» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
15 / 109
»»

Skyman ::

Lep pozdrav!

Ker ste tukaj sami mojsti nakupovanja preko ebay,in bi tudi sam bi si nekaj kupil iz ebaya me nekaj zanima,in sicer kupujem matično ploščo sam sem jih kar nekaj našel, tako da sm gledal da v oglasu top-bawertung in nadel sm tega prodajalca.

http://www.ebay.de/itm/ASUS-P5Q-Deluxe-...

Sedaj me pa zanima glede na to da ima 100% Positive Bewertungen ce je dovolj zanesliv, in naj bi pošiljal v SLO.Gre pa za drazbo kdo vec ponudi ta ga ima ce sm prov zastopil.Zanima me glede na to da ima 100%feedback da je vreden zaupanja.Ali kaj priporočate.Hvala za odgovore

darkolord ::

A si vprašal, če res pošilja v Slovenijo? Tam je omenjena samo Nemčija..

Skyman ::

potem najbols da mu pošljem sporocilo pa bo..bom mu kr v angleščin napisu k nemško ne znam razn cem ti tle kdo napise po nemško

JOKER ::

@skyman

Malo sem prečekiral prodajalca .... jaz bi se popolnoma brezskrbno odločil za nakup (seveda, če pošilja v SLO - treba ga je povprašat), saj nima nobene negativne ocene, kar pomeni, da je zanesljiv, popolnoma.
________________________________________________________
Ka te češ ....

kmetek ::

Preko Ebaya se sploh nimaš kaj bati....če pa plačaš še preko Paypala si pa 2x zaščiten.

Skyman ::

Evo danes sm prodajalca kontaktiral ce pošilja v Slovenijo.Bom pa placal preko Paypala(si ga moram še odpreti viso ze imam kar nekaj časa)Kontaktiral sm pa se tega prodajalaca

http://www.ebay.de/itm/ASUS-P5Q-Deluxe-...

Malo cenejša verzija brez procosorja kaj pravite o tem prodajalcu? Hvala!

Mr Hilter ::

Danes se prijavim na eBay in nekaj iščem. Potem pa ker že od zmeraj jebe ta Shipping to (se zmeraj prestavlja na neke x države), hočem klikniti da bom popravil in vidim da mi tam piše poštna številka!

fpbs ::

Prijavil sem se na eBay in PayPal in me zanima potek plačila. Če prav razumem, ko dobim račun od prodajalca se logiram na PayPal - grem pod SEND PAYMENT in vpišem EMAIL od prodajalce in pod AMAUNT vpišem zahtevano vsoto od prodajalce. Ali je to vse? Ali se mogoče kaj motim?
Hvala za odgovore.

šernk ::

Na ebayu greš buy now...in te potem ebay sam vodi preko vsega, sam paypal odprem parkrat na leto, vse ostalo gre prek ebaya.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

TOP ::

Nič ne greš pod send payment sam ko kupiš na ebayu te samo da na stran od paypala in tam potrdiš plačilo

bsslo ::

Nekaj bi prodal preko e-baya, na pay-palu pa imam 0 €. Je možno izdelek sploh objaviti za prodajo, glede na to, da želijo vnaprej zaračunati neko provizijo? S pay-palom nimam povezane nobene kreditne kartice.

Alamar ::

Če prodajaš na ebay.com imaš 50 objav na mesec brez začetne provizije (za avkcije). Poberejo le končno provizijo v primeru, da se izdelek proda.

bsslo ::

Prodal bi CD, pri tem pa mi samodejno doda pošiljanje v ZDA, kjer višina poštnine ne sme biti višja od 5$. Kaj vi naredite v tem primeru? Postavite višjo ceno izdelka?

Če med opombe napišeš, da ne pošiljaš v ZDA, nekdo pa vseeno kupi in plača, si mu dolžan poslati izdelek?

mihec87 ::

bsslo je izjavil:

Prodal bi CD, pri tem pa mi samodejno doda pošiljanje v ZDA, kjer višina poštnine ne sme biti višja od 5$. Kaj vi naredite v tem primeru? Postavite višjo ceno izdelka?

