» »

Kupovanje na Kitajskem preko neta

Kupovanje na Kitajskem preko neta

«
1
2

Fave ::

Torej naročil bi nek produkt iz Kitajske, vendar sem malo skeptičen. Ker gre za nekaj tisoč evrov, me zanima, kako se lahko zavarujem, da me tip nebi nate@nu. Je pa taisti produkt v Sloveniji 5x dražji.

Vsak info več kot dobrodošel.

Hvala.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

mtosev ::

Use eBay.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Fave ::

Tipa sem najdu na alibaba.com.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

iso2000 ::

escrow
Gre za sistem s posrednikom, kjer ti nakažeš posredniku denar (escrow), ta potrdi prodajalcu, da ga je prejel, vendar ga da naprej šele, ko ti prejmeš blago in potrdiš kvaliteto in ustreznost.

No, evo, sedaj si mi pa dolžan za pivo!

Kaj boš pa kupoval, če ni skrivnost?

LP

Fave ::

Za pivo ni problema. Pa ne samo enega. Samo najti se morava.

Gre pa za termovizijsko kamero.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

AtaStrudl ::

A se dobi kaj takega kot FLUKE TIxx serija:

http://www.testequipmentdepot.com/fluke...

po ugodni ceni?

Fave ::

Jep. Sicer ravno te za katero se zanimam jaz (Ti55) ni na tem linku. Cena je hudo ugodna. Bi rekel preugodna, da bi bila resnična. Je pa problem, ker mi tip komplicira in hoče denar v naprej, na kar nikakor ne bom pristal.

Če ne bi imel toliko dela napokam kufre in odletim tja za en teden.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Fave ::

Ker se prejšnji model ni strinjal ne s plačilom po povzetju in ne z escrow varianto sem poiskal drugega.

Tudi ta se ne strinja ne z enim, ne z drugim, mi je pa predlagal sledeče:

Hello again,

I'm sorry sir, i don't really familiar about escrow payment method. I am a personal seller so i just understand the wire bank transfer method. I buy this Ti55FT from ec21.com with Bank Wire Transfer Payment Method.
First time when i was buy this product, me too can't trust anyone likes you feel right know. But the seller from ec21.com said that he will release the shipping first and give me the track number from UPS, so i can check the shipping conditions.
How if we do this way, i will submit the shipping document to UPS office and ask them to make the invoice and shipping tracking number. But, UPS still hold the package, i will wait your payment. When i get the payment, i will contact UPS to release the package directly.
If you agree, please provide me your true shipping address and telephone number.

Best Regards.



Ali je kdo že tako delal oz. se tako sploh, da delati brez tveganja, da izgubim denar?
My mind's a hyper tool that fixes everything.

gorjanc ::

Mah tut to je še zmerom lahko nateg, on da nekaj kamnov v paket na UPSu itak ne vedo kaj je notri.

Vsekakor jaz nebi zaupal takole preko mejlov par tisočev evrov nekomu ki komaj govori angleško. Mimogrede na alibabi se najde kar nekaj scamerjev ne rečem da so vsi se pa najdejo. Jaz bi najprej preveril njegov naslov če obstaja in če ali je na tem naslovu registrirano pravo podjetje. Drugo bi poklical tja ter preveril informacije. Mogoče ti lahko pošlje sliko kamere z kakšnim predmetom ki ga ti določiš tako veš da je slika res orginal. Še vedno pa je tole kar tvegano mogoče lahko najdeš nekoga tam ki bi šel zadevo preverit.

Mimogrede po občutku ki sam ga dobil iz tegale mejla je ene 60% šanse da je tole scam.

Še to, edini način ki je skoraj 100% je escrow zato ga tudi vrjetno nočejo uporabiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gorjanc ()

Fave ::

Slike kamere mi je poslal. Zraven kamere prilaga še dve leči, je pa kamera pol leta stara, čeprav glede na slike zgleda popolnoma ohranjena.

Je pa ta tip iz Indonezije.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Gandalfar ::

Hmm.. po koliko se pa podobne zadeve na ebay.de ali pa co.uk prodajajo? Ce ti tega prodajalci iz evrope niso sposobni zrihtat po taksni ceni, od kje nekomu iz Indonezije toliko boljsi pogoji, da ti je dejansko toliko pod ceno sposoben prodat.

Ce je prelepo, da bi bilo res .. verjetno ni res.

Okapi ::

Če je cena res toliko ugodnejša, je 100% nateg (ali v najboljšem primeru ukradena roba). Kitajska/HongKong/Singapure/Malezija/Indonezija ... je polna prevarantov, ki prodajajo tako rekoč vse, po super ugodnih cenah, dobiš pa nikoli nič. Tudi če je spletna stran videti OK, je še vedno nateg. Prodajalci te poskušajo prepričati z raznimi skeniranimi dokumenti, potnimi listi ... - vse nateg.
Tako da prste stran od teh zadev.
Malo poguglaj, boš takoj videl. Recimo:

http://resources.alibaba.com/topic/2415...

