» »

Dopustno obnašanje ali manipulacija?

Dopustno obnašanje ali manipulacija?

«
1
2

Tomi ::

Ob branju kariernih strani mi je na misel prišla sledeča hipotetična situacija:

Ste na drugem razgovoru za službo, ki vas zelo zanima in ki tudi ponuja zelo stimulativen paket. Ker je prišlo do nepredvidenega dogodka, vas prosijo, če bi lahko na razgovor počakali do recimo 45 minut. Po recimo 50 minutah vas odgovorna oseba dejansko sprejme.

Po drugem vas povabijo še na tretji razgovor, kjer vam službo dejansko ponudijo. Vmes pa preko dobro obveščenih virov znotraj podjetja dobite informacije, da so vas na drugem razgovoru namensko pustili čakati, ker so želeli videti, kako se obnesete v nepredvidenih situacijah. Preskus ste očitno uspešno opravili.

Bi glede na zgoraj opisano:
a) službo zavrnili in/ali
b) odgovornim nakazali, da ste njihove metode spregledali

ter zgornji možnosti v primeru, da so vam na razgorovu povedali, da njihova družba temelji na odkriti komunikaciji in visoko profesionalnih odnosih.

Še nekaj pomembnih podatkov pri odločanju:
-trenutno že imate službo za NDČ, ki sicer ustreza vašim osnovnim potrebam, vendar vas na trenutke omejuje
-stimulativni paket vsebuje 40% višjo osnovno plačo, plačana strokovna izobraževanja, stimulacijo ter ostale samoumevne priboljške (prenosnik, visok limit uporabe telefona, ipd)
-potencialni delodajalec nudi precej boljše delovne pogoje (prostori, prehrana, prevoz, ipd)
-poudarjam, situacija je res hipotetična, vendar nikoli se ne ve, kdaj lahko postane realna
metrodusa.blogspot.com

ivanuscha ::

Ne zveni tole glih hipotetična situacija. :) Jst bi osebno službo vseeno sprejel, odpoved še vedno lahko daš, če potem vidiš da ti ne odgovarja.

Vice ::

Profesionalni komplikator.

Karaya 52 ::

Takšne manipulacije so malenkost. Na sprejemnih za faks so nam dali v sobo 2 stola, v sobo smo pa prihajali po tri. Kako boš odreagiral? Ali pa so ti dalo nalogo, da narišeš vse državne zastave. Če si jih šel risat si padel.

Icematxyz ::

Takšne manipulacije so malenkost. Na sprejemnih za faks so nam dali v sobo 2 stola, v sobo smo pa prihajali po tri. Kako boš odreagiral? Ali pa so ti dalo nalogo, da narišeš vse državne zastave. Če si jih šel risat si padel.


No ne rečem da hočejo ispasti pametni ti pa bi radi da ispadeš glup. Ampak v takšnih situacijah ni neumno vprašati ali si prišel v hram znanja ali v štalo.

Tomi ::

Live: situacija je dejansko hipotetična, podatki o odločanju pa niti ne. Sem dejansko v postopku, ko resno razmišljam o menjavi službe in zato bi rad teoretično preigral možne scenarije, da me potem ne presenetijo.

Vice: utemelji. To menda podjetja dejansko počnejo, ko je vendarle precej drugih možnosti za preverjanje reakcij. In neetično je krasti dragocen čas nekomu. Večina ljudi, ki bi se znašla v podobni situaciji, službo menjuje in ne išče.
metrodusa.blogspot.com

SmeskoSnezak ::

Nekako se mi tole sliši kot tista skrita kamera. Ali "igraš" igro, v katero si zašel ali pa si "Špilferderber"? Če nisi odprte in zabavne narave, padeš avtomatsko ven. Vedno je na tebi, kako se boš odločil. Ali se boš kujal zaradi ene ure, ki so ti jo vzeli, ali pa se boš nasmehnil in rekel, da ni zamere... to je pač vprašanje, kakšen človek si, kakšne narave si?

Ali boš igral po njihovih pravilih in se uigral v ekipo ter s časom postal del tega podjetja ter kazal pozitivno bilanco, si definitivno zadel terno. Na tej _dolgi_ časovni poti lahko vedno ven stopiš, saj te bodo razumeli, če si našel nov izziv, itd. ali pa izstopiš ven zaradi nerazumevanja, ip. ter greš svojo pot dalje.

