Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
i386 ::
Mitja358, ta rewiev je za am2+ phenom II, ne? =) tu je sao nekaj informacij o am3, nič drugega :)
Mitja358 ::
Mitja358, ta rewiev je za am2+ phenom II, ne? =) tu je sao nekaj informacij o am3, nič drugega :)
hehe, tale post ni bil namenjen tebi
AngelOfDeath ::
sem se pri elektroniki.si pozanimal kdaj dobijo procesorje na zalogo in so mi rekli da takoj ko bodo prišli v EU, ker jih baje dobavitelj nima še na zalogi.
Dobavitelj še jih niti na ceniku nima:
http://www.e-tec.at/new/index.php
edit: Slovnica
x45 ::
kaj tole je njihov dobavitelj ?
še nove plošče AM3 in am3 cpu ji pr njih kr na prvi strani spodaj...
http://www.elektronika.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
kaj tole je njihov dobavitelj ?
ja baje
Dr_M ::
Mene pa zanima, ce ima Nvidia v planu ksne nove chipsete za AMD.
Tej zadnji niso ravno blesteli, sploh pri porabi elektrike. Ce bom ze nabavlju kej novga, bi se rad izognil AMD chipseta.
Tej zadnji niso ravno blesteli, sploh pri porabi elektrike. Ce bom ze nabavlju kej novga, bi se rad izognil AMD chipseta.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
DJ MartiNi ::
ASUS naj bi pripravljal nekaj modelov:
-M4N82 Deluxe (nForce 980a SLI)
-M4N72-E (nForce 750a)
-M4N78 PRO (Geforce 8300)
Fudzilla
nForce 750a in Geforce 8300 sta že stara znanca. Nekaj svežega pa je nForce 980a SLI.
-M4N82 Deluxe (nForce 980a SLI)
-M4N72-E (nForce 750a)
-M4N78 PRO (Geforce 8300)
Fudzilla
nForce 750a in Geforce 8300 sta že stara znanca. Nekaj svežega pa je nForce 980a SLI.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
980a SLI se slisi super, samo to bo drago kot sam satan...
Primerjava Asus AM3 plosc. Neoseeker
M-XXXX ::
http://www.ocxtreme.org/forumenus/showt...
Toliko o Phenom premoči. Preden začne kašen x45 bluzit o ceni Q9650 modela (ni pomembna- lahko vzameš tudi q9450/q9550 model- preformance je enak clocks vs clock (oziroma podoben), da ne govorimo da Phenom 2 95% ne boš spravil na 4ghz (stable) kar za Q9550 ni nobeden problem + da rabiš za dober OC AMD-ja dobro ter dražjo plato, za Q9550 pa je vsaka p45 dovolj dobra.
Toliko o Phenom premoči. Preden začne kašen x45 bluzit o ceni Q9650 modela (ni pomembna- lahko vzameš tudi q9450/q9550 model- preformance je enak clocks vs clock (oziroma podoben), da ne govorimo da Phenom 2 95% ne boš spravil na 4ghz (stable) kar za Q9550 ni nobeden problem + da rabiš za dober OC AMD-ja dobro ter dražjo plato, za Q9550 pa je vsaka p45 dovolj dobra.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
Drag špas bo najbrž tole ja.
M-XXXX...ne vem če je ravno treba drago plato za doseganje visokih frekvenc Phenoma II. V kolikor je procesor BE, mislim da bi se dalo tudi s cenejšo plato procesor tako navit kot z dražjo plato.
Meizu ::
Hehe, v tem testu pa i7 poowna vse kar je konkurenčnega. Kar sem tudi pričakoval. Tile testi so komaj nekaj vredni, saj pridejo iz prve roke. Ne iz nekega reviewa, kjer sploh ne veš če bi jim verjel al ne.
Morm pa povedat, da se quadi v igrah obnesejo (vsaj pri meni je blo tko) bolje kot pa c2dji. Z mojim E8400@4ghz, so bili fps dropi veliko večji kot pa sedaj, pa mam slabšo grafo, pa še proc mi je trenutno na stock.
