Forum » Strojna oprema » Dioda za Sony Vaio PCG-FR315S
Dioda za Sony Vaio PCG-FR315S
alyscha ::
Pregorela mi je dioda na omenjenem računalniku, zato me zanima, če morda veste, kje bi se jo dalo kupiti? Serviserje sem že spraševala, dobila sem jo zgolj pri enem - rabljeno - ki je bila žal tudi zanič. Sem pa ziher, da je šla dioda, ker sem računalnik peljala na servis v pregled (ampak oni naj tega ne bi popravljali)...
Vem, da je računalnik že star, imam že novega, ampak kljub temu, bi ga rada ˝zrihtala˝, ker drugače super deluje in nisem imela z njim nikoli nobenih težav. Če ne drugega, ga vsaj za prenašanje sem ter tja ni škoda ;)
Že vnaprej HVALA za pomoč!
Vem, da je računalnik že star, imam že novega, ampak kljub temu, bi ga rada ˝zrihtala˝, ker drugače super deluje in nisem imela z njim nikoli nobenih težav. Če ne drugega, ga vsaj za prenašanje sem ter tja ni škoda ;)
Že vnaprej HVALA za pomoč!
AtaStrudl ::
Hm, predpostavljam da je v taki masini vec kot ena dioda! Bos morala malo natancneje povedati (oznaka diode, ali vsaj kaj dela v PCu).
Predpostavljam, da je v napajalniku. Lahko, da je crknila, ker je pred njo crknilo nekaj drugega (elektrolitski kondenzatorji so ponaadi precej bolj "usual suspects" v takih primerih...) Lahko, da je bila tista rabljena OK, pa jo je pac spet pobralo, ker je bil elko v kurcslusu?
Predpostavljam, da je v napajalniku. Lahko, da je crknila, ker je pred njo crknilo nekaj drugega (elektrolitski kondenzatorji so ponaadi precej bolj "usual suspects" v takih primerih...) Lahko, da je bila tista rabljena OK, pa jo je pac spet pobralo, ker je bil elko v kurcslusu?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prepis vozila brez prometne(izgubljena)Oddelek: Na cesti | 3680 (3000) | St235 |
» | Menjava kondenzatorjev - LCD monitorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3945 (3575) | GrimReaper |
» | Sposoja osciloskopaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2497 (1906) | Azrael |
» | napačni trafo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3966 (3307) | korenje_ver2 |
» | Baterija na matični ploščiOddelek: Pomoč in nasveti | 5630 (4556) | R33D3M33R |