Edino kar moraš vedeti je, da bodi iskren(!) (sebi in drugim) ter da KAKORKOLI se odločiš, nobena tvoja odločitev ni napačna. Je pač nova pot po kateri si stopil. ;)
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

Zeberdee ::

Pozdrav.

Meni se je, ko sem se oglasil na nek študentski oglas zrolalo. Dogajalo se mi je podobno.
1. Kličem v petek: "seveda, nujno, znate? znam. V ponedeljek.
2. Ponedeljek - nič
3. Ponedeljek popoldne: "veste, ni bilo šefa, vas pokličem."
4. Četrtek, mail: "ste v ožjem izboru (pomoje sem edini kandidat), kmalu vas bo kontaktiral Peter Pan, da se dogovorimo za sestanek.
5. Nedelja okoli 20.00: "Peter Pan, bla bla bla. Se dobimo takrat pa takrat." Izredno pozitivno.
6. Takrat pa takrat nič, kličem, nihče se ne javi.
7. Brez obvestila v sredo okoli 18.00: "kaj bi lahko vi prišli sedaj v firmo? - Gospa, ne, trenutno me ni doma - OK"
8. Kontakta od njih seveda ni.

opeter ::

Takšne manipulacije so malenkost. Na sprejemnih za faks so nam dali v sobo 2 stola, v sobo smo pa prihajali po tri. Kako boš odreagiral? Ali pa so ti dalo nalogo, da narišeš vse državne zastave. Če si jih šel risat si padel.


Kdo je potemtakem dejansko izpadel? Tisti, ki je stal, ali pa tista dva, ki sta se sedla na stola?
Zakoni narave?

Ali pa so ti dalo nalogo, da narišeš vse državne zastave. Če si jih šel risat si padel.


Utemeljitev, zakaj naj bi padel? Ker si s tem, da si začel risat zastave, pokazal, da znaš dejansko več kot člani komisije (vsaj kar se tiče državnega simbola držav), ali pa, ker mislijo, da si takšen idiot, da boš začel reševat nerešljivo nalogo? Torej iščejo "talente", ki imajo tolikšno "iznajdljivost", da lahko dejansko rečejo "ne" neki nalogi. Jaka lastnost, lahko rečem.

Kaj pa, če dejansko lahko narišeš vse zastave vseh držav na svetu, ker jih dejansko poznaš, veš, kako izgledajo? Namreč, poznal sem enega tipa, ki se je na pamet naučil telefonski imenik in dejansko poznal nekaj milijonov številk in podštevilk, skupaj z imeni podjetij oz. posamezniki, ter njihovimi naslovi.

Sicer pa nisi napisal, če so dotičnim osebkom dali v ukaz pri risanju zastav, da naj uporabljajo svinčnik, oglje ali kakšno drugačno monokromatsko orodje, ali pa so lahko dejansko uporabljali barve?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Mercier ::

Pa ... če me prosijo, da počakam, pač počakam. Če jaz ne morem, pač prosim, da me počakajo. Sicer pa nimam ravno dobrega mnenja o folku, ki z bajalicami išče kader. Jaki strokovnjaki.

tempoFlow ::

Zadevo pa lahko obrneš tudi okrog.
Si šef, ki iščeš delavca. Potrebuješ zanesljivega človeka, ki bo se pripravljen prilagoditi in ne bo težil v vsaki manjši situaciji in bo pripravljen počakat, ko bo treba počakat.
Potem pa ga pustiš čakat 45 minut in gledaš, kaj se bo zgodilo.

Jaz sem na enem razgovoru za službo opravljal psihološki test, ki je trajal okoli eno uro (pa mi ni bilo žal).

imagodei ::

> "Potrebuješ zanesljivega človeka, ki bo se pripravljen prilagoditi in ne bo težil v vsaki manjši situaciji in bo pripravljen počakat, ko bo treba počakat."

Ta človek je pa trenutno v delovnem razmerju in, ker je resen ter profesionalen, se mu mudi na nujno opravilo k trenutnemu delodajalcu...

