Forum » Pomoč in nasveti » Trdi disk...
Trdi disk...
b00n ::
Zamenjal diske med dvema računalnikoma, pred menjavo oba delujoča, po menjavi je eden mrtev.
Ob zagonu fašem tole:
Invalid BOOT.INI file
booting from: c:\windows\
Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
\windows\system32\config\system
Se da kaj narediti, ali je šel v hardware heaven/hell?
PS: ali je možno da je vzrok za okvaro to, da je bil disk mogoče v neposredni bližini zvočnikov sterea (na monitor/televizor vplivajo negativno, ali tudi na disk?)
Ob zagonu fašem tole:
Invalid BOOT.INI file
Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
\windows\system32\config\system
Se da kaj narediti, ali je šel v hardware heaven/hell?
PS: ali je možno da je vzrok za okvaro to, da je bil disk mogoče v neposredni bližini zvočnikov sterea (na monitor/televizor vplivajo negativno, ali tudi na disk?)
bluefish ::
poženi recovery console s pomočjo namestitvenega diska in uporabi ukaza fixboot in fixmbr.
AapocalypseE ::
Idi pod moj računalnik - lastnosti - dodatno - pod zagon in obnovitev klikni nastavitve in urejanje
Verjetno ti bo javlo, da zadeva majnka zato jo naredi na novo.
Če maš Win XP vnesi noter sledeče:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
EDIT: to ti napiše takoj ob zagonu? Ker če lahko prideš vseeno v windows lahko uporabiš to metodo, ki sem jo napisal.
Verjetno ti bo javlo, da zadeva majnka zato jo naredi na novo.
Če maš Win XP vnesi noter sledeče:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
EDIT: to ti napiše takoj ob zagonu? Ker če lahko prideš vseeno v windows lahko uporabiš to metodo, ki sem jo napisal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
b00n ::
poženi recovery console s pomočjo namestitvenega diska in uporabi ukaza fixboot in fixmbr.
Done, sedaj mi napiše samo:
Invalid BOOT.INI file
potem pa nadaljuje do windows load screena, kjer mi v trenutku restarta comp. še kakšna ideja?
edit: streetracer-ne pridem do windows
edit2: safe mode ne dela, normalni način ne dela..
edit3: vrgu bom ropotijo staro na cesto pa nej vzame prvi cigan k pride mimo; na 3 compih sm mogu se j3b4t da sm usposobu, a le na originalnem zdaj dela-po fixbootu etc sem pa probaval delovanje na ostalih dveh in obupaval...
skratka; dela, hvala za pomoč!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: b00n ()
Valvoline ::
Daj inštalacijski xp cd not pa ga še enkrat daj čez samodejno da odpravi napake.
Tisti disk ki si ga baje skuru raje poglej če ima jumperje slave-master pravilno nastavljenih.
Al pa če imaš ide oz sata port vklopljen tam kjer je hdd priklopljen v biosu mamaplate.
Tisti disk ki si ga baje skuru raje poglej če ima jumperje slave-master pravilno nastavljenih.
Al pa če imaš ide oz sata port vklopljen tam kjer je hdd priklopljen v biosu mamaplate.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem z bootanjem win xpOddelek: Operacijski sistemi | 1056 (1006) | vbohinc |
» | prenehanje izbire operacijskega sist. ob zagonu pc-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 1512 (1387) | lovro1a |
» | Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5451 (4863) | Damjan Jagar |
» | Težavica z boot.ini v XP-jihOddelek: Operacijski sistemi | 1163 (1024) | >>><<< |
» | linux disk crknil, ne morem v WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1077 (1026) | mile |