pik).

In ena napaka je na testu pri 3d mark vantage. Core i7 965 ee naj bi imel ddr2 rame. :D

Zgodovina sprememb…

Na testu se tudi lepo vidi, da je primerljiv z c2q 9650. Zanimivo pa je da pri nizkih resolucijah je nekje na sredini, ko pa pridejo visoke resolucije pa je praktično brez konkurence (še core i7 965EE prehiti, ki stane 1000€).

Zgleda da je AMD res zadel terno s serijo Phenom II glede iger: http://www.overclockersclub.com/reviews...
««
46 / 102
»»