» »

Kje dobiti pošten interni USB kabel in/ali interni USB HUB ?

Kje dobiti pošten interni USB kabel in/ali interni USB HUB ?

Brane2 ::

Vedno se spopadam s pomanjkanjem USB štekerejv na kišti.

Na plati je kar nekaj USBjev, a na žalost je večina internih.

Dobil sem pri sosedu DIgitusove USB kartice in interni HUB, ki ga priviješ na mesto flopija in ima 4 USB štekerje, a ta stvar ne dela dobro.

Full mam problemov z njo, ne glede na to, kaj prištekam gor ( počasni prenosi, prekinitve, slabo zaznavanje priklopljene periferije gor itd).

Od Digitusa ima še nekaj drobnarij, a so vse v crap razredu, tako da iščem druge rešitve, ki jih pa ne najdem.

Še najraje bi videl USB kable za na plato, tako v sprednji ( da jih privijem npr namesto flopija ) ali pa zadnji ( dva ali še raje več štekerjev na slotu za kartice na zadnji strani ).
Lahko pa tudi HUB- razdelilec, če je v neki pametni kakovosti...

Ma kdo kak pameten predlog ?

Sem že vse preiskal, pa nič pamentega našel.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Nekaj v tem stilu sem mislil:

USB interni kabel v rikverc verziji

Liker ::

Lahko posenkam tole kar se vidi na sliki, ce ti pride prav.
Vse prakticno "out-of-the-box condition".
Kontakt ZS recimo.

LP,
B'

krneki0001 ::

Jst sm si kupu externi usb hub z podporo za usb 2.0. Ima 8 priključkov in je potrebno še dodatno napajanje, deluje pa odlično. Dal sem pa okol 50 evrov zanj, je pa od firme akasa. Kupljen pa v avstriji v eni štacuni za katero ne vem točnega imena.

Ti dodatni notranji ponavadi nimajo svojega napajanja in so omejeni na okol 60mb prenosa, čeprav po klasifikacijah in specifikacijah vsi pišejo do 480mb, ampak pomemben je tisti "do", ki ponavadi pomeni, da tega nikoli ne boš dosegel in videl.

Zgodovina sprememb…

Lahko posenkam tole kar se vidi na sliki, ce ti pride prav.
B'

Kul.
Ampak rad bi našel generično rešitev, če se da.
Ne morem tebe morit vsakič, ko to rabim.
Te ugnjavim, če ne najdem druge, stalne rešitve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

YaN-cH ::

God damn. TOČNO to iščem.

Je kaka varianta da mi to pošlješ po pošti, tko ene 5 kosov ?

Čaki mal. Premislu sem si.

V bistvu je Aerocool PowePanel točno to, kar iščem. Stvar je majka za povezljvost. Manjka ji samo še telepatski link in prikluček za polnjenje Star Trekovih fazerjev... :))

Vidim, da ga ponujaš tudii preko malih oglasov, nikjer pa ne vidim cene. Tudi v ceniku cool-pc ga ni.

Geizhals pravi, da je samo ene 2x dražji od tistega osnovnega Silverstonea.

Kolk maš ceno in dobavljivost zanj.

Cool-pc nima omenjene robe, tako da sem moral poiskat nekaj drugega.

Nešel sem tole: MULTI FRONTPANEL

YaN-cH ::

Brane2 jaz nimam nobene veze z njimi. Sem pa dal njihov link ker edino njih poznam da prodajajo dosti take šminke za PC-je. Tako da, za več informacij moreš kar njih kontaktirat. Če pa kdo drug pozna kako drugo slo trgovino pa kar naj pove, ker cool-pc ni najbolj cenejša.

Sori, ostalo mi je v spominu, kot da imaš nekaj z njimi. Najbrž zato, ker si v preteklosti že navedel njihov naslov v zvezi z nečim podobnim.

Kakorkoli že, hvala za info.

Na žalost pa te robe v glavnem nimajo več. Ne vem zakaj.

Tale multi-frontpanel z zadnjega linka imajo kao vsi drugi, le da ni tako poceni in da mi na povpraševanje še nihče ni dal ponudbe...

AceD ::

Že kar nekaj časa iščem neko usb + card reader varianto pa sem najprej pomislil na kakšen zunanji hub, ampak se mi zdi tale notranja zadeva v bistvu priročnješa.
Na ebayu jih je kar veliko, večinoma no-name.

Imajo pa usb priključke in reže za kartice tudi enote za kontrolo ventilatorjev - hop na geizhals

Ja, sem vidu. Ampak sem upal, da je kaj pametnega "pod ritjo",d a mam lahko v pol ure zmnotirano.

V bistvu pa je to zanimiva tema. Plate imajo že dolgo časa šitload vmesnikov, vendar jih večina konča kot neizkoričeni konektorji na plati, ker ne pridejo ven.

Malo ohišij ima recimo 10 USB štekerjev, v glavnem dobiš par USBjev pa mogoče šteker za slušake spredaj in to je to.

Teli frontpaneli pa prinašajo PCju povsem novo raven uporabnosti, tako tisti, ki so samo podaljški štekerjev v plati kot tudi cardreaderji etc.

Če ima kdo linke na posrečene modele ali celo na strani domačih štacun, na dan z njimi.

Dokler ne najdem res kaj pametnega, se msilim zadovoljit s tem Digitusovim crapom, le da bom celotno plato z elektroniko izrezal, razrezal en večmeterski USB kabel in njegove kose speljal direkt med temi konektrji in konektorji na plati.

Za silo bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Sem uštimal.

Potegnil sem obstoječi interni 4 v 1 hub od "Digitusa", odlotal vse živo s plate dol, uničil 2 nekajmeterska zunanja USB kabla in 4 kose zalotal na plato DIgitusa, na drugi konec pa konektorčke za iglični konektor mamaplate.

Dela super.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD niža cene grafik višjega razreda (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
5917406 (15339) Senitel
»

Preizkus napajalnika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
373613 (3209) Brane2
»

En "dober" nakup

Oddelek: Kaj kupiti
301750 (895) Bela01
»

PCI USB 2.0 kartica z internimi konektorji