» »

kateri wireless router

kateri wireless router

Patko ::

Sem ze gledal teme, pa nism dobil cist pravega odgovora. Trenutno mam doma Netgear WPN824 router (+ adapter, dobil v kompletu), ki ma pa probleme s Cisco VPN klientom (pa se par drugih problemov tut). Tko da me zanima, ce kdo lahko priporoca kej drugega, zahteve so pa naslednje:
- wireless
- dober domet (je eno nadstropje pa tri stene vmes..tale netgear ma zadovoljiv signal. vista prav "good":) )
- po moznosti brez kakih cudnih hroscev - tale netgear ma probleme s port forwardingom
- dela ok z mulo/torrenti
- cena max 200€ za router, rajs manj
- zanesljivost. tale netgear to ni.
- pa se najbl pomembno, dela s Cisco VPN klientom (preko IPSec)
Gledal sem Linksys WRT54GL, pa ne vem ce bi bil domet zadovoljiv? Tko da najbrz kak MIMO alpa 802.11n?

LP
  • spremenil: Patko ()

jan01 ::

- pa se najbl pomembno, dela s Cisco VPN klientom (preko IPSec)

Kaj da ima vpn klient/server gor ali da le "prepušča" ipsec?

Kupi ali buffalo whr-hp-g54 -55€ ali pa linksys wrt54gL-80€(only in slovenia!, v tujini pod 60€). Sta skoraj enaka(hardwarsko). Na oba lahko daš veliko boljše firmware kot x-wrt(openwrt z gui), dd-wrt, tomato, ... , ki delujejo veliko boljše, imajo več funkcij,.... V teh boljših firmwarih lahko tudi zvečaš oddajno moč. Lahko bi si kupil tudi še eno anteno(http://uha.makina.org, malo povprašaj na www.wlan-sat.com)

Ubistvu mora met VPN passthrough, torej prepuščanje. Kar sem bral po netu, ma Netgear precej problemov s tem.
WRT54GL se pa dobi pri nas za dobrih 70€, v Avstriji pa cca 15€ cenejs. Ampak za 15€ me pa tut ne bo pobral:) Pa ce ga narocim prek neta ga lahko vrnem brez problema, ce slucajn neb biu dost mocn signal.
Ce ima se kdo kak predlog bom vesel, ce ne bom pa poskusil sreco s tem linksysom.

LP

Tr0n ::

Jaz bi tudi priporocal buffalo whr-hp-g54. Za taksno ceno ne bos nikjer dobil boljsega, sploh ko ga enkrat flashas na 3rd party firmware. Buffalo ima ze vgrajen signalni ojacevalec, ki se dodatno poveca domet.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

_marko ::

A ve kdo, če ima buffalo whr-hp-g54 tudi možnost priključka na internet tudi po navadnem kablu.

Torej, en računalnik bi vedno bil povezan z kablom, ostali pa wireless...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

uradna stran
uglavnem, ma 4 lan porte, tko da ni panike. trenutno mam pa na njem dd-wrt firmware, pa dela super. edin malenkost manjsi doseg ma kot netgear, ampak to ni problem, mam ze dodatno anteno naroceno:) tko da hvala za priporocila..in priporocam naprej.

LP

roli ::

To menda ima vsak router!

Tudi sam se odločam za nakup poceni routerja in mi je ta buffalo whr-hp-g54 padel v oko in se mi zdi dober.vendar me enkaj zanima glede tega dd-wrt firmwarea. Najprej katero verzijo izbrati za ta router? V navodilih so sicer omenjene različne verzije vendar nikjer ne piše ali treba imeti mini ali standard. Druga navodila so mi sicer jasna vendar res ne vem ali je nujno izbrati mini verzijo ali lahko standard.

Potem pa me zanima kaj storiti, če router crkne po kake pol leta po flashanju? Najbrž z neoriginal firmwarom ne moreš stvar nesti na servis?
http://www.r00li.com

Tr0n ::

Standard generic. Jaz sem flashal Tomato, ker se mi nekak bolj dopade. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri brezžični router kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
407958 (5829) OmegaBlue
»

Kateri usmerjevalnik(router)?

Oddelek: Kaj kupiti
435599 (4396) KandazaR
»