Forum » Pomoč in nasveti » ne zazna dovolj rama in trdega diska
ne zazna dovolj rama in trdega diska
maestroo ::
Prosim za pomoč!
Imam prenosnik hp 6830s ki ima 4 giga rama in 250 gb trdega diska. Zazana pa samo 3 gb rama pa okoli 130 gb hdd.
Na prenosniku je naložen Wondows xp ter SP2. Tudi pri nalaganju windowsov pri ustvarjanju patricij zazna samo okoli 130gb spomina.
Imam prenosnik hp 6830s ki ima 4 giga rama in 250 gb trdega diska. Zazana pa samo 3 gb rama pa okoli 130 gb hdd.
Na prenosniku je naložen Wondows xp ter SP2. Tudi pri nalaganju windowsov pri ustvarjanju patricij zazna samo okoli 130gb spomina.
axee ::
Če uporabljaš 32bitne windowse znajo le-ti uporabljati le 3,2 (približno) GB rama, za večji izkoristek si zrihtaj 64bitne windowse.
Aha na to pa še pomislil nisem. Samo nevem v čem je problem pri hdd da nezazna celotnega prostora na njemu
Zako ::
Mogoče imaš recovery particijo, samo ta ponavada vzame kakih 10GB največ.
Probaj naložit še SATA gonilnike.
LP
Probaj naložit še SATA gonilnike.
LP
Zako je zakon!!!
Imam sp2 pa ki je obvezna da sploh lohko naložiš gonilnike gor sem da pa tud sp3 gor pa res zazna samo okol 128gb.
Še kakšen nasvet?
Še kakšen nasvet?
Ne ni bila ustvarjena taka patricija ker sem jo jaz ustvaril in zazna pri nalaganju xp-jev samo okoli 130 gb, če pa pogledaš v bios pa pokaže 250 oziroma 232 gb
ali pa je le ustvarjena particija te velikosti. Poglej v start > run > diskmgmt.msc
Pokaže mi c pa d ter 104,89 nedejaven
bluefish ::
no, torej ob namestitvi ni bila ustvarjena particija čez cel disk ampak samo za 130GB. Formatiraj tisti prostor kar preko tega orodja, potem pa uporabi PartitionMagic in združi particiji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
ja ob namestitvi windowsov ni zaznalo ostalega prostora.
vglavnem sedaj mi jo je zaznalo in sem ustvaril še eno patricijo.
Hvala vsem za pomoč
vglavnem sedaj mi jo je zaznalo in sem ustvaril še eno patricijo.
Hvala vsem za pomoč
Go-ahead ::
Imam enak problem. Namestil sem XP je, nato še SP2. Ne zana mi prave veilkosti diska. A imate kakšno enostavno rešitev tega problema. (Ne bi iskal novih xp)
solatko ::
Go-ahead - pojdi v upravitelja diskov in boš videl prazen prostor na disku - moraš tako kot forumaš zgoraj, naredit novo particijo ali razširit sedanjo čez cel prostor diska.
Trenutno sem v službi. Ko bom doma bom poskusil. Sem pa že nekaj šaril po podatkih o disku vendar mi kaže samo 130GB.
velikost. ki mi jo je prikazalo pri instalaciji xp.
velikost. ki mi jo je prikazalo pri instalaciji xp.
jest10 ::
Hvala Solatko, že formatiram. Ali lahko črko diska na katrem je operacijski sitem spremenim. Sedaj se nahaja na H. Nek ku*čev bralnik kartic mi je pobral C.
solatko ::
Sistemske črke ne moreš spremeniti, šlo bi, če bi si naredil sliko particije z Acronis true image in potem sliko ponovno instaliraš, pred instalacijo označiš disk in vse ostalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne zazna diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 993 (902) | prescn14 |
» | Nerealna kapaciteta diska ob instaliranju OSOddelek: Operacijski sistemi | 1759 (1304) | bluefish |
» | Problem z zaznavanjem diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1064 (949) | robobobo |
» | HDD ne zazna celega ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1219 (1089) | Spike Edin |
» | Nov 160GB vendar zazna samo 130GB (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4982 (3808) | Yamasaki450 |