» »

Kako nastaviti geslo zarouter

Kako nastaviti geslo zarouter

eps1947 ::

Imam že dalj časa router SMC WBR14T-G in bi želel zakleniti dostop.
Večkrat grem pogledati na osveži Wireless ponudnike, pa vidim da sem samo jaz nezaščiten. Prosim za pomoč.
Lepa hvala
Ernest

KoMar- ::

Zraven routerja si dobil ali tiskano knjižico z navodili ali pa CD s PDFjem z navodili. Tega nisi dobil zato, da vržeš stran ali založiš, temveč zato, da si prebereš ob namestitvi in kasneje ponovno odpreš, če naletiš na kakšen problem, ki ga sam ne znaš rešit.

Shark-357 ::

Verjetno bi si rad nastavil ključ za Wi/fi, da se nebi mogel vsak povezati brez ključa?
Na hitro:

To storiš tako da vpišeš ip od routerja v tvoj web browser (IP naslov od routerja ponavadi zveš takole. start/run/cmd/ipconfig in pod "Default gateway" je nek ip.. v mojem primeru je to 192.168.1.1--> pri tebi je lahko drugačen).
Ko vpišeš IP bo router zahteval geslo (če si ga pozabil lahko router resetiraš na tovarniške nastavitve katere povrnejo tovarniško geslo (admin ali pa lahko da sploh ni gesla)).
Ko si enkrat logiran v router poiščeš v Wireless settings zavihek Security ---> tu si nastaviš recimo WEP enkripcijo (vpisati moraš poljubni ključ, recimo 1234567890)---> Router bo zahteval od tvojega notesnika ob povezavi na WI/FI omrežje deset mestni ključ, brez katerega se ne bo mogče povezati v WI/FI...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Router Security

Oddelek: Pomoč in nasveti
369008 (8414) Route66
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11952174 (23924) simone
»