» »

Robotski sesalci.

Robotski sesalci.

1 2 3
4
»

Kiborg ::

No sedaj imamo že skoraj leto dni Irobot Roombo 564 PET tako da je skrajni čas, da dam neko oceno. Trilobite 2.0 je bil občutno močnejši in je dejansko res vlekel smeti kot pravi sesalec. Roomba je mnogo šibkejša tako da za enak prostor porabi več časa, a na srečo je rezultat enak. Ker ima Roomba stransko metlico je prostor končno posesan povsem do robov in ni potrebno nobenih predpriprav. Zanimivo je, da zaradi povsem naključnega obnašanja pri sesanju prostor posesa bolje kot trilobite, izjema je droben prah kot je npr moka. Tu je bil Trilobite mnogo boljši, saj je za sabo pustil povsem čista tla. V bistvu je škoda, da nisem našel sesalca z močjo Trilobita (ali še močnejšega) ter stransko metlico. Avtonomija baterije je precej dobra a ne odlična. Največji problem je, da je prostor za prah pri Roombah smešno majhen, kar pomeni da ga neprestano prazniš. Prav tako je nadležno da robot nima nobenega zaslona kjer bi kazal stanje, kot je na primer polnost baterije in predvsem polnost koška za prah. Navodila za Roombo so se mi zdela precej slabše napisana kot tista za Trilobita. Navodila sem preveril za Slovenski, Nemški, Ruski in Angleški jezik vsa so se mi zdela precej podobna tako, da ne gre za slab prevod.

joze67 ::

Ne, tepih ni črn; je pa temno rdeć.

Kaj pa roomba ve. Bom enkrat senzorje odklopil.

mat xxl ::

Ve, čim jih odklopiš, ti bo povedala, napaka na senzorjih in bo obstala....

e-marko ::

Senzorje ne smeš odklopiti ampak jih prelepiš na takšen način, da svetloba še vedno prehaja iz ene strani senzorja na drugo. Drugače javi napako in obstane. Imam sam tako narejeno, ker imam tepih s črnimi vzorci.
Uporabil sem košček ovitka od coax antenskega kabla, ki sem ga prerezal po dolžini in položil na senzor ter nato prelepil preko z lepilnim trakom. Deluje brez težav. Seveda pa bo takšna roomba za veseljem zapeljala po stopnicah v večna smetišča...

Lp
...somebody, somewhere...

Gregor P ::

Čist tako kot zanimivost ker sem ravno naletel v temi o algoritmih:

 Neato XV-11

Neato XV-11


vs
 iRobot Roomba 560

iRobot Roomba 560



...

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

first_line ::

Kaj pa se splača kakšen rabljen Roomba 770?

mat xxl ::

Se, če boš dobil brezhibno ali pa povsem pregledano in ja z novo baterijo, vendar po mojih izkušnjah se prodajajo bolj take z težavami....... BTW ker so mi Roombe in Scoobe hoby se lahko obrneš z ZS tudi na mene imam celo tako, kot jo omenjaš.......... več na ZS.

jedateruk ::

Moja lena žena bi kupila rovus smart power deluxe. Pozna kdo to stvar?

msjr ::

jedateruk je izjavil:

Moja lena žena bi kupila rovus smart power deluxe. Pozna kdo to stvar?


Nope. Odločno predrag za no brand.

Amazon ima tega malo morje.

bauci ::

Sem ga kupil in ga po dveh dneh podaril zlahti. Je zelo glasen, ne ocisti celega prostora, daljinec ni delal, veckrat se ni hotel prikljuciti na napajanje. V glavnem zgresen nakup.

mat xxl ::

Ja Roomba je le ena, vse ostalo z Rouvusom vred so pa slabši ali boljši približki......

Mr_Globus ::

Ma niti ne. Mam hoferjevega in pozira pasje dlake dnevno ze eno leto brez problema, baterija pa se vedno vsaj 80%. Je pa res da nimam nobenih preprog.

MooM ::

mat xxl je izjavil:

Ja Roomba je le ena, vse ostalo z Rouvusom vred so pa slabši ali boljši približki......

matxxl, kaj je trnutno najboljši nakup od Roombe price/performance. Recimo, da govorim o stanovanju okoli 80 kvadratov, večinoma parket, nekaj malega plute, odprti prostori. Nič tepihov, nič hišnih ljubljenčkov. Nebi ravno gledal najdražjih modelov ranga 880, kaj je najbolj spodobnega od serije 600/700. V sparu je roomba 650 za 300€, na idealotu jo najdem od 330 dalje, torej je dobra cena, vprašanje je koliko je dober model.

mat xxl ::

Model je povsem OK, nič ne boš zgrešil, sicer pa 780 če je preveč denarja ;)

tv6865 ::

Pozdravljeni.

Zanima me če kdo ve kje bi sa dalo pri nas dobit LG VR64701LVMP robotski sesalec?

klavdijL ::

Ima kdo izkušnje oz. ve kaj o Hoover in Rovus robotskih sesalnikih

Rovus je trenuno v akciji v Merkurju (Rovus BluePower G1 je cca 160 eur) ... za Hoover vem da ima dobre navadne sesalce, za robotske pa ne vem ... na mimovrste sta dva modela (link) en je tudi na Harvey norman (link) ...

če ima kdo kaj izkušenj oz. lahko priporoči kakšen drug model pod 300 eur (stanovanje je cca 50 m2, imava pa not psa, ki pušča precej (krajših) dlak)

romex ::

Obujam staro temo, jebiga nisem našel nič novejšega.

Pri roombi je šla baterija. Kaj naredit?

Kupit original ali bo kopija zadostovala?

Razmerje v ceni original/kopija je kar veliko.. Baterije nisem odpiral, verjetno pa ima noter čip v katerem je sedaj zapisano da je baterija mrtva, lahko to kdo potrdi? Če nima čipa bi mogoče celo v poštev prišla obnova. Celice se sigurno dobijo, tudi zalotat je mala malica, samo če ima noter čip potem sem stran vrgel čas in denar..

what to do?

mat xxl ::

Baterija nima čipa, originalne so relativno tak tak, neoriginalne se pa dobijo od zelo kvalitetnih z debelostenskimi celicami, do totalno poden baterij.

Obnova se ne splača, ker bo veliko dražje, kot kvalitetna neoriginal baterija.

Da ne bo reklame me za kaj več vprašaj na ZS. V kolikor imaš serijo 500 je vsekakor dobro tudi nadgraditi programsko opremo na verzijo 07.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Učinkovito in hitro pomivanje tal, kaj kupiti?

Oddelek: Loža
1412982 (12309) brodul
»

Sesalec - nateg (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20098245 (36121)          

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309144111 (63793) perci
»

Kaj dejansko pomaga proti prahu ??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6113192 (11114) m0LN4r

Več podobnih tem