Morm pa povedat, da se quadi v igrah obnesejo (vsaj pri meni je blo tko) bolje kot pa c2dji. Z mojim E8400@4ghz, so bili fps dropi veliko večji kot pa sedaj, pa mam slabšo grafo, pa še proc mi je trenutno na stock.
Odvisno kaj ti vse laufa zadaj. Majo ljudje use zivo odprto, en kup nepotrebih procesov...
Tko da v takih primerih se zna poznat neki z vec jedri. Jest mam svojo gaming masino cist spucano, laufajo samo najnujnejsi procesi za normalno delovanje sistema in nimam tezav s ksnimi hudimi fps dropi.
Tko da v takih primerih se zna poznat neki z vec jedri. Jest mam svojo gaming masino cist spucano, laufajo samo najnujnejsi procesi za normalno delovanje sistema in nimam tezav s ksnimi hudimi fps dropi.
Meizu ::
Hja, tudi jst imam vedno takšno načelo. Moj gaming komp ima samo 320gb disk. Ampak - nikoli ga ne zafilam več kot 100gb. Tako je sistem odziven, pa še 3/4 zasedenega so igre itd.
Imam pa vedno tudi sam najnujnejše programe odprte, torej fraps, catalysta, osnovni drajverji in to je to. Drugega nič ne laufa. Aja pa monitoring programi ki laufajo. Sam razlika med i7 920 in pa E8400 je vsaj zame bila (in je še) znatna.
Imam pa vedno tudi sam najnujnejše programe odprte, torej fraps, catalysta, osnovni drajverji in to je to. Drugega nič ne laufa. Aja pa monitoring programi ki laufajo. Sam razlika med i7 920 in pa E8400 je vsaj zame bila (in je še) znatna.
Predvčerajšnjim sem poročal čudne anomalije s Foxconnovo plato A7DA-S:
Verzija 81BF1P06 je trenutno zadnja in podpira tudi AM3 CPUje. Ima pa sledeče tri težave:
-množilnik procesorja je fiksiran na njegovo privzeto vrednost ne glede na to ali ga dvignem ali spustim in to pri odklenjenemu procesorju (BE)
-nastavljanje množilnika NB Frequency je tu prisotna, vendar nima nobenega efekta (vedno ostane privzeta vrednost)
-ko spustim množilnik HT Linka za minimalno vrednost (npr.: iz privzetih 9x na 8x), se ta nastavi na 5x
Sem malce raziskoval, če ima še kdo podobne težave. Na PC Perspective forums sem zasledil:
The Foxconn BIOS doesn't let you adjust the NB freq and only has 2 functioning HT multis regardless of what you set it at. The 06 BIOS shows a NB multi setting but it doesn't work.
It also seems to have a Fail Safe BIOS for when it doesn't like the settings. It stops allowing any changes in the multi. I've encountered it a few times and even flashing the BIOS didn't help. The other night I had the multi set at 19 and the bus at 200 but it kept booting at 15x200. I finally gave up and went to bed. The next morning I turned the machine on and it booted at 3.8GHz.
One final thing - ACC enabled started no posting at around 3.5GHz so I suggest disabling it. - Tole velja za Phenome II.
Mi ni dalo mira in sem probal. Dvignem množilnik CPUja iz privzetih 13,5x na 14x. Shranim spremembe in grem iz BIOSa. Še vedno 13,5x. Ugasnem računalnik, počakam par sekund in ga nazaj prižgem. Se ne zažene. Ponovno ugasnem, počakam par sekund in nazaj prižgem. Glej ga zlomka, se normalno zažene s faktorjem 14x. Torej se celo da spreminjat množilnik CPUja. Grem spustit množilnik nazaj na 13,5x. Še vedno 14x. Ga dvakrat ugasnem in nazaj prižgem in očitno stvar deluje. Množilnik je nazaj nastavljen na 13,5x.
Zakaj pa je vsega tega treba, naj pa kar Foxconnovi ''majstri'' povedo. Oni so tisti , ki so BIOS skup spravli. Pa še kakega naj. Pa takega, ki bo celo normalno funcioniral. KEKCI.