Kako ovrednotiš to?
- Hoc est qui sumus -

Mercier ::

Ja, kul, hočeš vedet čimveč o človeku, ki bi ga zaposlil. Sem pa prevečkrat videl, da so ljudje reševali psihološke teste (ki so BTW bili narejeni prek ku*ca) in niso imeli nobenih pametnih razgovorov, kaj šele preverjanj sposobnosti.

Ne vedno, navadno pa veš nekaj o tem, kaj delaš in kaj bi nekdo, ki bi delal zate moral vedeti. Zdej, tisti ki prepustijo kadrovanje "strokovnjakom", so IMO tepci.

OK, te nič ne stane, da še malo folk gnjaviš zraven, ampak IMO s tem predvsem potenciraš nepomembne stvari. Dobiš bolj šum, kot musko. Rečmo, imaš tri kandidate, eden je vačji stručko, drugi manjši, tretji srednji, eden se je vsedel na stol, drugi pa je počakal, tretji pa opozoril na očitno. In?

Matako ::

Ajoj....Vsi ti psevdo-psihološki triki so zaščitni znak kravatarskega razmišljanja, ki se ga ljudje nalezejo iz knjig, preplačanih seminarjev in "business" šol. Med znane sodijo tudi "katero knjigo ste nazadnje prebrali" in podobno sranje. Najbolj žalostno pri vsem tem je, da večina ljudi, ki izvaja te teste ponavadi niso ravno dobri psihologi in se jih da z lahkoto zmanipulirati (ker pač veš, da je človek, ki postavlja take teste v osnovi... predvidljiv).
/\/\.K.

aljazh ::

Spomnem se enega razgovora pred leti, ko sva se z nekim šefom 10 minut vrtela okrog tega, zakaj sem CV poslal v PDF-ju, medtem ko so vsi ostali poslali v DOC. ;((

Pa ni šlo za razgovor na Microsoftu.

tempoFlow ::

Ja, saj ne pravim, da so psiho testi v redu. So v osnovi butasti.
Ampak, jaz sem tudi bil na drugi strani. Dobil sem okoli 40 vlog, od katerih sem moral nato izbrati 4-5, ki bi jih potem poklicali na razgovor. Za izbor sem imel eno uro časa (?).
Pa smo izbrali štiri, katerih prošnje so mi na prvi pogled padle v oko. Tiste tipa ...delam vse... sem namerno izpustil in gledal bolj profesionalnost in reference (za vsako sem imel manj kot dve minuti časa).
Na razgovoru pa bi prav prišel kakšen psiholog, ker sva ga opravljala dva informatika (!!). Kandidat, ki smo ga na koncu izbrali pa je bil najboljši blefer in se je izkazalo, da je totelno nesposoben.

Matako ::

Kandidat, ki smo ga na koncu izbrali pa je bil najboljši blefer in se je izkazalo, da je totelno nesposoben.


Ej, to je dejansko nevarnost! Folk, ki je malo pripravljen na take, recimo temu... ljubiteljske psiho teste lahko to prav grdo izrabijo v svojo korist - hej marsikdo bi še pravega psihologa okrog prinesel.

Jaz se kot delodajalec sploh ne bi spuščal v te vode. Vprašaš strokovne stvari, mogoče malo kak osi predstavlja delo in kaj bi mu bilo boljše slabše, ostalo pa je najboljše pustiti na miru.
/\/\.K.

Karaya 52 ::

opeter> ...ker mislijo, da si takšen idiot, da boš začel reševat nerešljivo nalogo?

Oseba je odgovorila: "bom narisal, če mi vi zapojete vse himne".

Meni so dali nalogo narisati strukturo lesa in njivo hmelja, za uganko pa so mi dali vžigalico v plasteki. To vžigalico je bilo potrebno spraviti na dno plastenke, brez da bi slednjo obračal.

McMallar ::

Če lahko še jaz pripomnim eno stvar glede na prvi post: težko bi se skliceval na dobro obveščene vire v podjetju ko bi čakal na službo. S tem bi se že pokopal.

