» »

mp3 ripanje- s čim

mp3 ripanje- s čim

spucek ::

Torej že 3 leta delam mp3je z dobrim starim Audio Catalystom 2.0. Na novi Tlačenki(tm) pa sem našel med drugim tudi program CDex 1.40. In ko sem program pognal, se mi je porodilo vprašanje: koga naj obdržim? Starega in preizkušenega AC-ja, ali pa so stvari že toliko napredovale v 3 letih, da bi rajši začel uporabljati kar Cdex-a . A mi lahko prosim tudi razložite kateri format je sedaj "in" -mp3,ogg,wma..(še kdo?). In kateri kodek je najboljši -s tem mislim kakovost in velikost datoteke(čimbolša kakovost pri dobrem stiskanju)-čas potreben za kodiranje je nepomemben.(MORA podpirat VBR!!)
HVALA
PS : zakaj mi winAmp NE predvaja ogg datotek?Rabim kakšen kodek? In kje bi ga dobil?
Previdnost je mati modrosti.

iration ::

Za Ogg file rabs plugin. Dobiš ga na winamp.com pa mal poišč. Glede Audiocatalysta pa CDexa pa absolutno CDex. Kar se encoderjev tiče sta nekak najboljša L.A.M.E. pa Blade. Zraven CDexa dobiš Lame ki je res super in se nonstop dodeluje (kar pa ne pomen da že zdej ni v redu).
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Aja, pa še par linkov za vse ki jih to zanima:
http://www.oreilly.com/catalog/mp3/chap...
http://webhome.idirect.com/~nuzhathl/mp...
CDex
EAC, najbojsi za rippat
MP3 Analyzer
Lame encoder

To bi blo to.
PS: CDex je freeware za razliko od Catalysta.

tha_man ::

Men je Catalyst čist kul, in ne čutim neke potrebe po menjavanju. MP3 je pa itak MP3 - že možno da je kak drug codec malce boljši, ampak bistvenih razlik ni.

Je pa res da je CDEX free.

3LeR. ::

kar se mene tice ne uporabljam nobenga druzga kokr lame pa eac :)
kar se tice da je mp3 pac mp3 ..no ja to je skoraj res sam kar se pa tice rippanja wavov to je pa ogromna ogromna razlika med eacom in audiocatalystom.
po mojem skromnem mnenju :lame+eac=milina :)

Ja razlika seveda je, včasih je bla sicer večja kakor zdej, ampak vseen, če maš MP3je available na kšnm P2P serverju pol je fer do drugih da jih enkodiraš z LAME-om. Če pa rabš za doma na tamale zvočničke poslušat al pa za na MP3 Discman pol je pa res vseen.

ender ::

tha_man: razlika med Xing kodekom in drugimi MP3 kodeki je ogromna. še najbolje stiska Lame, nekoliko slabše pa Fraunhoferjevi kodeki. Blade ni tako zelo dober...
Za kvalitetno ripanje pa absolutno priporočam kombinacijo Exact Audio Copy (EAC) in pa OGG Vorbis kodeka (mimogrede: WinAmp 2.80 ima OGG kodek že v namestitvenem programu [razen v minimalni inštalaciji])
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri program za ripanje cd-jev?

Oddelek: Zvok in slika
294026 (3488) BaRtMaN
»

Ali cujete razliko med MP3 in med cd-jem?

Oddelek: Zvok in slika
333392 (2730) Tr0n
»

AudioCatalyst.

Oddelek: Programska oprema
191882 (1595) iration
»

Kater program za pretvorbo v mp3?

Oddelek: Programska oprema
132831 (2583) elpassa
»

T-boljši MP3 encoder/CD ripper