Verzija 81BF1P06 je trenutno zadnja in podpira tudi AM3 CPUje. Ima pa sledeče tri težave:
-množilnik procesorja je fiksiran na njegovo privzeto vrednost ne glede na to ali ga dvignem ali spustim in to pri odklenjenemu procesorju (BE)
-nastavljanje množilnika NB Frequency je tu prisotna, vendar nima nobenega efekta (vedno ostane privzeta vrednost)
-ko spustim množilnik HT Linka za minimalno vrednost (npr.: iz privzetih 9x na 8x), se ta nastavi na 5x
Sem malce raziskoval, če ima še kdo podobne težave. Na PC Perspective forums sem zasledil:
The Foxconn BIOS doesn't let you adjust the NB freq and only has 2 functioning HT multis regardless of what you set it at. The 06 BIOS shows a NB multi setting but it doesn't work.
It also seems to have a Fail Safe BIOS for when it doesn't like the settings. It stops allowing any changes in the multi. I've encountered it a few times and even flashing the BIOS didn't help. The other night I had the multi set at 19 and the bus at 200 but it kept booting at 15x200. I finally gave up and went to bed. The next morning I turned the machine on and it booted at 3.8GHz.
One final thing - ACC enabled started no posting at around 3.5GHz so I suggest disabling it. - Tole velja za Phenome II.
Mi ni dalo mira in sem probal. Dvignem množilnik CPUja iz privzetih 13,5x na 14x. Shranim spremembe in grem iz BIOSa. Še vedno 13,5x. Ugasnem računalnik, počakam par sekund in ga nazaj prižgem. Se ne zažene. Ponovno ugasnem, počakam par sekund in nazaj prižgem. Glej ga zlomka, se normalno zažene s faktorjem 14x. Torej se celo da spreminjat množilnik CPUja. Grem spustit množilnik nazaj na 13,5x. Še vedno 14x. Ga dvakrat ugasnem in nazaj prižgem in očitno stvar deluje. Množilnik je nazaj nastavljen na 13,5x.
Zakaj pa je vsega tega treba, naj pa kar Foxconnovi ''majstri'' povedo. Oni so tisti , ki so BIOS skup spravli. Pa še kakega naj. Pa takega, ki bo celo normalno funcioniral. KEKCI.
Mene pa zanima, če npr. kupim ploščo AM3 z ddr2 in ddr3 podnožjem za rame, bom lahko dal gor procesor amd athlon x2 5200+ 2.7GHz in 2x1Gb ddr2 800Mhz rame?
rgv45vg4t335 ::
Če bo šlo res za podnožje AM3 Athlon X2 ne bo šel gor. Kupiti moraš plato AM2+.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850
Radeon HD 4850
http://www.ocxtreme.org/forumenus/showt...
spet naš " strokovnjak " ki testira samo izbrane sistetične teste z hardwerom kjer ima intel 2x hitrješe DDR3 rame in 2x dražji sistem ( tud 775 ! ) od Phenoma II ki nima niti 790FX ali 980a plošče.
Phenom II zmaga gladko glede P/P nad obema razlika v ceni je ogromna.
Ti kr ne nehaš deklat norca iz sebe al kaj?
PS: pa seštej si cene točno teh komnponent tokrat sam.
Zgodovina sprememb…
jest10 ::
Aha, testi ki pašejo tebi so super, enkratni in verodostojni, če pa Phenom spuši, so pa zanič, podkupljeni, pristranski,...
Ti si bolan!
Ti si bolan!
Aha, testi ki pašejo tebi so super, enkratni in verodostojni, če pa Phenom spuši, so pa zanič, podkupljeni, pristranski,...
Ti si bolan!
spet boš popušil, tako kot si včeraj dokončno ko si trdil da am3 cPU ji nimajo DDR2 kontrolerja....
Tolko o tem kdo je zdrav in kdo bolan.
Techfreak daj prosim vse slikce scorov iz Everesta gor.
Zgodovina sprememb…
Še saphirjeva AM3 plošča:
http://www.fudzilla.com/index.php?optio...
cooler je orjaški, verjetno je ene 8 faz pod njim.
Ti si bolan!
jast spet boš popušil tako kot si včeraj dokončno ko is trdil da am3 co ji nimajo DDR2 kontrolerja....
techfreak daj prosim slikce scorov iz Everesta vse gor.