Če bi mi rekli, da je prišlo nekaj nepredvidenega vmes, bi počakal. Vsakemu se lahko kaj zgodi, to ni nekaj nenavadnega. Če te pustijo čakati brez kakršnega koli pojasnila 1h, bi verjetno šel. Če se delodajalec z menoj ne more sestati niti ob to dogovorjeni uri, kako si lahko predstavljaš, da se bo držal drugih dogovorov. Po mojem je takšen preizkus nizkoten.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Saladin ::

- Če imaš realno nujno obveznost, to lepo in jasno razložiš komisiji, na katero čakaš (torej poveš jim ali sedaj ali pa dogovoriš nov termin in greš)

- Če nimaš nujne obveznosti lepo potrpežljivo čakaš tudi dve uri, ampak potem ko dočakaš pogovor opazuješ odnos komisije do tebe. Ima da se ti lepo opravičijo za čakanje. Če se ti ne opravičijo in se izkažejo kot neprofesionalni, jim to lepo poveš v obraz (malce zavito v čokolado, seveda) in da v firmi z takšnim odnosom do potencialnih partnerjev nočeš delat.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Loki ::

tisto je standardna praksa po podjetjih, da moras cakat, oz. pri kadrovnikih, ce smo natancni.
tomi bi lahko povedal, s cim si opravil ta preizkus oz. kaj bi moral narediti, da bi ga padel?
I left my wallet in El Segundo

Daedalus ::

Mah, jaz bi se jim zahvalil in šal. Na razgovorih vedno igram z odprtimi kartami in od (potencialnega) delodajalca pričakujem isto. Če nisem 100%, da so fair´n´square, pač ne sprejmem ponudbe. Razne ugodnosti so tu v drugem planu. Ne mislim zarad malo večje plače trpeti kretena za šefa, hvala lepa. Taki pač radi tudi kasneje uporabljajo razne ¨trike,¨ ki znajo biti precej neprijetni za vzdušje in odnose v firmi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

_marko ::

->To menda podjetja dejansko počnejo, ko je vendarle precej drugih možnosti za preverjanje reakcij. In neetično je krasti dragocen čas nekomu.

Po petnajstih minutah bi šel potrkat in bi jim povedal, da mi naj preložijo sestanek, ker nimam časa, da bi brezveze sedel pred njihovimi vrati.

Sicer pa oni morajo mislit, da oni rabijo tebe in ne obratno.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

imagodei ::

Saladin> "- Če nimaš nujne obveznosti lepo potrpežljivo čakaš tudi dve uri, ampak potem ko dočakaš pogovor opazuješ odnos komisije do tebe. Ima da se ti lepo opravičijo za čakanje. Če se ti ne opravičijo in se izkažejo kot neprofesionalni, jim to lepo poveš v obraz (malce zavito v čokolado, seveda) in da v firmi z takšnim odnosom do potencialnih partnerjev nočeš delat."

Se pravi, jim takoj na začetku daš vedeti, da si brez hrbtenice in da te lahko pokličejo tudi v nedeljo ob 18h, da prideš malo delat? Sicer, če so neprofesionalni (še naprej? ker do tistega momenta so itak bili), jim malo pojamraš, ampak če ti dajo dobro ponudbo, pa tudi OK?
- Hoc est qui sumus -

Tomi ::

Loki: tega dejansko ne moreš vedeti, ker ima vsaka firma svojo politiko. Eni bi radi imeli ljudi, ki imajo hrbtenico, eni pa ljudi, ki kimajo. Seveda v drugem primeru firma ne bi več zanimala mene.
metrodusa.blogspot.com

Loki ::

ma ne v bistvu, ti je on rekel samo, da si passal al se kaj (ciljal sem, ce je bil to test potrpezljivosti)? EDIT: ah sem sele zdaj videl besedo hipoteticno
kako locis med prvo in drugo?
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

Saladin ::

Se pravi, jim takoj na začetku daš vedeti, da si brez hrbtenice in da te lahko pokličejo tudi v nedeljo ob 18h, da prideš malo delat? Sicer, če so neprofesionalni (še naprej? ker do tistega momenta so itak bili), jim malo pojamraš, ampak če ti dajo dobro ponudbo, pa tudi OK?

