Forum » Pomoč in nasveti » Nov disk optimalno
Nov disk optimalno
maxum ::
imam disk v PCju 200GB mislim da je SATA (napajalni kabel v ta disk je isti kot tisti ki gre v DVD enoto-torej je sata)..nanj je vezan rdeč kabel, ki je povezan z matično, vem da ni ATA, Ti imajo širok ide kabel....
Kupil sem nov disk, kabla nisem dobil,je SATA2 640GB.
torej sedaj moram kupiti še en rdeč kabel za novi disk SATA2, verjetno je isti kot za SATA diske. Problem pa je, ker je priklop za napajanje na SATA2 disku drugačno kot na SATA disku. TOrej kako ga sploh priklopim??-sploh nisem pomislil ali je novi disk kompatibilen z matično itd..??
nasvet?
-----------------
zanima me tudi ker je prvi disk 200GB, 8Bb pomnilnika in gor imam 2 particije (C,D), Novi je pa 640gb,16mb pomnilnika, bi bilo verjetno bolj optimalno imeti windowse na novem disku, ker ima več pomnilnika?
hvala za nasvete, odgovore...
lp
Kupil sem nov disk, kabla nisem dobil,je SATA2 640GB.
torej sedaj moram kupiti še en rdeč kabel za novi disk SATA2, verjetno je isti kot za SATA diske. Problem pa je, ker je priklop za napajanje na SATA2 disku drugačno kot na SATA disku. TOrej kako ga sploh priklopim??-sploh nisem pomislil ali je novi disk kompatibilen z matično itd..??
nasvet?
-----------------
zanima me tudi ker je prvi disk 200GB, 8Bb pomnilnika in gor imam 2 particije (C,D), Novi je pa 640gb,16mb pomnilnika, bi bilo verjetno bolj optimalno imeti windowse na novem disku, ker ima več pomnilnika?
hvala za nasvete, odgovore...
lp
Pyr0Beast ::
Starejsi sata diski so imeli navadne molex priklope, novejsi imajo vsi tanjse - sata priklope.
ponavadi kabli pridejo skupaj z mamoplato in jih pri diskovju ne prilozijo.
Sistema ni treba prelagati, tisti pomnilnik na disku ni veliko vreden, sploh tezav ne.
ponavadi kabli pridejo skupaj z mamoplato in jih pri diskovju ne prilozijo.
Sistema ni treba prelagati, tisti pomnilnik na disku ni veliko vreden, sploh tezav ne.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
ne morem kabla za napajanje priklopit ker je drugačen priklop oz. ga sploh ni na novem sata2 disku???
aha torej potrebujem "pretvorni kabel" molex v sata (2?)? kabel
in kako se imenuje še tisti rdeči kabel ki gre na matično? verjetno oba potrebujem? :)
aja HVALA
in kako se imenuje še tisti rdeči kabel ki gre na matično? verjetno oba potrebujem? :)
aja HVALA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maxum ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop starega trdega diska v nov računalnikOddelek: Strojna oprema | 1547 (1205) | FireSnake |
» | Trdi disk WD 80GBOddelek: Strojna oprema | 3388 (3137) | Maverick33 |
» | [SATA] Kje v BIOSu omogočim disk?Oddelek: Strojna oprema | 1317 (1207) | OChack |
» | Prosim za pomoč pri instalaciji sata dvd-rwOddelek: Pomoč in nasveti | 1749 (1632) | nonenone |
» | SATA disk ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 1923 (1590) | madviper |