Dečko, kje sem jaz trdil, da SEDAJŠNJI AM3 proci nimajo DDR2 kontrlerja. Mi prosim pokažeš? Ali se boš znova skril v kot in bil tiho
Dejstvo pa je, da AM3 proci NE BODO DOLGO izhajali z DDR2 in DDR3 kontrolerjem. Že letos kaj bi dobili tudi only DDR3 AM3 proce
Brane2 ::
Važni so testi, ki odslikavajo tiste aplikacije, ki bodo služile TEBI.
In že 700-tič: preimerjava true QC z 2xDC čipi je neumestna.
Če imaš aplikacije, ki ne rabijo QC, potem se bo stari Q8xxx ali karkoli v tem stilu odrezala zelo dobro.
Če imaš aplikacije, kjer jih rabiš, potem nimš kaj bluzit s staro serijo. Izbira je tam samo i7 ( in i5, ko pride) ali Phenom II.
Če take aplikacije pričakuješ v kratkem ( igre itd) isto.
Če boš vrtel samo zadeve, kjer se obstoječi C2D obnese bolje in true QC aplikacij ne bo, potem nimaš kaj razmišljat in lahko ostaneš na starem Intlu.
Če šaltaš s starega AMDja in ti obstoječi DDR-II ram paše, je izbira enostavna. Plate so poceni, proci tudi.
Tudi če menjaš vse, se splača premisliti o Phenomu II, vsaj kot o poceni opciji.
Če pa instistiraš na performansah določene aplikacije, kjer i7 kraljuje, je pač ta olahko optimum.
Čeprav tudi tam bi znal AMD splavati naprej, vsaj ponekod. Te aplikacije so večinoma paralelne in jih pač lahko namesto na eni dragi Intel kombinaciji lahko laufaš na dveh cenenih AMDjih.
In že 700-tič: preimerjava true QC z 2xDC čipi je neumestna.
Če imaš aplikacije, ki ne rabijo QC, potem se bo stari Q8xxx ali karkoli v tem stilu odrezala zelo dobro.
Če imaš aplikacije, kjer jih rabiš, potem nimš kaj bluzit s staro serijo. Izbira je tam samo i7 ( in i5, ko pride) ali Phenom II.
Če take aplikacije pričakuješ v kratkem ( igre itd) isto.
Če boš vrtel samo zadeve, kjer se obstoječi C2D obnese bolje in true QC aplikacij ne bo, potem nimaš kaj razmišljat in lahko ostaneš na starem Intlu.
Če šaltaš s starega AMDja in ti obstoječi DDR-II ram paše, je izbira enostavna. Plate so poceni, proci tudi.
Tudi če menjaš vse, se splača premisliti o Phenomu II, vsaj kot o poceni opciji.
Če pa instistiraš na performansah določene aplikacije, kjer i7 kraljuje, je pač ta olahko optimum.
Čeprav tudi tam bi znal AMD splavati naprej, vsaj ponekod. Te aplikacije so večinoma paralelne in jih pač lahko namesto na eni dragi Intel kombinaciji lahko laufaš na dveh cenenih AMDjih.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Ti si bolan!
jast spet boš popušil tako kot si včeraj dokončno ko is trdil da am3 co ji nimajo DDR2 kontrolerja....
Dečko, kje sem jaz trdil, da SEDAJŠNJI AM3 proci nimajo DDR2 kontrlerja. Mi prosim pokažeš? Ali se boš znova skril v kot in bil tiho
Dejstvo pa je, da AM3 proci NE BODO DOLGO izhajali z DDR2 in DDR3 kontrolerjem. Že letos kaj bi dobili tudi only DDR3 AM3 proce
si se malo skorigiral a ...
se pa spet smešiš... pa linke rabiš za kako koli navajanje veš...
Ti si bolan!
si se malo skorigiral a ...
se pa spet smešiš... pa linke rabiš za kako koli navajanje veš...
Skorigiral? Znova ti pravim, pokaži mi, kje sem trdi, da SEDAJŠNJI AM3 procesorji nimajo DDR2 kontrolerja. Pokaži!
