» »

Priklop tlačnega bojlerja na navadno pipo?

Priklop tlačnega bojlerja na navadno pipo?

JanezC ::

No, tudi to je neke vrste omrežje. Imam 30L bojler priklopljen na navadno kuhinjsko pipo (brez varnostnega ventila), zadeva sicer deluje že nekaj let. Moti me, da po zapiranju ventila za toplo vodo - se topla voda zelo počasi ustavi, veliko kaplja in curlja. (Prej sem imel navaden netlačni bojler na tej pipi, ker sem hotel več tople vode in je vezava hladne vode prilagojena na netlačni sistem, so mi svetovali naj priklopim večji bojler brez varnostnega ventila na ta sistem. Opozorili so me na curljanje vode.)
Vprašanje, kako narediti, da sistem mrzle vode prilagodim na tlačni sistem (kako priklopim boljer) in da ne bi bilo več curljanja vode? Dodam varnostni ventil na bojler. In imam cev iz zida, kjer je mrzla voda. Kako naprej... Prosim čimbolj preproste variante. Jaz mislim, da bi morala mrzla voda biti direktno priklopljena na pipo (mrzla voda) in vhod bojlerja, izhod tople vode iz bojlerja pa preko varnostnega ventila na pipo za toplo vodo. Ali to drži?
Na TIKI URL strani omenjajo, da obstajajo pipe, ki dovoljujejo priklop tlačnega bojlerja na netlačni sistem - kdo ve, katera armatura je to (Tip, model, kakšna info...)

LP

KandazaR ::

Kaplja in curlja drugače vsak netlačni sistem zaradi krčenja in raztezanja posode bolierja, ki je iz umetnih mas. Če pa boš zadevo predeloval pa je treba prvo kot prvo zamenjati pipo (iz sedanje na tri priklope na tako z dvema). Na cev hladne vode (daš vmes t-člen)priklopi pipo (hladni vhod) in pa bojler (tudi hladni vhod)z varnostnim ventilom. Nato pa še poveži topli vhod pipe z toplim izhodom iz boilerja. Dobr bi bilo dati vmes ša kak ventil(lahko tudi krogljični) ni pa nujno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

JanezC ::

Hvala za info, KandazaR.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debelina "glavne" vodovodne cevi v hiši (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7921069 (8665) floyd1
»

Ogrevanje 'reaktorja'

Oddelek: Loža
311588 (875) fikus_
»

Menjava kuhinjske pipe

Oddelek: Loža
102435 (2252) freesty
»

Pomivalec uničil bojler?

Oddelek: Loža
345561 (3819) ZloTech
»

Težave s tušem

Oddelek: Loža
125693 (4961) INSIDE

Več podobnih tem