O.

Okapi ::

Mimogrede po občutku ki sam ga dobil iz tegale mejla je ene 60% šanse da je tole scam.


Na račun takšnih naivnežev ti scamerji uspevajo;-) To je 100% nateg, bolj očiten skoraj ne more biti.

O.

c3p0 ::

Za začetek naj da sliko naprave z nekim dokazom, da je sliko res on posnel (papir z imenom ipd.). Scammer najbrž ne bo imel prave robe na zalogi, še manj če ne gre za poceni zadeve.

Okapi ::

Nikar naivno ne podcenjujte scamerjev. Ti natančno vedo, kaj kupce skrbi in kako jih glede tega nategniti.

Robo si lahko tudi sposodi, ali fotografira v trgovini, ali fotošopira kakšno reklamno fotko (zraven pripopa "svoj" potni list). Pošljejo ti lahko tudi ponarejen originalen račun, s svojim imenom, s katerim dokazujejo, da so robo pred časom res kupili.

Poleg tega nikjer ne piše, da če robo dejansko ima, da ti jo bo tudi res poslal. Lahko ima eno kamero in jo proda desetim. Ali pa ima pokvarjeno kamero (ki jo je recimo za drobiž kupil od prijatelja, ki dela na servisu), ki ti jo tudi pošlje, ampak potem trdi, da je bila, ko jo je poslal, še v redu, in denarja že spet ne boš videl.

Skratka, prste stran od takšne robe;-)

O.

darkolord ::

Kakšen ima feedback na alibaba (če sploh kakšen)?

Fave ::

Predstavil sem mu argumente, ki ste jih predstavili, on pa mi je odpisal tole

Hello!

If I submit the shipping documents to UPS, of course, firstly they must check the goods, measure the weight and see the type of goods that will be in shipping. So, it is impossible when I bring my goods that have been groomed to them. They will open the parcel and check the contents. And it was impossible if they write Fluke Ti55FT in the document while the contents are stone or anything. Furthermore, this is an international shipping, in other words "High Security Shipping"
Should we trust one another. For escrow, I really do not understand. And if we talk about cash on delivery, how if I suspect you, for example, I send goods with high shipping costs, but when you receive it, you do not make payments. In other words, my loss is doubled. Lost money and lost goods.
Believe me, when I provide invoices from UPS and tracking number along with it, then it means that goods are ready in shipping. Even when I submit the document due to shipping, the goods is already in their party (UPS).

Thank you.


Koliko je resnice v tem? Sam namreč ne vem kakšen je sistem pri UPS.

Slike mi je že poslal. Posnete so "amatersko", vendar čisto, tako, da se lepo vidi ohranjenost in vse kar kovček vsebuje.

Še to, on to kamero prodaja kot fizična oseba.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Fave ()

d0rK ::

Ja, FFS. Reces mu BASTA. Ali naj se nauci uporabljati escrow pri kateremu on NICESAR ne tvega ali pa gres stran od ponudbe.
To da UPS preveri kaj je notri se mi zdi da so buce.. Kaj pa briga posto kaj on posilja. Posiljati vec tisoc evrov v riskantno drzavo
je neumnost. Cash on delivery so pa tudi sanje. Uporabi escrow.

Gandalfar ::

Za toliko denarja naj se nauci kaj escrow pomeni.

JanVid86 ::

escrow, I really do not understand

rook, buddy, it's either escrow or our dear is off

darkolord ::

UPS pomoje (skoraj zagotovo) ne preverja vsebine...

Dej mu par linkov glede Escrow, tisto je najbolj varna zadeva v takih primerih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Utk ::

Pa kaj mislite, da bo nekdo pošiljal robo brez denarja? Poskusite to na mimovrste ali enaa, bomo videli kaj bote dobili, dokler na plačate. Nekdo iz drugega konca sveta bo pa kar poslal? Ali sprejmite tveganje, prej preverite, kolk se da, ali se pa ne spuščajte v to. Simpl ko pasul.

Okapi ::

Koliko je resnice v tem?


Malo poguglaj. AFAIK UPS noben ne omenja ali priporoča kot način pošiljanja, s katerim bi ne tvegal natega.

Slike niso vredne nič. Do njih lahko prideš na sto načinov.

Da je fizična oseba, je slabo znamenje. Vprašaj se, zakaj bi se nekdo trudil s prodajo čez pol sveta, za stvar, ki ni ravno redkost ali made in Indonesia. Po tako ugodni ceni bi nedvomno hitro našel prodajalca tudi doma. Zakaj bi jo sploh prodajal tako poceni? Kamere za 20.000 € ne bo nihče prodajal za nekaj tisoč evrov. Vprašaj se tudi, kako da to kamero prodajata kar dva Indonezijca na Alibabi.

