» »

kako izboljšam posnetek iz diktafona

kako izboljšam posnetek iz diktafona

mak007 ::

Ali obstaja kakšen uporabniku preprost program, da bi izboljšal govorni posnetek ( predvajam v Vlc, BS player. Media player...) Gre za posnetke s predavanj na faksu, kjer je včasih govor težje slišan zaradi velike predavalnice, presedanja soseda, kašlja ipd... ti omenjeni zvoki so izredno močni,glasnejši od monotonega govora predavatelja - je možno vsaj malo odpraviti zunanje šume?

Hvala in lp

JOKER ::

Hmmm ... v kakšnem studiju bi to bilo hitro izvedljivo, ker bi posnetek "vrgli" na 24 špurni magnetofon in bi potem samo zmanjševal ostale zvoke.
Težka bo .... če hočeš odstranit eno, se potem avtomatsko zniža tudi ostalo.

A si probal že kdaj iz pesmi odstranit vocal ? No, če nisi potem ti jaz povem, da je stvar zlo slaba na koncu.
Če rabiš posnetek zgolj zaradi tega, da bi zadevo prepisal, potem vseskupaj malo pojačaj (cool Edit Pro) je dober program za obdelavo zvočnih fajlov.

Morda bo pa kdo imel še kakšno donbro idejo ...

MK42 ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MK42 ()

mak007 ::

Hvala za ideji. Posnetek sem dal na "ekvilajzer" na Cubase, ki ga že imam( namesto na cooledit pro-ja)in je že boljše. Naložil sem tudi predlagani Audacity, vendar moram ugotoviti, kako sploh dela - ko sem uvozil datoteko, mi jo predvaja v sekundi ..:( očitno ne uvažam pravilno, bom poskusil kasneje.. hvala obema!

neres ::

Glede na to da imaš Cubase lahko poskusiš s kakim pluginom za odstranjevanje hrupa. Najboljši kar sem jih jaz preizkusil je Algorithmix NoiseFree.
Res dobra zadeva. Čeprav je to najbolj učinkovito za kake konstantne šume. Tiste kašlje, presedanja in podobne naključne hrupe je malo težje odstranit avtomatsko.

Pyr0Beast ::

NA equalizerju lahko navijes frekvence okoli 1, 0.5-3kHz ponavadi se govor nahaja v tem obmocju
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pri snemanju govora prihaja do šumov

Oddelek: Pomoč in nasveti
111239 (982) RatedR
»

KAraoke - specifično kateri program za snemanje vokala na obstoječ mp4.

Oddelek: Zvok in slika
111225 (1052) Matev
»

MP3 kvaliteta in velikost

Oddelek: Pomoč in nasveti
121998 (1673) b3D_950
»

Snemanje klaviature

Oddelek: Zvok in slika
81243 (1043) dkrast
»

Kateri program