» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
43 / 102
»»

TOP ::

DJ Martini ti si najbolj pošten AMDjevc,kar jih poznam.Medtem ko X45 je tud AMDjevc sam ni pošten:))

x45 ::

DJ Martini ti si najbolj pošten AMDjevc,kar jih poznam.Medtem ko X45 je tud AMDjevc sam ni pošten:))

omg zakaj pa jas nisem pošten sam konkretni primeri prosim??
Martini je ok ja včasih celo malo preveč konzervativen in uklonjen ( Intelu ) drgač pa ok .

AMD cpu ji popraševanje in naročila v porastu :

http://www.fudzilla.com/index.php?optio...

nova arhitektura Buldozer :

http://www.fudzilla.com/index.php?optio...

to lahko pomeni bye bye Nehalem in derivati

Mitja358 ::

Ja sam leta 2011 bo ze mal prepozno.

kikibeck ::

Joj ta buldozer je bil napovedan za 2009 pol ko so pršli phenomi je bil napovedan za 2010 nakoc ga bomo vidl 2015

Pa še neki bi vprašu kakšna je razlika v SB750 proti IC9 (al kerga majo intel p45/x48 plate) recimo v raid načinu pa tko v zmogljivosti, ker sm na enem ameriškem forumu bral da so tele SB od amdja bl tko tko

jest10 ::

Martini je ok ja včasih celo malo preveč konzervativen in uklonjen ( Intelu ) drgač pa ok .

Že semo to temo se pregleda in se hitro vidi tvojo verodostojnost in poštenje:P

PrimozR ::

Tumor na čelu!!! Zdej ko mu ta oh in sploh AMD, kjer se VSI X3 odklenejo na X4 seveda ne dela (ker je to jasno, da jih dejansko dela malo oz. v vsakem primeru DALEČ od vseh), naenkrat postane naklonjen intelu?? Ti nisi gladek, resno. Izgubljen primer.

EDIT: 2011 bo Intel imel že Sandy Bridge, po načrtih že celo 2010. Tako da ja, Bye-bye Nehalem, dobesedno bo postal stara šara, pa ne zaradi AMDja.

Pa še neki bi vprašu kakšna je razlika v SB750 proti IC9 (al kerga majo intel p45/x48 plate) recimo v raid načinu pa tko v zmogljivosti, ker sm na enem ameriškem forumu bral da so tele SB od amdja bl tko tko

ICH10R za P45, ICH9R za X48. So pa na AMD čipsetih problemi s hitrostjo RAIDa in USBja. Intel teh problemov nima. Ko bo AMD konkretno dodelal čipsete, bo imel odličen paket. Zaenkrat ga to še malo drži nazaj, poleg precej manj obsežnega razvoja plat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Nova low-end MSi matična za am3 s 770 čipseton http://global.msi.eu/index.php?func=pro...
Meni barva ni všeč :D

Tumor na čelu!!! Zdej ko mu ta oh in sploh AMD, kjer se VSI X3 odklenejo na X4 seveda ne dela (ker je to jasno, da jih dejansko dela malo oz. v vsakem primeru DALEČ od vseh), naenkrat postane naklonjen intelu?? Ti nisi gladek, resno. Izgubljen primer.

EDIT: 2011 bo Intel imel že Sandy Bridge, po načrtih že celo 2010. Tako da ja, Bye-bye Nehalem, dobesedno bo postal stara šara, pa ne zaradi AMDja.

ICH10R za P45, ICH9R za X48. So pa na AMD čipsetih problemi s hitrostjo RAIDa in USBja. Intel teh problemov nima. Ko bo AMD konkretno dodelal čipsete, bo imel odličen paket. Zaenkrat ga to še malo drži nazaj, poleg precej manj obsežnega razvoja plat.

sem vedel da ne bo nič pametnega. tumor- verjetno ga maš ti v riti in ene 3 na glavi...

Nova low-end MSi matična za am3 s 770 čipseton http://global.msi.eu/index.php?func=pro...
Meni barva ni všeč :D

Mavrica pač :D

Anywho:
http://www.bit-tech.net/news/hardware/2...
http://www.bit-tech.net/news/hardware/2...

now 'scuse me, i have newz to write :>

M-XXXX ::

To pa so eni sanjači. Govorijo kot da ni nič narobe, po drugi strani pa jih intel klesti tudi za 100%

Kok se pa to tko pozna a lahko kakšn link daš plz. Ker obolim ko mam neki počasn diske posledično komp.(zdej bo treba neki nabavt sam mi je amd bl ušeč zarad cene, sam bi pa rd mel da na diskih šopa:D)