Razlika je, če se v teh dveh urah čakanja nekdo prikaže, te vpraša kako si, če hočeš kavico, da se opravičujejo zaradi tvojega čakanja zaradi neke zelo važne zadeve,...
In se ti potem pri pogovoru tudi opravičijo in ti ponudijo dobro službo - potem nimaš veliko za jamrat. Si pokazal, da imaš potrpljenja in da se za dobre stvari splača malo potrpet

Če pa te v dveh urah nihče ne pride pozdravit in imajo potem še za stolom neke bizarne zahteve, pa jim (kulturno) zabrišeš kar jim gre.

Ampak moraš tudi "čakat znat". Ne sedet tam kot en bogi lolek, ampak si najdi nek časopis, preverjaj reklame, priznanja na stenah, če vidiš kak del proizvodnje/pisarn malo glej delo tam, telefoniraj,...
Skratka izkoristi čas, medtem ko tam sediš (in naj to drugi vidijo).
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saladin ()

Mercier ::

s cim si opravil ta preizkus oz. kaj bi moral narediti, da bi ga padel?


Če imaš tričetrt ure, greš na šilce žganja in poplakneš s pivom, ne čakaš pred vrati. Če se čakanje pred vrati pričakuje, potem iščejo nek čuden kader. Po moje, no.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

McMallar ::

@Loki: ne vem, kje si bil ti na razgovorih, da si čakal. Jaz nisem nikjer. Dogovorjeni smo bili ob uri, prišel sem 5 minut prej, počakal 5 minut in sva šla s potencialnim delodajalcem na razgovor. Vedno.

Kot sem napisal, če ima pametne razloge in jih pove, potem se dogovoriš ali počakaš ali prideš drugič. Da pa bi me pustili 1h čakati brez da mi kdo kaj pove, potem grem. Zelo rado se zgodi, da se to dogaja tudi potem.

Je pa definitivno res tudi to, da je odvisno za kakšno delovno mesto se poteguješ. Če gre za visoko strokoven kader te ne bo nihče pustil dolgo čakati. Če pa rabijo samo nekoga (praktično za številko), potem pa lahko celo pobirajo stave, kateri bo več časa sedel... :D
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Vice ::

Vice: utemelji.

Tomi. Pri "resnih" službah je to standard, mišljeno kot "resna" služba ni tipkanje v word. Danes ima vsak kekec diplomo in 1001 referenco ko odda svojo "prošnjo" ko pa začne opravljati delo pa vidiš da ti je bog podtaknil kretena. Je pa odvisno od tipa službe in definitivno ni tako kot je napisal McMallar. Ravno zato pri "visoko strokovnem" kadru boš največkrat imel razne psiho teste, razne situacije, ko boš moral pokazati svojo iznajdlivost, ko sredi razgovora uleti snežilka in sesa okoli tebe, ali ti ponudijo malo denarja pod pretvezo, da je pri njih delati "image" ipd... in če pomislim ali se mi je zgodila tukaj krivica 15. v mesecu vidim da ne, če pa zase misliš drugače pa ne vem, bog pomagej...

Tomi ::

Vice: meni se nikjer ni zgodila krivica, ker se mi nič od tega še ni zgodilo. Zadeva je hipotetična. Samo za razliko jaz vsakega desetega vidim, da je denarja premalo, pa še dohodek je precej predvidljiv, ker je plača bolj ali manj fiksna.

Zato bi se rad na razgovore, ki me čakajo, ko se dejansko odločim, da grem, temeljito pripravil. Nima smisla zapravljati mojega in njihovega časa. Kaj tukaj sedaj ni jasno?
metrodusa.blogspot.com

McMallar ::

@Vice: bil sem na nekaj razgovorih, vedno je bilo vse korektno z moje in njihove strani in vedno je bila odločitev za službo na moji strani. Je pa res, da sem bil vedno na razgovorih v Sloveniji (v tujini še ne) in vedno v resnih podjetjih. In nikjer ni bilo nobenega podjebavanja, so pa bili psiho testi. To pa. So me tudi sredi razgovora vprašali, kako bi rešil kakšno situacijo. Ampak vedno je bil razgovor na nivoju.

