Forum » Mobilne tehnologije » Poseben BT modul.
Poseben BT modul.
faganel ::
Pozdravljeni,
Sem nov in odkrito rečeno nimam pojma o elektroniki, zato se obračam na vas mojstre za mnenje na moje vprašanje.
Potreboval bi samostojno napravo (torej na baterije ali nekakšen skomulator), ki bi vsebovala nek disk ali pa "slot" za memory cards in bi imela vgrajen Bluetooth modul.
Zadeva bi morala non-stop oddajat na naprave (GSM-e, dlančnike...) v okolici nek .jpg ali flash ali kakšen drug medijski file.
Koliko je za*****o narediti takšno zadevo? Ali ve kdo za proizvajalca takšnih naprav?
No, laično sem si zamislil:
- imam nek USB BT modul
- nek flash pomnilnik
- akomulator (baterijo) iz dobre stare 6310i akli pa nosilec za AAA baterije
-... potrebival pa bi nek programiran procesor, ki bi delal zanko in non-stop pošiljal sporočila
... a sem si zelo (pre)enostavno to zamislil?
Hvala za vsak nasvet,
M
Sem nov in odkrito rečeno nimam pojma o elektroniki, zato se obračam na vas mojstre za mnenje na moje vprašanje.
Potreboval bi samostojno napravo (torej na baterije ali nekakšen skomulator), ki bi vsebovala nek disk ali pa "slot" za memory cards in bi imela vgrajen Bluetooth modul.
Zadeva bi morala non-stop oddajat na naprave (GSM-e, dlančnike...) v okolici nek .jpg ali flash ali kakšen drug medijski file.
Koliko je za*****o narediti takšno zadevo? Ali ve kdo za proizvajalca takšnih naprav?
No, laično sem si zamislil:
- imam nek USB BT modul
- nek flash pomnilnik
- akomulator (baterijo) iz dobre stare 6310i akli pa nosilec za AAA baterije
-... potrebival pa bi nek programiran procesor, ki bi delal zanko in non-stop pošiljal sporočila
... a sem si zelo (pre)enostavno to zamislil?
Hvala za vsak nasvet,
M
tempoFlow ::
Malce si res poenostavil.
Najbolje bi se obneslo, če bi za takšno zadevo uporabil single-board PC (PC - vse na eni plati) na primer nekaj takšnega: http://www.tipteh.si/industrijski_racun...
Potem pa na to dati gor Linux ali pa XP-je, pa napisati program za pošiljanje slike preko USB BT modula.
Flash pomnilnik bi ti prišel prav za namestitev sistema (potrebuješ vsaj 512M), akumulator za telefon pa je po mojem za računalnik prešibek.
Najbolje bi se obneslo, če bi za takšno zadevo uporabil single-board PC (PC - vse na eni plati) na primer nekaj takšnega: http://www.tipteh.si/industrijski_racun...
Potem pa na to dati gor Linux ali pa XP-je, pa napisati program za pošiljanje slike preko USB BT modula.
Flash pomnilnik bi ti prišel prav za namestitev sistema (potrebuješ vsaj 512M), akumulator za telefon pa je po mojem za računalnik prešibek.
_Dejan_ ::
Tako kot je napisal tempoFlow bi bila najbolj enostavna rešitev vendar ne vem če ti pride v poštev... More biti naprava mobilna? Če ne rabi biti je ta Single board PC najboljša rešitev(Če se boš odločil za to varianto imam jaz nekaj ugodnega za prodati). Koliko imaš pojma o programiranju recimo win applikacij? Koliko si sploh pripravljen odšteti za tako napravo?
Če rabiš mobilno varianto bi mogoče bila opcija kakšen Simbian ali Windows mobile telefon in si lepo spišeš aplikacijo ki bi ti to omogočala(Tukaj ti ne morem nič pomagati)...
Če rabiš mobilno varianto bi mogoče bila opcija kakšen Simbian ali Windows mobile telefon in si lepo spišeš aplikacijo ki bi ti to omogočala(Tukaj ti ne morem nič pomagati)...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Hmm, če bi se jaz na to spoznal...???
Glede kakšne baterije AAA ali akomulatorja sem si predstavljal, ker imam v mislih zadevo kot v bistvu kakšen GSM, ki sploh ne bi imel več funkcije GSM-a ampak bi z neko aplikacijo vseskozi (24/7) pošiljal neko sporočilo (lahko slikico) na BT naprave (GSM-e, dlančnike...) v nekem rangu (dejansko niti ne vem kakšen klas BT je v GSM-jih... verjetno 2).
