Forum » Programiranje » C# program preko LPT porta
C# program preko LPT porta
klemen18 ::
Zanima me kakšna je koda v C# za odpiranje oz zapiranje posameznega pina na LPT.
Rad bi naredil LED diode, ki bi jih krmilil s pomočjo računalnika oz programom, ki sem ga naredil v
okolju Visual Studio 2005 C#.
Če ima kdo morda že kaj podobnega narejeno mi lahko pošlje na eMail.
klemen18@dolenjska.com
Hvala vsem za pomoč.
Rad bi naredil LED diode, ki bi jih krmilil s pomočjo računalnika oz programom, ki sem ga naredil v
okolju Visual Studio 2005 C#.
Če ima kdo morda že kaj podobnega narejeno mi lahko pošlje na eMail.
klemen18@dolenjska.com
Hvala vsem za pomoč.
- spremenil: klemen18 ()
A mogoče kdo ve kodo C# da bi odpiral oz. zapiral porte na lpt konektorju.
Če kdo ve naj jo izpiše.
Ali pa če ima kdo narejen program s katerim krmili karkoli preko LPT konektorja.
Program lahko pošleš na
klemen18@dolenjska.com
Hvala vsem za pomoč!
Če kdo ve naj jo izpiše.
Ali pa če ima kdo narejen program s katerim krmili karkoli preko LPT konektorja.
Program lahko pošleš na
klemen18@dolenjska.com
Hvala vsem za pomoč!
vem ja sm neki probavu pa ni ratal pol sm pa prfoksa uprašu pa ta link sm mu pokazu pa mu tud ni ratal nwem kako
Dej če maš kakšn program narjen mi ga pošl da vidm na primeru.
Please.
Hvala
Dej če maš kakšn program narjen mi ga pošl da vidm na primeru.
Please.
Hvala
Tutankhamun ::
A pa sta s prfoksom prebrala tole:
Before coding I want to give some info about reaching the ports by using a language and OS. When I was using Windows 98 I could reach the ports with a function which is "outportb". When I upgraded to Windows 2000 this failed because of its kernel. You can not reach the ports directly in NT, 2000 and XP because of their kernel and their printer drivers. Let me prove this: First make the circuit as in the pic and then shutdown your computer, start it, if you have multi boot menu select Windows 98, when it starts there is no light up in the circuit but in Win2000 and XP all the 8 lights are on so we know that the signal is coming and the pins are registered by their kernel with the printerdriver.
Dej mal preber kaj rabš. Če maš win98 bo delal pri NT pa morš še par stvari narest...
Before coding I want to give some info about reaching the ports by using a language and OS. When I was using Windows 98 I could reach the ports with a function which is "outportb". When I upgraded to Windows 2000 this failed because of its kernel. You can not reach the ports directly in NT, 2000 and XP because of their kernel and their printer drivers. Let me prove this: First make the circuit as in the pic and then shutdown your computer, start it, if you have multi boot menu select Windows 98, when it starts there is no light up in the circuit but in Win2000 and XP all the 8 lights are on so we know that the signal is coming and the pins are registered by their kernel with the printerdriver.
Dej mal preber kaj rabš. Če maš win98 bo delal pri NT pa morš še par stvari narest...
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Mam Windows xp SP2
A maš mogoče narjen kakšen primer, pa bom pol na primeru pogledu.
Al pa če se ti da kej na hitr nardit.
Please
Hvala vsem
A maš mogoče narjen kakšen primer, pa bom pol na primeru pogledu.
Al pa če se ti da kej na hitr nardit.
Please
Hvala vsem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Diagnostično orodje za WDOddelek: Programska oprema | 4473 (4333) | clovk |
» | [c++] segmentation fault?????Oddelek: Programiranje | 2318 (1862) | Vesoljc |
» | Manjši popravke za uporabnike Windows FirewallOddelek: Novice / Varnost | 3435 (2899) | denial |
» | router dela na nekih url jih samo polovičnoOddelek: Pomoč in nasveti | 1651 (1467) | Medo_m |
» | LPT porti in linux...Oddelek: Operacijski sistemi | 2549 (2356) | Trojaner |