Forum » Operacijski sistemi » Linux za laptopa
Linux za laptopa
echoman ::
Lep pozdrav!
Zanima me, kater linux se mi najbolje splača naložiti zraven Windows XP na moj laptop FSC ESPRIMO M. V5535.
Hvala za odgovore!
Zanima me, kater linux se mi najbolje splača naložiti zraven Windows XP na moj laptop FSC ESPRIMO M. V5535.
Hvala za odgovore!
Pyr0Beast ::
Proizkusi Xubuntu ali pa Ubuntu sam, kar ti pase. Drugace pa je se najboljsa varianta USB-linux na USB kljucku :)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
nevem, ker mandrivo sem že probal pa ne dela ampak ok, bom probal Xubuntu, ker nevem, če mi bo Ubuntu delal. Kaj pa kakšen FeriX 3.0.6, ki je samo predelava Kubuntu-ja?
zee ::
Predlagam ti Ubuntu, ceprav mislim, da bos imel obilico tezav zaradi SiS-ove graficne kartice.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
kaj pol bolj, da vzamem? Xubuntu, Ubuntu, FeriX
Mandrivo sm že sprobal pa rab full časa, da se naloži, zato je ne bom gor tišal ;) še to, da vprašam - a ma kdo od teh, ki smo jih naštel Javo, pa wireless?
Mandrivo sm že sprobal pa rab full časa, da se naloži, zato je ne bom gor tišal ;) še to, da vprašam - a ma kdo od teh, ki smo jih naštel Javo, pa wireless?
Djuro ::
Priporočam openSuse. Zadeve kot je hibernacija in standby so bistveno bolje popedenane.
Aja, java in wifi delata po defaultu.
Aja, java in wifi delata po defaultu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Djuro ()
kaj pa vem preveč je nekega buma zraven jest bi linux potreboval glede neta, mal igrc mal jave (runescape) pol pa včasih kkšn dokument in pa gimp - seveda bi si zraven naložil še kompozerja za kodiranje tko, da bom raje ubuntu vzel, ker mam že zloadanga
tempoFlow ::
Jaz sem probal Suse-ja, pa mi ga nekako ni uspelo poštimat - že sama grafika mi je delala probleme (resolucije mi nikakor ni uspelo naštimati na wide). Potem pa sem dal gor Ubuntu.
Poskusiš lahko z Wubi-jem, ki se inštalira kot dual-boot, le da ti ne naredi svoje particije, ampak se naloži kot datoteka. V primeru, da ga nočeš več, je deinštalacija bistveno lažja kot pri navadnem dual boot-u.
Poskusiš lahko z Wubi-jem, ki se inštalira kot dual-boot, le da ti ne naredi svoje particije, ampak se naloži kot datoteka. V primeru, da ga nočeš več, je deinštalacija bistveno lažja kot pri navadnem dual boot-u.
nekdo mi je priporočil mandrivo - powerpack, ker mu zvok ni delal pa ni mel lih najboljše izkušnje z wirelessom. Tko, da bom jest kar raje vzel Mandriva Powerpack, ker je sprobal pa mu dela ;)
ABX ::
Najmanj težav boš imel z Ubuntu. Edini problem je da tudi Ubuntu postaja počasen, ne tako katastrofalno kot Vista, ampak XP-ji so hitrejši. Sicer Linux ti omogoča vse možne kustumizacije, vendar dvomim da se ti da zapravit življenje za računalnikom.
Ta počasnost pa vpliva na porabo baterije.
Ta počasnost pa vpliva na porabo baterije.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Imam Asus EEE 1000h netbook. Uporabljam dual boot Ubuntu - XP. XP-ji so hitrejši pri uporabi web aplikacji in baterija zdrži več časa. Predvsem ker imam dobro nastavljeno sekvenco sleep in hibernate.
Ubutnu sem močno spremenil, zamenjal kernel in odstranil nekaj kiča, vendar web ne dela isto hitro kot na XP-jih. Sicer številk nimam pri roki, ampak ker 80% časa koristim tipkovnico, je interface delay z web aplikacijam v Ubutnu občutna. Sicer za to so krive Java aplikacije, ampak v končni fazi to je feeling ki ga dobim v Ubuntu.
Ne me napačno razumet, obožujem Ubuntu, vendar ni še na nivoju XP-ja kar se tiče odzivnosti. Ga pa redno uporabljam zaradi varnosti.
Ubutnu sem močno spremenil, zamenjal kernel in odstranil nekaj kiča, vendar web ne dela isto hitro kot na XP-jih. Sicer številk nimam pri roki, ampak ker 80% časa koristim tipkovnico, je interface delay z web aplikacijam v Ubutnu občutna. Sicer za to so krive Java aplikacije, ampak v končni fazi to je feeling ki ga dobim v Ubuntu.
Ne me napačno razumet, obožujem Ubuntu, vendar ni še na nivoju XP-ja kar se tiče odzivnosti. Ga pa redno uporabljam zaradi varnosti.
A še nekaj, uporabljam NoScript, Adblock plus in Flashblock, v Ubuntu in XP. Tako da web uporabljam v najbolj "čisti" obliki.
Nah, Ubuntu ni cist za prenostnike. Sem opazil, da vsakih 10 minut prizge disk, da zapise nekaj bajtov podatkov gor, medtem, ko XP lavfa BP brez priziganja le tega.
Out of the box ni, imaš pa zato google in "enable laptop mode"
http://www.google.co.uk/search?source=i...
http://www.google.co.uk/search?source=i...
Djuro ::
No, meni na dveh različnih prenosnikih Ubuntu ne najde mreže po tem, ko ga zbudim iz standby ali hibernacije. Je treba ročno restartat networking. Govorim za verzijo 8.10.
Ne vem, meni še vedno najbolj sede opensuse. Tudi vizualno se mi zdi zelo popeglan.
Ne vem, meni še vedno najbolj sede opensuse. Tudi vizualno se mi zdi zelo popeglan.
Kewl, thanks za info :)
Se vedno pa w-less mrezna ni delala, kaj sele zvok :O
Se vedno pa w-less mrezna ni delala, kaj sele zvok :O
kaj pa mogoče, če ima ubuntu dodaj/odstrani programe pa poiščeš wireless? :D torej naj grem na ubuntu?
poprava: sm dal noter cd pa ne dela noben wireless, razen če dam drajver za windows ;) pa še zaslon mam 15.4" pa je full velik v ubuntuju ;) kako to popravt? :D
poprava: sm dal noter cd pa ne dela noben wireless, razen če dam drajver za windows ;) pa še zaslon mam 15.4" pa je full velik v ubuntuju ;) kako to popravt? :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: echoman ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri OS uporabljate (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 22091 (15091) | Apache90 |
» | Izšla Mandriva Linux 2010 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9982 (7754) | 5er--> |
» | Kateri OS uporabljate in zakaj ? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7220 (5134) | opeter |
» | Uradno izšel Ubuntu 5.10 - Breezy Badger (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7651 (5988) | 64202 |