» »

nx7300 ne zazna diska

nx7300 ne zazna diska

king22 ::

Pozdravljeni!

Imam HP compaq nx7300 in je disk zanič Hitachi. Sedaj sem nabavil seagate disk in ko zaženem ga ne zazna. Ko dam cd od xp-jev mi napiše da ne najde diska. V biosu sem tudi že vse živo probal. Tudi update biosa sem naredil iz F.0A v F.0C pa nič. Diska sta iste velikosti samo drug proizvajalec je.
Seagat disk sem probal na drugi mašini in dela brez težav.

Mogoče HP ne zaznava seagat diskov.
Obstaja kakšna rešitev, da zaženem zadevo?

padlex ::

PROBAJ DISK PRIKLJUČITI NA DRUG PODATKOVNI KABELJ, VKLOPI PC DAJ ROKO NA DISK IN ČE V NJEM NE ČUTIŠ PREMIKANJA GA PROBAJ PRIKLJUČITI NA DRUG NAPAJALNI KABELJ.

Ice-Heki ::

V tem prenosniku težko priključiš disk na drug podatkovni kabel, ker je spodaj narejeno tako, da ga "zatakneš" (položiš v odprtino in potisneš levo) in ne moreš prav veliko izbirat.

Upoštevaj padlex-ov predlog - priključi ta disk v kakšen drug računalnik in ga tam stestiraj.

Sam imam v tem prenosniku WD disk, ker je bil prejšnji (tisti ki je noter po defaultu) premajhen, tako da ne vidim razloga, zakaj ne bi v tem prenosniku delali diski drugih proizvajalcev?

solatko ::

Poizkusi dat v DVD plošček od HP-ja, ki obnovi gonilnike, to imaš posneto na starem disku, obnovitev sistema ali nekaj takega. Če lahko zbudiš stari disk, naredi clon copy z original orodjem proizvajalca diskov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Šumenje v grafični kartici/napajalniku...

Oddelek: Pomoč in nasveti
231438 (1113) opeter
»

težava Disk! :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
141031 (711) hojnikb
»

Win 7 se ne zažene po priklopu drugega diska

Oddelek: Operacijski sistemi
151739 (1635) Icematxyz
»

ne najde OS