Kaj AMD vseved ne ve roadmapa od AMDja? Najprej dobimo DDR3 only X2 proce, nato pa sledijo še ostali. No vaaj tako je bilo najavljeno kakšen mesec nazaj. Komot se lahko zgodi, da bodo hkrati z X2 prišli tudi ostali
včeraj si neznosmo smetil v eni temi in tam si to trdil doklet nisem prilimal linka iz THG.
zdaj si pa malo spremnil izjavo... v glavnem trmas ti da je groza.
Najhuje pri tvojem nabijanju pa je tole dejstvo:
AMD že ima idelana in vgrajena oba kontrolerja v CPU ju AM3; s tem da bi izločil enega ( DDR2 ) bi imel samo dodatno delo in nov stepping potreben - ne verjamem, da se bodo spustili v to kar tako dokler to omogoča kompatibilnost za nazaj, ki je dosti boljša kot je intel imel kdajkoli, s tem bi dodatno samo imeli še odvečno delo.
AMD že ima idelana in vgrajena oba kontrolerja v CPU ju AM3; s tem da bi izločil enega ( DDR2 ) bi imel samo dodatno delo in nov stepping potreben - ne verjamem, da se bodo spustili v to kar tako dokler to omogoča kompatibilnost za nazaj, ki je dosti boljša kot je intel imel kdajkoli, s tem bi dodatno samo imeli še odvečno delo.
Zgodovina sprememb…
včeraj si neznosmo smetil v eni temi in tam si to trdil doklet nisem prilimal linka iz THG.
Pokaži mi kje! Takoj!
Ups saj res, ne boš mogel, ker tega nisem nikjer napisal...
Ok, ti pomagam, ker vem, da si sam ne boš upal tega pokazati:
Moje:
Pa vsem se oproščam za bluzenje mimo teme
P.S. Če se kaj motim, naj me kdo popravi. Samo ta nekdo naj bo oseba z možgani in ne X45
Tvoje: v am2+ plato bodo pasalo am3 pu ji in to je vse kar pomeni. razlika v ceni pa je velika v prid amd ja tud več kot cela nova plata am3...
Moje:
V AM2+ plate bo pasalo samo NEKAJ PRVIH AM3 CPUjev. Je to tako težko razumeti ali namerno pišeš neumnosti?
Tvoje:
od kot take neumnosti enim ??
vsi am3 procesorji bodo pasali noter....
Moje:
Pa dedek mraz tudi obsataja ane?
Na AM2+ plate bodo pasali LE TISTI AM3 proci, ki bodo podpirali tako DDR3 kot tudi DDR2. Taki pa bodo le v prvi seriji AM3 procesorjev.
Upam, da ti bo tale slikica malo razjasnila pogled klik
Moje:
Res ne vem, a je tako težko dojeti??? Vsi AM3 proci iz PRVIH SERIJ bodo imeli DDR2/DDR3 podporo. Nato pa le še DDR3 in ti NE BODO delali na AM2+ platah.
Če si že tako zagret funboy, bi se lahko vsaj malo izobrazil o zadevi, ki jo tako propagiraš...
Pa vsem se oproščam za bluzenje mimo teme
P.S. Če se kaj motim, naj me kdo popravi. Samo ta nekdo naj bo oseba z možgani in ne X45
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
No sedaj pa čakam, da mi pokažeš, kje trdim, da sedanji AM3 proci ne podpirajo DDR2. Bo šlo?
Pšenični ::
Ne bi zagovarjal nikogar, vendar dejstvo je, da v sedanji krizi, ki nas je zajela gledajo ljudje na vsak evro. Tako mislim, da ima AMD tukaj veliko prednost. Intel je uspeval v času, ko pri kupovanju komponent skoraj nismo gledali na denar. Brezpredmetno je sedaj se na forumu v nedogled pregovarjati, kdo ima prav. Kdo ima prav bo pokazal trg, ki pa se že obrača v nižji segment. Amd bo sedaj izdal še AM3 procesorje, ki bodo poceni in za ta denar dobi povprečni uporabnik dost soliden proc.
kmxkmx ::
Offtopic: Jaz sem mislil nabavit enega Phenoma, ampak so se mi čist zagabili zaradi tega X45 :P
Edit:
Pa to plato sem vam kazal včeraja na geizhalsu geizhals
Edit:
Še saphirjeva AM3 plošča:
Pa to plato sem vam kazal včeraja na geizhalsu geizhals
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmxkmx ()
"Offtopic: Jaz sem mislil nabavit enega Phenoma, ampak so se mi čist zagabili zaradi tega X45 :P"
Na koncu v trgovini zmeraj prevlada razmerje cena zmogljovost, saj navsezadnje vsak zasluži svoj denar mar ne.