TANSTAAFL v takšnim primerih zanesljivo velja.

Res poceni (delujočo) stvar lahko kupiš samo, če prodajalec ne ve, kaj prodaja, ali če se hoče na hitro znebiti "vroče" robe. Vprašaj se, kaj bi si mislil, če bi ti kdo pri nas ponudil bistveno ugodnejšo menjavo dolarjev od uradne. Ali avto, ki je vreden 20.000 evrov, za 5000 €. Takoj bi ti bilo jasno, da gre za ponarejene dolarje in ukraden avto.
Nikar ne misli, da veljajo v Indoneziji kakšne druge ekonomske zakonitosti. Od tam lahko kupiš poceni pohištvo iz bambusa, premog, tam narejeno leseno jadrnico, piratske blu-raye ali ponarejen rolex (pa še to ne več kot 2x ceneje kot dobiš enako robo v Evropi), uvožena ameriška tehnična roba pa je tam kvečjemu dražja kot pri nas.

O.

darkolord ::

CrniE: al pa uporabis escrow.

Utk ::

Ni niti tisto tako enostavno. Kaj če se kupec premisli in nekaj nabluzi? Komu bo tist verjel? Kdo bo plačal poštnino? Če bi jaz prodajal, tega ne bi sprejel.

Horsechoker ::

Levatenje 101. Pejt stran od tega hehe
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

darkolord ::

CrniE: pri escrowu si kupec ne more premislit, ko enkrat plača.

Utk ::

Ja ne bit smešen, kako je pa pol zaščiten? Mater smo brihtni.

Horsechoker ::

Tistemu ne posredujejo denarja, dokler kupec ne reče da je izdelek kul...?
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

darkolord ::

Kako? Preprosto. Kupec plača, prodajalec pošlje robo prek sledljivega servisa. Ko kupec dobi robo, ima 30 dni časa da pošiljko sprejme oz zavrne. Če sprejme, se denar sprosti in zgodba je končana. Če dobi eno škatlo kamenja, celo stvar "zavrne" in robo pošlje nazaj prodajalcu.

Okapi ::

Kdo bo plačal poštnino?


Poštnino od prodajalca do kupca plača prodajalec, razen če se ne zmenita drugače. Poštnino od kupca do prodajalca, če roba ni OK, plača kupec. Prodajalec torej tvega poštnino v eno smer, ampak če prodaja dobro robo, je tveganje majhno. Kupec tvega poštnino pri vračanju (ali v obe smeri, če na to pristane), kar je vseeno neprimerno bolje od tveganja za vso vrednost.

O.

Utk ::

Ja...pri poštenih ljudeh to lahko deluje, pri barabah imaš pa glih tako probleme. Zato se jaz tega ne bi šel, če bi prodajal. Končno lahko kupec nazaj pošlje kamenje in imamo isti problem. Ta čas ti roba in denar stojita, pa še kakšno poštnino moraš plačat.

madog ::

Samo par minut po netu iskal in najdu eno štarcuna super ugodno samo kaj ko sem našel :

www.luckymall88.com
www.itgoldenmall.com

neverjetno kako sta si podobni!!!!!!
poglej poglej samo bank wire sprejme

Okapi ::

Saj če dobiš kupca, ki plača vnaprej, ni problem, jasno da ne boš po nepotrebnem kompliciral. Ampak če prodajaš redke in drage stvari, za katere kupca ne dobiš kar za vsakim vogalom, si lahko tako precej olajšaš & pohitriš prodajo. Če escrow ne bi koristil tudi prodajalcem, ga nihče ne bi uporabljal.

O.

M-XXXX ::

Čisto tako ena malo bolj kmečka ideja: Izdajaj se kot nov kupec, ki ravno potuje po njegovih krajih in bi bil pripravljen osebno prevzet, pa boš hitro zvedel pri čem si in če sem prav razumel se gre tukaj za ogromne prihranke in najbrž ti obisk omenjene države nebi nič škodoval, seveda iz dopustniških namenov?:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M-XXXX ()

Fave ::

@M-XXXX: Kot sem že pa postov prej napisal. Če nebi imel toliko dela napokam kufre in Indonezija here i come. But ...

Najbrž mu bom res napisal Escrow ali nič. Mimogrede, ali obstaja še kakšen posrednik kot je Escrow?
My mind's a hyper tool that fixes everything.

M-XXXX ::

Saj če ne drugega, dosti zveš če je kaj resnice na tem kar prodaja (sam dosti prakticiram to glede bolhe- vem da je težko primerjat sam vseeno bolje to kot nič)

LuGi ::


www.itgoldenmall.com


Hehe ta je zelo zelo podobna newegg :))

Okapi ::

Fave, ne bodi naiven. Ti Indonezijci z Alibabe (ravno vidim, da so celo trije različni), ki prodajajo te kamere, so 100% nateg. Nihče ne prodaja 20.000 € vrednih kamer po pet jurjev.

