Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
yaxo ::
prejšni post je samo test oc na stock hladilniku, temp v load so prišle na 58'C drugače za 24/7 vozim na 3.2 ker ni potrebno višati napetosti
tako pa zgleda bioss ko odklenete 4. jedro
tako pa zgleda bioss ko odklenete 4. jedro
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
dzinks63 ::
1. Asus M3N-H HDMI:68€ + Phenom II X4 940: 225€ + 4GB PC800 Corsair 5-5-5-18: 37€= 330€
2. GA-MA790FXT-UD5P: 167€ + PHENOM II X3 720 AM3: 143€ + 4GB OCZ DDR3 PC3-10666 CL 6-6-6-20: 59€ = 369€
Kaj bi imeli rajši? Če imaš srečo, da dela tako kot treba, vsekakor 2.
2. GA-MA790FXT-UD5P: 167€ + PHENOM II X3 720 AM3: 143€ + 4GB OCZ DDR3 PC3-10666 CL 6-6-6-20: 59€ = 369€
Kaj bi imeli rajši? Če imaš srečo, da dela tako kot treba, vsekakor 2.
Brane2 ::
Sploh ne morem verjeti, da se folk tole sprašuje.
Za €30 pribitka se greste tole neumnost.
Še nisem slišal za 940tko, ki ne bi šla čez 3.5GHz, ne glede na plato, torej je z njo dana frekvenca dosegljiva praktično dokaj verjetno, ravno tako 4-jedra. Tudi DDR-2 RAM je poceni in 800 MHz DDR-2 v praksi povsem lepo parira 1GHz DDR-3, če ga celo ne "nese".
To je tako kot bi šel rabutat jabolka, vendar bi plačal sosedu dostop na drevo.
What's the point ?
Za €30 pribitka se greste tole neumnost.
Še nisem slišal za 940tko, ki ne bi šla čez 3.5GHz, ne glede na plato, torej je z njo dana frekvenca dosegljiva praktično dokaj verjetno, ravno tako 4-jedra. Tudi DDR-2 RAM je poceni in 800 MHz DDR-2 v praksi povsem lepo parira 1GHz DDR-3, če ga celo ne "nese".
To je tako kot bi šel rabutat jabolka, vendar bi plačal sosedu dostop na drevo.
What's the point ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
x45 ::
point je dost slabša plata za am2+ sitem, je pa za razmislit, jas bi tud razmislu kaj od teh dveh gor...
Dost slabša ? Kje se to vidi na končnem učinku ?
Ti resno misliš plačevati ohoho račune za štrom ?
940BE je, če že nič drugega ne, čip s pedigrejem, ki je šel skozi strožje teste.
Da ne govrimo o tem, da je tu "taboljša" plata od GY.
Če ti je toliko do iger na srečo, pač kupi navadno, od cesarja požegnano srečko.
Tam vssaj veš, kolikšen del plačanih srečk se ti lahko vrne v obliki zadetka...
Ti resno misliš plačevati ohoho račune za štrom ?
940BE je, če že nič drugega ne, čip s pedigrejem, ki je šel skozi strožje teste.
Da ne govrimo o tem, da je tu "taboljša" plata od GY.
Če ti je toliko do iger na srečo, pač kupi navadno, od cesarja požegnano srečko.
Tam vssaj veš, kolikšen del plačanih srečk se ti lahko vrne v obliki zadetka...
TOP ::
yaxo lepo da ti je uspel,daj prilimaj še ortos da vidmo kolk ti je stabilno tole.Ker tisto kako piše,ko odkleneš 4 jedra smo že videl.Si pa lepo napisal da ga maš na 3,2 ker ni treba večat voltaže,mislim da tud na več ga bi če bi bil stabilen.Ker tisti temp..ni problematičen.
PrimozR ::
550w bi blo ok pa ugoden je, manj nima smisla...
grafa pa 4850 ali 4850x2.
