Forum » Strojna oprema » TeŽave z matično
TeŽave z matično
WiLd_WiNd ::
Pozdravljeni!
Pišem na forum ker imam čudne teŽave z matično ploŠčo p5qe.
Ker sem imel težeave, sem poklical mojega kolega, ki se spozna in ukvarja s p. C. -ji več kot jaz.
Namreč, vsakič ko ponovno zaženem računalnik, se mi zaženejo vsi sistemi, vsi ventilatorji ipd.
A slike ni. Tudi napajanja ni na tipkovnici ali miški (imam razerko, ki se osvetli, ko je napajanje).
Ker je zgledalo vse v redu, je kolega dal baterijo iz matične ven (baje tako resetiraš biose) in je ponovno dal not baterijo, ponovno gor grafično, prižgal p. C. In vse je vredu!
Saj tako zgleda. Problem je, da ko ponovno zaženem p. C., se težava ponovi. In tako moram to ponavljati, kar je sitno in pomojem tudi škoduje. Poleg tega ne morem niti ugasniti zvočno na matični (imam x-fi music, ne uporabljam on-board) ali karkoli nastaviti v biosih.
Drugače računalnika ne navijam, saj ni potrebe, nič nisem flashal al karkoli...
Prosim za pomoč. Hvala =)
Pišem na forum ker imam čudne teŽave z matično ploŠčo p5qe.
Ker sem imel težeave, sem poklical mojega kolega, ki se spozna in ukvarja s p. C. -ji več kot jaz.
Namreč, vsakič ko ponovno zaženem računalnik, se mi zaženejo vsi sistemi, vsi ventilatorji ipd.
A slike ni. Tudi napajanja ni na tipkovnici ali miški (imam razerko, ki se osvetli, ko je napajanje).
Ker je zgledalo vse v redu, je kolega dal baterijo iz matične ven (baje tako resetiraš biose) in je ponovno dal not baterijo, ponovno gor grafično, prižgal p. C. In vse je vredu!
Saj tako zgleda. Problem je, da ko ponovno zaženem p. C., se težava ponovi. In tako moram to ponavljati, kar je sitno in pomojem tudi škoduje. Poleg tega ne morem niti ugasniti zvočno na matični (imam x-fi music, ne uporabljam on-board) ali karkoli nastaviti v biosih.
Drugače računalnika ne navijam, saj ni potrebe, nič nisem flashal al karkoli...
Prosim za pomoč. Hvala =)
The best way to predict future is to create it =)
- polepsal: Primoz ()
Han ::
Mogoče bi pomagalo, če bi posodobil BIOS. Lahko pa da dela zgago 'noname' ali ceneni napajalnik.
Kar se onboard zvoka tiče, se zagotovo da izklopit v biosu.
Kar se onboard zvoka tiče, se zagotovo da izklopit v biosu.
ceneni napajalnik?! NO WAY! CORSAIR 650W....
sicer zakaj pa bi se problem rešil če in ko resetiram biose preko baterije?
sicer zakaj pa bi se problem rešil če in ko resetiram biose preko baterije?
bluefish... jaz nimam pojma... kak jumper?
ok hvala bluefish... to je kurativa... dokler problema ne rešim bom delal to... kako naprej?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zanimiv problem z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 2452 (1941) | chrush |
» | Težava s BIOS - omOddelek: Pomoč in nasveti | 4908 (4572) | luka9 |
» | ZAGON NOVEGA PC ?!?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1940 (1237) | Domini |
» | Sesul sistem!Oddelek: Navijanje | 1771 (1283) | blblb |
» | Abit NF7-S 2.0 POST problemOddelek: Strojna oprema | 1246 (929) | Mobidick |