Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
gruntfürmich ::
joj, toliko je že 'črnila prelitega' za te phenome, pa se še vedno nismo zmenili kdo ga bo meni enga kupil^^
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
OmegaM ::
imam x4 810, res da je prislo drazje zaradi pomnilnika in plate, ampak sem nekoliko raje gledal naprej.
Grafika pa se pride.
Grafika pa se pride.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
S tem odgovorom sem ciljal na AM2+ proti AM3 platformi.
Sam sem kar spremljal teste ter opise, aja, ne spadam lih med navijalce, probam ze, ampak to je ... heh redkost.
No, ni mi zal, ker raje sem vseeno gledal malo naprej, kajti mislim da se bo AM3 platforma dlje casa na trgu kot AM2/+.
LP
Sam sem kar spremljal teste ter opise, aja, ne spadam lih med navijalce, probam ze, ampak to je ... heh redkost.
No, ni mi zal, ker raje sem vseeno gledal malo naprej, kajti mislim da se bo AM3 platforma dlje casa na trgu kot AM2/+.
LP
x45 ::
Kaj je prišlo nekoliko dražje.X45 pa bo napisal da je to P/P.
ojoj kake mamo tukaj, ja ram je dražji DDR3 sicer minimalno ker ni več drag kot je bil, pa plata mogoče za 10 eur AM3 napram AM2+....
Drgač top nakup po P/P je am3 cpu x3 ( odkleneš jedro ) in am2+ plata z DDR2. Čez čas lahko menjaš plato in ram na ddr3, cpu pa ima oba IMC ja in to v dual ch.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
Meizu ::
x45 ne nakladaj že spet no, kako ne moreš uvideti, da trosiš buče?
Stokrat ti je že bilo povedano, da X3 720 ni zmožen poganjati še odklenjenega jedra niti pri 1000mhz frekvenci, tisti ki pa lahko poganjajo celo navito jedro so pa redki ko sto mater. Mogoče eden na 1000, mogoče 2000 primerkov. Tko da ne trosi buč lepo prosim.
Stokrat ti je že bilo povedano, da X3 720 ni zmožen poganjati še odklenjenega jedra niti pri 1000mhz frekvenci, tisti ki pa lahko poganjajo celo navito jedro so pa redki ko sto mater. Mogoče eden na 1000, mogoče 2000 primerkov. Tko da ne trosi buč lepo prosim.
od kod ti te informacije eden na 1000 ?
vsakega ko sem videl test je delal dovolj dobro za igre marke in kak cienbench vsaj na 2 ghz z 4 jedrom ostala tri normalo. daj kak dokaz, drugače samo nakladaš.
jest10 ::
Le zakaj pri skoraj vsakem reviewu X3 720 lepo povejo, da moraš imeti veliko srečo, da dobiš dobro delujoče četrto jedro? Menda ne za hec a?
jest10 ::
Dokazov? Preberi si spremni tekst pri skoraj vsakem testu. Lepo ti piše, da je potrebno imeti srečo, da se dobi delujoči procesor.
Pa nehaj že z Martinijem. Sam je lepo napisal, da je njegov procesor neuporaben, če je odklenjen na 4 jedra.
Pa nehaj že z Martinijem. Sam je lepo napisal, da je njegov procesor neuporaben, če je odklenjen na 4 jedra.
ncc2000 ::
PHII 7xx X3 in PHII 8xx X4 so..kot sam na glas razmišlam..zaklenjeni PHII 9XX AM3 (ki jih še sploh ni v prodaji, ali se motim??).
So pa dosedaj dobavljivi PHII X3 in X4 že v osnovi dobri in konkurenčni procesorji. Naključno odklepanje je vsekakor posledica hackov (ali pa napak pri zaklepanju), ne pa prodajna namera AMD-ja. S ciljem zniževanja stroškov gre po moje za isti čip za vse, pa z takšnim ali drugačnim onemogočenjem hw v samem čipu. Ma sem prepričan, da Intel fura isto. Tudi sam sem z brikom dveh vezic na Intel procu prišel do proca z FSB1066, čeprav sem ga kupil z FSB800. Ista zgodba, še pogruntat bi bilo treba, kako se L3 odklene pa bi imel iz E5 lahko E7 ali E8 na istih frekvencah...sicer ne vem, ampak po moje je tko.
Ene 5% zainteresirane javnosti procov PHII sploh ve za možnosti odklepanja, lastnikov teh procev, ki to vedo in izvedejo, je pa še manj. Možnost odklenitve je daleč od 100%, tako da gre v teh vaših debatah vsaj zame za velik odmik od obravnave dejanskih kvalitet PHII k napihovanju napake AMD-ja (pri slabem zaklepanju). Seveda pa vsakemu lastniku PHII AM3 srčno privoščim vsakakršen stabilni odklep, saj s tem lepo poveča iskoristek svoje investicije.