Nisi povedal POPOLNOMA nič. In vsakič vzamem mojega 420 W Tagana pred katerikolim cheapass 550 W napajalcem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
orthosa nikoli nisem testiral ker me enostavno ne zanima, igre delajo, video decoding tut, bsod-jev ali restartov ni, jeb** othos, meni dela
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yaxo ()
TOP ::
Seveda ni pointa sam igre ti ne izkoristijo vsa 4 jedra na ful,zato ne veš če je stabilno ali ne,edino ortos ti tole pove,vse ostalo je mlatenje prazne slame.
ja in pol kaj, orthos bi mogoč naredu napako in kwa, najbolš da izklopm 4.jedro, ma boli me đoko dokler vse dela
kupi pa testiraj če ti je toliko do tega
Zgodovina sprememb…
Valvoline ::
ja in pol kaj, orthos bi mogoč naredu napako in kwa, najbolš da izklopm 4.jedro, ma boli me đoko dokler vse dela
Hehe....
Prej k slej boš spet na x3 brez skrbi :)
Sesul se bo lih k boš gor delal neki nujnega in zahtevnega pa ti bo vse fajle pobrisal :)
Sm že imel par primerov kjer se sesuje kompletni XP zarad prevelikega in nestabilnega OC.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
TechStreme ::
Jaz pa še ne.
Razen ob nekajkratnem zaporednem resetu pri zagonu windowsa.
Razen ob nekajkratnem zaporednem resetu pri zagonu windowsa.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF
Zadosti da ti stvar zapiše nekaj brezveznega na samo par sektorjev hard diska in si klinično mrtev.
Se mi je že zgodilo in tudi tebi se bo.
Samo vprašanje časa.
Se mi je že zgodilo in tudi tebi se bo.
Samo vprašanje časa.
mihas ::
V enem tednu je v sloveniji padla cena nove Asusove plošče M4A78T-E 790Gx čipset za 19e. Zdaj stane "samo" 130€ http://www.elektronika.si/product_info.... ASUS M4A79T Deluxe - AMD 790FX Chipset cena 221€ http://www.elektronika.si/product_info....
kupujem nov pc, pa sem se odločil za procesor amd phenom II X3 720 in me zanima ali sta obe osnovni plošči v redu za ta procesor: ASUS M4A78T-E in ASUS M4A78-E
http://www.elektronika.si/product_info.... in
http://www.elektronika.si/product_info....
oz katera bi se bolj splačalo nabaviti. kjerkoli gledam se zdi da ASUS M4A78-E nimajo na zalogi medtem ko prvo imajo. na elektronika.si piše pri opisu artikla tudi
"*Due to OS limitation, when installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended."
nameraval sem kupiti 4 gb. ali bo to problem oz bi se moral odločiti za kako drugo plato?
hvala za pomoč
NO RETREAT NO SURRENDER
STa obe v redu, išči pa drugo, 'ne-T' verzijo, ki ima DDR2 reže za RAM. Razen če te ne moti višja cena DDR3 RAMa.
Glede treh GB RAMa pa ni problem v plati, je problem OSa. 64 bitna Vista (oz. Linux) ta problem odpravi.
Glede treh GB RAMa pa ni problem v plati, je problem OSa. 64 bitna Vista (oz. Linux) ta problem odpravi.
orthosa nikoli nisem testiral ker me enostavno ne zanima, igre delajo, video decoding tut, bsod-jev ali restartov ni, jeb** othos, meni dela
+1
Hehe....
Sesul se bo lih k boš gor delal neki nujnega in zahtevnega pa ti bo vse fajle pobrisal :)
Sm že imel par primerov kjer se sesuje kompletni XP zarad prevelikega in nestabilnega OC.
to si ti mel na intelu ker dugega itak ne furaš zato pa govori zase.
jest10 ::
Ja X45, te boli, ko vidiš, da nimaš prav ane? Druge obrambe od žaljenja ali obkladanja z Intel xyz pa žal ne premoreš. Bogi...
Naredi si korist in bodi v takih primerih raje tiho.
Ja X45, te boli, ko vidiš, da nimaš prav ane? Druge obrambe od žaljenja ali obkladanja z Intel xyz pa žal ne premoreš. Bogi...
ti si res debil... skos neke bedarije nakladaš samo provociraš nekaj ipd. vsi ki imajo x3 45 nm veselo uporabljajo 4 jedra tako ali drugače ti pa nekaj nakladaš da ne bodo dolgo - dokazov nimaš nobenih.
ne vem zakaj si si sploh kupil onga phenoma....
Hehe....
