Forum » Kaj kupiti » Katero plato kupiti namesto ABIT BH6?
Katero plato kupiti namesto ABIT BH6?
Zax ::
Trenutno imam Abit BH6 celeron 667@1000 Mhz golden orb in 512 Mb RAMa. Glede na to, da zadevo že nekaj časa nadgrajujem sem se odločil da bi mogoče zamenjal oz. nadgradil računalnik. Ker sem se že pred tremi leti naučil da se pri matični plošči NE SME šparati me zanima ali se mi sploh izplača v tem trenutku nadgrajevati moj sistem za recimo en XP 1600 in katero matično ploščo mi priporočate. Nebi rad dodajal 70.000 SIT za 300 Mhz glede na to da mi zadeva 120% stabilno DELA. Torej na kratko: Katero MB kupiti, da dela OK in da bo imela recimo še nekaj časa možnosti menjave samo PROC oz. RAM-a? Nagibam se sicer k ABIT ker imam z mojo trenutno ODLIČNE izkušnja, ampak nekateri mi jo odsvetujejo. Ker tukaj že nekaj časa ni bilo testa kakšne matične plošče, o TOM`S HARDWARE pa ima vsak svoje mnenje se obračam na vse Vas, ki ste na tekočem z aktualno situacijo?
H V A L A
H V A L A
schurda ::
Jaz sem jo tudi imel. Špica. C300A@450. Tip, ki mi jo je prodal, mi jo je po enem letu spet kupil nazaj. Kupil sem Gigabyte 7VTX-E, a sem jo po 1 mesecu prodal. Sedaj imam KR7A-raid. Špica. D600@1035. Solid rock. 10k več, a mi ni žal. Ostani pri Abitu. Recimo KX7 je ta nova. (250MHz FSB, Vcore krepko čez 2 V) Tistih nekaj kSIT več se mi zdi, da je vredna. Edino Epox je še sprejemljiva.
Če rabiš več detajlov (praktične izkušnje), pej praši!
P. S. Niso vse samo testi, praši ledi, ki so te stvari provali.
Če rabiš več detajlov (praktične izkušnje), pej praši!
P. S. Niso vse samo testi, praši ledi, ki so te stvari provali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: schurda ()
VASkO ::
danes se za plato vec ne splaca dajat tako mastnih denarjev kot v casu BX plat in P2-3, to pa zato, ker danes gre vse tako hitro naprej, da bos ze cez pol leta videl, da tvoja super plata ni ve kompatibilna z najnovejsimi tehnologijami (RAM, grafika, procesorji...)
jaz se vedno uzivam na Epoxovi 8kta3+ (KT133A cipovje) in athlonu na 1.4ghz pa ne mislim menjat se kar lep cas, le grafiko tu pa tam, ce bo treba
glede na zgoraj receno, si kupi kar asus a7S333 (sis 745 cipset), ki stane okrog 25 jurjev pri nas, oziroma daj za plato do dobrih 30 jurjev, kaj vec je dobesedno predrago
jaz se vedno uzivam na Epoxovi 8kta3+ (KT133A cipovje) in athlonu na 1.4ghz pa ne mislim menjat se kar lep cas, le grafiko tu pa tam, ce bo treba
glede na zgoraj receno, si kupi kar asus a7S333 (sis 745 cipset), ki stane okrog 25 jurjev pri nas, oziroma daj za plato do dobrih 30 jurjev, kaj vec je dobesedno predrago
Zgodovina sprememb…
- spremenil: VASkO ()
Han ::
Če ne rabiš večje procesorske in grafične hitrosti, še malo počakaj. Prihajajo novi chipseti z USB 2.0 podporo ter novi, 0.13 mikronski Athloni...
J@GGER ::
no , jaz pa imam v enem racunalu še BH6, pa me zanima, kateri novi procesor še sprejme, pa če je treba tudi preko adapterja
Zax ::
Kolikor sem jaz mislil je to P3 1Ghz, v oglasu na slo-tech pa tip trdi da gre not tudi 1133 Mhz.
Vse bolj študiram, da glede na to da mi vse dela 120% in da tehnika tako hitro napreduje, da bom tole moje čudo kar zadržal, ker ne mislim dajati najmanj 70k SIT za nadgradnjo in pridobitve nekaj 100 Hz.
Vse bolj študiram, da glede na to da mi vse dela 120% in da tehnika tako hitro napreduje, da bom tole moje čudo kar zadržal, ker ne mislim dajati najmanj 70k SIT za nadgradnjo in pridobitve nekaj 100 Hz.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za Socket A (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 19365 (16488) | Wofk |
» | AGP ni mrtev :P (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4148 (2956) | TheJack |
» | Tako,odlocil sem se...zdaj pa rabim zadnje inf. in pomocOddelek: Kaj kupiti | 1964 (1191) | Fizikalko |
» | Plata + ram + procesorOddelek: Kaj kupiti | 1377 (1124) | Jux |
» | Navijanje procesorja AMD Barton +2600 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5527 (4275) | DjTonic |