DJ MartiNi ::

AMDjev južni most SB600 naj bi poleg nekaterih drugih težav (RAID, AHCI) imel določene težave z USB in SATA performensom. Serija 700 je te dve težavi odpravila (USB in SATA), ostalo naj bi serija 800. Kako je pa pri Intelu pa ne vem.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 3 4100/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith RGB 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

Kok se pa to tko pozna a lahko kakšn link daš plz. Ker obolim ko mam neki počasn diske posledično komp.(zdej bo treba neki nabavt sam mi je amd bl ušeč zarad cene, sam bi pa rd mel da na diskih šopa:D)

Z diski je problem samo v RAID polju. Če jih boš priklopil vsakega posebej ne bo problemov. USBji so bili pa v času SB600 ZELO počasni. Točnih številk ne vem, ampak so to močno grajali. Zdaj so to s SB700 in SB750 precej porpavili, vseeno pa to še ni to. Je še nekaj rezerve.

AMDjev južni most SB600 naj bi poleg nekaterih drugih težav (RAID, AHCI) imel določene težave z USB in SATA performensom. Serija 700 je te dve težavi odpravila (USB in SATA), ostalo naj bi serija 800. Kako je pa pri Intelu pa ne vem.

Za Intel čipsete vem le, da pri Raid 5 rad odleti disk (ali vsi) iz arraya in tako vse skupaj klecne.

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

Za Intel čipsete vem le, da pri Raid 5 rad odleti disk (ali vsi) iz arraya in tako vse skupaj klecne.

Predvsem pri navijanju. Sicer ce en disk odleti, se ni katastrofe... Men sta 2 odletela od treh.
Drugac pa raid0 dela ponavadi brez tezav.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Brane2 ::

Jaka muda. Vsaj pri SW RAIDu je tako da pač stvar restartaš in zadeva spet sestavi diske v RAID in po potrebi preračuna kontrolne vsote za kak blok podatkov in to je vse.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Brane2 ()

To jaz dobri vidim? V Sloveniji je am3 plošča MSI 790GX-G65 Samo za 85€. če je taka cena jo tako jvzamem. kaj pravite? http://www.chiptrade.si/izdelek_MB-Sock...

OmegaM ::

Ka si ti ja nor, jaz bi jo takoj, vendar, sedaj je kar je, po moje se izplaca.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Ja sam cena sigurni ni prava. Če je pa priporočena cena 130-140e. Ali ti oni moraj dati za 85€ kjub temu če so se zmotili?

Vsaj pri SW RAIDu je tako da pač stvar restartaš in zadeva spet sestavi diske v RAID in po potrebi preračuna kontrolne vsote za kak blok podatkov in to je vse.

Ti to povej kontrolerju.
Ne, ne zna sestavit nazaj popolnoma razpadlega raida. Vsaj 5 ne.

OmegaM ::

Ne bi bilo prvic, edino ce imajo kako fajn akcijo, ampak nekoliko dvomim v tole, ker je v avstriji cca. 120 €
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Ti to povej kontrolerju.
Ne, ne zna sestavit nazaj popolnoma razpadlega raida. Vsaj 5 ne.

SW raid lahko. ni nobenega razloga zakaj to ne bi šlo. Če ne drugače, ga "ročno" sestaviš.

Ne bi bilo prvic, edino ce imajo kako fajn akcijo, ampak nekoliko dvomim v tole, ker je v avstriji cca. 120 €

Ja saj zato. sem jim poslal mail za veljavnost cene.

SW raid lahko. ni nobenega razloga zakaj to ne bi šlo. Če ne drugače, ga "ročno" sestaviš.

SM probal tisoc in eno orodje, ampak podatki so bili izgubljeni. Array se sam rebuilda, ce odleti samo en disk, pri tem ni problemov. Ce pa razpade cel, potem pa ne ostane drugega, kot da nanovo naredis array.

majo že pravo ceno:D

majo že pravo ceno:D

So se mi že prijazno opraviliči po e-pošti :D

Jaka muda. Vsaj pri SW RAIDu je tako da pač stvar restartaš in zadeva spet sestavi diske v RAID in po potrebi preračuna kontrolne vsote za kak blok podatkov in to je vse.

Pri SW, ja, ICH Raid je pa fejk hardwareski. A majo Windowsi sploh opcijo SW RAIDa? Linux valda ima.

EDIT: serverske verzije (nekatere) Windowsev imajo, zanimajo me namizne.

Zgodovina sprememb…

in kok dejansko pohitri vse skupaj tale SW raid?