Če med opombe napišeš, da ne pošiljaš v ZDA, nekdo pa vseeno kupi in plača, si mu dolžan poslati izdelek?


Ne nisi dolžan ker si navedel da ne pošiljaš tja..

Alamar ::

V čem je pa problem? Pošiljanje Cdja v ZDA te bo stalo manj kot 5 dolarjev. Ljudje načeloma ne marajo dražb, kjer nekdo hoče zaslužiti s poštnino. Rajši malce dvigni ceno izdelka.

bsslo ::

Alamar je izjavil:

Če prodajaš na ebay.com imaš 50 objav na mesec brez začetne provizije (za avkcije). Poberejo le končno provizijo v primeru, da se izdelek proda.


Kljub temu me, ko končam z urejanjem izdelka vrže na paypal stran za dodajanje kartice. Zraven je še to napisano ampak dvomim, da je to vzrok:

Your PayPal account's primary currency is different than the currency eBay uses to bill your seller fees. If your PayPal account does not contain funds in eBay's billing currency when your bill is paid, necessary funds will be converted to match eBay's billing currency.

bajsibajsi ::

Kaj storiti, ce placanega predmeta ne dobis v casu, ko bi ga zagotovo ze moral? Predvsem me zanima tistih predvidenih 45 dni. Predmet bi moral prispeti iz Hong Konga. Po 30 dneh sem kontaktiral prodajalca, ki mi je odgovoril, da se je predmet mogoce izgubil med posiljanjem in da ni nobenega problema.. da naj se pocakam "do konca naslednjega tedna" in v kolikor ne prispe, da ga kontaktiram in mi bo pac poslal nov predmet.
Zdaj me pa predvsem zanima, kako je s tem. Ker ce cakam njegovih: "If you do not receive the item by the end of next week, please do let us know and we will send you another one as replacement - entirely at our cost - assuming the first one is lost in post, so no worries." bo 45 dni minilo.

Je potem samo njegova dobra volja, ce bo predmet res poslal in bi bilo najbolje, da enostavno podam problem na ebayu predno mine 45 dni?

Naj se omenim, da sem v tem casu ze dobil domov nekatere druge predmete iz HK, ki so bili naroceni vec dni po tem pri drugih prodajalcih. Tako da se je predmet skoraj zagotovo izgubil, ali pa ni bil nikoli poslan.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Jah sam se moraš odločit. Eni vedno gladko dajo dispute, jaz pa pri izdelkih nižje vrednosti v glavnem zaupam prodajalcem, da mi ponovno pošljejo (do sedaj so mi še vedno, tudi večkrat, če se je še drugič izgubilo).

bajsibajsi ::

Sem mu vceraj ponovno poslal, da se vedno nisem dobil in mi je danes odgovoril:
Thanks for your email.
I'm afraid your purchase has lost in post.
China/Hong Kong/Singapore Post does have a 1.5% lost-in-post rate which is very frustrating and truly out of our control.
Don't worry: we will try our best to help - please let us know whether you want us
1:to send again as replacement
2:or just issue full refund.

Zdaj me pa zanima, kako tocno se naredi tocka dve. Sicer bi se vedno raje imel predmet, vendar ne zelim tvegati s cakanjem na pretecenih 45 dni (zato imam raje refund in pac iscem pri drugem prodajalcu). Se refund naredi preko ebaya, s kaksno doloceno funkcijo ali se mu samo napise, da pac zelim refund? Ker ce se samo napise prodajalcu, sumim da refunda ne bom takoj "videl" (verjetno na svojem PP racunu, a ne?) in se vedno lahko potece tistih 45 dni.

darkolord ::

Rečeš mu, da naredi refund pa ponavadi takoj (ko preberejo mail) naredijo refund in ti dobiš mail od paypala.