Nimam PHII, moje glasno razmišlanje temelji na prebranem na web-u.
In PHII so dobri procesorji v svojih cenovnih razredih, kolikor lahko preberem.
Dajte raje o tem kaj, ma ste dosadni s temi faiti!
Samo na glas razmišlam. Sem v zmoti?
So pa dosedaj dobavljivi PHII X3 in X4 že v osnovi dobri in konkurenčni procesorji. Naključno odklepanje je vsekakor posledica hackov (ali pa napak pri zaklepanju), ne pa prodajna namera AMD-ja. S ciljem zniževanja stroškov gre po moje za isti čip za vse, pa z takšnim ali drugačnim onemogočenjem hw v samem čipu. Ma sem prepričan, da Intel fura isto. Tudi sam sem z brikom dveh vezic na Intel procu prišel do proca z FSB1066, čeprav sem ga kupil z FSB800. Ista zgodba, še pogruntat bi bilo treba, kako se L3 odklene pa bi imel iz E5 lahko E7 ali E8 na istih frekvencah...sicer ne vem, ampak po moje je tko.
Ene 5% zainteresirane javnosti procov PHII sploh ve za možnosti odklepanja, lastnikov teh procev, ki to vedo in izvedejo, je pa še manj. Možnost odklenitve je daleč od 100%, tako da gre v teh vaših debatah vsaj zame za velik odmik od obravnave dejanskih kvalitet PHII k napihovanju napake AMD-ja (pri slabem zaklepanju). Seveda pa vsakemu lastniku PHII AM3 srčno privoščim vsakakršen stabilni odklep, saj s tem lepo poveča iskoristek svoje investicije.
Nimam PHII, moje glasno razmišlanje temelji na prebranem na web-u.
In PHII so dobri procesorji v svojih cenovnih razredih, kolikor lahko preberem.
Dajte raje o tem kaj, ma ste dosadni s temi faiti!
Samo na glas razmišlam. Sem v zmoti?
PrimozR ::
od kod ti te informacije eden na 1000 ?
vsakega ko sem videl test je delal dovolj dobro za igre marke in kak cienbench vsaj na 2 ghz z 4 jedrom ostala tri normalo. daj kak dokaz, drugače samo nakladaš.
Dokaz? Martini.
EDIT: ti si isiot. 800 MHz ni lepo in normalno. Normalno je pri stock frekvencah.
INTEL FTW!! ? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Dejstvo je da je res veliko cenejse DDR3 kot je bil, ampak se kar drazji, seveda se to vecini pozna.
LP
LP
vprašanje:
Athlon™ X2 7750 "Black Edition" je box pakiranje pa ne vem mislim da nima coolerja zraven al ga ima?
Athlon™ X2 7750 "Black Edition" je box pakiranje pa ne vem mislim da nima coolerja zraven al ga ima?
DJ MartiNi ::
Box pakiranje ima kuler zraven.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 3 4100/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith RGB 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
Box pakiranje ima kuler zraven.
berem večkrat da je box pakiranje pr be balck brez coolerja in preverjam. Mojster pa sem itak .
Mitja358 ::
vprašanje:
Kolikor sem jaz na lastne oči videl BE serije nimajo koolerja zraven, četudi so v BOX pakiranju.
Ga imam doma, oziroma ga ima brat, pa je kuler zraven.
Ja to pa je odvisno od trgovine kako ima. Sestavi.si ima AMD PHII v 2 različicah BOX pakiranja. Ena ima kuler, druga ne.
huelz ::
Bull. Samo pri amd x2 (npr 5000 in 5400+ BE) niso bili kulerji zraven. Lahko potrdim, da ima X2 7750 kot tudi vsi phenomi II BE kuler zraven. Tudi 9850 in 9950.
Ga imam doma, oziroma ga ima brat, pa je kuler zraven.
ok, kak je cooler kaj fotk
dimenzije, heat pipes, baker?
Poglejte kaj tu piše: http://www.nakupi.net/izdelek_AMD-ATHLO...
povzetek: BOX pakiranje, brez hladilnika
Za info.
9950 stane že 151€.
povzetek: BOX pakiranje, brez hladilnika
Za info.
9950 stane že 151€.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
Čista klasika...aluminij in 7x7 cm vent gor.