Na koncu v trgovini zmeraj prevlada razmerje cena zmogljovost, saj navsezadnje vsak zasluži svoj denar mar ne.
SleepLess ::
Ker si že precej časa kupujem novi procesor pa plato, sem se končno odločil za nakup. Verjetno si bom umislil AMD Phenom II X4 810 ali pa X3 X3 720 BE, ki ima sicer eno jedro manj, ampak deluje na višji frekvenci. Kaj se vam zdi da je bolj uporabno za običajne pa srednje zahtevne aplikcije (nobena ne izkorisca quad core-a) + 720 Be je precej cenejši. Je mogoče že kdo našel kakšne teste?
Za plato pa še nisem čisto prepričan, veliko je blo govora da Gigabyte niso preveč kvalitetne, pa me tudi zanima če se splača počakati na Asusa ali ni neke razlike?
Za plato pa še nisem čisto prepričan, veliko je blo govora da Gigabyte niso preveč kvalitetne, pa me tudi zanima če se splača počakati na Asusa ali ni neke razlike?
PrimozR ::
Lahko potrdim, da ni rekel da trenutni AM3 proci nimajo DDR2 kontrolerja, temveč je to rekel za prihodnost.
EDIT: v večini primerov so se X3 izkazali za zgrešeno idejo, saj si dvojedrniki hitrejši, v multithreaded aplikacijah pa je razlika v ceni premajhna, da ne bi vzelk X4 proca.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
dzinks63 ::
Lahko bi bilo jasno, da I7 ni predviden za mase, ampak le za specifične namene, kjer se izkaže odlično in je cena v drugem planu. Za navadne smrtnike, pa ima Intel itak dovolj robe, da pokrije vse potrebe. Amd je pa moral nekaj storiti, phenom 1 je bil brca v temo, ni nudil tistega kar se je od njega pričakovalo, sedaj z phenomom II in vsemi njegovimi derivati, pa bodo postali konkurečni in dostojen tekmec Intelu, vsaj za nekaj časa.
"Lahko bi bilo jasno, da I7 ni predviden za mase, ampak le za specifične namene, kjer se izkaže odlično in je cena v drugem planu"
Poanta je "se ne prodja dobro". Torej če je cena v drugem planu in je namenjen za specifične namene, kaj ti pomaga če se izkaže odlično, če ti ostane na prodajni polici. Na prodajni polici torej raztura. Heh, heh,
Poanta je "se ne prodja dobro". Torej če je cena v drugem planu in je namenjen za specifične namene, kaj ti pomaga če se izkaže odlično, če ti ostane na prodajni polici. Na prodajni polici torej raztura. Heh, heh,
Nove plate bodo verjetno enkrat po 9. februarju.
"Offtopic: Jaz sem mislil nabavit enega Phenoma, ampak so se mi čist zagabili zaradi tega X45 :P"
ja normalno je tako... čeprav eno kupujejo tud po drugih vzvodih
AM3 phenomi v naši bližini, cene uzodne...:
http://geizhals.at/eu/?cat=cpuamdam3
Zgodovina sprememb…
ASUS je na svoji strani objavil detajle in specifikacije novih AM3 plošč z ddr3 http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&...
http://www.fudzilla.com/index.php?optio... amd bo izdal v q3 biznis x3 Phenom II procesor.
M-XXXX ::
and is in fact nothing more than a regular Deneb based Phenom renamed to sound more like a business thing.
lol
http://www.fudzilla.com/index.php?optio... tista MSi nova plošča am3 (790fx/750) bi naj bila najvarčnejša med vsemi am3 ker ima enake specifikacije kot tale: http://www.fudzilla.com/index.php?optio... Če bo stala okrog 140-150e jo takoj kupim