St235 ::

Refound bo na paypalu (če si tako plačal) viden takoj ko bo prodajalec naredil refound. Če tega ne bo na 45 dan odpreš dispute.

Kaj konkretno naredit je pa odvisno od vrednosti artikla in prodajalca. Načeloma imam jaz z tem dobre izkušnje, ker v večini primerov bodo poslali nov artikel. Če pa ga lahko za isti denar dobiš drugje, pač zahtevaj refound.

bajsibajsi ::

Hvala za pomoc. Saj to razumem, samo zanima me, ker se nikoli nisem zahteval refund preko ebaya (v preteklosti sem ga ze naredil preko PP in direktno s klicem na banko za CC). Ali enostavno napisem preko ebay poste prodajalcu, da zelim refund ali za to obstaja kaksna funkcija znotraj ebaya, da je zadeva bolj zanesljiva?

Znesek ni visok (par deset €) in bi najraje, da bi tisti predmet dobil, vendar v kolikor mogoce prvic ni poslal, potem tudi v drugo ne bo. Le da se po tem lahko obrisem pod nosom, saj bo 45 dni minilo. Predmet lahko dobim kje drugje (32GB microSD kartica, adapter...itd) za podobno ceno.

šernk ::

Reči prodajalcu za refund preko ebay sporočil, v kolikor bo obljubljal jutri jutri jutri 45 dan odpri na ebayu case, če ebayu sporočiš da komuniciraš s prodajalcem, ti dajo še mislim da 30 dni možnosti, da sam razrešiš zadevo, potem se pa še ebay osebje vključi.

sam sem imel pred kratkim podoben primer, je opisan na prejšnji strani...prodajalec je od 42 dneva naprej poniklil v tišino, nato sem 45 dan sprožil ebay case in 46 dan že takoj dobil refund. Doslej sem 3x zahteval refund od tega 2x dobil brez težav 43 dan pošiljanja in obakrat je paket potem prišel v roku 15 dni ter sem prodajalca tudi pošteno kontaktiral in ponovno plačal. Izdelka, s katerim sem imel težave pri refundu z zavlačevanjem pa še danes ni in ga očitno tudi ne bo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Alamar ::

Če si tole 32GB kartico kupil sumljivo poceni, je precejšnja verjetnost natega. Je kar dosti kitajcev, ki nategujejo. Odvisno od renomeja prodajaca. Drugače 30+ dni za dostavo ni nič posebnega, ker včasih pošta malo zaluta. Osebno bi počakal vsaj 40 dni. Lahko pa sprožiš na svoji ebay strani resolve a problem pod tem nakupom in počakaš, kako se bo odzval.

Pa če hočeš zanesljivega in poceni prodajalca za 32GB class4 microSD kartice, ga imaš tukaj. Tip je iz UK in je paket ponavadi v okoli petih dnevih pri tebi. Sem že večkrat naročil pri njemu in ni bilo problemov.
http://www.ebay.co.uk/itm/32gb-SD-Memor...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Alamar ()

bajsibajsi ::

Saj 40 dni bo vsak cas. Ze par predmetov, ki sem jih narocil po tem opisanem primeru, sem dobil dostavljene. Itak vsi teli posiljajo po enakem nacinu iz HK (Air mail). Torej mu bom napisal, da zelim refund in pocakal do max. 44 dneva od nakupa.

@Alamar
Hvala za link, cena je kul pa se iz Anglije poslje. Ceprav bi si zelel vsaj C6, bom verjetno narocil. :) Sem ze bil nekajkrat "nategnjen" pri podobnih nakupih (USB flash), pa nisem popolnoma nicesar ukrepal, ker je slo samo za nakupe cca. 10 evrov... sedaj imam pa dovolj. Npr. narocim USB kljuce vecje kapacitete pri razlicnih prodajalcih (vsi imajo dober feedback), potem pa od vseh dobim poslano iz istega naslova (najbrz kao firma). In vsi so bili okvarjeni, ne ravno fake, ampak z okvarjenimi polji... npr. resnicni 32GB, ki pa je defekten in samo slabih 8 giga deluje dobro.