TechStreme ::
Pri 940BE je s heatpipe. Tako da če kupuješ hladilnik ki bi bolje hladil od box hladilnika moraš pazit da ne kupiš slabšega :)
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF
kikibeck ::
A alhko prosim kdo nalima linke od testov hladilnikov, pa tud za grafe če lahko. A mogoče ve kdo, kako se obnese AC extreme(al kaj je un ogromn) proti Thermalrightu 120 eXtreme, pa a se splača dat namest stock od grafe kakšnga bl za je*anga:d
TOP ::
Thermalright extreme 120 je še vedno najbolši hladilnik in tud najdražji.Hladilnik za grafo se splača menjat,če hočeš tišino in več potencjala pri navijanju.
ravsek ::
x45, vsak x3 720 se navije na 3800MHz bp in pri vsakem se odklene se 4. jedro, ne? No, ti kar povem iz lastnih izkusenj, moja 720-ka se navija katastrofalno (na 3,6GHz je kilometer od stabilnosti tudi pri 1,55V!, o 4. jedru pa lahko tudi samo sanjam, pa sem probal ze vse mogoce nastavitve ACC z vsemi biosi, ki obstajajo za mojo plato; GA790XT-UD4P) Sicer sem overall z nakupov vseeno zadovoljen, sem pa mocno razocaran na OC-jem, saj sem izgleda dobil totalno rigiden procesor , ker so do sedaj se v vseh testih spravili isti procesor na vsaj 3,6GHz...
PrimozR ::
ravsek brezveze da mu sploh govoriš, na njegovem računalniku se bodo nad tvojim postom pojavile kockice, kot cenzura ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
kikibeck ::
Jz sm nekje prebral da je itak AMD sedaj zahteval, da se ukine možnost odklepa acc na novejših platah/biosih.
Jz sm nekje prebral da je itak AMD sedaj zahteval, da se ukine možnost odklepa acc na novejših platah/biosih.
Ja to je skoraj prav. Potem ne bi AMD dosti nič zaslužil, ker bi vsi kupovali 3-core on pa bi moral delujočega štirijedrnika spremeniti v trijedrnika.
malo berite poste nazaj - iz fudzile, amd je pustil odklepanje 3h jeder takoj ko je zvedel za tole....
In res skoraj vsi x3 se dajo odklent ampak ne čist vsi...
In res skoraj vsi x3 se dajo odklent ampak ne čist vsi...
Urc ::
Malo popravljeno: vsem v reviewih in drugod po svetu se navijejo tudi do 3.8 ghz, z odklenjenim jedrom. Samo tisti, ki jih mi kupimo oz. so bili kupljeni v SLO pa so daleč od tega
mysly ::
Potem pošiljajo v Slo samo škart robo... ?!
| Intel Core i7 920 D0 @4.51GHz 1.35V, H2O | Asus rampage extreme II |
| Apogee GT 6GB 1600MHz | PowerColor HD4870 X2 | Antec signature 850W |
| WD640GB 7200 rpm | Honda CBR 600 rr...
| Apogee GT 6GB 1600MHz | PowerColor HD4870 X2 | Antec signature 850W |
| WD640GB 7200 rpm | Honda CBR 600 rr...
Dr_M ::
Ne, dobimo uredu procesorje, ostali so samo slampasto narjeni
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
RD 890 na AM3 plošči:
http://www.fudzilla.com/index.php?optio...
in X4 950 AM3
http://geizhals.at/eu/a401804.html
in X4 950 AM3
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
RD 890 na AM3 plošči:
in X4 950 AM3
Kako je lahko procesor na HT-ju s 3.6GT/s. A niso tile 4.0Gt/s. Kolikor jaz vidim je tale proc. za am2+ plošče, ker ima samo ddr2 IMC.
Sam čudno je to, da so tale procesor tudi izdali za am2+ podnožje. Mogoče bodo 3.2Ghz verzijo tudi.
Sicer pa je tole za uporabnike to super. Sam cena naj pride še ne ene 230e pa bo bestbuy.
Sicer pa je tole za uporabnike to super. Sam cena naj pride še ne ene 230e pa bo bestbuy.
Dr_M ::
In kje ti vidis, da je to AM2+?
The reason why most of society hates conservatives and
yaxo ::
amd Power, takole zgleda moja 720ka BE, seveda odklenjeno 4.jedro (glej cpuz)in vse skupaj navito
za vse nejeverne tomaže: kar se tiče odklepanja jeder, lahko povem to da je malo morje procesorjev ki se lahko odklenejo, vse je odvisno od plošče in pa batcha procesorja, ker sem sestavil 3 sisteme Ph2 vendar sem vse 3 lahko odklenil samo na plošči, ki vidite spodaj
za vse nejeverne tomaže: kar se tiče odklepanja jeder, lahko povem to da je malo morje procesorjev ki se lahko odklenejo, vse je odvisno od plošče in pa batcha procesorja, ker sem sestavil 3 sisteme Ph2 vendar sem vse 3 lahko odklenil samo na plošči, ki vidite spodaj
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
amd Power, takole zgleda moja 720ka BE, seveda odklenjeno 4.jedro (glej cpuz)in vse skupaj navito
Super. Pa tole je stabilno?
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()