Ko ti scamerji enkrat zavohajo, da si se napalil, imajo na zalogi še marsikateri trik. In lahko si prepričan, da to niso amaterji, ampak obvladajo sceno precej bolje kot ti.

Ko bo videl, da vsega denarja vnaprej ne boš plačal, te bo mogoče poskušal oskubsti vsaj za nekaj sto ali tudi samo nekaj deset evrov.
Zgodi se ti recimo lahko, da se bo kar naenkrat pozanimal, kaj je to escrow, in pristal nanj, ampak predlagal nekega svojega (ki bo seveda fake). Ali pa bo pristal na tistega, ki ga boš ti predlagal, ampak zahteval, da mu prej nakažeš nekaj denarja za neke fiktivne stroške, ki jih bo imel.

Tudi potovanje v Indonezijo bi bilo stran metanje denarja (razen če ne bi imel namena tja iti na počitnice;). Kaj če ti recimo reče, da ti jo osebno prinese, če mu nakažeš 1000 evrov za povratno karto?
Ali pa si bo izmislil sorodnika gastarbajterja v Avstriji ali Italiji, ki da mu lahko pošlje kamero, on ti jo bo pa potem osebno prinesel pokazat. Samo poštnino do Evrope mu boš moral nakazati (ki po možnosti ne bo ravno nizka, ker bo treba plačati še par sto evrov za zavarovanje - saj nočeš, da bi se kameri po poti kaj zgodilo, ne). Denar za poštnino boš nakazal, sorodnika in kamere pa jasno ne boš videl.

Skratka, raje čim prej pozabi na vse skupaj;-)

O.

Fave ::

@Okapi: Z vsem napisanim se strinjam. Če bi on pristal na escrow, brez nekih neumesnih fint, potem bi šel v nakup, drugače odpade.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

darkolord ::

Nihče ne prodaja 20.000 € vrednih kamer po pet jurjev.

No, če smo natančni... pri nas prodajajo pet jurjev vredne kamere po 20.000 € :)

Fave ::

Sedaj mi je odpisal tole:

Hello!

How about Western Union/WU, do you accept?

Thank you.

Se da preko tega kaj bolj sigurno izpeljat?
My mind's a hyper tool that fixes everything.

c3p0 ::

Še slabše, dvigne lahko le z geslom, ki si ga izmenjata, brez dokumenta. Pozabi...

Opkow ::

WU je znan po tem, da ga preveranti se posebej radi uporabljajo.

lonz ::

Jej Fave, ti kr kup, sam ne pol jokat ko te bo ritka pekla od natega. In, da smo si na jasnem - to je 99,9999% nateg. Tole kar imaš tule je čisti modus operandi scammerjev. Več si preberi na http://www.419eater.com/
...arrrrrr, shiver me timbers...

darkolord ::

Fave: Escrow je v tvojem primernu edina smiselna izbira.

WU prevaranti sicer res radi uporabljajo, a ga uporablja še več legitimnih prodajalcev - najbolj je sumljivo, če prodajalec vztraja na tem načinu; če je ponujen samo kot ena od alternativ, ni to še definitiven znak, da gre za prevaro.

Fave ::

Ja, saj to mu skoz tumbam, pa se ga ne prime.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

bluefish ::

potem pač končaj s pogovori.

Fave ::

Sej ne moreš verjet:

Please understand my condition, i am not very familiar about payment method in the world of online business. I do not understand what Paypal, escrow even with WU, I understand less. I offer ideas through WU because of i got idea from my friends. Can you explain much detail escrow payment to me? I also heard that for the escrow payment is not valid for Indonesia. Indonesia can not for registration in Escrow. For more details, please find it again. I think Bank Wire will be the best way, trust me!
I'll be wait for you.

Thank you.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Okapi ::

In v eni fazi bo ugotovil, da je skapiral escrow, samo da nujno rabi 200 evrov vnaprej, da se bo lahko registriral iz Indonezije.

Pozabi že enkrat na njega (razen če te takšno dopisovanje zabava:-))

O.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošiljanje paketa v Nigerijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8923661 (13546) St235
»

Cudni kupci iz turcije na bolha.com

Oddelek: Kaj kupiti
375926 (4359) St235
»

Pozor vedno vec internetnih prevar tudi pri nas

Oddelek: Loža
447758 (4152) tony1
»

Nokia n95 8GB verzija (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9214229 (2363) gasperxp
»

Nakup iPhona iz tujine-rabim vaše mnenje :)

Oddelek: Loža
72914 (2735) Thagirion

Več podobnih tem