Zato pa bi verjetno bilo bolje iskati tudi kakšnega "maherja" za kakšne embed OS sisteme ala symbian, da bi se obstoječ GSM aparat preprogramiralo (pa tudi, če se na nivoju GSM-a uniči)...
@Dejan: kakšnih dimenzij pa naj bi to bilo? Malce opiši tvojo zadevo... tudi finančno.
LP
M
Glede kakšne baterije AAA ali akomulatorja sem si predstavljal, ker imam v mislih zadevo kot v bistvu kakšen GSM, ki sploh ne bi imel več funkcije GSM-a ampak bi z neko aplikacijo vseskozi (24/7) pošiljal neko sporočilo (lahko slikico) na BT naprave (GSM-e, dlančnike...) v nekem rangu (dejansko niti ne vem kakšen klas BT je v GSM-jih... verjetno 2).
Zato pa bi verjetno bilo bolje iskati tudi kakšnega "maherja" za kakšne embed OS sisteme ala symbian, da bi se obstoječ GSM aparat preprogramiralo (pa tudi, če se na nivoju GSM-a uniči)...
@Dejan: kakšnih dimenzij pa naj bi to bilo? Malce opiši tvojo zadevo... tudi finančno.
LP
M
Zgodovina sprememb…
- spremenil: faganel ()
Osnovna plošča je dimenzij 14x14cm.
Ima integriran procesor VIA C7 1,5GHz in priložim 1GB 533Mhz SO DIMM DDR2 rama cena tega je 200€. Kar potrebuješ je samo še en disk in napajalnik(80W-120W je dovolj). Kar se tiče velikosti bi bila potem cca. 14x14x(višina diska in napajalnika ki ju lahko daš pod osnovno ploščo)... Kar se tiče win aplikacije mislim da nebi smel biti tako velik problem... Bom malo pogledal kaj lahko in kaj znam narediti...
Kar se tiče variante z mobitelom in recimo simbian aplikacije pričakuj da se zastonj verjetno ne bo nihče javil da bi to napisal lahko pa se motim...
Ima integriran procesor VIA C7 1,5GHz in priložim 1GB 533Mhz SO DIMM DDR2 rama cena tega je 200€. Kar potrebuješ je samo še en disk in napajalnik(80W-120W je dovolj). Kar se tiče velikosti bi bila potem cca. 14x14x(višina diska in napajalnika ki ju lahko daš pod osnovno ploščo)... Kar se tiče win aplikacije mislim da nebi smel biti tako velik problem... Bom malo pogledal kaj lahko in kaj znam narediti...
Kar se tiče variante z mobitelom in recimo simbian aplikacije pričakuj da se zastonj verjetno ne bo nihče javil da bi to napisal lahko pa se motim...
Ja, 14x14x"pač še neki" bi šlo... 200€ bi skoraj šlo, ker imam en disk (80GB čeprav je 1000x preveč) in en napajalnik doma. Seveda bi to šlo le za neko testiranje... še vedno se nagibam k neki mobilni, "stand alone" rešitvi, ki jo vidim v predelavi nekega telefona... katere pa vsekakor ne pričakujem zastonj (seveda se dan danes vse plača).
Dejan, a mi zaupaš kakšen mail... če bi se odločil v prvi fazi za tvojo rešitev...
M
Dejan, a mi zaupaš kakšen mail... če bi se odločil v prvi fazi za tvojo rešitev...
M
ja višina bi bila odvisna od samega napajalnika in diska oz. njune postavitve... Čez vikend bom poizkusil narediti eno win applikacijo za komunikacijo preko BT... Kar se tiče datoteke ki bijo poslal je pač odvisno tudi kaj lahko sploh pošiljaš preko BT oz. kaj lahko sama naprava sprejme...
Več detailov o moji rešitvi dobiš na ZS...
Več detailov o moji rešitvi dobiš na ZS...
ender ::
Ker ne rabiš ravno velike procesorske moči, si poglej Alix plošče - porabljajo le nekaj W moči, pa tudi cene so precej ugodne (jih pa moraš naročiti iz tujine). Namesto diska uporabiš CompactFlash kartico (za katero imajo režo na sami plošči).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus p535 - vaša mnenjaOddelek: Kaj kupiti | 4192 (2388) | sixtoo |
» | Prodaja pametnih telefonov dosegla najnižjo rast doslej (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 9132 (7213) | sith |
» | nakup dlančnika/gsm/gpsOddelek: Mobilne tehnologije | 1844 (1649) | bluesman |
» | DlančnikOddelek: Kaj kupiti | 2540 (2022) | pingec |
» | Kateri BLUETOOTH usb adapterOddelek: Mobilne tehnologije | 1301 (1221) | |C-erd-o| |