» »

USB ključek crknil kar tako

USB ključek crknil kar tako

MihaFirst ::

Pozdravljeni!

Imam težavo z USB ključkom. Že nekaj časa mi povsem normalno dela, danes pa sem naložil neko ZIP datoteko, ključek nesel do drugega računalnika in tam je bil "unknown device". Ga nesem do prvega računalnika - tudi tam, kjer je delal še pred 15 sekundami, zdaj ne dela. WTF? Se da to kako popravit? Firma ključka je pa TrekStor.

lp

lonz ::

Ma tile ključi crkujejo kot za stavo. Meni so že trije šli po gobe v kratkem. Jih sploh ne uporabljem za pomembne zadeve. Crkujejo pa verjetno zaradi slabe elektronike.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Izi ::

Moje mnenje je, da so za crkovanje USB ključkov krivi kar računalniki sami oz. električno omrežje na katero je priklopljen računalnik.

Iz izkušenj vem, da na nekaterih računalnikih ne moreš nikakor uničiti USB ključka, pa če ga vtakneš in iztakneš po desetkrat na minuto in to počneš nekaj let.
Isti ključek bo crknil na drugem računalniku že po nekajkratni uporabi.
Popravljal sem celo računalnik, ki je v hipu skuril vsak USB ključek, ne glede na firmo in velikost in to takoj ob prvi uporabi. USB printer pa je normalno deloval na taistem računalniku.
Naj še omenim, da napake nismo našli >:D

Kot pri vsaki napravi pa je kritičen trenutek takrat ko ključek vtakneš v računalnik. Če to preživi potem bo sigurno deloval do izklopa, saj med delovanjem ne crkne skoraj nobena elektronska naprava.

Vzrok za skurjenje ključka je seveda lahko na matični plošči ali kar na samem USB ključku, ampak jaz bolj sumim napajalnik, ki ob priklopi daje preveliko napetost ali pa gre za kakšne nepravilne ozemljitve.
Sem že naletel na matične plošče, ki so bile v ohišju montirane na gumijastih zatičih in tako popolnoma električno nepovezane z ohišjem. Pa tudi pravilna ozemljitev vtičnice je zelo pomembna. Če ni ozemljitve naj bo narejeno vsaj ničenje. Če pa ni ničesar pa bo statična elektrika prej ali slej nekam preskočila. Najraje na napravico, ki jo poskušaš vtakniti v računalnik med njegovim delovanjem.
Če vtikaš v računalnik USB napravice, ki imajo svoje napajanje, recimo printer, so te ponavadi ozemljene preko svojega napajanja, ko pa vtakneš USB ključek pa ni ta nikamor povezan in ves električni potencial iz računalnika se bo prenesel na ključek in ker le ta ni ozemljen ga bo skurilo.

Tako nekako si jaz predstavljam, zakaj na nekaterih računalnikih USB ključki precej crkujejo na nekaterih pa nikoli.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri usb kljuc (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6714495 (12070) knap
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514253 (3419) MasterKiD
»

Usb ključ ne predvaja določenih formatov

Oddelek: Strojna oprema
1611747 (9652) Toros
»

Občasno resetiranje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
7888 (821) black ice
»

USB ključ skuri matično???

Oddelek: Strojna oprema
192515 (1967) Dead_Eye

Več podobnih tem