Odvisno koliko diskov imas. V teoriji ti vsak disk poveza za svojo hitrost, v praksi se med enim in dvema v raid 0 skor ne pozna. jaz sem imel tri, pa je bila razlika ze kar opazna. Ampak to se zaves sele, ko presaltas nazaj na en disk >:D

tiborrr ::

Kje za boga je pri nas na zalogi 720BE? Imam 940BE, pa ne paše v M4A78E-T (striktno DDR3, dovolj časa preživel in preveč denarja vložil že v DDR2 bandwagon) :D
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

vinkl25 ::

Poglej na Mimovrste imajo predviden rok dobave do 5 dni.

Nakupi.net

Pri njih pa se da dobit tudi 4-jedrnika za manj kot 100 eur. Phenom X4 9650

Zgodovina sprememb…

Nakupi.net

Pri njih pa se da dobit tudi 4-jedrnika za manj kot 100 eur. Phenom X4 9650

To pa je poceni.

jest10 ::

Jp, tole je pa dejansko dober nakup. Zdej naj hitro menjajo tisti lastniki AM plat, ki nimajo sreče s podporo novim Phenomom in rabijo več procesorske moči.

tiborrr ::

Obvezno mora biti BE, Phenom II derivat, število jeder ni važno. Izrecno sem prosil, da mi poveste, kje so NA zalogi, ker dobijo lahko v vsaki štacuni v 5-7 dneh. Ne da plačam, potem pa dobim mejl "Veste gaspud, tega pa še ni, boste še mejčken pučakal, knede?".
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

SM probal tisoc in eno orodje, ampak podatki so bili izgubljeni. Array se sam rebuilda, ce odleti samo en disk, pri tem ni problemov. Ce pa razpade cel, potem pa ne ostane drugega, kot da nanovo naredis array.

Narobe. Na svoji Areci lahko sam sestavim RAID ročno. Zmećčem skupaj diske in rečem "Tole je RAID-6. Ni ga treba inicializirati. Kar tako ga zaženi."

Točno to lahko narediš tudi na Linux SW RAIDu. Nimaš garancije, da je stvar O.K. ampak lahko to narediš.
Tudi ne vidim, zakaj bi izpad več od enega diska bil problem. Stvar pač nanovo preračuna vsote. Če zaradi tega kje kaki sektorji škripnejo, so be it.

Ne vidiš problema? Jaz ga - RAID 5 z južnega mosta na ~150ish € vrednih platah. Areca, o kateri govoriš, stane verjetno vsaj 2x toliko, SW RAID pa itak s tistimi diski lahko postaviš na katerikoli kišti kjerkoli na svetu. Za HW kontrolerje je baje fino imeti popolnoma enak model kontrolerja.

Kakšne veze ma to s sestavljanjem razpadlega RAID-a ?

Hotel sem samo reči, da to dela tako na solidni HW RAID kartici kot tudi na čisto SW RAIDu.

Ja, ne dela pa na Intel čipovjih, ker so nekje vmes. SW raid podpira zaradi 'arhitekture', Areca pa recimo zaradi cene. Verjetno je razlog za težave pri intelu banalen, dejstvo pa je, da težave so.

Pa dovolj o tem v AMD Ph II temi.

Zaloga x3 720 be - dne 3.4. 09:

http://www.nakupi.net/izdelek_CPU-AMD-P...

Tudi z novim SB 710 in poceni ploščo se odklene 4 jedro:

http://my.ocworkbench.com/bbs/showthrea...

Torej je SB710 v bistvu SB750 brez RAID5, ki pa je seveda cenejši. Upam da bomo kaj kmalu uvideli več 780g matičnih v kombinaciji z SB710.

TechStreme ::

Še vedno pa po moje ničesar ne spremeni glede stabilnosti četrtega jedra.
V bistvu se osebno nekako sprašujem kolikšen je ta defekt četrtega jedra in koliko sproh vpliva na stabilnost v real life aplikacijah. No ja po drugi strani pa koliko sploh lahko pridobiš s tem jedrom v real life performansu, če se ostala tri dajo dokaj dobro navit.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Zgodovina sprememb…

A ne bo SB710 parjen s 780G+ čipseti? 780G majo pa SB700 zraven.

+ sem pa spregledal. Najbrž bo taka kombinacija ja.

Video predstavitev matične plošče od TigerDirecta. Matična plošča AM3: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

super cena:

http://www.technikbilliger.de/xtv3/prod...

LOL, to je nemogoče.

super cena:

http://www.technikbilliger.de/xtv3/prod...

LOL, to je nemogoče.

Ne, to je x45!!
««
43 / 102
»»