Kot je že nekdo zgoraj napisal: če bi me kdo na razgovoru "je**l" v glavo, potem bi šel. Imam dobro službo in tako nujno ne rabim denarja in kretena za šefa. Ampak, to je samo moje mnenje.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Vice ::

McMallar tukaj se ne gre za konkretnost iz katerekoli strani ali jebanje v glavo. Pri teh razgovorih se vedno gleda človekova iznajdljivost v nepredvidljivih situacijah, podobno kot so psiho testi za ugotavljanje tvojega mentalnega stanja. Sigurno ti takšnega načina testa ni potrebno delati, če se poteguješ za delo hišnika ali nekega "kvazi" šefa, boš pa verjetno to imel kjer imaš opravka z ljudmi, kjer je pri opravljanju dela dnevno prisotna manipulacija ipd. Tisti, ki smatra takšen način ugotavljanja odzivnosti kandidata ob določeni situaciji, kot neke vrste jebanje človeka definitivno ni zrel za opravljanje takšnega dela.

imagodei ::

Vice,

lej, vse je odvisno od situacije. Če bi to naredila ena multinacionalka, kjer bi si ful želel delat, majo dobre plače in tudi sicer dobre pogoje, potem bi verjetno 90% slo-tech življa čakalo 2 uri, da bi se nekdo spomnil nanje. Če to naredi ena firma z 20-30 zaposlenimi, zgolj ena, na katero si poslal prošnjo in zgolj ena, ki te je povabila na razgovor, potem bi se pa verjetno večina hitro naveličala, tajnici povedala, naj jih pokličejo, ko se bodo želeli resno pogovarjat, in šla.

Popolnoma butasto je, da se eno podjetje z < 50 zaposlenimi ukvarja z nekimi hudimi kadrovskimi ter psihološkimi prijemi, ki so se jih naučili na šnelkurzu pri ustanovi ala Panta Rei oz. iz knjig tipa Kako uspešno vodimo ljudi.
- Hoc est qui sumus -

Invictus ::

Jat kadrovnikov nisem nikoli čakal. Dal sem jim vedeti da sem točen človek, in da od njih pričakujem enako. Seveda niso bili vedno samo kadrovniki na razgovoru. Hmm, pravzaprav nikoli. Kadrovniki so tisti kao pametni, ampak v vsaki v redu firmi je na razgovoru tvoj neposredni šef, pa še mogoče šef sektorja. Kadrovniki so navadne budale in ponavadi najmanj sposoben folk v firmi.

Kar se tiče psiholoških testov, jaz sem že izgubil (oz. nisem dobil) službo zaradi teh. Moji odgovori psihologu niso bili všeč ...

Firme se pač različno odločajo.

LP I.

McMallar ::

Točno. Zame je netočnost in zamujanje 1h brez pojasnila jebanje v glavo.

@Imagodei: Dvomim, da bi ena multinacionalka pustila kader, ki ga nujno potrebuje, čakati. Dvomim, da bi kdorkoli to naredil. Ne poznam nobenega takšnega primera, ki bi se dejansko zgodil.

Kot sem rekel, bil sem na razgovorih na resnih firmah in povsod so bili točni oz. z max. 5 minut odstopanja. Če oni pričakujejo točnost od mene jo lahko povsem upravičeno tudi jaz od njih. Čas je denar.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

jype ::

Jaz sem tudi prepričan, da je ločevanje na multinacionalke in mala podjetja povsem nepotrebno.

Če imajo čas te pustit čakat, je izključno tvoja odločitev, da ga imaš ti tudi. Če ga nimaš - pač greš.

Invictus ::

Tukaj seveda lahko ločimo dva primera:

- pustijo te čakati in te nič ne obvestijo.
- te prosijo da počakaš še kake pol ure

Drug pristop pomeni samo to, da imajo normalen odnos do ljudi. Tistim prvim se po moje bolj jebe za ljudi.
Mislim da tudi kandidat za čistilko zasluži informacijo o tem zakaj čaka.

LP I.

Samo moje mnenje.

Vice ::

imagodei nima veze kakšna je firma in koliko ima zaposlenih. Tukaj se gre za delo ki naj bi ga opravljal.
Butasto je, če so ti namerni "prijemi" za mesto hišnika.

imagodei ::

Point ni bil v tem, slabo berete fantje.

