Forum » Strojna oprema » [SATA] Kje v BIOSu omogočim disk?
[SATA] Kje v BIOSu omogočim disk?
Ice-Heki ::
Kupil sem SATA disk WD (80 GB) in ga vstavil v računalnik ter ga priklopil na matično ploščo z rdečim kablom, ki sem ga dobil zraven diska.
Matična plošča je Abit IS7.
Potem sem prižgal računalnik in nikjer v BIOSu ne znam poiskati oz. spremeniti nastavitev, da bi mi tale moj SATA disk deloval ...
Mogoče ima kdo podobne probleme?
Prav tako me zanima, ali naj namestim Windowse na SATA (novi disk) ali na stari IDE disk?
Matična plošča je Abit IS7.
Potem sem prižgal računalnik in nikjer v BIOSu ne znam poiskati oz. spremeniti nastavitev, da bi mi tale moj SATA disk deloval ...
Mogoče ima kdo podobne probleme?
Prav tako me zanima, ali naj namestim Windowse na SATA (novi disk) ali na stari IDE disk?
OChack ::
sam d anis štroma pozabu dat na sata disk :) jah če bojo problemi z sata diskom in zaznavanjem krmilnika vindovsov ga boš mogu na ide disk naložit, pa aml poglej če maš kere jumperje za sata 1/2 na disku
Int€l inside, IDIOT Outside
Ja štroma sevede nism prklopu Sam, če pogledam IDE disk, vidm de je štrom en tak konektor k ma 4 lukne ... jest pa na mojmu SATA disku ne najdem popolnoma nič podobnega ...
No, a mi lahko prosim na tejle slikci označiš kaj naj bi bilo "napajanje SATA diska"
SATA disk
A to je čist desni konektor (2x4)
Rdeč kabel je trenutno priključen na 2 priključek, prvi (levi) pa je čisto neuporabljen.
Sedaj pa še nekaj: Kje pa naj dobim kabel za štrom? Ker v mojem računalniku ne najdem čisto nič takega, kar bi pasalo v tale disk za napajanje :S
No, a mi lahko prosim na tejle slikci označiš kaj naj bi bilo "napajanje SATA diska"
SATA disk
A to je čist desni konektor (2x4)
Rdeč kabel je trenutno priključen na 2 priključek, prvi (levi) pa je čisto neuporabljen.
Sedaj pa še nekaj: Kje pa naj dobim kabel za štrom? Ker v mojem računalniku ne najdem čisto nič takega, kar bi pasalo v tale disk za napajanje :S
LordTado ::
jah sata diski malo manjši konektor ne tsti standard ki majo cdromi itd...
tak črni je mor pa it ven iz napajalnika tko kot ostali,če pa ga ni pa drug napajalnik al pa adapterček...
ajde
tak črni je mor pa it ven iz napajalnika tko kot ostali,če pa ga ni pa drug napajalnik al pa adapterček...
ajde
Stratus ::
Če pogledaš tvoj sata disk ima dva konektorja v obliki ležeče črke L ožji konektor je ta na katerega priklopiš rdeči kabel (to je podatkovni kabel) na širšega pa priklopiš SATA napajalni kabel, če ga nisi dobil poleg diska boš pač moral nabaviti molex to sata adapter nekaj takega kot tule na sliki
Nije žvaka za seljaka !
A ma kdo žvečilni :)
A ma kdo žvečilni :)
fosil ::
Tak adapter običajno dobiš zraven pri matični plošči. Malo pobrskaj po škatli od matične plošče, če jo imaš še kje.
Tako je!
sam tis pa hec, kr brez štroma..............morš pretvornik dobt molex na sata
sam tis pa hec, kr brez štroma..............morš pretvornik dobt molex na sata
Jah sej tale računalnik drgač ni moj ... notr ma že zdej 3 CD / DVD rom pogone, pa 2 diska in enostavno ni več teh napajalnih kablov in se mi je zdel čist kul ko sem SATA disk priklopil brez napajanja
No, hvala za razlago, zadeva že deluje!
ti si en LOL bi rekl osnovnošolci :)
jah sj veš da majo ide diski štrom, je ap res da je pr sata dokaj nenavadn prklop
jah sj veš da majo ide diski štrom, je ap res da je pr sata dokaj nenavadn prklop
Ja, vem IDE diske dobr poznam, smo velik kilometrov skupi nardil, sem jih tud velik razstavu, pa kdaj pa kdaj kej zamenal, da je delal naprej (še zdej mi dela veliko let star trdi disk - Maxtor 10 GB ), samo pri Sata diskih sem bil pa čisto zmeden, ker so vsi priključki drugačni ... morem stopit spet malo v korak s časom
se dogaja tud men ko komp menam na 3 leta, sam začuda mi je ta k sm ga nazadne sestavu delov v prvo.......skor
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težava,iz eide diska bi rad presnel podatke preko eide conektorja pa ne greOddelek: Pomoč in nasveti | 2012 (1481) | alese |
» | Čemu kaj sluŽiOddelek: Strojna oprema | 3732 (2890) | WinXP |
» | Kje dobiti?Oddelek: Strojna oprema | 3603 (3169) | Karen |
» | Trdi disk WD 80GBOddelek: Strojna oprema | 3398 (3147) | Maverick33 |
» | Nov disk optimalnoOddelek: Pomoč in nasveti | 1160 (1030) | maxum |