Forum » Elektrotehnika in elektronika » avto-akumulator?
avto-akumulator?
LISAC_88 ::
Pozdravljeni.
Ali mi kdo lahko pomaga povedati za koliko časa se da polnit dokaj izpraznjen akumulator za v avto in na kakšno napetost.
LP
LISAC
Ali mi kdo lahko pomaga povedati za koliko časa se da polnit dokaj izpraznjen akumulator za v avto in na kakšno napetost.
LP
LISAC
Azrael ::
Polniš enako kot vedno: tok Q/10 in do napetosti 2.4V na celico.
Če si ga spraznil pod 1.8V na celico v mirovanju in je akumulator tako stal več dni, je zelo verjetno uničen ali pa je vsaj zelo veliko nepovratno izgubil na kapaciteti.
Če si ga spraznil pod 1.8V na celico v mirovanju in je akumulator tako stal več dni, je zelo verjetno uničen ali pa je vsaj zelo veliko nepovratno izgubil na kapaciteti.
Nekoč je bil Slo-tech.
telexdell ::
Z napetostjo 2,4 V/celico oz 14.4 V pri starter akumultorju za avtomobil lahko polniš le dokler ne dosežeš napetost plinjenja (iz elektrolita se začno dvigati mehurčki). Takrat moraš akumulator odključiti od polnilca ali zmanjšati napetost na 2.2 V/celico, na kateri lahko ostane neomejeno dolgo.
Če nimaš ustreznega polnilca si pomagaj z ampermetrom. Ko bo začetni tok polnjenja (npr. 6 A) padel na polovično vrednost ga odklopi (cca 3-4 ure) in daj v avtomobil. Imel bo dovolj kapacitete za štart.
Vprašanje je, zakaj se ti je akumulator izpraznil? Je kriv vključen porabnik, se ti je spraznil zaradi mirovanja vozila ali je starejši od npr. 5 let? Če je odgovor pozitiven na eno od zadnjih dveh vprašanj razmisli o njegovi zamenjavi.
Če nimaš ustreznega polnilca si pomagaj z ampermetrom. Ko bo začetni tok polnjenja (npr. 6 A) padel na polovično vrednost ga odklopi (cca 3-4 ure) in daj v avtomobil. Imel bo dovolj kapacitete za štart.
Vprašanje je, zakaj se ti je akumulator izpraznil? Je kriv vključen porabnik, se ti je spraznil zaradi mirovanja vozila ali je starejši od npr. 5 let? Če je odgovor pozitiven na eno od zadnjih dveh vprašanj razmisli o njegovi zamenjavi.
LISAC_88 ::
hvala. sem dolil celice, da so vse v vodi, priklopil na 12V in je začel vleči 6A, po 2h je padlo na 4A, pustil sem ga še cca. 5 ur in odklopil. zaenkrat dela. LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Polnilec akumulatorjev (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 20907 (11254) | FireSnake |
» | VW GOLF IV 1.9 TDI PROBLEM Z VŽIGOMOddelek: Na cesti | 12173 (11572) | SkIDiver |
» | Polnjenje avtomobilskega akumulatorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 14292 (13952) | šernk |
» | Polnilec za akumulatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1177 (1091) | pr2501 |
» | Zamenjava akumulatorja v UPSuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2079 (1972) | Pyr0Beast |