» »

avto-akumulator?

avto-akumulator?

LISAC_88 ::

Pozdravljeni.
Ali mi kdo lahko pomaga povedati za koliko časa se da polnit dokaj izpraznjen akumulator za v avto in na kakšno napetost.
LP

LISAC

Azrael ::

Polniš enako kot vedno: tok Q/10 in do napetosti 2.4V na celico.

Če si ga spraznil pod 1.8V na celico v mirovanju in je akumulator tako stal več dni, je zelo verjetno uničen ali pa je vsaj zelo veliko nepovratno izgubil na kapaciteti.
Nekoč je bil Slo-tech.

telexdell ::

Z napetostjo 2,4 V/celico oz 14.4 V pri starter akumultorju za avtomobil lahko polniš le dokler ne dosežeš napetost plinjenja (iz elektrolita se začno dvigati mehurčki). Takrat moraš akumulator odključiti od polnilca ali zmanjšati napetost na 2.2 V/celico, na kateri lahko ostane neomejeno dolgo.

Če nimaš ustreznega polnilca si pomagaj z ampermetrom. Ko bo začetni tok polnjenja (npr. 6 A) padel na polovično vrednost ga odklopi (cca 3-4 ure) in daj v avtomobil. Imel bo dovolj kapacitete za štart.

Vprašanje je, zakaj se ti je akumulator izpraznil? Je kriv vključen porabnik, se ti je spraznil zaradi mirovanja vozila ali je starejši od npr. 5 let? Če je odgovor pozitiven na eno od zadnjih dveh vprašanj razmisli o njegovi zamenjavi.

LISAC_88 ::

hvala. sem dolil celice, da so vse v vodi, priklopil na 12V in je začel vleči 6A, po 2h je padlo na 4A, pustil sem ga še cca. 5 ur in odklopil. zaenkrat dela. LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polnilec akumulatorjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11120907 (11254) FireSnake
»

VW GOLF IV 1.9 TDI PROBLEM Z VŽIGOM

Oddelek: Na cesti
3912173 (11572) SkIDiver
»