» »

Siol in klicni dostop

Siol in klicni dostop

strelajasna ::

Zdravo.
Imam eno vprašanje oz. težavo. Nona v sosednji hiši bi se rada nekako povezala na internet (ker pomaga v nekem društvu in bi rabila predvsem mail). Prosila me je, če ji lahko zrihtam internetno povezavo, vendar ne potrebuje neke s svetlobno hitrostjo, ampak le tako, da bi prebrala in pošiljala maile, pa mogoče kdaj pa kdaj prebrala novice. Najbolj primeren se mi je zdel klicni dostop (dobra stara Volja oz. TušTelekom:)).

Sedaj pa se pojavi problem. Nona je že naročena na Siol TV in telefonijo, torej ima Telekomov modem. Zanima me, na kakšen način naj do njenega računalnika povežem telefonsko povezavo, da bo lahko do interneta dostopala preko TušTelekom-a. Njen modem je ISKRATEL SINOPE 568+ (tak bel, pokončen, šminkerski:D). Mi lahko kdo pomaga oz. pove, kako naj to speljem. Na Siolu (gor sem klical v četrtek) ne pomagajo-ha, želijo si zaslužiti še malo. MAFIJA!!:)

Hvala za pomoč in lep dan (večer) še naprej.

BlueRunner ::

Glede na to, da tvoja nona že ima internetno telefonijo, lahko na klicni dostop kar pozabiš. Modem ti preko tega "telefona" ne bo deloval.

Najenostavneje in najhitreje bo, če kar na Telekomovih spletnih straneh naročiš spremembo iz svojega paketa v Trio, ki vključuje tudi dostop do interneta. Za hitrost pa si pač izbereš najmanjšo in najcenejšo.

bluefish ::

To bo res še najlažja rešitev.
Ena alternativa pa je, da uporabi mobitel in se preko njega poveže z netom.

Spajky ::

Se mi zdi, da ima naprava priključek na dva analogna telefona; na enega ima že priključen telefon, na drugega pa opali modem iz druge roke za par evrov, pa naj se priključuje na net ponudnike. Mislim, da bi šlo!

Varjanta pa je tudi, da s prenosnikom z wifi pogledaš, če je kje "kako odklenjeno omrežje za si sposodit" iNet link :D pa se pol nabavi kaki Usb WLAN ključek za "lopovLuke" :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spajky ()

BlueRunner ::

Še 14.400 faks ima težave (večinoma ne dela) na internetnih telefonih, tako da bi tudi modem deloval na 9.600 - 12.000 baudov. Če bi sploh deloval. Tudi to ne vem, zakaj bi predlagal, da naj si "sposoja" pri sosedih. Eno je tehnično gledano neumnost, drugo pa je moralno sporno - nona bi verjetno imela kaj za pripomniti o takšnem vnuku.

Mobilni telefon je v odsotnosti WiMax edina realna alternativa Trio paketu. Vse ostale variante so tehnično, moralno ali pa stroškovno slabe.

Edin zanesljiv način, da bi lahko dejansko uporabljal klicni dostop je vrnitev "klasične" telefonske linije, kar pa za seboj prinese tudi mesečno naročnino. Ta pa mislim, da je višja od prehoda iz Duo Fon na Trio... Seveda pa lahko prideš skozi še ceneje in odideš k enemu izmed alternativnih ponudnikov, ki vsi ponujajo trojček internet + telefon + TV.

tilenn ::

Če ima nona samo IP telefonijo, potem klasična modemska linija ne bo šla čez (oziroma pri zelo nizkih hitrostih, veliko počasneje kot navaden klicni dostop). Če pa ima še vedno tudi klasično linijo, go for it.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tilenn ()

fosil ::

Vprašanje je ali se sploh splača dial-up dostop.
Kot prvo moraš vedet da je klic na to volja številko za zastonj internet precej dražji od klicev na običajne številke.
Tako da če recimo vsak dan pogledaš mail, pa še mal pobrskaš po netu je je to hiter pol ure ali ura in v enem mescu boš tako po moje več plačal kot če vzameš adsl. Še posebej zato ker tako že ima iptv in telefon in mislim da potem paket trio ni toliko dražji.
Če pa upoštevaš, da se recimo še kdaj pozabiš disconnectat po koncu uporabe (pozabljiva nona :) ali pa recimo dobiš še kakšen dialer virus potem pa sploh.
Tako je!

Matheeew ::

+1

Tudi lepše je brskati, če veš da nisi omejen s časom ali prenosom podatkov. Pa še hitrost je cca. 10x višja.

EDIT:typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matheeew ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

avtomatsko vrnjen email

Oddelek: Pomoč in nasveti
52180 (1975) Spajky
»

Bodite pazljivi s tuŠtelekomom da se ne opečete kot mi (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
506253 (4228) JJM
»

AMIS TV vs. SIOL TV

Oddelek: Omrežja in internet
115447 (4457) xardas222
»

T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.Paket

Oddelek: Omrežja in internet
192791 (2448) jerriho
»

Občutna podražitev klicnega dostopa do interneta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
526546 (6546) darkolord

Več podobnih tem