še 1x si preberi moj post, zgleda da si nepismen, ali pa predlagaj kaj bolj zahtevnega kot je videoencoding, če pa imaš probleme z ocjem, si pa visto postavi, tut sam sem imel xp pa če so bili visoki clocki se je zadeva dostikrat podirala, postavil sem visto in je bil mir, drugače pa so stabilnosti v veliki meri pogojene s kvaliteto plošče
Zgodovina sprememb…
ti si res debil... skos neke bedarije nakladaš samo provociraš nekaj ipd. vsi ki imajo x3 45 nm veselo uporabljajo 4 jedra tako ali drugače ti pa nekaj nakladaš da ne bodo dolgo - dokazov nimaš nobenih.
Opa, novo žaljenje in nova izmišlotina našega X45. No a mi lahko dokažeš tole:
vsi ki imajo x3 45 nm veselo uporabljajo 4 jedra tako ali drugačeUps, ne moreš, ker te že par osebkov, ki si lastijo X3 na tem forumu postavi na laž.
Phenoma pa brez skrbi nisem kupil zaradi tebe. Zakaj sem ga pa itak ni tvoja skrb. Vendar za razliko od tebe jaz Phenoma IMAM in vidim kako deluje itd, ti pa le sanjaš mokre sanje o njem, onaniraš ob tujih testih in trosiš neumnosti naokoli.
STa obe v redu, išči pa drugo, 'ne-T' verzijo, ki ima DDR2 reže za RAM. Razen če te ne moti višja cena DDR3 RAMa.
ddr3 je postal precej poceni tako da kakega trosenja okoli cen nebi sedaj
primer zelo dobrih ramov (OCZ DDR3 2x 2GB PC3-10666 1333MHZ,ReaperX HPC, serijsko ima 1333 6-6-6-20 pri 1.75V, meni delujejo 1333 6-5-5-16 1.8V, ali pa 1800 7-8-7-21 1.9V, cena teh ramov je 60e
Valvoline ::
Hehe....
Videš x45 prav hecno je da sem takih težav imel le pr starem a64 3200+ :)
Pr intelu mi se cel sistem še ni sesul,tu pa tam kšn BSOD dokler poštimam tapravih napetosti in frekvenc. Še pred a64 3200+ sem imel xp2600 in če si res tega malo več navil se sistem takoj sesuval. :)
klinker ::
Hehe....
Videš x45 prav hecno je da sem takih težav imel le pr starem a64 3200+ :)
Pr intelu mi se cel sistem še ni sesul,tu pa tam kšn BSOD dokler poštimam tapravih napetosti in frekvenc. Še pred a64 3200+ sem imel xp2600 in če si res tega malo več navil se sistem takoj sesuval. :)
Hehe...zanimivo...mel tudi jst ta dva CPUja...xp2600 burton in pa venice 3200+...navijali so se lepo...takrat sem testiral se z prime in burtoncek
je bil 24h stabilen pri 2550mhz,venice pa na 2900...oboje na nekem bolj ljevem zracnem....vendar ko sem poganjal kak zahteven spil,se je sistem
vseeno vcasih sesu,tako da sem spustu clocke za 100mhz pri obeh in je blo ql
No...venicea mam se vedno...oz ga drsa mali od sestre...pa dela ze ene 3leta na 2.8ghz brez panike....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
Mitja358 ::
primer zelo dobrih ramov (OCZ DDR3 2x 2GB PC3-10666 1333MHZ,ReaperX HPC, serijsko ima 1333 6-6-6-20 pri 1.75V, meni delujejo 1333 6-5-5-16 1.8V, ali pa 1800 7-8-7-21 1.9V, cena teh ramov je 60e
Jaz sem take rame pri nas videl le za 95€. Kje si jih ti kupil za 60€?
15s googlanja je sproduciralo tole: klik!
Sam tole je pa res poceni.
In tako za info, ker ste mi rekli da je na sestavi.si tisti AMD Phenom 9950BE za 149e ali koliko je že bil 140W, ni res. 125W je. 9850 pa stane samo še 139€.
Tam je pisalo, da je 140W. Če so popravili je pa druga stvar.
