Forum » Loža » Mikrovalovka + kovine
Mikrovalovka + kovine
cekr ::
Nekaj me zanima v zvezi s kovinami v mikrovalovni pečici.
Naj bi bilo pravilo, da kovine ne spadajo tja notri. Vendar se mi poraja vprašanje, le kaj potem proizvajalci prilagajo razne kovinske pladnje, nosilce, rešetke, ražnje...
Recimo Al-pladenj(Crisp), ki omogoča zapeko tudi od spodaj
ali pa pladenj iz čisto navadnega pleha.
Zanima me vpliv mikrovalov na kovine, da se segrejejo, in predvsem, da se zadeva ne začne iskrit. Poznamo primer iskrenja pri keramiki z raznimi kovinskimi olepšavami.
No, vsa ta vprašanja se mi porajajo ob tem, da bi rabil nov Crisp krožnik, ki pa je v originalu zelo drag. Bi pa rad poskusil kar s kakšnim drugim iz trgovine, ki je mnogo mnogo cenejši. Ne bi pa rad pri poskusu skuril aparat.
Naj bi bilo pravilo, da kovine ne spadajo tja notri. Vendar se mi poraja vprašanje, le kaj potem proizvajalci prilagajo razne kovinske pladnje, nosilce, rešetke, ražnje...
Recimo Al-pladenj(Crisp), ki omogoča zapeko tudi od spodaj
ali pa pladenj iz čisto navadnega pleha.
Zanima me vpliv mikrovalov na kovine, da se segrejejo, in predvsem, da se zadeva ne začne iskrit. Poznamo primer iskrenja pri keramiki z raznimi kovinskimi olepšavami.
No, vsa ta vprašanja se mi porajajo ob tem, da bi rabil nov Crisp krožnik, ki pa je v originalu zelo drag. Bi pa rad poskusil kar s kakšnim drugim iz trgovine, ki je mnogo mnogo cenejši. Ne bi pa rad pri poskusu skuril aparat.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
ToniT ::
Kovina je prevodnik, zato se v mikrovalovki segreje - zato tudi crisp krožnik. Do iskrenja pride, če se kovina dotika ohišja pečice. Na keramiki pride do iskrenja zaradi finih kovinskih okraskov, ki v mikrovalovki začnejo oksidirati oz. se naelektrijo in ker nimajo ravne površine, preskakujejo iskre med posameznimi "deli" premaza. ZAto se tudi iskri aluminijasta folija, ki je zmeraj nagubana. Po moje lahko vzameš katerikoli kovinski kroožnik, ki mora biti čimbolj enostavne oblike.
cekr ::
Sem poskusil s plehnatim pladnjem pa niti približnotako ne pogreje kot original. Deluje pa brez problemov. Bom popoldne še poskusil s kakšnim drugim.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
AngelOfDeath ::
Kovinske rešetke ki so priložene, so praviloma namenjene žaru (grill mode).
Po navodilih sledeč se v nekaterih primerih uporabljajo tudi za uporabo, kjer so mikrovalovi. Pa tudi krožnik je v moji kovinski.
edit: Slovnica
Pyr0Beast ::
Trdo kuhan jajc v mikrovalovki je prav lepo letel po stanovanju [:D]
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pyr0Beast ::
Ne vec [:D]
Some nanoparticles are more equal than others
c0dehunter ::
Hahah tole sm se pa pošteno nasmejal
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero pečico kupiti?Oddelek: Loža | 12457 (4990) | Mare2 |
» | Whirlpool mikrovalovkaOddelek: Loža | 2231 (2024) | mojsterleo |
» | Mikrovalovka ne greje (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 18144 (15033) | Jst |
» | Ve kdo kaj o mikrovalovnih pečicah?Oddelek: Loža | 6120 (4134) | mojsterleo |
» | Škodljivost mikrovalovne pečice.Oddelek: Problemi človeštva | 12217 (11248) | Pyr0Beast |