Zgodovina sprememb…

Alamar ::

A mi daš link do tega kitajčka na ebayu, da malo pogledam.

bajsibajsi ::

Alamar ::

Tip ima dober feedback za kitajčka in relativno veliko prometa tako, da verjetno ne gre za nateg. Pač počakaj do zadnjega dne, ko lahko sprožiš case na ebayu, če slučajno pride.

bajsibajsi ::

Torej mu sedaj sploh nic ne odgovorim na
Don't worry: we will try our best to help - please let us know whether you want us
1:to send again as replacement
2:or just issue full refund.
?

Alamar ::

Ja lahko mu odgovoriš, odvisno od tvojih želja, ali hočeš refund? Nove pošiljke jaz ne bi izbral. Ker si seveda pošten, mu še vedno lahko nakažeš nazaj, če slučajno pride v prihodnjih dnevih, tednih.

errhec ::

Da še tukaj opišem kaj se je začelo dogajati na eBayu:

Prijatelj me je poklical in želel kupiti OH SPLOH plazmo, da je dobra cena..... 1200 GBP ????

OK bom pogledal :

Grem na njegov link in ??

http://www.ebay.co.uk/itm/Pioneer-Elite...

Na prvi uč se mi zdi v redu, vendar v vrstici je

http://roverbay.co.uk/itm/Pioneer-Elite...

WTF ????

Po pozornem opazovanju in osveževanju strani in njeni zamrznitvi pred preusmeritvijo se opazi celo več slik.

V glavnem ne vem kako jim je to uspelo da iz https strani premakne na neko roverbay.co.uk stran.

Že v opisu je sumljivo da je potrebno uporabiti buy it now gumb in bančno transkacijo v originalu pa da sprejemajo paypal !!!!!
Če poizkusim aukcijo se mi izpiše naj kontaktiram email.
ČE poizkusim buy it now me vrže na prijavno okno !! Aha hočejo moje geslo.
Dobri so da najdejo tako luknjo v sistemu da te preusmeri na še kar dobro narejeno stran

eBay sem že opozoril, prilagam pa posnetke strani, če (ko) bo stran umaknjena.
Kljub temu da sem jih opozoril, pa je še vedno stran aktovna, v delčku sekunde ,
preden se stran preusmeri je vidno da artikel ni več na voljo drugače pa te še vedno preusmeri na ponarejeno stran.
Pomoje so jo samo "skenslali" in niso šli niti pogledat kaj je na strani.





dd

OK.d ::

LPOK.d

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OK.d ()

Sumo ::

Dobro foro je izvedel tale prevarant. Znotraj opisa je dal iframe, ki kliče javascript: http://jcmsale.elementfx.com/d48.js. Tam je pa
window.top.location.href = "http://roverbay.co.uk/itm/Pioneer-Elite-Kuro-Signature-1080p-HD-Plasma-Television-PRO-101FD-50/230764535450/username/not";


Zelo preprosto v bistvu, čudno da se to ne pojavlja bolj pogosto. Jaz vsekakor vidim prvič, pa sem že ogromno stvari kupil z ebaya.

mailer ::

Živjo!
Preko ebay oz internetne trgovine v USA bi naročil nekaj delov za motor. Se pravi naročim, plačam preko spletne banke (moram plačat v dolarjih?), oni pošljejo proti meni. Tu pride na carino. Koliko je carina oz kakšne davke moram še vse plačat, da se mi nebo zgodilo da bo potem cena enaka kot bi naročil recimo iz nemčije?

St235 ::

daj vsaj preberi temo.