Samo se mi zdi 9650 za 120€ vseeno boljši nakup. Z boljšim hlajenjem(če imaš srečo pa tudi z original) ga že spraviš na frekvenco 9950. Jasno na primerni plati
Samo se mi zdi 9650 za 120€ vseeno boljši nakup. Z boljšim hlajenjem(če imaš srečo pa tudi z original) ga že spraviš na frekvenco 9950. Jasno na primerni plati
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
140w 9950 pomoje že dolgo ni več so bli samo na začetku ena serija in sem pričakoval da je napaka tole.
M-XXXX ::
Ravno kar naročil 3x2GB Crucial rama, ki gre malo pod 2ghz za ceno pod 100€ Test sledi kmalu.
DJ Martini res uporabljaš vsa 4 jedra?
DJ MartiNi ::
Uporabljam tri jedra pri 3655MHz. Za kak Cinebench pa navijanje z AMD OD sem uporabil še četrto, da sem videl kaj zmore. Drugače pa je za kaj resnega četrto jedro neprimerno. V Prime95 to jedro ne spelje skozi niti pri 800MHz.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 3 4100/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith RGB 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
Ravno kar naročil 3x2GB Crucial rama, ki gre malo pod 2ghz za ceno pod 100€ Test sledi kmalu.
Hehe. Čudno da ne naročiš še core i7. Aja pozabil sem si ga že naročil. In si ga že dobil?
V enem dnevu si naročil grafo in rame? Ti pa imaš dober proračun :D
Na i7 še zdaj čakam...
Ja dnar je treba obračat, da se ne pokvari doma.
Ja saj, sam če ga imaš veliko.
Vsi, uporabniki Athlon procesorjev z "Brisbane" jedrom. Izšel je nov everest 5.01, ki skoraj dobro prikazuje temperaturo. Jaz sem prej mel v everestu temp. Core1: 4, Core2: 6, zdaj pa mam Core1: 30, Core2: 25. Mogoče gre že kakih 5 stopinj navzrkiž. Vendar je že blizu reanlega.
Moj procesor je AMD Athlon X2 4850E 45W, gor je velik kuler od Thermaltakea BigTyp VP s dvema 120MM ventilatorjema (na medium) in 6x heat pipes + termalna pasta Arctic Cooling MX-2 + tega je še dobro prezračeno ohišje s 6 ventilatorji. Tako, da je možno da so te temperature v redu, če gledamo na to da ima proc. nizek TDD in se čist malo segreva?
V everestu full load test je temp. Core1: 38st., core2 pa 35.
Moj procesor je AMD Athlon X2 4850E 45W, gor je velik kuler od Thermaltakea BigTyp VP s dvema 120MM ventilatorjema (na medium) in 6x heat pipes + termalna pasta Arctic Cooling MX-2 + tega je še dobro prezračeno ohišje s 6 ventilatorji. Tako, da je možno da so te temperature v redu, če gledamo na to da ima proc. nizek TDD in se čist malo segreva?
V everestu full load test je temp. Core1: 38st., core2 pa 35.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
Dr_M ::
Dvomim, da so to taprave temperature.
Okoli 45°C bi se verjel, ampak tako nizko pa ne. Razen, ce imas v sobi 10°C
Okoli 45°C bi se verjel, ampak tako nizko pa ne. Razen, ce imas v sobi 10°C
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
ne, imam 19st. Sem si mislil, da bom moral prišteti še okoli 5st. za realne temperature. Sam everest je veliko naredil s to verzijo. Zanima me še če je kdo, ki ima brisbane procesor poizkusil to verzijo in mu tudi kaže več, kot stara 5.0?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
Dr_M ::
Enako kaze kot coretemp.
The reason why most of society hates conservatives and
DJ MartiNi ::
Sem navil 7750BE na 3240MHz in po 25ih urah in pol obremenitve s Prime-om 95 je še vedno delalo brez napak. In to v kombinaciji z matično ploščo ASUS M3N-H/HDMI, katera nima ACCja. Naj opomnim, da sem z Foxconnovo A7DA-S, katera ima ACC, dosegel enako stabilno navitje. Torej, kaj z ACCjem pridobiš? Zdaj ne grem pretikat procesorjev, da bi 7750BE še ennkrat sprobal na Foxconnki, če bi šlo kaj višje. Kolikor se spomnim, sem sprobal 3360MHz pa je Prime95 po določenem času javil napako.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT