Forum » Kaj kupiti » Procesor, Osnovna plosca in Graficna kartica
Procesor, Osnovna plosca in Graficna kartica
Quake ::
Ker sem se odlocil, da malce posodobim racunalnik, bi vas malce vprasal kaj in kako...
Trenutno v moji masini tiktaka Intel Pentium III 866 EB, Microstarjeva osnovna plosca tre graficna kartica Yuan Geforce 2 PRO 64 MB.
V mislih sem imel, da bi nabavil AMD-jev procesor Athlon XP 1800+, v dilemi pa sem za osnovno plosco in graficno kartico. Glede na to, da NE bom navijal, sem imel v mislih Elite osnovne plosce, ker so poceni in podpirajo DDR Ram. Sedaj pa so tule tri osnovne plosce, vendar ne vem tocno, kaj pomenijo vse te oznake.
ELITE K7S5A SIS735 DDR +SB 15800 18960
ELITE K7S5A SIS735 DDR +SB+LAN
ELITE K7S6A SIS745 DDR +SB
ELITE K7VTA3 KT266A DDR ATX +SB
Tudi glede graficne sem v dilemi. Zanjo sem pripravljen odsteti okoli 50.000 SIT in imam v mislih dve. Hercules 3D Prophet 8500LE in pa Leadtek Geforce 4 Ti 4200. Igram namrec VELIKO iger, zato bi rad, da bi zadeva delovala 100% in ker vidim, da imate s temi karticami ze kar nekaj izkusenj, bi bil vesel, ce bi mi svetovali.
Pa hvala vsem za odgovore!
Trenutno v moji masini tiktaka Intel Pentium III 866 EB, Microstarjeva osnovna plosca tre graficna kartica Yuan Geforce 2 PRO 64 MB.
V mislih sem imel, da bi nabavil AMD-jev procesor Athlon XP 1800+, v dilemi pa sem za osnovno plosco in graficno kartico. Glede na to, da NE bom navijal, sem imel v mislih Elite osnovne plosce, ker so poceni in podpirajo DDR Ram. Sedaj pa so tule tri osnovne plosce, vendar ne vem tocno, kaj pomenijo vse te oznake.
ELITE K7S5A SIS735 DDR +SB 15800 18960
ELITE K7S5A SIS735 DDR +SB+LAN
ELITE K7S6A SIS745 DDR +SB
ELITE K7VTA3 KT266A DDR ATX +SB
Tudi glede graficne sem v dilemi. Zanjo sem pripravljen odsteti okoli 50.000 SIT in imam v mislih dve. Hercules 3D Prophet 8500LE in pa Leadtek Geforce 4 Ti 4200. Igram namrec VELIKO iger, zato bi rad, da bi zadeva delovala 100% in ker vidim, da imate s temi karticami ze kar nekaj izkusenj, bi bil vesel, ce bi mi svetovali.
Pa hvala vsem za odgovore!
Thanatos ::
na tvojem mestu ne bi menjal grafike ampak bi raje počakal na naslednjo generacijo kartic. matično ti priporočam Asus A7S 333 za 25K v comtronu.
nodes ::
Za plato glej prejšni predlog. Zavisi če želiš uporabiti še stari ram, potem pride v poštev samo ELITE K7S5A SIS735 DDR +SB. moraš pa vedeti da je DDR hitrejši.
Procesor je vredu za dve leti. Grafične ti potem še ne bo potrebno menjati do prihoda novih iger in z njimi bo potrebno kupiti npr. GF4 4400.
Procesor je vredu za dve leti. Grafične ti potem še ne bo potrebno menjati do prihoda novih iger in z njimi bo potrebno kupiti npr. GF4 4400.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov računalnik - nižji/srednji razredOddelek: Kaj kupiti | 2467 (1983) | Mercier |
» | plata za amd (xp) z sdr ram bankamiOddelek: Kaj kupiti | 1229 (1087) | bozicek |
» | Kaj kupitiOddelek: Kaj kupiti | 807 (632) | XsenO |
» | Via KT266AOddelek: Strojna oprema | 988 (802) | sinko999 |
» | Kaj za eno kišto kupiti (za prijatelja)Oddelek: Kaj kupiti | 1157 (982) | Jux |