Za plačilo boš po vsej verjetnosti rabil paypal, kar pomeni kreditno. Davek je 20%, carina je odvisna od tega kaj kupuješ in se računa nad 150

speljak ::

Kaj narediti,če izdelek že zlicitiraš, pa zelo sumiš da je prodajalec prevarant? kako prekiniti sodelovanje?
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: speljak ()

darkolord ::

Prijazno ga prosiš, da sporazumno prekineta pogodbo.

mat xxl ::

Plačaš in upaš, da je vse OK, na to kar ti sedaj razmišljaš, bi razmišljal, preden si bital, sedaj je prepozno PLAČAJ !

St235 ::

speljak je izjavil:

Kaj narediti,če izdelek že zlicitiraš, pa zelo sumiš da je prodajalec prevarant? kako prekiniti sodelovanje?
lp


Če imaš razlog, za svoj sum potem o tem obvesti ebay. Če si pa klasičen slovenski šupak, ki noče plačat kar je kupil pol pač ne uporabljaj tako zahtevnih storitev kot je ebay.

N1N4 ::

Mene pa zanima, če mi lahko kdo pomaga, kaj naj naredim v mojem primeru?:)
V petek sem dobila dva para čevljev, katera sem oba naročila od istega prodajalca v številki 39. Vendar so mi eni čevlji prav, drugi pa premajhni. Še isti dan sem kontaktirala prodajalca, če bi se dalo premajhne čevlje vrnit in zamenjat z večjo številko, vendar mi do danes še ni odgovoril. Modela čevljev sta sicer različna, vendar mi ni jasno, če sem kupovala pri istem prodajalcu kako lahko imajo tako različne velikosti enakih številk.
Zanimam me kaj lahko naredim v tem primeru, če mi prodajalec ne odgovarja na mail.
Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč. Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: N1N4 ()

St235 ::

V bistvu nič. Prodajalec je poslal točno tisto kar si naročila.

Izak ::

Različni modeli čevljev istih številk, lahko imajo kar velika odstopanja v velikosti. Kaj piše na spletni strani prodajalca glede vračila izdelkov?

N1N4 ::

Prodajalec je iz Nemčije, in ima na njegovi strani lepo opisano politiko vračanja, da je možno vrniti izdelek v orginalni embalaži. Zato mi ni jasno zakaj se ne odzove?
Aja pa hvala za res hitre odgovore!:)

Izak ::

Poglej koliko dni imaš za vračilo, mogoče zavlačuje.

St235 ::

N1N4 je izjavil:

Prodajalec je iz Nemčije, in ima na njegovi strani lepo opisano politiko vračanja, da je možno vrniti izdelek v orginalni embalaži. Zato mi ni jasno zakaj se ne odzove?
Aja pa hvala za res hitre odgovore!:)


To je pa druga zgodba, če piše da sprejema vračilo potem imaš možnost odpret dispute. Koliko časa to pa že ne odgovori?

N1N4 ::

Piše da imam čas 30 dni, odgovoril pa ni že od petka.

St235 ::

Jaz bi mu, dal še dan ali dva potem pa odprl dispute na ebayu ali paypalu, če se ne drži pogojev, ki jih je sam postavil. Takrat boš tako ali tako najprej kotaktirala prodajalca in če ne bo nič od njega se bo potem vmešal paypal/ebay.

Mr Hilter ::

Z Dojčlanderji je tako, da jim moraš pisati v Njemački, drugače je tiho. Uporabi googletranslate, pri meni je tako ratalo.

N1N4 ::

Okey potem bom pa še počakala nekaj časa, da vidim če se bodo kaj premaknili, če ne pa bom ukrepala :)

Sem pisala v Njemački, ker sem na nemškem ebayu kupovala, samo očitno se mu ne da komunicirat :)

Hvala še enkrat za pomoč, pa upam, da vas lahko še kdaj zagnjavim hehehe.

TOP ::

Kaj mi lahko nekdo napiše pod kaj naj grem na ebayu še izdelek še nisem dobil.
««
15 / 109
»»