Ne gre zdaj toliko za velikost firme. OK, sem dal za primerjavo multinacionalko in eno majhno podjetje, ampak point je bolj v tem, ali imaš res hudo motivacijo delat tam, ali pa je to zgolj še ena firma iz tvojega seznama.

Če imaš dovolj veliko motivacijo, boš pač tudi brez razloga počakal pol ure, eno uro... Če te motivacije ni, jih boš po 20 minutah nepojasnjenega čakanja nabil na čevelj in odšel. In tako pač je - tako funkcioniramo vsi. Nekateri bi v prvem primeru mirno čakali samo kake dobre pol ure, drugi pa bi tiho kot miške sedeli tam uro, uro in pol.

Dajmo se navadit brat cele poste, ne zaključit z branjem pri prvi besedi, ki vam ni všeč.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

McMallar ::

Točno tako kot je napisal imagodei.

Vsak zase ve, koliko si kaj želi in koliko bi bil pripravljen žrtvovati za to. Zase sem že napisal.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

nastyboy ::

V primerjavi z časom, ki ga boš potem pustil firmi je ena ura nepomembna, in je že samo tuhtanje "kaj pa naj to pomeni" odveč. Glede na pogoje, ki naj bi ti jih takšna firma ponudila, je pa sploh neumno. Lahko da se je zgodila nepredvidljiva situacija, lahko da ima šef nesrečo..marsikaj se lahko zalomi - tako na njihovi, kot tudi na tvoji strani. Definitivno pa bi rekel, da te ne pustijo čakati "kar tako", še posebaj če si iskan kader...


Lep pozdrav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nastyboy ()

McMallar ::

Če si iskan kader, ti povejo, da šefa še ni in te prosijo če lahko malo počakaš ali pa se zmeniš za nov termin. Še vedno ne razumete, da ni poanta v eni uri ampak v odnosu. Če bi čakal na razgovor in bi mi vljudno razložili, da bom moral počakati 3 ure ker se je zgodilo nekaj (recimo nesreča ali nekaj smiselnega), potem bi počakal. Bi šel na kakšno kavico ali pa se dogovoril za drugi datum. Če te pustijo čakati in ti nič ne povejo, zakaj, potem pa adijo.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

djordjevic ::

McMallar: Podpis.
No grave is deep enough to keep us in chains.

SmeskoSnezak ::

Če pa vam ena ura nea hitro mine, pol pa res niste računalničarji ("geeki"). Odpreš laptop pa neke počneš. :D
@ Pusti soncu v srce... @

BigWhale ::

Ja, lahko jim WPA cracknes tam v firmi in na njihove stroske pron DLjas... :>

McMallar ::

Pokažeš kaj znaš... :D
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Tomi ::

SmeskoSnezak: sem v prvem postu napisal, da gre za razgovor v IT firmi ali si samo ti tako ozkogleden, da sklepaš, da so na ST samo poklicni IT "geeki"? Paleta poklicev, študijskih smeri in usmeritev je precej obširnejša, kot sam misliš. Vsekakor gre za princip, in poklic tu ne igra prav nobene vloge.
metrodusa.blogspot.com

SmeskoSnezak ::

Tomi, očitno svoje teme ne spremlaš dovolj dobro. Tebi sem že zdavnaj odgovoril. Tale kratki stavek pa se nanašal na nekatere zadnje komentatorje, pa še ta je bil bolj zabavne narave. ;)
@ Pusti soncu v srce... @

Tomi ::

Tomi, očitno svoje teme ne spremlaš dovolj dobro. Tebi sem že zdavnaj odgovoril. Tale kratki stavek pa se nanašal na nekatere zadnje komentatorje, pa še ta je bil bolj zabavne narave. ;)


Sem videl, da si bil med prvimi. Vseeno je bila moja opazka na mestu. Sem prepričan v to.
metrodusa.blogspot.com
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra vprasanja za novo delovno mesto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8112090 (8414) Invictus

Povabilo na službeni razgovor

Oddelek: Loža
335629 (4093) zee
»

Razgovor za službo - info/izkušnje/mnenja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13426825 (22919) IceIceBaby
»

HERMES SoftLab - razgovor (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14427405 (13902) Tr0n
»

Slabe izkušnje na razgovorih za službo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5822578 (19518) Tomi

Več podobnih tem